Литературни герои и зодии

Овен
Мъжът Овен, според литературния хороскоп, е Отело. Той е ревнив до безумие. Неговата интимна половинка трябва да избягва флиртовете с други мъже, защото иначе лошо й се пише. Ако не давате повод за ревност, вашият Отело ще бъде изключително грижовен и внимателен спътник в живота ви.
Жената Овен е Дездемона. Тя е вярна и постоянна в чувствата си дама, която често и незаслужено ще ви подозира в изневяра. Тя е лесна жертва за злите езици, лошите хора и неблагоприятните обстоятелства.

Телец

Астролозите наричат мъжа Телец Дон Кихот. Неговото благородство, великодушие и готовност за рицарски подвизи нямат граници.този мъж е безкористен мечтател, който си има собствен жизнен идеал, граничещ с фантазията.

Жената Телец е типичната Роксолана / героиня на Павло Загребелни от едноименната книга „Роксолана/. Тя никога не губи, винаги намира своето място под слънцето и получава винаги най-доброто. Роксолана е изключително грижовна към този, когото обича.

 

Близнаци

Мъжът Близнаци е герой на любовните приключения, затова не е странно, че астролозите го наричат Дон Жуан. Всички го смятат за дързък нарушител на моралните и религиозни норми, който може да покори сърцето на всяка жена. В крайна сметка обаче, той просто не може да отказва на жените.
Жената Близнаци, поради своето видимо непостоянство, бива оприличавана на мадам Бовари. Около нея винаги се навъртат много поклонници. Тя е влюбчива и искрена в своите чувства, но често попада на неподходящи мъже. Мадам Бовари е способна, презирайки всички условности, отново и отново да се потапя в бездната на любовта, която често я поглъща цялата. Дали ще й върви на любовния фронт, зависи изцяло от самата нея. Малко предпазливост и постоянство не са й излишни.

 

Рак

Мъжът Рак е типичният „герой на нашето време”. Затова го наричат Печорин. Той има заешко сърце, но безстрашно би се изправил пред мечка. Печорин е блестящ анализатор, който внимателно обмисля всяка своя постъпка.
Жената Рак е съблазнителна, ревнива и отмъстителна по природа. Ето защо напомня за Медея. Тя привлича мъжете, но преди да се поддадете на нейния чар, помислете добре, защото може да изгорите в пламъците на нейната страстна любов.

 

Лъв

Мъжът Лъв е Карамазов. Той е силен, в него бушуват неутолими страсти. Този мъж винаги получава това, което иска, независимо от цената. За него напълно важи правилото „Целта оправдава средствата”. Когато повярва в дадена идея, Карамазов й остава верен до край. Но преди да се обвърже с идеята, той ще извърви дълъг и мъчителен път към себе си и своето отношение към света.
Жената Лъв е безстрашна Скарлет. Всички изпитания, които й се струпват на главата, тя понася с чест и високо вдигната глава. Тя непременно получава всичко, към което се стреми.

 

Дева

Девите са създадени за любов. Затова мъжът Дева е Ромео, а жената – Жулиета. Те през целия си живот обичат само веднъж. Девите обичат искрено, романтично, отдавайки се напълно на любовта. И ако съдбата ги раздели с възлюбения им човек, то те остават самотни за цял живот. „Само веднъж в живота се обича” – смятат Ромео и Жулиета.

 

Везни

Вещите астролози сравняват мъжа Везни с Фанодорин, а жената – с Мис Марпъл. Фандорин се отличава с добре оформени възгледи за живота. За него е изключително важно да живее в съгласие със собствената си съвест, дори ако това противоречи на общоприетите норми.
Мис Марпъл е добродушна жена. Тя за нищо на света не търпи несправедливостите и затова прави всичко възможно истината да възтържествува.

 

Скорпион

У Скорпионите има нещо дяволско и мистично. Затова наричат мъжа Скорпион Воланд, а жената – Дама Пика. Воланд е изкусител, който с примамлив глас ще ви разказва за прелестите на порока и ще ви оплете в адските си мрежи. Той е страстен и темпераментен мъж, който има дарбата да убеждава лесно. Воланд е психолог, който се разбира добре с хората и умее да очарова.
Дама Пика е фатална жена. С нея никога не е скучно, защото тя винаги е различна. Тя е тайнствена, загадъчна и непредсказуема. Много добре я описва чешкия писател Йозеф Томан: „Тя съчетава в себе си нежността на всички майки и страстта на всички любовници, мъдростта и лудостта, детинското и опитността на възрастния, жестокостта и верността, тя е ангел и дявол, огън и лед, от нея лъха на кръчмарски мускус и на църковен тамян.”

 

Стрелец

Мъжът Стрелец е Робин Худ. Той ловък стрелец, който винаги удря в десетката. Този мъж е смел човек, борец за справедливост. Ако в живота ви придружава Робин Худ, никой няма да посмее да ви обиди.
Жената Стрелец е Есмералда. Тя е добро, ласкаво, мило и наивно създание, в което не може да не се влюбите. От всичките многобройни кандидати за сърцето й тя винаги избира най-красивия, но не винаги най-достойния.

 

Козирог

Мъжът Козирог често е сравняван с Андрей Болконски. Болконски е човек, който е способен да отдаде живота си за родината. Той има ярко чувство за дълг, абсолютен патриот.
Жената Козирог е Наташа Ростова – вярна, любяща жена, добра майка, прекрасна домакиня, която умее да създава уют. Освен това тя е интелигентна и умна.

 

Водолей

Мъжът Водолей в литературния хороскоп е Евгений Онегин. Той е човек, който е уморен от живота. Той е все отегчен, самотен и тъжен. По-голямата част от живота му преминава в сън, а когато се събуди, често се оказва, че е пропуснал най-важните моменти от живота си и пропилял възможността си за щастие.
Жената Водолей е Татяна Ларина – искрена девойка с чиста душа. Тя е дива, печална, мълчалива. Освен това е и скромна и наивна. Ако преживее несподелена любов, тя със сигурност ще стане лъстива светска лъвица, която разбива мъжките сърца, оставайки при това вярна на мъжа си, дори и без да е влюбена в него.

 

Риби

Мъжът Риби е Ихтиандър. Той може да живее само в своята среда, където всичко му е познато, близко и скъпо на сърцето. Този мъж не може да се приспособява към непознато обкръжение.
Жената Риби е бунтарка по природа. Ето защо астролозите я наричат Катерина /от романа „Буря” на Островски/. Тя не признава общоприетите стереотипи и живее по свои собствени закони, но понякога се поддава на външно влияние. В душата й постоянно бушуват бури и тя не винаги е способна да се справи с тях.

Изпратено от kalinka

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии