Марс в Овен 2020-2021

MarsAr от 28 юни 2020

Муси Дачева

На 28 юни, неделя, Марс навлиза в Овен, в знака през който ще се движи до края на годината. Марс е на своя територия в огнения знак и разгръща цяла гама от качества като сила, амбиция, мотивираност, откровеност и саможертвеност. В своя знак Марс пребивава веднъж на две години и два месеца. Ретрограден изцяло в Овен обаче Марс се оказва много рядко. За последните сто години частична ретроградност в Овен е имала планетата през август 1988 г, и през октомври 1973 година.

Изцяло в Овен Марс е бил ретрограден през 1941 година по време на ВСВ. Планетата воин се е движила назад между 6 септември и 10 ноември 1941 година. На 8 септември 1941 година започва несравнимата по бруталност блокада на Ленинград, която изпраща в отвъдното всеки втори жител на града. „В началото на германската блокада населението на града край Нева наброява 2,5 милиона души, от които 400 000 са деца. По време на продължилата 871 дни блокада загиват 1,1 милиона цивилни граждани. Повечето от тях – от глад. Историците описват съдбата на Ленинград като най-голямата човешка трагедия на един град в цялата сегашна история.„ Блокадата свършва на 27 1 1944 година, при директен Марс, в съвпад с Уран в Близнаци, в голям въздушен тригон със Слънцето и Нептун.

С навлизането си в Овен в края на седмицата, Марс прави хармоничен аспект със ретроградния Сатурн от Водолей. Хладната рационалност на този аспект тушира огнената амбиция на планетата воин, но също така дава тон за възобновяване и зареждане с енергия на стари планове за упражняване на власт и контрол.

***

В средата на месеца отново облаците се сгъстяват заради мощната квадратура на Марс с Плутон. Влиянието се усеща силно още с влизането на Луната в Овен на 7 август. Квадратът на Марс и Плутон не е рядкост, случва се два пъти за един марсов оборот. Но Марс в Овен срещу три ретроградни мощни планети в Козирог е вече рядко астрологично събитие с голям последващ ефект. Точният квадрат Марс-Плутон е на 13 август, четвъртък, в 23-я градус на Овен-Козирог, при съучастие на Ерис/Ерида от 24Овен. Възможни са природни катаклизми, земетресения, пожари, свлачища и изригване на вулкани, торнада и свободно движещи се мълнии. Терористични актове са много вероятни. На хората аспектът влияе неблагоприятно, на всички,които имат в рождените карти Слънце, асцендент, МС, планети в кардинални знаци. Неблагоприятен период за екстремни изживявания поради опасността от инциденти. На 16 и 17 август позитивизмът на тригоните на Меркурий и Слънцето с Марс ще ни помагат да излизаме от трудните ситуации.

допълнено на 28 юни 2020 г

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии