Седмичен хороскоп 28 септември-4 октомври 2009г.

Меркурий в Дева тръгва в права посока

Муси Дачева

Огнени знаци

Овен
За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата е благоприятна за напредък в деловата сфера, нещо което е подкрепено от навлизането на Слънцето в знака и предстоящото . В работната среда бъдете предприемчиви, бързи и изобретателни, настъпва момента за реализация на плановете ви. Сключване на сделки или окончателно договаряне обаче правете от сряда нататък, когато Меркурий вече се движи в права посока. В личните взаимоотношения инициативата и поемането на отговорност ще ви донесат успех. Седмицата е подходяща и за започване на ново работно място и за местене в ново жилище – собствено или под наем.

Лъв
Родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв започват седмицата с изясняване на лични взаимоотношения ,които ретроградният все още Меркурий може допълнително да обърка. От сряда нататък обстоятелствата работят във ваша полза като вече с лекота можете да намирате интелигентни решения на трудни въпроси и ситуации. Моментът е благоприятен за обучение- повишаване на квалификацията, за научаване на нови и полезни неща по различни пътища. Решаването на финансови въпроси, както и поемане на сериозен и дългосрочен ангажимент в тази посока, насрочете за дните от сряда нататък.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец началото на седмицата е свързано с решаване на финансови въпроси останали недовършени от предната седмица. От сряда нататък обаче новата, директна фаза на Меркурий, ще ви провокира да набележите нови цели и да вложите много енергия в тяхното реализиране. Във втората половина на седмицата, в дните преди пълнолунието фокус на вниманието ви ще бъдат обстоятелства свързани с вашите или на близки децата. Вашите усилия и компетентност могат да допринесат за решаването на проблем, който касае повече хора.

Земни знаци

Телец
Родените под знака на Телец или с асцендент в Телец през тази седмица могат да направят много за хармонизиране на средата, в която живеят и работят. Астрологичната обстановка е благоприятна да положите началото на нова любовна връзка или да придадете повече цвят и романтика на стара. Висок жизнен тонус и добро настроение можете да имате при много малко усилия от ваша страна. Сега е момента да приведете в изпълнение планове, които изискват повече физическа енергия и вътрешна мотивация и всичко това да ви донесе по-голяма социална стабилност. Направете го от сряда нататък,когато Меркурий е вече директен.

Дева
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева астрологичната обстановка през тази седмица обещава отлични възможности за реализация на планове или намерения, на които ретроградният Меркурий е слагал “прът в колелата” досега. Задържащият ефект от неговото движение в обратна посока отпада в късните часове на деня вторник. На родените в средата на зодията Венера в Дева придава допълнителен чар и добро приемане от околните. Тя ще ви подтиква също така да си купувате по-лъскави и скъпи дрехи и лични вещи, нещо което идва съвсем на място в Слънчевия период на вашата лична жизнена година.

Козирог
За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои натоварена седмица, в която ще се наложи да взимате важни решения. Част от тях ще бъдат свързани с членове на семейството ви и ще отразяват намеренията ви за дълъг период от време напред. Разчитайте на подкрепата на близките, с които можете да споделите и известен обем от служебни задачи. Периодът е благоприятен за започване на обучение за повишаване на квалификацията, а също и за пътувания в чужбина с цел придобиване на нови знания и умения.

Въздушни знаци

Близнаци
За родените под знака Близнаци или с асцендент в Близнаци астрологичната обстановка през тази седмица е благоприятна за напредък в повечето житейски сфери. С излизането на господаря на знака ви – Меркурий от ретроградната му фаза във вторник вечерта, отпадат редица задръжки и ограничения в деловата активност и личните взаимоотношения. Важна среща, интервю за работа или сключване на договор, насрочете за сряда. Сега сте в Марсовия период на личната си слънчева година и сте в състояние да поемете по-голям физически и емоционален товар от обикновено. Венера от Дева ви прави общителни и ви подтиква да си каните гости.

Везни
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстоящата седмица е по-оптимистична и обещава добро развитие на ситуации, в които имате лично активно участие. Венера, вашият господар, движейки се през Дева, ви подтиква да бъдете по-премерени в изразяването на емоциите си и по-прагматични в постъпките си. За родените във втората половина на Везни моментът е подходящ за провеждане на оздравителни процедури, посещения при личния лекар и личния стоматолог. Пълнолунието в неделя е във вашия знак, нещо което може да постави на изпитание партньорските ви взаимоотношения.

Водолей
За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей следващите дни могат да бъдат толкова динамични и интересни,колкото позволява неспокойната ви натура. В понеделник и особено във вторник от вашата инициатива и настойчивост зависи придвижването на важен въпрос, окончателното решаване на който обаче е удачно да оставите за дните от сряда нататък, когато Меркурий тръгне в права посока. Пълнолунието в неделя ще ви зареди с много творческа енергия, която да намери реализация през следващите седмици.

Водни знаци

Рак
За родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак настъпващата седмица носи добра жизненост и воля за привеждане в изпълнение на набелязаното. На част от намеренията, които не сте реализирали или пък сте постъпили не точно според плана ви, през миналата седмица, от сряда нататък можете да дадете ход с голяма вероятност за успех. Родените в първата декада на знака сега са в период, в който изпитват потребност да направят генерална промяна в живота си – да скъсат, доколкото могат, със стари навици, да прекратят връзка или да развалят договор за работа. Краят на тази седмица и в началото на следващата, в дните на пълнолунието, е подходящ момент за тази цел.

Скорпион
Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица имат възможност да укрепят позициите си в средата на “значимите” си хора. Хармоничната връзка на господаря на вашия знак с Меркурий, който във вторник вечерта излиза от ретроградната си фаза, създава нужните предпоставки да говорите и постъпвате по възможно най-добрият начин. Важни преговори, обсъждане на назрял проблем или направо разрешаване на конфликтна ситуация, насрочвайте за края на седмицата- в четвъртък и петък.

Риби
За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби седмицата носи противоречиви тенденции. В понеделник и вторник сте все още в миналото и трябва да се справяте със стари неща или да се облегнете на стари изпитани методи. От сряда нататък обаче, когато Меркурий вече в права посока “плува в свои води” ще трябва да смените тактиката и да стъпите на нови форми за справяне с динамично променящата се обстановка както на служебното място, така и в дома. Поставяйте си по-големи и важни цели и ги следвайте без да отклонявате енергия за дреболии.

На 29-и септември, вторник вечерта, Меркурий тръгва в права посока.
Пълнолуние в 11 градуса Везни-Овен, в Неделя – 4 октомври, в 09: 10 часа, бг.вр.
Луната през тази седмица се движи през знаците Козирог, Водолей, Риби и Овен във втора и трета четвърт.

Етикети: , ,

8 коментара so far »

  1. libra каза,

    Писа на септември 27, 2009 @ 23:51

    пълнолунието нали ще е в овен, защо за везните пише, че ще е в техния знак и ще обтегне партньорските им отношения?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 28, 2009 @ 9:30

    libra,
    при пълнолуние двете светила са в противоположни знаци, в случая Слънцето е във Везни, а Луната е в Овен. По този начин са включени и двата знака по тази ос.
    Луната в Овен се явява в седмото поле на Везни, което е свързано с партньорските взаимоотношения.

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на септември 28, 2009 @ 12:59

    Муси,разкажете нещо за стационарният юпитер тук или във форума:)
    Какво носи това й положение?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 28, 2009 @ 16:55

    moon_in_taurus,
    пуснете го като тема във форума да го обсъдим

  5. Anna каза,

    Писа на октомври 1, 2009 @ 9:07

    Муси, здравей!
    Кога ще тръгне и Юпитер в права посока?
    Поздрави и приятен ден!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 1, 2009 @ 10:07

    Anna,
    Юпитер излиза от ретроградната фаза съвсем скоро, на 13 октомври сутринта.
    Отначало се движи много бавно и му трябва месец и половина, за да достигне средната си скорост 7 минути на ден. Едва тогава може да се разчита на неговото активно и позитивно, според аспектите му, влияние.

  7. Мария Стефанова каза,

    Писа на октомври 13, 2009 @ 17:03

    уважаема Муси,имам Лилит в Дева,което предполагало да зачитам това положение в хороскопа си ,за евентуално прочистване и спад в теглото.Моля, ако можеш да ми кажеш нещо в тази връзка! Благодаря!

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 13, 2009 @ 22:05

    Мария Стефанова,
    това рождената Лилит ли ви е? По принцип всяка планета,намерена в Дева в рождения хороскоп има отношение към изчистването на организма от шлаките. Лилит в Дева може да ви прави по-чувствителна към теглото.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии