Нептун в квадрат към ЛВъзли

NeptunRibiНептун в квадрат към ЛВъзли 2020-2021

Нептун е `планета на духа. Чрез нея ние се докосваме до фините нива на съществуването си в тяло. Чрез Нептун правим връзка посредством груповите и личните си канали с нашите дълбоки същности. Чрез Нептун идват прозренията, вътрешното виждане, визиите за бъдещето доколкото можем да сондираме в информационното поле на земята. Всеки има собствен канал за свързване със Създателя. Доколко той функционира пълноценно зависи от много фактори. Транзитът на Нептун през Риби, последният знак на зодиака, бележи краят на поредния цикъл. Краят – равносметката, тегленето на чертата,финалната оценка доколко сме се справили с предизвикателствата на този 157 годишен период.

Сега се намираме във важен астрологичен момент, когато предстои квадрат на Нептун от Риби към лунните възли в Близнаци-Стрелец. За последно подобна конфигурация е имало през 1853 година, времето на кримската война и дейността на Г.С.Раковски по пробуждането на българския народ.

Докато се движи през Риби Нептун ни дарява с чувствителност и интуиция, кара ни да се свързваме с другите живи същества на земята,осъзнавайки взаимната си зависимост, да усещаме импулсите на живота и да бъдем загрижени за него. Нептун в Риби ни кара да прогледнем за нуждите на тялото и духа, да бъдем все по наясно какво е полезно и какво вредно. За мечтаем, но и да слизаме в реалността, да изпадаме в зависимост, но и да се освобождаваме. Навлизаме в зоната на квадрата на Нептун към лунните възли, при СЛВ в Близнаци. Лунните възли вече знаете, са кармични маркери.

С изправянето на Нептун на 29 ноември, двойният квадрат Нептун-л.възли бележи много важен преход от минало-ЮЛВ към бъдеще-СЛВ. Той е врата, през която ще минем и ще се озовем в друг, различен участък от груповия си, и личен, житейски път. Лунните възли подчертават двойствеността на съществуването, поляризацията и разделението. А Близнаци и Стрелец, двойнствените знаци вързани в една зодиакална ос, са яркото проявление на разнопосочността и различието.

Тази квадратура е продължителна, разстила се в месеците ноември 2020 -март 2021. За това време тя ще бъде допълнително стимулирана да се изрази от Луната, когато преминава през подвижни знаци, но и от планетите,които се движат през Стрелец и Риби. Най-голяма е активността през декември,когато светилата и вътрешните планети преминават през оста Близнаци-Стрелец.

Нептун е планета управляваща фармацията. Близнаци управлява горните дихателни пътища и белите дробове. Квадратът с Нептун на СЛВ, който се развива сега астрологически обяснява увеличаването на сезонните респираторни заболявания, но също така лъжите и манипулациите свързани с тях,които ще бъдат дискредитирани.

………..

Нептун преминава през квадрат с лунните възли в две фази. Първата, когато бе ретрограден и навлезе в орбиса на влияние на квадратурите на 18 септември до 29 ноември, когато стана директен в 18-я градус на Риби. Неговата ретроградност през септември и октомври съвпадна с тази на Марс в Овен и Меркурий в Скорпион/Везни,което дава астрологичното обяснение за невижданите досега по мащабност и арогантност фалшификации на изборите в САЩ. В седмичния хороскоп тогава писах: “На 3 ноември Луната е в Близнаци и преминава през СЛВ в 20Близнаци, а също така през рождените СЛВ и Слънце в тази зона на Тръмп. Въпреки резултатите от предварителните избори, които са в полза на Байдън, Луната, подкрепата на народа, и Меркурий вестоносецът на боговете, който вече директен, е в същата зона 25Везни, показват подкрепа за Тръмп. Светлото има преимущество с оформящия се двоен секстил между планетите на духа Юпитер и Нептун, и Слънцето.“ Бавно, но сигурно истината си проправя път.

Втората фаза на квадратите на Нептун към лунните възли започва с неговото изправяне на 29 ноември при директни Марс и Меркурий. Единствената планета ретроградна остана Уран в знака на парите Телец. Когато се изправи на 14 януари 2021,ще ни се открият други пластове на играта.

…..

Нептун в двойнствения знак Риби, в квадрат към лунните възли, ни поставя пред сложни житейски дилеми. На много хора ще им бъде трудно да се ориентират, защото в информацията, която ни залива, има много откровена лъжа, но още повече полуистини, които претендират за истини от най-висок порядък. Затова Нептун ще постави на изпитание способността на всеки да се ориентира в информационната мъгла. Ваксините, лекарствата, лечебните практики, всичко което укрепва или разпада тялото и духа, е в обсега на това влияние. Утежняващ момент е, че тази дълга двойна квадратура ще продължава да се развива през зимните месеци, времето на грипа и депресиите. Нептун управлява фармацията, но също така психотерапията и нестандартните методи на лечение,без тези, в които се използват електрически и електронни уреди. Затова препоръката ми е да търсите средната точка при различните възможности за укрепване на здравето, да не се хвърляте през глава в една или друга посока. Слушайте, мислете, преценявайте плюсове и минуси в дългосрочен план, и тогава взимайте решение за себе си, или за близките си.

……

И тъй като Нептун управлява медиите, посредством които и масовото съзнание, то квадратът му с лунните възли изисква яснота, проясняване, достъп до истината. Затова неговата позиция на 19-я градус на Риби, в квадрат към ЮЛВ в Стрелец, а СЛВ в Близнаци, представлява врата-преход, през която ще преминем или просветени, или дълбоко заблудени. Точната квадратура е на 25 януари 2021 година, но влиянието е от сега, в коридора на затъмненията, когато Нептун тръгна вече уверено напред, до 11 март, когато Слънцето ще направи съвпад с него. С разгръщането на тази конфигурация медиите няма да бъдат това, което бяха.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

 

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии