Напрегнати дни за Стрелец и Близнаци

Седмичен хороскоп

8 – 14 септември 2008 г.

Муси Дачева

Тази седмица ще премине под знака на хармоничната астрологична връзка между двата гиганта Юпитер и Сатурн. Точният тригон на Юпитер и Сатурн ще се случи в първите часове на 9 септември – вторник, като влиянието, започнало преди три седмици, сега е във върховата си точка.

Тройката планети – Меркурий продължава да се движи заедно, изминавайки градус след градус през Везни и отправяйки предизвикателства към Юпитер в , както и към всички сфери, които той управлява.

Юпитер влияе върху законотворчеството или по-точно върху хората от висшите етажи на властта, в чийто ръце е създаването на правилата, по които се ръководи държавата. Сатурн пък е свързан с изпълнителната власт, т.е. с всички онези структури, които привеждат в изпълнение законите.
Астрологичната хармония между двете планети, Юпитер и Сатурн, създава благоприятна почва за синхронизиране на усилията на двете власти – законодателната и изпълнителната.

Но, трябва да отбележим, че Юпитер е ретрограден вече четвърти месец и през тази седмица се обръща като преминава от стационарна фаза в право движение. По този начин сега той поставя на дневен ред решаването на всички онези недогледани, недовършени отпреди неща и неразрешени проблеми. Квадратът на тройката Венера – Марс – Меркурий към Юпитер, съчетан с активното участие през тези дни на Луната, показва, че ще бъде упражнен външен натиск от хора, недоволни и заявяващи открито своите претенции.

Върху отделния човек, благоприятният астрологичен аспект между Юпитер и Сатурн, който се развива в полето на земната стихия, създава много добри възможности за успешни инвестиции, за стартиране на нови проекти и за насищане с живот на вече започнати дейности. Най-силно подкрепата на тези, мощни по своето въздействие, планети, ще усетят родените в средата на зодиакалните знаци , Дева и Козирог или по-конкретно, родените в дните:
1 – 11 май, 3 – 13 септември, 1 – 11 януари

Луната през тази седмица се движи през знаците Стрелец, Козирог, Водолей и Риби, изцяло във втора четвърт от своя път около Земята.

Друга значима конфигурация се заформя в небето около нас и това е връзката на Слънцето с три планети, наричани малфактори в астрологията, т.е. действащи неблагоприятно – Сатурн, и . Едва измъкнало се от суховатата прегръдка на Сатурн, силна през изминалата седмица, още от понеделник – 8 септември, Слънцето навлиза в зоната на опозиция с Уран, а през следващата седмица застава в квадрат с Плутон.

Противостоянието на двете космични тела Слънце-Уран, което ще се развива през тази седмица, влияе върху всички хора, носейки висока възбудимост и остра реакция на различни по степен предизвикателства. Това най-силно ще се усети там, където има струпване на повече хора и техника – на пътя, в промишлените предприятия, на строителните обекти и на др. подобни места. Голяма е вероятността за повече от обикновеното автомобилни и авио- катастрофи, инциденти, свързани с електричество, газ, петрол, пожари и взривове.
Конфигурацията засяга в по-голяма степен родените в подвижния кръст – Риби, Близнаци, Дева и Стрелец, в зоната около 20-я градус или това са дните:
6 – 16 март, 6 – 16 юни, 8 – 18 септември, 8 – 17 декември

При тях е нужна по-голяма самодисциплина и контрол над емоциите и най-вече избягване на конфликтни ситуации на работното място или в дома. Аспектът предизвиква превъзбуденост на нервната система, нарушен ритъм на сърдечната дейност, повишено кръвно налягане и други подобни симптоми на резки промени в здравния статус, дори инфаркти и инсулти.

Прибързани оценки и необмислени думи могат да се окажат решаващи за разваляне на лични и служебни отношения както за тези от посочената по-горе група, така и за родените под зодиакалния знак Лъв, чийто планетарен господар е в неблагоприятна позиция.

На 10 септември Плутон, който през последните 5 месеца се движеше назад, бе ретрограден, се обръща и постепенно ще набира скорост в права посока излизайки вече окончателно от Стрелец, нещо което ще се случи в последния месец на текущата година.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликуване.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 коментара

  1. Дони каза,

    Писа на септември 11, 2008 @ 11:51

    Вярно е, че са напрегнати дни с повишена нервна възбудимост и това за сърцето. Днес като капак, за начало на деня се заключих и не можех да си отворя, че викаха майстор да отвори – атракцията за деня на работното място.

  2. еми каза,

    Писа на септември 11, 2008 @ 13:50

    Прочетох статията с интерес и бих искала да разбера дали е подходящ момент за пдписване на договор за нова работа за човек роден на 14.06.1961г,като длъжността е по-висока от досегашната, областта на работа е съвсем различна и ще постъпи от 15.10.2008,но договорът ще бъде подписан тези дни?

Коментар RSS

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии