Нашето съзнание формира света, в който живеем

Сами ли сме във Вселената? Сами ли сме в Слънчевата система? Имало ли е живот и на други от Слънчевата система? Има ли живот сега на други във Вселената? Каква е връзката между животът на Земята и съществуването на Слънчевата система като космическо образувание? Как се е развила еволюцията на Земята и били ли са разумни динозаврите?

Това са въпроси, които винаги са ни вълнували, но сега, в годините на значими промени на Земята, стават все по актуални. Ето какво отговаря на някои от тяхУчителят Калитни в едно от посланията си.

СЪЗНАНИЕТО НА ВСЯКО РАЗУМНО СЪЩЕСТВО ФОРМИРА ТОЗИ СВЯТ, В КОЙТО ТОВА СЪЗНАНИЕ Е ВЪПЛЪТЕНО

Аз съм учителят Калитни и моята Сила е от Светлината. Запиши урока.

Съзнанието на всяко въплътено разумно същество формира този свят, в който това съзнание е въплътено. Така например, физическото пространство на Вселената е сформирано от тези съзнания, които населяват този план на Вселената. В Слънчевата система днес е населена само Земята, но за времето, през което са съществували и другите планети, те са преживяли период, когато на тях е имало живот, в това число и разумен.

Най-първо е била населена . На нея и сега съществува живот във вид на микроорганизми и примитивни растения. След това била заселена Земята, после , след това петата планета, която фантастите наричат Фаетон. По едно време едновременно били населени четири планети от Слънчевата система. После, в резултат на космически катаклизми, петата планета се взривила. Една част от населението й, но съвсем малка, се спасила, понеже имали на разположение космически кораби. Те успели да достигнат и Земята. След това населението на изчезнало от физическата реалност, тъй като в резултат на изтощени природни ресурси марсианците започнали да използват за получаване на енергия основополагащи, майчини аспекти на пространствено-времевия континуум и унищожили магнитосферата. Много бързо, но не моментално, всичко живо на планетата загинало. Една част от населението на успяло да се евакуира на Земята.

Разумният живот на Венера постепенно загивал, понеже в резултат на космически процеси условията на живот на нея дотолкова се изменили, че станали практически непригодни за белтъчно-въглеродния живот. Почти цялото население на Венера я напуснало. Венера била най-древната и високоразвита цивилизация в Слънчевата система. Именно тя била прародителката на земната цивилизация. Именно на Земята се преселили много венерианци, напускайки родната си планета. Основната част от населението на Венера я напуснало чрез портали към други звездни системи. На Венера винаги са съществували междупространствени портали. Цивилизацията на Венера била най-хуманната, светоносна и миролюбива.

Днес земляните са единствените разумни жители в Слънчевата система на физически план. Човечеството се проверява на ниво развитие на съзнанието. Именно съзнанието е факторът, който създава материята на реалността. В основата си реалността на Слънчевата система била създадена от Съзнанието на Абсолюта и по-нататъшната „детайлизация” на тази реалност създавала съзнанието на населяващите я хора.

Тези, които са запознати с квантовата механика, знаят, че присъствието на наблюдателя влияе на резултатите от експеримента. Присъствието на наблюдателя (развитото съзнание) влияе също и на макропроцесите, които се извършват в мащабите не само на Слънчевата система, но и във Вселената, като цяло. Ако населението на Земята прекрати своето съществуване на физически план, то и съществуването на Слънчевата система кардинално ще се измени. Това не означава, че тя ще загине, но нейната конфигурация, движение, разположение в състава на Вселената ще претърпят значителни изменения.

Ако някъде във Вселената се заражда живот, всички процеси, които се извършват във физическата реалност на тази звездна система, където той се е зародил, са насочени към обезпечаване на еволюционните процеси, които водят до развитие на сложни форми на живот, пригодни за „одушевяване”, т.е. влизане на Духа в Материята. Т.е., всяка форма на живот, която съществува в условия, където е възможно еволюционно развитие и построяване на сложни форми, непременно ще стане разумна.

- Динозаврите били ли са разумни?

Представете си, че първите души действително са били вселени в телата на динозаврите. Преданията за мъдрите дракони са отгласи от тези времена. Но тези тела се оказали неподходящи за души, тъй като трябвало да използват цялото си време за осигуряване на прехраната. Имало е опити за създаване на хищни гущери, но те се оказали крайно агресивни и започнали да изтребват своите сродници. Тогава еволюцията била насочена към създаване на по-съвършени форми на живот – млекопитаещи и венецът на творението станал Човекът! Не търсете предците си сред маймуните. Тези създания са последни разклонения на еволюционните процеси.

Човечеството е длъжно да разбере, че именно със своето съзнание формира реалността на своето битие. Животът на всеки човек зависи в голяма степен от начина му на мислене. Самият човек формира реалността на своя живот. Това, което е способен да достигне, зависи в голяма степен от него самия, а не от неговите родители, от неговите таланти. Виждате, че често най-големи успехи в живота постига трудолюбивият, настойчив и жизнерадостен посредствен човек, а не мързеливият гений или песимист. Тезата, че „Днес всичко е лошо, а утре ще бъде още по-лошо” настойчиво се внедрява в нашето съзнание от средствата за масова информация, завладяни от Тъмните общности, ще доведе тези, които я приемат, до и деградация на душата.

Всеки от вас формира реалността, в която живее. Всички заедно, вие създавате този свят, тази „илюзия” – Майя, която ви заобикаля. Има поговорка: „Богат не е този, който има много, а този, който има достатъчно”. Вие се лишавате от радост, като гледате в джоба на съседа. Въведете ред в астралното си тяло. Изгонете емоциите, които ви карат да страдате – завист, униние, гняв, злоба. Винаги помнете, че вие самите формирате своята реалност. Ако не цените това, което имате, винаги ще ви е малко. Спомнете си Пушкиновата старица от „Приказка за рибаря и рибката”. Ценете и се радвайте на всеки светъл ден във вашия живот и те ще станат повече. Обичайте се, уважавайте се, помагайте си и ще видите как вашият живот ще започне да се променя. Всичките съвършенства и несъвършенства на този свят не са в него самия, а у вас! Във вашето съзнание! Усъвършенствайте се и светът ще стане по-съвършен!

Амин!

15.08.2006 г.

Учителят Калитни

http://www.metasintez.ru/main.html

Превод: Катя Илиева

lady24@abv.bg

Етикети: , , , , , , , , ,

1 коментар so far »

  1. Милена каза,

    Писа на ноември 11, 2008 @ 14:53

    Всеки си има своята си истина и всеки е свободен да вярва в това, което сметне за вярно. Важното е да не го натрапва на другите, натрупвайки по този начин карма върху себе си. Попитайте сърцето си и се вслушайте в гласа му. Висшият Аз знае коя е истината…

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии