Седмичен хороскоп 13-19 октомври 2008 г.

Меркурий дава рамо на Водолей и Телец

Муси Дачева

Астрологичната новина през тази седмица е, че Меркурий тръгва в права посока и че това се случва на 15 октомври вечерта. През двадесетте дни на своето ретроградно движение във Везни планетата на комуникациите обърка плановете на мнозина, но също така допринасе за създаването на разнообразни и полезни делови отношения.

Водни знаци

Планетите на силните емоции и Марс са във водната стихия, продължавайки да се движат през най-страстният от зодиакалните знаци – . В понеделник и вторник Уран все още може да изненада родените под знака на , Риби и Рак с неочаквани срещи и с нови интересни запознанства още повече, ако “Номерологичният календар” показва Уранова или Меркуриева седмица.

За Раците напрежението в работната среда от предната седмица няма да стихне до края на работните дни. На всичкото отгоре в събота и неделя Луната е в своя знак Рак и активира квадрата на Меркурий и Юпитер в знаците Везни и Козирог. Ангажирайте съпруга(та) и децата си с движение и физически труд колкото можете повече, за да бъдат те достатъчно уморени в неделя вечер и да нямат сили да се карат с вас.

Родените в средата на знака Риби и по-точно между 6-ти и 11-ти март, са в пика на сатурновата си криза. Възможно е да имате неприятни известия от роднини или да научите неща, които до сега са били скривани от вас. Дайте си време да обмислите спокойно нещата, разчитайте на подкрепата на приятел(и) и най-вече на собствената си интуиция.

Земни знаци

На повечето от родените в земната стихия седмицата предлага неспокойни дни, изпълнени с много работа и ангажименти, но също така и с поредица от добри резултати. Юпитер (в Козирог) и Сатурн (в ) все така подкрепят всички разумни начинания, а от четвъртък нататък, когато Меркурий е вече директен, може да се очаква и по-голям успех в бизнес делата.

Родените под знака на Телец са в най-изгодна позиция що се отнася до комфорта на работното място. Същото обаче не може да се каже за личните ви дела, където Венера и Марс внасят повече от обикновеното емоционално напрежение, особено в четвъртък и петък.

Родените под знака на Козирог през тази седмица имат да решават важни задачи, касаещи бъдещото им професионално развитие. Седмицата обещава да бъде много натоварена, особено за родените в средата на знака, където сега се е разположил Юпитер. Моментът е подходящ за генериране на идеи, за обмислянето на проекти, които да бъдат разработени в бъдеще.

Родените в средата на знака Дева и по точно в дните между 8-ми и 13-ти септември, са в пика на сатурновата си криза и е добре да бъдат по-въздържани в паричните дела и най-вече в сделки със спекулативен характер. Споделете вижданията си за реорганизация на работното място, но се въоръжете с търпение и не очаквайте бързи резултати.

Огнени знаци

Седмицата е благоприятна за огнените знаци. И тримата господари Слънцето, Юпитер и Марс са в хармонични отношения с останалите планети като по този начин подкрепят всякакви лични проекти и начинания.

Родените в третата декада на ще имат възможност да преразгледат работните си взаимоотношения и да преценят плюсовете и минусите на трудовите си договори. Марс в Скорпион ви дава вътрешна сила и убеденост в своята правота, за да договаряте по-добри условия на труд, да искате повишаване на възнаграждението или ако получите отказ, да се огледате за нова работа.

Венера от Скорпион изисква от родените в третата декада на Лъв да насочите вниманието си към личния живот. Тя ви подканя към един по-широкообхватен и критичен анализ на интимните взаимотношения, за да можете да извлечете поуките от досегашните разминавания и недоразумения и оттам нататък да стъпите на една по-здрава почва.

В събота Венера преминава в Стрелец и на нейната любвеобилност през следващите 25 дни вече ще се радват предимно огнените знаци.

Родените в средата на Стрелец, по точно в дните между 8-ми и 13-ти декември, са в пика на сатурновата си криза. При някои в края на седмицата може да има неприятни изживявания, свързани с личния авторитет и нарушване на представата, която имат околните за тях.
А на родените в последните градуси на Стрелец, Лъв и Овен, Плутон продължава да дава от своята сила, за да отстояват позициите си, но при условие, че са готови да поемат както плюсовете, така и минусите на своите решения.

Въздушни знаци

Слънцето във Везни дава цялата си подкрепа на въздушните знаци. През тази седмица поласкани от неговото внимание са родените във втората половина на знаците Везни, Водолей и Близнаци. Слънцето дарява енергия, ентусиазъм, по-голяма увереност в себе си и издържливост.

Когато тръгне в права посока, от четвъртък нататък, Меркурий дава възможност да бъдат възстановени прекъснатите връзки и да се изгладят недоразуменията, особено във взаимоотношенията на родените под знака на Близнаци. За уреждане на материални дела обаче ще се наложи да вложат повече физическа енергия и последователност в намеренията.

Родените в средата на Близнаци, по точно в дните между 6-ти и 11-ти юни, са в пика на сатурновата си криза. Стресситуации могат да се очакват в отношенията с най-близките, в това число и родителите. Бъдете внимателни, ако шофирате и по-добре е да отложите пътуването си със самолет.

За Водолеите седмицата носи раздвижване в работната среда, възможности за пътувания, за участия в дейности с цел повишаване на квалификацията.

Родените в третата декада на Везни, които търсят работа, през тази седмица могат да разчитат на интересни предложения, но няма да имат много време за умуване, а ще трябва да реагират бързо.

***

Луната през тази седмица се движи през знаците Риби, Овен, Телец, Близнаци и Рак.
На 14 -ти, вторник, е Пълнолуние, като точната опозиция между светилата ще бъде късно вечерта, малко след 22 часа. Пълнолунието е в 21-я градус на знаците Везни-Овен. Родените на 13 – 15 октомври, 10 – 12 април, 10- 12 януари и 13-15 юли през първата половина на седмицата, поне до сряда, ще се чувстват по-напрегнати и раздразнителни.

Напредва опозицията между Сатурн и Уран в знаците Дева-Риби, която влияе както на личностно ниво върху родените в подвижния кръст, така и на обществото като цяло. Можем да очакваме, че въпросът за финансовата криза и енергийното обезпечаване ще излиза все по-напред във фокуса на общественото внимание. Благоприятното разположение на Юпитер до края на годината ще създава добри предпоставки за намиране на някакви приемливи решения.

Противостоянието на двете планети също така води до катаклизми както във въздуха така и на земята. Повишава се рискът за повече самолетни катастрофи, най-вече заради неблагоприятното време, а също така необичайни за сезона промени в температурите и атмосферното налягане.

Седмичният хороскоп, както и разговор върху различни астрологични теми,
можете да гледате всеки понеделник
в предаването “Каталог” по Евроком България
между 9 30 и 11 00 часа.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

17 коментара so far »

  1. Kosta каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 3:18

    Новата форма с отделяне на групите знаци е много по-добра. :) Желая ви успешна седмца и на вас!

  2. еми каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 7:34

    Здравете,г-жо Дачева, Преди няколко дни получих много точен отговор от вас на въпроса коя дата е по-важна за зпочване на нова работа,за което много Ви благодаря. Тъй като аз се интересувам от номерология и астрология,но съм само любител,се опитах да избера подходяща дата за подписване на договор от съпруга ми,който е роден на 14.06.1961г, между 23-26.09.Той е скептично настроен към тези науки и много трудно го убедих да подпише на 25.09.Зная,че тогава Луната беше в Лъв,което е добре за започване на нова работа,но не е добре за подписване на договори.Освен това той е в Сатурнова криза,Меркурий стана ретрограден,но според Номерологичния календар денят ми се стори подходящ.Струва ми се трудна да се съобразят всички фактори.Моля за Вашето професионално мнение.Договорът влиза в сила от 15.10.2008г.

  3. еми каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 7:40

    Пропуснах да Ви пиша името на съпруга ми.Казва се Христо Цветанов Иванов.

  4. Христина Ганчева каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 10:50

    Здравейте г-жо Дачева,
    много ми харесва новата форма разделяне по стихии :) Благодаря Ви!
    Хванах и предаването “Каталог” по Евроком България и с удоволствие изслушах всичко казано от Вас, но времето не стигна да кажете всичко, може би трябва да го увеличат. Тъкмо стана интересно и се наложи да приключи, но това е “всяко хубаво нещо свършва рано или късно”
    Пожелавам Ви много успехи в творчеството :)
    Очаквам с нетърпение хороскопа за следващата седмица.

  5. venec каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 11:26

    Много, добре направен календар за отделните зодии. Бъдете жива и здрава да работите още по-добре!!!!!!

  6. Дони каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 18:07

    Много Ви благодаря г-жо Дачева за новия модел подредба. Целувки и прегръдки!
    Абсолютно е вярно хехехехе. Извинявам се предварително, но няма как да го подкрепя, освен, ако не кажа защо го пиша. Спала съм само 4 часа, а станах по-късно за работа от обичайното и се приготвих по-навреме от друг път – шах и мат! При все 4-те часа само сън, цял ден съм ентусиазирана и да го кажа по разговорния му начин – весело изтрещяна аххаха! Някакво настроение, което от доста време не съм изпитвала, сякаш. Усмихвам се нон стоп, даже и стоя усмихната без да се усетя и се усмихвам на хората, които ме погледнат – без да искам, а те го виждат, гледат ме хубаво ххахахах – усещат го. Тя – усмивката – просто не слиза! Дори, едната колежка ми каза, че съм й изглеждала по-свежа от друг път, при все само 4 часа сън. А, истината е, че нищо от преди не се е променило, което да ме зарадва, но е факт промяната в настроението.
    Затова казвам, че е абсолютно вярно за ентусиазма, по-голямата енергия, издръжливостта и по-голямата увереност в себе си. Страхотно е. Не искам да се променя.
    Г-жо Дачева, колко време се предвижда да е този прилив на положителна енергия?
    Поздравииии :) :) :) !!

  7. Дони каза,

    Писа на октомври 13, 2008 @ 18:17

    Г-жо Дачева, бих искала също така да Ви кажа, че сте страхотен астролог! Засега само Вие, ми е направило впечатление, сте писали най-точно, най-отговарящо в прогнозите на случващото се в действителността. И както се казва – Респект, за което и едно голямо Благодаря за труда, вниманието към нас – читателите/потребителите, времето и отзивчивостта.
    Много усмивки Ви пожелавам!

  8. figaro каза,

    Писа на октомври 14, 2008 @ 4:21

    Тази опозиция на Сатурн и Уран свързана ли е със земетресения?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 14, 2008 @ 8:37

    figaro,
    опозицията Сатурн-Уран в Дева-Риби се изразява на много нива, но характерното за нея са трусовете,т.е рязкото проявление.
    Едно от тях са земетресенията, днес например в Гърция,ще има и други.
    Трусове има и на фондовите борси с резки спадове и покачвания.
    След Големия срив дойде Големият взрив. Основните индекси в САЩ и Европа се повишиха рязко.След най-големия си спад в историята на финансовите пазари американските индекси регистрираха най-голямото покачване само за един ден. Със стремително покачване на водещите индекси приключи търговията и на европейските фондови борси в понеделник.

    Очевидно под въздействието на оптимизма, завладял отново инвеститорите вследствие категорично заявените планове на Вашингтон за борба със световната финансова криза, индексът Дау Джонс се покачи с невероятните 11,08% (936.42 пункта!), достигайки котировки от 9,387.61.”
    За радост Юпитер влияе благоприятно! :)

  10. valia каза,

    Писа на октомври 15, 2008 @ 20:58

    Гледах предването по Евроком България за зодиите и болестите и много ми хареса. Имате много позитивно излъчване и дори за лошите неща казани от вас не звучат толкова зле. Надявам се да мога да гледам и следващите ви предавания. :) Има ли начин да се знаят предварително темите?

  11. Наташка каза,

    Писа на октомври 16, 2008 @ 8:56

    Щом Меркурий тръгна напред значи можем вече и да се пооженим :)

  12. venec каза,

    Писа на октомври 16, 2008 @ 17:46

    съжаляжам, 4е немога да гледам предаването по ЕВРОКОМ !!!!

  13. Румяна Димитрова каза,

    Писа на октомври 16, 2008 @ 20:22

    Здравейте! Бих искала да попитам за сексуално привличане и любов добро ли е влиянието на двустранен съвпад на Слънце и Венера в Овен и Телец,както и съвпад на Меркурий в Телец?А и съвпад на Венера и Луна в Овен…И двамата сме с ключ ” 5″…

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 16, 2008 @ 23:04

    еми,
    дали сте добър съвет.
    Съпругът ви е бил в юпитеров четвъртък – един от най-бизнес ориентираните дни. На 25-ти септември Меркурий, макар и ретрограден, е бил в тригон към Слънцето му, а на 15-ти октомври Слънцето е в транзитен тригон към рождената позиция, което освен това се случва в Марсовия период на личната му слънчева година. Ако е готов да положи достатъчно усилия и постоянство, ще се задържи на това работно място.

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 16, 2008 @ 23:08

    Румяна Димитрова,
    ако съвпадът е Слънце на жената и Венера на мъжа плюс еднаквите ключове може да се очаква добро сексуално привличане.

  16. Румяна Димитрова каза,

    Писа на октомври 17, 2008 @ 7:49

    О, благодаря и за уточнението!А някой би ли казал какво е това предаване по ЕК и кога е ,дето се коментира тук?

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 21, 2008 @ 10:37

    Румяна Димитрова,
    предаването се казва “Каталог”, води го Лили Бързева, излъчва се всеки ден от 9 30 до 11 часа по Евроком България.
    Аз участвам само в понеделник от 9 50 докъм 10 30. Разговаряме върху някаква астрологична тема и накратко представям седмичния хороскоп. Досега сме коментирали темите “Зодии и бизнес”, “Зодии и болести”, “Сатурнова криза-сатурнова дупка”, “Зодии и професии”.
    Предаването се повтаря в понеделник от 17 30 часа.
    valia,
    темата, по която ще говорим, се избира от организаторите и обикновено ми я казват и се уточняваме в петък. Но може би сте права, че е добре да я давам и тук в сайта. Благодаря ви, че ми подсказахте тази идея и за добрите думи също! :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии