Меркурий става ретрограден във Везни

Седмичен

22 – 28 септември 2008 г.

Муси Дачева

Най-интересното в астрологичната обстановка през тази седмица е това, че Меркурий става ретрограден. На 24 септември, сряда, малко след 10 часа планетата ще тръгне назад за нас земните обитатели, в своята трета и последна ретроградност за годината. Движението на Меркурий в обратна посока започва от 22 -я градус на Везни и ще има продължителност 22 дни – до вечерта на 15 октомври, когато ще достигне 7 -я градус на Везни.

Меркурий влияе на комуникациите, на приемането, обработката и предаването на информация. Когато е ретрограден в тези области настъпват смущения – по-често се провалят срещи, объркват се сметки и доставки, забавят се изпълненията на договори. Хората казват едно, а мислят друго, не разбират това, което им се обяснява, по често са разсеяни или направо отнесени. Намирайки се във Везни и прави по-трудни всякакви дипломатически преговори и води до недоразумения от криворазбрани послания.

Меркурий влияе върху концентрацията и устойчивостта на вниманието, върху възприятията при движение, нещо изключително важно за тези, които управляват различни видове подвижна техника – било то лични автомобили, трактори, багери, самолети или влакове.
Меркурий е покровител на търговците и адвокатите, а оттам влияе върху тяхната работа или по-точно върху риториката и сключването на различни видове сделки. В дните, когато е ретрограден, не се препоръчва поемането на дългосрочен ангажимент за нещо или някого, сключвнето на сделки за продажба на движимо и недвижимо имущество, започване на съдебни дела.

Периодът 24 септември – 15 октомври не е благоприятен за сключване на брак.

Меркурий е планета също така на крадците и измамниците. В дните на неговата ретроградност те се чувстват по-уверени и активират дейността си, злоупотребявайки с човешкото доверие по един или друг начин.
Най-засегнати от сегашната ретроградност на планетата ще са тези, които имат рождени планети в кардиналните знаци Везни, Овен, Козирог и Рак в интервала между 7-я и 22-я градус.

На 22 септември вечерта настъпва есенното равнодействие, когато Слънцето навлиза в знака Везни. През следващите тридесет и един дни ще започва новата Лична слънчева година на родените под този зодиакален знак.

В понеделник продължава макар и с по-слабо влияние квадратурата между Слънцето и Плутон, допълнена до Тау квадрат с участието и на Луната. Тя ще държи в напрежение родените в граничната зона между Риби и Овен, т.е. в дните:
16 – 26 март, 16 – 26 юни, 18 – 28 септември, 17 – 27 декември.
За тях седмицата може да отбележи поврат в кариерата и да открие нови перспективи за професионално развитие.

Добри дни за емоционалния живот на родените в края на Везни и Стрелец или по -точно в дните:
19 – 23 октомври, 17 – 23 декември.
Секстилът между Венера и Плутон носи за тях обещание за нови интересни лични и служебни запознанства, благоприятни условия за подобряване отношенията с половинката, както и повече възможности за добри финасови постъпления.

За въздушните знаци продължава добрата серия от предишните седмици, особено за тези, родени в третата декада на знаците или в
14 – 22 октомври, 9 – 19 февруари, юни 11 – 22 юни.
Добрата интуиция ще ви помага да намирате решение на трудни въпроси, да виждате напред развитието на ситуация, да разгадавате задкулисни игри и същевременно ще ви предпазва от измамници. Обръщайте внимание на сънищата си.

Земните знаци от средата на зодията с помощта на Юпитер и Сатурн, имат много добри шансове да напредват в професията, да развиват бизнеса си, да направят добри инвестиции и да си създадат полезни връзки.

На 24 септември Венера навлиза в знака Скорпион, през който ще се движи до 18 октомври т.г.. За родените във Водната стихия настъпва благоприятен период за решаване както на емоционални проблеми,така и за справяне с нелеки чисто материални задачи. По-чувствителни и раними ще бъдат онези, които имат Венера в Скорпион в рождената си карта, а това са немалка част родените под Дева, Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог. Усилване на сексуалните желания, на ревността и стремежа за контрол над хората, които обичате. Игнориране на всякакви забрани и ограничения, изпадане в пълно владение на силните емоции, остри реакции на всяко предизвикателство и взимане на прибързани решения. При подходящо поставена рождена Венера благоприятен период за увеличаване на доходността, за намиране на допълнителен източник на приходи, за по-голямо доверие във възможностите на партньора да издържа семейството.

През тази седмица Луната се движи през Близнаци, Рак, Лъв и Дева, в четвърта четвърт от своя път около Земята.

Сатурн през тази седмица е в 14 -15 градус на Дева, което дава пик на сатурновата криза при родените в дните: 7 -8 септември, 7 – 8 декември, 5 – 6 март, 5 – 6 юни.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , ,

18 коментара so far »

  1. Веселина Върбанова Хараланова каза,

    Писа на септември 23, 2008 @ 22:43

    Здравейте, г-жо Дачева,
    за Вас научих от моя приятелка, която е Ваш редовен читател и ми препоръча и аз да се възползвам от Вашите знания и умения. Аз съм родена на 18.01.1961г. С първият ми съпруг се разведохме, от него имам един син, вторият ми съпруг наскоро почина. Чувствам се много отчаяна и самотна – карма ли е това, предстои ли ми да изживея ново чувство и да свържа живота си с някой или трябва да се примиря с мисълта за самотата си? Благодаря Ви!

  2. Екатерина Симеонова каза,

    Писа на септември 25, 2008 @ 10:56

    Здравейте г-жо Дачева!
    За Вас научих от сайта Астрокалендар, който чета вече почти 2 год. Няма ден, в който да не отворя сайта! Обичам астрологията и всеки ден уча по малко за нея! Много бих искала един ден да стана и аз астролог.
    Но въпреки желанието ми все още нямам необходимите знания. Затова би искала да Ви питам за съвместимостта на мен и моя съпруг – аз съм родена 3 август 1976 г. в 13.30 ч., а той на 14.12.1976 г. в 06.00 ч. Искам да предупредя, че знам къде са се намирали планетите ни по време на нашето раждане, но ме интересува по-скоро какво значи това за нас,като съпоставим двете ни натални карти! Не искам подробен хороскоп, по-скоро да ми кажете нещо с две думи, ако е възможно!?
    Благодаря Ви!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 25, 2008 @ 21:24

    Към Веселина Върбанова Хараланова,
    трябва да мине известно време, за да поутихне малко болката ви, но в никакъв случай не се обричайте на самота. Краткото съжителство със съпрузите ви е част от жизнената програма, с която сте поели в настоящия си живот. Но той не се изчерпва само с това. Имате дълъг житейски път и ще срещате много хора по него.
    Следващата ви Лична година – 3 е заредена с повече оптимизъм и надежда. А през тази година Юпитер е във вашия знак и ще ви подкрепя във всяко усилие да разширите контактите си.
    Вие сте млада, а вероятно и привлекателна като повечето жени Козирог, също така сте в период под властта на Марс- вибрация 9, която е вибрацията на рождената ви пътека, така че имате шансове за нова връзка.
    Винаги можем да направим астроконсултация за по-подробен анализ, но ще трябва да ми пишете на m_dacheva@abv.bg

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 25, 2008 @ 21:39

    Към Екатерина Симеонова,
    това че се интересувате от астрология много ме радва, защото мога директно да ви кажа, че синастричен анализ не се прави “с две думи”.
    :)

  5. Румяна Димитрова каза,

    Писа на септември 26, 2008 @ 20:46

    Здравейте,госпожо Дачева!
    В момента съм в процес на развод и синът ми сериозно страда от това/което е основния ми проблем,всъщност/.Ще продължи ли дълго този период за детето ми/род на 16.05.1992г – 13:40ч, ако са нужни моите данни-06.04.1970г-15:30ч/?

  6. venec каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 10:03

    4ета с удоволствие хороскопите ВИ!!!!! родена сьм на 05.06.1961г. – близнак . Втора седмица 4ета за рик на сатурнова криза .В ли4на година 3 сьм . До кога ще продължи този период? Мъжът ми по4ина преди 12 години и съм сама ? Имам ли щансове да свържа живота си с друг 4овек? С най – добри 4увства?

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 11:10

    Към venec,
    пик на сатурновата криза означава, че през тази седмица Сатурн прави точен квадрат към рожденото ви Слънце. Тъй като сте Близнаци, това е зоната на Лунния квадрат, в който вниманието е съсредоточено върху домашни грижи, проблеми с родители, деца, чувство за несигурност за бъдещето и мн.др.
    Сатурновата криза знаете продължава около 2,5 години, като първата половина, когато Сатурн навлиза в зоната и се движи към аспект с рожденото Слънце, е по-натоварващ. Вие сте преминали този етап. Предстои ви да извървите и останалата част,която ще продължи около година.
    Лична година 3,в която сте сега е позитивна и хармонична на вашия Път 1, тя в голяма степен ще компенсира негативното влияние на сатурновата криза. През октомври сте в своя Марсов период, когато много от нещата, които ще ви се случат зависят от вашата инициатива, от вашето активно участие и ангажираност. През тази лична година хора от зодия Стрелец и(или) с Ключ 3 ще играят важна роля в живота ви.
    Не се фиксирайте в проблема “мъж до мен”. Гледайте да бъдете винаги ангажирана с нещо и му се отдайте изцяло. По този начин ще освободите събитийното си поле от вашето настойчиво желание и ще дадете възможност на Съдбата да си свърши работата.
    :)

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 11:23

    Към Румяна Димитрова,
    всеки развод е една малка война, в която няма победители и в която най-много щети понасят децата. Няма начин семейството, което е най-скъпото за едно 6 годишно дете, да се разпада и то да не страда. Колкото по-дълъг и мъчителен е процесът на раздяла – толкова по-зле се отразява това на детето. Независимо по чия вина се развеждате, и двамата носите отговорност за това как ще се отрази раздялата ви върху него.Затова не го правете заложник, не го карайте да взима страна, защото то обича и двама ви и има нужда от двама ви.
    Направете така, че то да е далеч от скандали и грозни сцени, защото това слага дълбок отпечатък върху детската психика.
    Всичко е във вашите ръце.

  9. venec каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 11:26

    Хиляди БЛАГОДАРНОСТИ !!!!!! Вие сте целуната от БОГА и СЛЪНЦЕТО!!!!!

  10. venec каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 11:43

    Р.S. искате да кажете , 4е съдбата ще бъде благосклонна в един момент към мен. Благодаря за вси4ко!!!!!

  11. Румяна Димитрова каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 13:19

    Благодаря Ви!
    При нас няма война,което е по-кофти,само дето баща му заживя с друга жена и не в България,а синът ми е на 16/лоша възраст,нали/!!!
    Бъдете здрава!

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 27, 2008 @ 20:25

    Е, това е ретрограден Меркурий в действие- 1992г., 16г. Извинявайте!
    :)
    Да, така е.
    Няма лек развод за децата. На 16,в пубертета, децата преживяват също толкова драматично, колкото и ако са малки. Ще ви бъде много трудно да се справяте сама. Но вие сте Овен, имате сила и воля, научена сте да се справяте сама от малка. А и трябва да дадете пример на детето си как се преминава през такава ситуация.

  13. Румяна Димитрова каза,

    Писа на септември 28, 2008 @ 11:14

    Благодаря и да Ви е успешна седмицата в делови и личен план!

  14. ЛИНА каза,

    Писа на октомври 6, 2008 @ 11:55

    Впечатлена съм от задълбочения ви анализ. Родена съм на 03.10.1954 г. Изпитах силно разочарование от човек, на когото държах повече от всичко, можете ли да надникнете в бъдещето как ще се развият нашите взаимоотношения? Предварително ви благодаря.

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 6, 2008 @ 14:12

    ЛИНА,
    надявам се, че нямате предвид ясновидско надникване в бъдещето :)
    А за да се направи астрологична прогноза, трябва анализ на пълните ви рождени данни.

  16. SPRIT каза,

    Писа на октомври 10, 2008 @ 9:41

    Жалко че не го знаех по рано. Подписах един договор и нещо ме глождеше отвътре да не бързам.

  17. Веско каза,

    Писа на ноември 13, 2008 @ 23:28

    Интересно нещо е това астрологията!

  18. Димитринка Алексова каза,

    Писа на декември 5, 2008 @ 11:10

    Здравейте, госпожо Дачева,
    Бих искала да ми помогнете с избора на дата за сватбата на моят син. Бъдещото семейство иска това да се случе през януари или февруари 2009 год. Ще Ви бъда много благодарна да ме насочите, коя е подходящата дата през тези два месеца. Благодря Ви! Оставям Ви емейла на една моя позната, тъй като аз не ползвам електронна поща.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии