Любовна еуфория за въздушните знаци

Седмичен хороскоп

25 – 31 август 2008 г.

Муси Дачева

През тази седмица две от планетите ще оформят астрологичният фон. Това са Меркурий и Венера, които застават в неблагоприятна позиция (квадрат) към Плутон. Двата аспекта, които се оформят, действат както заедно, така и поотделно и стават точни в четвъртък и петък.

Влиянието на квадратурите обаче се усеща отдалеч – още от първия ден на седмицата. Носи повишено вътрешно безпокойство и напрежение в общуването на работното място и у дома. Създава повишен риск в сферата на транспорта и комуникациите. Дава категоричност в оценките, твърдост и неотстъпчивост в поведението, нежелание за правене на каквито и да било компромиси.

Притеснения и остри реакции на неприятни новини очаква част от подвижните знаци, особено тези, родени в последната декада на Дева, Срелец, Близнаци и Риби. При някои от по-емоционалните представители на тези зодии може да се стигне до сериозни конфликти с близки родственици или с брачните партньори по въпроси, касаещи наследства или обща семейна собственост. По-силно е влиянието на планетната конфигурация върху родените в дните:
13 – 23 септември, 12 – 22 декември, 11 – 21 март, 11 – 22 юни.

Луната през тези седем дни се движи през Близнаци, Рак, и Дева, преминавайки от последната четвърт през новолуние и навлизайки в първа четвърт на своя път около Земята.

Тандемът Меркурий – Венера почти едновременно навлиза в зодиакалния знак – Меркурий на 29-ти август, а Венера на 30-ти.
Меркурий ще се придвижи през тридесетте градуса на Везни за по-дълго време от обикновено (около 20-тина дни). В знака на Венера той ще танцува до 4 ноември, тъй като от 24 септември до 15 октомври е ретрограден.

Придвижвайки се през Везни, Меркурий ще внесе повече дружелюбие и одухотвореност в човешките взаимоотношения. Категоричното отстояване на собственото мнение постепенно ще отстъпи място на едно по-толерантно поведение. Участниците в конфликтни ситуации вече ще отделят необходимото време и внимане за разглеждане на основанията и на другата страна и обединяването около позиция, която удолетворява всички.

Венера ще се придвижва през знака на своята обител до 24 септември. През този период от време, съвместно с Меркурий тя създава благоприятен астрологичен фон за намаляването на напрежението в конфликтните точки по света, като подтиква воюващите страни да седнат на масата на преговорите.

За родените в от въздушния тригон – Везни, Близнаци и Водолей, настъпва време нови хора да влязат в живота им, да завържат ново приятелство, да се потопят в нова любовна връзка или да сключат брак.

През нощта на 30-ти срещу 31 август е поредното новолуние като сега то е в 7 градуса Дева.

Родените на 30 август навлизат в новата си Лична слънчева година, която е под смесеното влияние на и . С едната ръка Съдбата ще дава, а с другата ще взима, но като цяло ги очаква силна, забележителна година на духовно израстване и себеутвърждаване.

През тази седмица Сатурн се движи между 10 и 11-я градус на Дева. Пик в сатурновата криза настъпва за родените в дните:
2 – 5 септември, 2 – 5 декември, 1 – 4 март, 1 – 4 юни.
Проявата на това влияние е индивидуално и зависи от позицията на Сатурн в наталната карта. Но, общата препоръка е за спокойно и разумно преминаване през напрегнати моменти и конфликтни ситуации, които съпътстват по принцип сатурновата криза.

В почивните дни Луната активира една мощна планетарна конфигурация – тригон на Слънцето и Сатурн от една страна към Юпитер от друга. Същинското влияние на връзката Юпитер-Сатурн ще се усети през следващата седмица, но вятърът на промяната ще започне да духа още през уикенда. Край на почивката! За родените в първата половина на земните знаци Дева, Козирог и Телец настъпват усилни, но ползотворни дни – време за събиране на урожая.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 коментара so far »

  1. Дони каза,

    Писа на август 30, 2008 @ 9:53

    Повишено вътрешно безпокойство – това абсолютно. Даже бих казала разяждащо, ужасно + тъга и предчувствия.
    Еуфория, брак, нова връзка, ново приятелство – поне при мен нямаше нищо такова, тъкмо обратното – забрава откъм другия. Дано при другите е имало.

  2. Лели каза,

    Писа на октомври 10, 2008 @ 2:40

    Много добре казано :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии