Нептун в Риби и Никола Тесла

Муси Дачева

Каква е връзката на с ?

Никола Тесла е роден на 9.07.1856 година в град Смилян, днешна Хърватска, и както се вижда от наталната му карта, Нептун, в момента на раждането му, е бил в 20-я градус на Риби-ретрограден. Нептун е най-високо издигнатата планета в хороскопа му, управлява 12 дом и е позициониран в него, показвайки дълъг еволюционен път на душата и особена мисия в настоящото прераждане. Тригонът на Нептун със Слънцето в Рак от своя страна също предопределя една изключително сензитивна личност.

Никола Тесла се ражда в много интересно семейство, което се вижда и от наталната му карта. В дъното на хороскопа му Слънцето и Венера са в 4 дом, а куспидата е в съвпад със звездата Канопус, носеща неспокоен и творчески дух. Бащата – Милютин Тесла бил православен свещеник, но майката е нещо изключително за времето си. Тя била технически гений! Занимавала се с изобретяване на домакински уреди и дори патентовала няколко свои изобретения.

От дете Никола Тесла се отличавал от връсниците си. Имал странни възприятия, невероятни сънища и различни фобии. Например остро реагирал виждайки перли, получавал треска от праскови и неприятен вкус в устата, ако видел лист хартия във вода. Не отсядал в хотелска стая, с номер делящ се на три, имал компулсивни реакции, бил маниак на чистотата, поръчвал си кърпички в големи количества и с тях лъскал приборите си до блясък. За компулсивно разстройство, което е проявление на Нептун в Риби, говори и факта,че в личния си живот Тесла бил изключително резервиран.

Никола Тесла притежавал  харизма, бил много привлекателен за жените, нестандартен, играел си  с енергиите, държал мълнии и електрически заряди в ръцете си, другарувал с фините полета, но …бил много самотен. Изпитвал ужас от жените, и още повече от това да бъде докосван от някого, затова избягвал да се ръкува с хората. Може би някаква представа за него може да ни даде популярният днес филмов герой Монк.

Забраната на бащата да постъпи в Политехниката предизвиква силна емоционална реакция, и дори болест, вследствие на която младият Тесла започва да вижда странни неща. В дневника си той пише : “Силни потоци светлина ми откриваха изображения на реални обекти и просто заместваха мислите ми. Тези изображения на предмети и сцени изглеждаха като действителни, но аз винаги ги осъзнавах като видения от нормалния живот”.

Имал повтарящи се видения, като например, че ще изгради генератор за променлив ток, който ще революционизира начина, по който човечеството използва електричеството. Идеите му хрумвали спонтанно и често ги надрасквал с подръчни материали на хартия или дори на пясъка на брега.

Натална карта на Никола Тесла

Както се вижда от наталната му карта, Тесла притежавал силен, категоричен характер. Бил изключително целенасочен, настойчив и отдаден на каузата си. В хороскопа му има доминиращо представяне на кардиналния кръст, с разполагането на 6 планети от септенера в кардинални знаци, плюс осите на хороскопа. Получил отлично и многостранно образование, имал фотографска памет и знаел 6 езика. След като учи в Техническия Университет в Грац и философия в Прага, Никола Тесла работи в Унгария, Германия и Франция, и накрая намира пристан в Съединените американски щати.

В Европа Тесла добил популярност като изобретател и инженер по електроника. В Париж неговият гений привлякъл вниманието на един от сътрудниците на Томас Едисон и той бил поканен в САЩ, за да му помогне при усъвършенстването на динамото, произвеждано в завода му. Съвместната им работа продължава много кратко. Историята шушука за некоректност от страна на американеца, който не изплаща обещаното възнаграждение. Но всъщност разривът е на много по-дълбоко ниво, и в основата му е противопоставянето на старото и новото. А мисията на Тесла, с неговите Уран и Прозерпина в секстил, била точно тази, да е пионер, да даде на хората достъп до евтина енергия, която да направи живота им по-лесен, разнообразен и светъл.

Устройствата на Едисон използвали прав ток, за който било необходимо да има електроцентрала на всеки няколко километра. А Тесла бил убеден,че променливият ток е много по-ефективен и по-евтин. Той предложил на Едисон да обнови цялата му апаратура, като изгради нови машини на мястото на старите. Едисон от своя страна му обещал добро възнаграждение – 50 000 долара, за да свърши задачата. Тесла изобретил 24 типа машини и ефективно обновил фабриката. Едисон бил много впечатлен, но … не му платил парите, и казал знаменитата фраза, останала в историята като символ на некоректност,че това било „американското му чувство за хумор“.

Тесла си намира друг партньор и основава своя собствена компания.

Никола Тесла бил гений и пионер в много области. Дори идеята за телевизията и Интернет била негова, и той отделил много време за разработване на система за предаване на образи и звук на голямо разстояние. Изолирайки се от външния свят,на границата между двете столетия, Тесла работи интензивно върху процеса на автоколебанията и резонанса. Изобретява различни устройства, едно от които поставя на носеща греда в сградата, където се помещава лабораторията му. Забравил, че го включил, той излиза от сградата за кратко… и ефектът бил смайващ. Гредата започва да вибрира, а с нея и цялата сграда, чупят се други греди, прозорци, падат стъкла, многотонното му оборудване пропада в избата, и само бързата му реакция отклонила опасността цялата сграда да бъде разрушена. Изобретателят твърдял,че подобно резонансно устройство, настроено на определена честота, може да разруши големи обекти, сгради, мостове, намиращи се на много мили разстояние, и дори … да разцепи Земята.

Изпреварил много напред времето си, неговите странни, за тогавашното ниво на технологиите, разбирания, мечтите и виденията му от бъдещето, не се приемали добре от обществеността. Още повече неговите периодични признания, че приемал съобщения от извънземните. Говорело се, че построените от него приематели улавяли предавания от Марс.

Тесла твърдял,че сънува своите изобретения и след това пресъздавал едно към едно образът от съня си наяве. Той обяснявал сънищата си като”друг свят”, където всички тези изобретения му били показвани от населяващите този свят. Твърдял,че там самият той се чувства по-добре, отколкото в реалния живот и, че за него онзи свят, който се появявал в сънищата му, бил също толкова истински, колкото и този. Бил убеден,че е достатъчно само да си представим, и ще можем да пренасяме образи от други места на големи разстояния – снимки, новини, енергия. За тази цел трябва само да освободим мисълта си от ограниченията, наложени от времето и пространството, като обаче запазим характеристиките им по принцип и, че това е възможно както сега, така и в бъдещите векове.

Никола Тесла постигнал върхове в кариерата си и изследванията му го направили много популярен. Правил демонстрации пред публика като управлявал малки лодки с дистанционно в Медисън, което предизвикало суматоха у хората и мнозина го обявили за магьосник. Създал осветление между земята и небето в Колорадо Спрингс. Експеримент бил изключително атрактивен, защото Тесла сложил крушки направо на земята и те светнали, с което показал, че повърхността на Земята е проводник на електричество. Идеята му била да докаже, че ако се използват подходящите приспособления, цялото население на Земята може да се радва на безплатна енергия.

„Предавателят на Тесла“ и катастрофата, наречена „тунгуски метеорит“.

Тъй като мислел предимно с образи и картини, за Тесла електричеството било вибриране на Ефира,обграждащ земното кълбо. Според него предизвикването на определен тип вибрации от една точка на земното кълбо, поради еластичността на йоносферата, може да предизвиква разрушителен ефект в друга, отдалечена на хиляди километра, точка на земята.

В началото на миналия век той прави проект с название „Международна безжична система за предаване на информация и енергия” и построява енергопредаваща станция в Лонг Айлънд. Целта и била да насочва енергия, чрез отразяване в йоносферата, до всяка точка по света. С помощта на тази система е можело да бъдат пренасяни картини, музика, текстове, като условието, за да бъдат получени те, било да има съответната енергоприемаща система.

Издигната била огромна кула с размери 57 метра над, и 36 метра под земята,завършваща с овален купол с диаметър 20 м., и тежащ 55 тона. “Гигантският усилващ предавател” бил съоръжението изпробвано през 1905 г. Ефектът бил потресаващ. При включването на устройството започнали да бушуват мълнии с дължина до 40 метра, като гръмотевиците се чували на разстояние от 15 мили. Междувременно около кулата горяло огромно светлинно кълбо, а на разстояние 25 мили от кулата, едновременно светнали 200 електрически лампи. Уникалното в експеримента е, че електрическият заряд бил предаден не с проводници, а чрез йоносферата и земята.

Възможността да бъде създадена технология за безкабелно пренасяне на енергия от едно място на друго обаче изпаднала в противоречие с плановете на тези, които финансирали проектите на Тесла. С прилагането на неговия, значително по-евтин начин на пренасяне на енергия до хората, биха отпаднали цели отрасли – производството на съпътстващите съоръжения, стълбове, проводници, в които се влагали много пари, а не на последно място и много хора биха останали без работа. Затова финансирането било спряно, а идеите и експериментите на гения не били подкрепяни за дълъг период от време.

Тесла обаче продължил тайно да работи върху изобретенията си и да експериментира. Има предположение,че пораженията в Сибир на 30 юни 1908 година, в района на Подкаменна Тунгуска, които се приписват на метеорит, може да са резултат от тайните опити на Никола Тесла по онова време, с вече изградения от него резонансен предавател. Мястото на взрива, в Сибир, е на същия меридиан с предавателя на Тесла, който бил разположен в Лонг Айлънд.

Транзит за 30 юни 1908г., времето на Тунгуската катастрофа.

Ако погледнем транзита на събитието от 30 юни 1908 г, към наталната карта на Тесла, ще видим как Нептун, Меркурий и Венера правят съвпад с рожденото му Слънце в 4 кардинален дом,като в същото време участват в тау квадрат с Уран в опозиция от 10 дом и Сатурн в квадрат,образувайки с рождените му тау квадрати Голям кръст. И всичко това отново … в кардиналния кръст. Възможно е опит на Никола Тесла, а не метеорит, да е опустошил хиляди декара площ в Сибир, предизвиквайки екокатастрофа в района.

Малко преди смъртта си, по време на Втората световна война, Тесла предлага изобретението си, наречено “Лъч на смъртта”. Неговата система от лъчеви оръжия за сваляне на вражески самолети била предназначена да защити границите на САЩ и на други европейски нации. Той наивно смятал, че това изобретение може да сложи край на войните по света. Както много пъти в човешката история научните открития, целящи добро, се ползват от хора с лоши намерения.

Тук може да видите подробен видеоразказ за живота на Никола Тесла

http://video.mail.ru/inbox/innaf/658/664.html

Експериментът „Филаделфия“

Между 1936 до 1942 г., Тесла става директор на проекта “Дъга”, в рамките на който се състоял печално известният “Филаделфийски експеримент”или по-точно  първата телепортация на кораб. Работейки по този проект, Тесла предвиждал вероятността за човешки жертви, и затова забавял осъществяването му, настоявайки за преработване на оборудването. Междувременно, на 7.01.1943г. , Тесла починал.

В условията на война, при липсата на пари и време, към проекта се преминало прибързано. Само няколко месеца след смъртта на учения, през месец юли, се провежда първият експеримент за скриване на кораб от радарите. „Генераторът на невидимостта“ на Тесла бил монтиран на лекия разрушител от военноморския флот на САЩ “Елдридж DE-173″. Тестът бил проведен в акваторията на Филаделфийското военноморско пристанище на 22 юли 1943 г. Очакването било корабът да изчезне само на радарите, но каква била изненадата, когато корабът наистина изчезнал, но също така и от погледа на наблюдаващите. Появил се отново след няколко минути. В резултат на експеримента , хората от екипажа обаче били дезориентирани и не можели да обяснят какво им се случило.

Следвали месеци на поправки и доработване на проекта. През есента, на 28 октомври 1943г, тестът бил повторен. Този път корабът изчезва плавно, за няколко секунди образът му избледнява и едва се различавали очертанията му върху водата. После “Елдридж” е обхванат от ярко синкаво сияние и изчезва от хоризонта. Малко по-късно корабът се появява на стотици километри в залива на Норфолк в щата Вирджиния. Там е наблюдаван в продължение на няколко минути от моряците във военната марина, след което “Елдридж” изчезва от залива в Норфолк по същия мистериозен начин, по който се е и появил. И отново се появява на изходната позиция- в пристанището на Филаделфия.

За екипажа на “Елдридж” извършената телепортация се превръща в житейска драма. Докато траел опитът и „преместването“ на кораба от Филаделфия в Норфолк и обратно, членовете на екипажа напълно загубили ориентация за времето и пространството. При повторното появяване  в базата много от тях не били способни дори да се движат и търсели опора в стените, като същевременно били обхванати от пълен ужас. С времето не получили подобрение и по-късно всички от екипажа били освободени от работа с мотив, че са психически неустойчиви. С това приключил и самият проект “Дъга”, като всички резултати от проведените експерименти по него били засекретени, и човечеството до днес не знае, какво точно се е случило тогава на кораба.

Приносът на никола Тесла за световната наука е огромен. Много от неговите идеи не намират приложение приживе в голяма степен и заради задръжките, които имал самият учен. Той смятал, а вероятно е видял в бъдещето, че хората не са дорасли да ползват за добро новите идеи и възможностите на новите технологии. На неговия гений дължим радарът, микровълновата печка, флуоресциращите лампи, телевизионните и радио предаванията. Въпреки практичността на повечето му изобретения, Тесла не се включва в тяхната комерсиализация и не извлича материална полза от идеите си. Умира сам, беден и разочарован. Много от реализираните и нереализирани негови проекти, са в основата на военните технологии, използвани по време на двете световни войни, и сега.

Опитите му за предаване на енергия, използвайки йоносферата, са в основата на изграждането на системата HAARP. На нея в днешно време се приписват, и вероятно с основание, резките промени в климата, земетресения, урагани и активиране на вулкани.

Дали в периода на придвижване на Нептун през Риби, между 2011 и 2025 година, няма да се появи нов Никола Тесла – гениален и напредничав, и доколко неговите идеи биха били в полза или във вреда на човечеството?

06 април 2011 г.

Никола Тесла – Изобретения в 3D

http://vbox7.com/play:62d1428e

Изгубените тайни на Никола Тесла

http://vbox7.com/play:e6165fb1

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Четете всеки ден своят астро-номерологичен хороскоп в Номерологичен календар.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Оги каза,

    Писа на май 3, 2011 @ 12:51

    Много ми хареса тая статия и Муси поздравявам ви а искам да попитам мислите ли че ХААРП имат връзка с земетресението в Япония

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 4, 2011 @ 10:30

    Оги,
    определено да, това е обществена тайна :)

    В интернет има много инфо по темата. Ако ви интересува, включете се в група Извънземни НЛО UFO и група Тайни и Загадки във Фейсбук
    Ето тук една връзка за HAARP
    http://www.youtube.com/watch?v=MnRPZOUVhJ4&feature=related

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 31, 2011 @ 22:15

    Днес попаднах на още един интересен видеоматериал за връзката на Никола Тесла и Тунгуската катастрофа
    http://vbox7.com/play:3941e83e

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии