Новолуние в Стрелец, успех в делата на Лъва

Седмичен хороскоп

24 – 30 ноември 2008 г.

Муси Дачева

Огнени знаци

Родените със Слънце или в Овен в първата половина на знака са под енергетиращото влияние на съвпада на Слънце- – Марс. Моментът е подходящ за планиране, за водене на предварителни разговори, за съставяне на идейни проекти. Сега можете да привлечете за съвместна работа чуждестранни партньори. Нито многото работа нито напрежението могат да ви спрат, защото сега е времето за активни действия, чийто резултат може да дойде съвсем скоро, след около две седмици. Родените във втората половина на знака през тази седмицата ще бъдат подложени на предизвикателствата, които отправят Венера и Юпитер провокирайки невъздържаност и неспазване на общоприетите норми на поведение. Ще са ви нужни повече търпение и дипломатичност, за да постигнете целите си. Моментът не е подходящ за закупуване на недвижима собственост, превозно средство или мебели.

За родените в Лъв и тези, които имат асцендент в Лъв в първата половина на знака тройката Слънце, Меркурий и Марс подкрепя всички начинания, в които трябва да се вложи много физическа сила, интелект и себеотрицание. Дните четвъртък и петък са подходящи за създаване на нови контакти, за започване на рекламна кампания или за полагане основите на съвместна дейност. Обърнете внимание на човека, с когото споделяте добро и лошо като пренебрегнете за известно време собственото си честолюбе и претенции.

За родените със Слънце или асцендент в Стрелец през тази седмица Слънце-Марс-Меркурий, които се движат в знака, носят постепенно повишаване на жизнения тонус и по-голяма самоувереност както в личните, така и в служебните дела. Усилва се и вътрешният импулс за високи постижения и утвърждаване на собствения авторитет. До сряда приключвайте, завършвайте това, което върви към финал. А от четвъртък, денят на Новолуние и то в Стрелец, нататък си планирайте новите дела – започване на нов проект, откриване на фирма, отваряне на магазин, тръгване на нова работа или друго подобно начинание. Родените в първите градуси на Стрелеца сте в своя на личната година – време за себереклама и представяне в най-добрата си светлина.

Земни знаци

Родените под знака на Телец или с асцендент в Телец получават подкрепа за своите планове, особено ако са свързани с образование, с повишаване на квалификацията, с разширяване на познанията в различни области на живота, както и с придобиване на умения, които да бъдат развивани и усъвършевствани в бъдеще. Можете да разчитате на поддръжката на приятели и съмишленици. За да дадат резултат обаче усилията ви в тази посока не забравяйте да отделяте нужното време и внимание на хората, които безкористно ви обичат. Моментът е добър да търсите нова работа.

Родените в Дева или с асцендент в този знак през тази седмица ще имат възможност да изпълнят всичко, което са планирали въпреки съпротивата и неразбирането на околните. Прилагането на сила обаче може да ви въвлече в доста неприятни ситуации. Следвайте здравия си разум, до който обикновено се допитвате, за да избегнете усложняването на и без това не особено стабилното ви социално положение. Търсете опора в най-близките ви хора – тези, с които сте едно семейство или обитавате едно жилище.
Тези, които имат Слънце в 20-я градус на Дева, т.е. родени в дните 10,11,12 септември, са в пика на сатурновата си криза и е добре да контролират поведението си, и да избягват рискови ситуации особено в петък. Неделята обаче за някои от вас може да се окаже твърде плодоносна.

Родените в знака Козирог или с асцендент в Козирог в първите градуси усещат навлизането на Плутон в техния знак през тази седмица като прилив на енергия и силно вътрешно желание за отстояване на позициите си. Плутон носи също така за всички от зодия Козирог стремеж към преобразуване,трансформация и пренастройване на редица страни на личния и професионален живот.
Съвпадът на двете най-позитивни планети Венера и Юпитер в най-песимистичния зодиакален знак, което става веднъж на около 12 години, е интересно астропсихологично явление. Някои Козирози може да се чувстват твърде странно и необичайно. При всички случаи неделята ще донесе на повечето,родени под този знак, добро настроение и хармонични отношения с близките.

Въздушни знаци

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в този знак фокусът на вниманието ще бъде върху отношенията с колегите, партньорите, съдружниците. За част от тези от първата декада настъпва момента за анализ и преоценка на качеството на връзките и търсене на възможности за тяхното развитие и хармонизиране.
Периодът е добър за поемане на по-големи ангажименти в съвместна работа и напредък в кариерата. За известно време можете да разчитате на подкрепата на влиятелен човек, но истинската опора ще са хората от най-близкото ви обкръжение – от семейството. За някои от родените със Слънце в 20-я градус на Близнаци дните преди Новолуние могат да бъдат критични за отношенията с интимния партньор.

За родените със Слънце или асцендент във Везни, особено за тези от първата половина на знака, астрологичният фон подкрепя общуването, разширяването на социалните контакти, прекарването на повече време с хора, с които могат да се водят интересени разговори и да се получи полезна информация. Сега е момента да обърнете повече внимание на автомобила си. За закупуване на автомобил са благоприятни дните четвъртък и петък. За закупуване или продаване на жилище обаче момента не е подходящ.

Родените със Слънце или асцендент в знака Водолей са в период благоприятен за напредък в кариерата, за привличане на вниманието на висшестоящите към собствената личност и резултатите от дейността ви. Обществените ви ангажименти могат да заемат твърде голяма част от времето и вниманието ви, но също така ще ви дадат възможност да добиете по-ясна представа за обстоятелства около проблем, който ви занимава от известно време насам. Голямата ви ангажираност може да ви доведе главоболия с брачния партньор.
За тези, които търсят работа в чужбина, краят на седмицата може да донесе добри новини.

Водни знаци

За родените в знака Рак или с асцендент в Рак преките ангажименти в професията ще ангажират вниманието през тази седмица. Спешното приключване на задачи и спазването на срокове, както и контролът над работата на други, ще е на първо място сред приоритетите. При част от Раците ще се появи необходимостта от промяна във външния вид – подобряване, разкрасяване с цел привличане вниманието. Не отказвайте покани за участия в празненства, където можете да блеснете с добрите си обноски и чувството си за хумор. Сега ви се дава възможност за полезни, перспективни запознанства, за установяване на контакт с хора, на които можете да разчитате в бъдеще. Периодът е благоприятен за годеж или сключване на .

За Скорпионите или тези с асцендент в седмицата на Новолуние в Стрелец отваря нови възможности за реализация на лични планове, за завършване на стари дела и започване на чисто и по определено нов начин. Намирайки се в Слънчевия период на личната си година, привличате сили, които укрепват както физическата, така и психическата ви енергия. Моментът е добър за по-голямо физическо натоварване, за поемане на повече ангажименти и демонстрация на умения, което от своя страна ви носи редица предимства и ви дава преднина в състезания и конкурси от всякакъв характер.

За повечето от родените със Слънце или асцендент в Риби предстои една напрегната и дълга седмица. Новолунието в Стрелец, в съчетание със съвпадите на Слънцето, Марс и Меркурий, поставя четири космични тела в квадрат към рождените слънца от първата декада на знака. Урани Сатурн пък дават своята лепта за опъване нервите на родените в края на втората и в третата декада на Риби. Разчитайте на силната си интуиция, която за пореден път да ви предпази от погрешни действоя. Ако не се налага спешно, не предприемайте пътешествия надалеч. Ако шофирате, бъдете много внимателни и отговорни. Старайте се да избягвате конфликтни ситуации и приемайте мъдро изпитанията на които ви подлага Съдбата в този момент.

***

На 27 ноември, рано сутринта, Плутон навлиза в Козирог. През този знак той ще се движи до 2024 година.
Пак на 27-ми, четвъртък, но към 18 часа, е Новолуние в 5-я градус на Стрелец.
Луната през тази седмица се движи през знаците Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог в четвърта и първа фаза.

Представяне на седмичния хороскоп,

както и разговор по теми от астрология, номерология или психология,

можете да гледате на живо всяка седмица в понеделник или вторник в предаването “Каталог”, с водеща Лили Бързева,

по Евроком България,
между 9 30 и 11 00 часа.

Темата във вторник, 2-ри декември, е

“Какви жени харесват мъжете според Астрологията”.
Повторението е в 17 30-18 30 часа.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 коментара so far »

  1. Anna каза,

    Писа на ноември 25, 2008 @ 15:27

    Здравейте!
    Бих искала да попитам нещо за Сатурновата криза на Девите. Аз съм родена на 11.09 и съм асц. Лъв. Тук прочетох, че сега ми е най-трудният период. Означава ли това, че после има шанс да ми олекне товарът?
    Благодаря предварително.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 26, 2008 @ 10:30

    Anna,
    пикът (върхът) на сатурновата криза е тогава, когато Сатурн преминава (транзитира) рождената позиция на Слънцето във вашата натална астрологична карта. При раждане на 11 09, това е 18-я градус на Дева. Този градус Сатурн пресече в края на октомври т.г. На психическо ниво сте го усетили вероятно като потиснатост, апатия, дискомфорт и др.п.Възможно е да има и някакво конкретно събитие, но може и да няма.
    В общия случай след като Сатурн премине през точния аспект с рожденото Слънце с напредване на времето се усеща леко отслабване на влиянието му.
    Проблемът при сегашното преминаване през Дева е, че след като стигне 21-я градус на знака, на 1 януари 2009 г. Сатурн се обръща, става ретрограден.
    Ретрограден ще премине пак през 18-я градус на Дева, през месец март, и ще продължи така докато стигне 14-я гр. в Дева през месец май 2009г. В средата на май 2009г. тръгва в права посока и през юли за трети път ще мине през 18-я гр. на Дева.
    Затова въоръжете се с търпение, разбиране и позитивизъм в големи дози, така че да ви стигнат за още една година.

  3. Anna каза,

    Писа на ноември 26, 2008 @ 12:26

    Благодаря Ви за изчерпателния отговор!
    Аз си бях приготвила търпение за още година и половина, така че вие ме успокоявате донякъде.
    Благодаря.
    Поздрави!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии