Новолуние в Близнаци на 24 май

Седмичен хороскоп 18-24 май  2009 г.

Муси Дачева

В неделя е 24 май- Ден на славянската писменост и култура. Интересно астрологично съчетание през тази година е, че Новолунието в Близнаци, знакът който е тясно свързан с интелекта и знанието,  съвпада с  този ден, в който празнуваме създаването на славянската азбука от братята Кирил и Методий.

На Новолуние Слънцето и Луната са в съвпад  и бележат новият лунарен месец. На 24 май, в неделя, в 15 часа двете светила ще се срещнат в 3-я градус на Близнаци. Новолуние в Деня на славянската писменост е имало преди  19 години, на 24 май 1990 г., а следващото Новолуние на този ден, ще бъде през 2028 година.

Дано Новата на този свят празник зададе началото на ново отношение към знанието, към образованието, към историческото и културно наследство на нашата нация за следващите 19 години!

Поклон пред делото на светите братя Кирил и Методий!

Огнени знаци

Овен
Родените под знака на Овен или с асцендент в Овен през тази седмица имат да приключат поредица от ангажименти, на които в близките дни изтича уговорения срок. Меркурий е все още ретрограден и ще внася объркване в иначе добре планираното ви ежедневие. От сряда нататък до края на седмицата ще усетите прилив на енергия от приближаването на благоприятен аспект между господарят на вашия знак – и Юпитер. Той  ще ви даде нови шансове за успех в деловата сфера, подкрепа от висшестоящи и финансова реализация.


За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв през тази седмица могат да се случат интересни неща. Имате подкрепата на колеги и на шефове за вашите идеи, планове и благородни намерения, но все нещо не достига, за да се чувствате удовлетворени. Не прибързвайте с оценките, защото може би нямате поглед върху цялата картина. Изчакайте до понеделник, когато ситуацията ще бъде по-ясна.

Стрелец
Родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец през тази седмица ще получат много предизвикателства към огнената им природа. Марс в знака на Овен ви изпраща много енергия, която трябва да вложите в конструктивни дела. Ретроградният Меркурий обаче напомня да “мерите три пъти, преди да срежете”, да проверявате и изпипвате в подробности всичко, с което се захванете и най-важното да не действате импулсивно и прибързано. А също така и да внимавате какво и къде говорите, особено в дните до четвъртък.

Земни знаци

Телец
Родените под знака на Телец или с асцендент в Телец до края на седмицата имат да свършат някои отложени дела, да приключат стари сметки и то преодолявайки влиянието на ретроградния Меркурий, който се движи през вашия знак. Родените в последните градуси на Телец трябва да бъдат много внимателни в деловите взаимоотношения. Вероятността да бъдете подведени, измамени,въвлечени в безперспективни или съмнителни сделки е голяма. Взимането на каквито и да са важни решения, оставете за следващата седмица.


За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева деловата атмосфера в предстоящата седмица е наситена с недоразумения и основания за конфликти. Прегледайте си критично сами документацията, която зависи от вас, за да сте спокойни, когато други я проверяват, нещо което е много вероятно да се случи в следващите дни. Възможно е да ви натрапят човек или работа, към която нямате пряко отношение. Бъдете внимателни, ако ви се налага да пиете лекарства.

Козирог
За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог през тази седмица е препоръчително да вкарат в ред делата си, да нанесат нужните корекции, да довършат работата, на тези, които не са я свършили както трябва и да започнат планове за дните на растящата Луна, т.е. от следващия понеделник нататък. Не предприемайте нищо свързано с финанси, което не е добре обмислено и отработено в детайли. Бъдете внимателни към всякакви предложения за бърза печалба. Можете да разчитате на подкрепата жени от близкото ви обкръжение, както и на роднини от женски пол.

Въздушни знаци

Близнаци
За родените под знака Близнаци или с асцендент в Близнаци до края на седмицата продължават ограничителните условия, които налага движещият се в обратна посока господар на вашия знак -Меркурий. В сферата на комуникациите през тази седмица настъпва голямо объркване. Отнасяйте се,  до колкото можете, резервирано към всичко, което идва отдалеч, което няма точен адресат, което е анонимно или неясно като вербално или писмено послание. Тази ситуация има и добра страна – ще намерите неща, които сте считали за загубени, а също така може да срещнете хора, с които много отдавна не сте се виждали.


За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстоящите дни носят много противоречива информация и могат да ги вкарат в погрешен коловоз на мисли и действия. Ретроградният Меркурий в съчетание с последната фаза на Луната са достатъчно основание да не предприемате нищо ново и важно в следващите дни. Сега не е подходящото време за сключване на сделки за покупко-продажба на жилище или на кола. Отложете тези неща за следващата седмица.

Водолей
Родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей през следващите дни ще имат ситуации, в които често ще връщат лентата на събитията назад, припомняйки си неща, които са били изтласкани надълбоко в паметта им. Възможно е да намерите загубени вещи или да срещнете приятели от детството. Част от вас навлизат в Марсовия период на личната си слънчева година и от следващата седмица могат да се захванат с ентусиазъм или не, с неща, които изискват повече физически усилия, като например ремонта у дома. За родените в последните градуси на знака предстоят някои разочарования и належаща промяна в плановете за края на седмицата в последната минута.

Водни знаци

Рак
Родените със Слънце  в Рак и с асцендент в Рак през тази седмица ще бъдат много ангажирани. Ще ви влече все повече навън, сред хората, ще предпочитате да сте на открито, а не в затворено помещение. Затова и довършването на вече започната работа, приключването на стари задължения, ще ви се струва още по-непривлекателно и тягостно. Седмицата обаче носи потенциала на нещо ново, което предстои и което ще добие по-конкретни очертания след Новолунието в неделя.

Скорпион
Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица ще трябва да разчитат най-вече на себе си, за да не бъдат демотивирани и разочаровани от хора, на които разчитат, било то делови  партньори, колеги или родственици. Разчистете си старите сметки, разплатете си дълговете, приключете това, на което му е дошло времето, за да си разчистите “терена” за нови проекти, нови дейности  нови връзки. Не разчитайте на лесни пари и на бърза печалба.

Риби
За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби предстои една емоционална седмица, изпълнена с  ангажименти, срещи, разговори и обмен на информация. Двамата господари на зодиакалния знак Риби са в космическа прегръдка във въздушния Водолей и това ви зарежда с вдъхновение и ентусиазъм. Но също така ви прави прекалено доверчиви, от което могат да се възползват некоректни хора. Бъдете внимателни как боравите с информацията, налагайте си по-голям контрол над това, което говорите. Приключвайте старите дела, а новите оставете за следващата седмица.

Луната през тази седмица се движи през знаците Риби, Овен,Телец и Близнаци през четвърта четвърт.


В понеделник – 18 май, от 10 часа в “Каталог”

по разговор по темата:

“Планирано секцио и астрология”

повторение в 16 30 и 24 00 часа

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 коментара so far »

  1. Еленка янкова йорданова каза,

    Писа на май 18, 2009 @ 19:23

    здравей муси моля те отговори ми на един въпрос ще се оправи ли финансовото ми положение и кога??родена сам 17 09 1971 намирам се в много тежко положение в теб ми е надеждата моля те

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 19, 2009 @ 8:30

    Еленка янкова йорданова,
    на подобен въпрос съм ви отговорила на 13.02.2009г.
    “Еленка Янкова Иорданова,
    лични астрохороскопи не изготвям тук в сайта и това съм го писала многократно. Мога да ви дам съвсем кратка консултация:
    Намирате се в сатурнова криза, в която настъпват кармични изчиствания.
    Ако те са на материално ниво-загуба на пари например по един или друг начин, това е лекият вариант.
    Вие имате Рождена пътека 8, която изисква внимателно боравене с материалните ресурси.
    През 2007-2008 сте били в Лична година 8, в която са се натрупали вероятно обстоятелствата, чийто последствия сега усещате.
    Сега сте в лична година 9, в която трябва да приключите дейност или отношения, да затворите една или повече страници и с цената на повече усилия да тръгнете по нов път. До средата на месец май ще ви бъде трудно, но трябва да издържите. От юни нататък може да се очаква развиделяване при вас. Желая ви кураж! :)

  3. теодора каза,

    Писа на май 19, 2009 @ 13:11

    здравейте, г-жо Дачева искам да попитам дали сам в сатурнова криза в момента и дали скоро ще излезна от нея родена съм 19.01.1979 гр. пловдив много сам обаркана и да ви питам дали правите лична консултация в пловдив и да ми дадете ваш телефон

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на май 19, 2009 @ 21:15

    теодора,
    не, не сте в сатурнова криза :)
    за информация относно лична астроконсултация ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  5. venec каза,

    Писа на май 19, 2009 @ 22:05

    Добър, вечер, муси Дачева , чета редовно вашите хороскопи и статии . Аз съм зодия Близнаци и съм в Сатурнова крза /” имам чувството , че този Сатурн , няма край”/. Как ще се отрази Новолунието в Близнаци родена съм на 05.06.1961г. Отрицателно ли ще повлияе ? Благодаря ви за всичко !

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на май 20, 2009 @ 10:20

    venec,
    Добър ден!
    Сатурн тръгна в права посока, което е добрата новина за нас, родените в подвижния кръст. :)
    Постепенно картината ще се прояснява и през следващите месеци Слънцето все повече ще грее иззад облаците.
    Новолунието е в 3гр Близнаци,затова идва при вас преди Слънцето ви. Като се добави и ретроградния Меркурий през следващия лунарен месец ще трябва да започнете нещо хем отначало, хем по стария начин – подобно на “старата песен на нов глас”.
    По- силно и по-позитивно при вас ще повлияе следващото Новолуние, в края на месец юни.

  7. venec каза,

    Писа на май 20, 2009 @ 11:24

    Много Ви , благодаря пожелавам Ви весел и щастлив ден !!!!!!!!!

  8. Елена каза,

    Писа на май 22, 2009 @ 12:46

    Добър ден! с голяма надежда да получа някакъв просветлен отговор,тъй като се намирам в крайно тежко финансово състояние, депрессия и отчаяние. Родена съм 11.11.1961, не съм българка.Ако има друг начин да се свържа, моля да ми отговорете.Надявам се, да има някакво обяснение за моята душевна и финансова криза.Благодаря Ви!

  9. Пепина каза,

    Писа на май 22, 2009 @ 12:57

    Муси,
    виж нещо забавно тук :)
    Банкомат в Стара Загора пуска двойни суми :)
    Нетърпелива опашка се заформи вчера пред машината на “Пощенска банка”
    :) :) :)
    това от ретроградния Меркурий ли е ?…
    хахаха

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на май 22, 2009 @ 13:58

    Пепина,
    На нас ни е забавно, ама на някои не
    Очевидно Меркурий се е развихрил. :)
    Пък и предноволуние е, в което стават изчиствания. Незнам дали после банката не си ги търси обратно,защото май в сметката се отбелязва кога и къде е теглена сумата.

  11. Мария каза,

    Писа на май 24, 2009 @ 15:44

    Добър ден Муси,на 21.05.2009г аз,дъщеря ми и съпруга ми преживиахме автомобилна катастрофа.Слава на Бога сме живи и здрави,но колата е доста зле.Съпруга ми е добър и внимателен шофьор, повече от 10 год.,но сега беше виновен той и това е първата ни катастрофа( дано да е й последна).Доста сме напрегнати и имахме малко противоречия със свекърва ми и зълва ми(сестра му).Незнам какво става,но моля те да ми кажеш-Аз и съпруга ми в Сатурнова криза ли сме?Всичко с евентуална работа на съпруга ми в чужбина отново пропадат!Аз съм родена на 08.03.1982 в 11.30,а съпруга ми е роден на 18.12.1975г в 13.00.Благодариа Ви предварително!

  12. Спаска каза,

    Писа на май 24, 2009 @ 17:54

    Седмичната прогноза Ви беше абсолютно точна. Аз съм зодия Дева – в момента съм в сатурнова криза и по тази причина чета с интерес всичко, което пускате на сайта си, винаги всичко съвпада за което благодаря. С уважение – Спаска.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии