Планети и професионална реализация

Муси Дачева

Изборът на професия се определя от различни астрологични фактори. Влияние оказват както формата на наталната карта, разположението на основните й точки спрямо осите, така също знаците и планетите в близост до Асцендента,  до МС, намиращи се в първи, десети и шести дом.

Всяка планета, в зависимост от позицията в наталната карта, оказва влияние върху избора на професионално поприще.

Тя дава отговор на два основни въпроса които си задаваме, когато разглеждаме конкретна човешка дейност, а те са:

Какво се върши? и Как се върши?

“Какво се върши?”- каква е сферата на реализация, това показва основната функция на планетата. Тя обаче има нужда от подкрепата на други , които отговарят на въпроса “Как се върши?”. При добре поставена Венера например в Телец, в пети дом с подкрепящи аспекти, с добре разположени лунни възли, човек отрано проявява дарба в музиката или в живопистта. Очакването е за успешна творческа реализация в областта на изкуството. Ако към това се добави Сатурн в шести дом, който от своя страна добавя към личностните характеристики методичност, постоянство, способност да се върши монотонна, еднообразна работа, функция която е съпътстваща,и изключително необходима за развитието на един талант, шансовете да се развие дарбата по рождение и да се превърне тя в успешна професионална реализация са много големи.

Слънце

blog-sl.jpg

Силно поставено рождено Слънце, по знак и най-вече по дом и аспекти, по господство, показва като основна функция влечение към професии с творчески характер – артист, режисьор, архитект, организатор дейността на други хора.
Слънчевото влияние като спомагателна функция придава силен стремеж към върхови постижения, индивидуализъм, лидерство, блясък, показност, демонстративност, себеизтъкване.

Луна

blog-lun.jpg

Силно поставена в наталната карта Луната насочва към професии свързани с майчинство, защита на слабите и съхранение на живота и създаденото от човешка ръка. Това са професии като медицинска сестра, детегледачка, с подкрепата на Меркурий – педагогика, акушерство, писателство, с подкрепата на Сатурн-гледане на стари хора, организиране на социални дейности.
Лунното влияние като спомагателна функция предпочита тих, спокоен ритъм на работа, в сянката на по-силни и ярки личности. Реализация близо до родното място, до майката и родния дом.

Меркурий

blog-me.jpg

Силният Мекурий насочва към интелектуална професия. В добри аспекти с Уран, Слънце, Марс дава влечение към точните науки, а с Луна, Венера, Нептун към хуманитарните.
Меркуриански професии са – преподавателска работа с подкрепата на Слънце и Юпитер, лингвистика, журналистика и медии с подкрепа на Луна и Нептун, търговия, логистика с помощ от Марс, туризъм, посредничество, наука и IT специалности съвместно с Уран, счетоводство, консултанство, правни услуги с помощта на Венера и Юпитер.
Спомагателната функция на меркуриевото влияние носи гъвкавост, обръщане внимание на детайлите, бързина и адаптивност при променливи условия на труд.

Венера

blog-ve.jpg

Силната позиция на Венера ориентира към професии свързани с изкуството, в различните му проявления.

Венерини професии са – музика, театър при подкрепата на добре поставен Нептун; живопис и скулптура, режисьрство съвместно със силно Слънце; изкуствознание, културология, право с подкрепата на Меркурий; мода, дизайн, коафьорство, обзавеждане, козметика; търговия с произведения на изкуството при добре поставени също така Мекурий и Сатурн, ресторантьорство и особено сладкарство с подкрепата на Луната; дипломация,но задължително с помощта на силно поставени Юпитер, Слънце и Марс; адвокат, прокурор -освен Венера да има силни Юпитер и Сатурн.
Венериното влияние като спомагателна функция е меко, нежно, отстъпчиво, стремящо се към баланс и хармония. Дава добър вкус и усет за форма и цвят.

Марс

blog-ma.jpg

Добре поставен Марс в наталната карта насочва към професии като – спорт, каскадьорство, военно дело особено при Марс в шести дом, полиция, охрана; аналитик, научен работник особено ако е в осми дом и в съчетание със силен Уран, инеженрство, медицина- фармация, лаборанство, хирургия, стоматология, политика.
Марсовото млияние е напористо, войнствено, неотстъпчиво. Дава склонност към насилие и рисково поведение.

Юпитер

blog-jup.jpg

Свойствени за силно проявен Юпитер в наталната карта са престижните, социално значими професии – политика, дипломация, законотворчество и висша администрация в съчетание с високо поставено Слънце; социология, преподаване във ВУЗ с подкрепата на силен Меркурий; писател романист при добре поставена Луна, висш църковен служител, банкерство, реклама, търговия, строителство.
Юпитеровото влияние е покровителствено, едромащабно и стратегическо.

Сатурн

blog-sat.jpg

Силно поставен Сатурн в рождествения хороскоп показва насочване към професии на дълга о отговорността, свързани с тежък и често непрестижен труд като чиновник, администратор, едър земеделец, строител при съпътстващ Юпитер, геодезист, картограф, землемер с подкрепата на Меркурий; архитект, прокурор -съвместно с Венера, историк, собственик на фирма за почистване, директор на затвор, ТВУ; собственик на погребална агенция, управител на гробище.
Спомагателната функция на Сатурн е да налага ограничения, задръжане, пестеливо разходване на ресурсите.

Уран, Нептун и Плутон играят спомагателна роля при избора на професия и се изразяват в съчетание с планетите от септенера.
Уран силно поставен в наталната карта придава оригиналност, реформаторски дух и нестандартен подход при упражняването на всяка професия. При съчетание с Меркурий дава влечение към наука, изследвания, рационализаторство.
Добре изразен Нептун в наталната карта придава чувствителност, съпричастност, духовност. Нептун в съчетание със силна Луна насочва към лечение на физически и душевни заболявания.
Плутон в добра позиция придава сила и дълбочина на стремежите, интерес към всичко тайнствено и скрито. Всъчетание със Сатурн насочва към военно дело, полиция, разузнаване, а при участие на силен Уран – ядрена физика, енергетика.

29 ноември 2007 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Четете всеки ден своя астро-номерологичен хороскоп в Номерологичен календар.

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

85 коментара so far »

  1. elen каза,

    Писа на декември 8, 2007 @ 22:39

    Mnogo nauchih ot tozi sait.Naistina e mogo polochitelen.Az sum na 11 i sa mi mnogo interesni.Kato porasni 6te uch astronomiq.

  2. vitezda каза,

    Писа на декември 29, 2007 @ 2:49

    mnogo interesno ,razbrah zasto me vleche da pisha ,vapreki vsichki drugi darbi i profesionalni obrazovania i hobita ,lunata i upiter sa mi v syvpad ,a uran,merkurij i pluton sa mi v 1 dom v deva

  3. Кали каза,

    Писа на август 14, 2008 @ 19:06

    Здравей Муси,
    Искам да те питам понеже съм завършила българска филология,а в последно време започнах работа към строителна фирма коя планета или
    аспекти според теб да гледам за работа в Строителство и изобщо има ли
    такава планета?{Примерно за химията е Нептун}

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на август 15, 2008 @ 9:15

    Към Кали,
    За строителството,
    ако става дума за жилищно се разглеждат планетите в Рак,позициите на Луна и Юпитер, може и Сатурн там, където има дълбоко фундиране, с няколко етажа под земята.
    Марс и Меркурий се разглеждат, ако става дума за транспортно строителство,пътища,ж.п. линии, тунели.
    Нептун е за водни съоръжения като басейни, водоскоци, язовири, канали, Уран е за строителство на летища и аерогари.
    Но позицията на Юпитер най силно влияе особено, когато е в Рак.

  5. Кали каза,

    Писа на август 15, 2008 @ 10:24

    Благодаря ти Муси,
    знаеш ли много си права за това че Юпитер влияе за строителството аз имам Юпитер на Асцендента и сега съм на 28 години
    и започнах да работя в такава фирма. Никога не съм предполагала, че ще се занимавам с такова нещо.

  6. ДИАНА каза,

    Писа на август 16, 2008 @ 9:18

    МУСИ,
    АЗ СЪМ РИБИ И СЪМ ВЛЮБЕНА В ЕДИН РОГАТ ТЕЛЕЦ.СИТУАЦИЯТА Е МНОГО СЛОЖНА ИЛИ НА МЕН ТАКА МИ СЕ СТРУВА, НО НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ ,КАКТО НА МЕН БИ МИ СЕ ИСКАЛО.БИ ЛИ МЕ ПОСЪВЕТВАЛА НЕЩО.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на август 16, 2008 @ 10:29

    Към ДИАНА,
    една жена от зодия Риби, винаги знае как да намери път към сърцето на един мъж, пък било то и “рогат Телец”. :)
    Задавайте си вечер,преди заспиване, този въпрос. Възможно е насън да установите контакт с него на астрално ниво и да разберете какво трябва да правите и дали изобщо е нужно нещо специално да правите.Прозрение може да имате и в минутите непосредствено след пробуждане.
    Връзката Телец-Риби е изтъкана от противоречия. Нужни са много компромиси и нагаждане от страна на Риби, за да се развие.
    Но си заслужава!

  8. Моника каза,

    Писа на септември 5, 2008 @ 23:54

    Може би въпросът ми ще се стори малко глупав :) но тъй като не съм много веща какво трябва да значи “силно поставен”?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 7, 2008 @ 22:58

    Към Моника,
    всяка планета изразява присъщите й качества по-силно или по-слабо в зависимост от положението си в астрологичната карта по знак, по дом и по аспекти с останалите елементи на хороскопа.
    Например Венера се изразява най-силно,когато е в знаците Везни и Телец (на трон), силно, когато е в Риби ( в екзалтация), добре във Водолей и Козирог (по тригонократие). Нейното влияние е слабо, когато е в Овен и Скорпион (в изгнание) и в Дева ( в падение) и т.н.

  10. Мирела каза,

    Писа на февруари 8, 2012 @ 22:32

    Здравейте Муси,интересувам се от астрология и се опитвам да се осъвършенствам,но става бавно.Имам нужда от Вашата помощ..Родена съм на …и бих искала да попитам подходящо ли е за мен да уча право? Благодаря Ви предварително.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2012 @ 12:19

    Мирела,
    да, правото е добър избор :)

  12. Мирослав каза,

    Писа на февруари 10, 2012 @ 23:11

    Муси,здравейте.Много съм обуркан и ще се радвам да помогнете.Въпроса ми е каква е най-подходящата за мен професионална реализация.Роден съм на …Благодаря за отделеното време.

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 12, 2012 @ 11:49

    Мирослав,
    при вас има заложена силна амбиция за житейски успех. Препоръчителна е област за професионално развитие, която да има обществена значимост,да ви дава власт и възможност както да оказвате влияние върху хората, така също да се грижите за тях. Професионалният успех при вас изисква полагане на много усилия и постоянство,умение да си поставяте ясна цел, и много важното е във възрастта до 28 години – да организирате максимално ефективно времето си.
    Възможно е да ви привлича някаква форма на артистичност и показност, което ще затруднява намирането на верния път.
    Успешна за вас може да бъде марсова професия- лекар- хирург, военен, инженерен профил свързан с води и екология.

  14. Любов каза,

    Писа на февруари 12, 2012 @ 13:53

    Муси,здравейте.Родена съм на …Учила съм икономика,работила съм цял живот само по специалността:много,качествено,но по стечение на обстоятелства оставала без работа.Ще имам ли шанс в бъдъще?Искам справедливост.

  15. vera каза,

    Писа на февруари 12, 2012 @ 23:00

    Здравейте!
    Намирам се в етап от живота си, който трябва да реша в каква професионална област да се насоча.Досега съм работила не толкова ощастливили ме професии, затова искам да избера нещо, което ще ми харесва.Родена съм на …Благодаря Ви предварително!

  16. Антон каза,

    Писа на февруари 13, 2012 @ 11:38

    Здравейте!Бих искал да науча в коя сфера е най-подходящо да се развивам.Благодаря предварително.Роден съм на …

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 13, 2012 @ 13:09

    Любов,
    имайте кураж!
    В труден период сте сега, но през втората половина на месец юни и през юли при вас астрологичната ситуация се разведрява.
    От рождения си ден нататък навлизате в силната лична година 8, която съответства на рождената вибрация Път 8. В края на годината ще получите своята справедливост.

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 13, 2012 @ 13:47

    vera,
    с каквото и да се захванете, ще печелите добре, защото при вас зоната на личните доходи е добре поставена. :)
    Дали ще изпитвате удовлетворение от това, какво работите? тук нещата са по-сложни, защото при вас трудно се съвместяват висока доходност, която е важна поне за определен етап от живота, и радостта от труда. Така че добри доходи ще имате от професията, която сте придобили. А с удоволствие бихте работили нещо, което е свързано с повече движение, със свобода на духа и тялото.

  19. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 13, 2012 @ 13:58

    Антон,
    на 24 години би трябвало да сте се ориентирали в някаква посока, най малкото да сте придобили определено образование. Възможно е в избора ви на професия да са се намесили пряко или косвено, като онаследяване, родителите ви. При вас професия и призвание не си противоречат. Техника, управление и парични потоци при вас са ключовите думи.

  20. Нина каза,

    Писа на февруари 13, 2012 @ 23:15

    Здравейте Муси, родена съм на …. Моля да ме посъветвате за перспективите за работа, и дали е благоприятно да търся такава в Испания, т.е.ще започна ли в скоро време работа?

  21. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 14, 2012 @ 13:06

    Нина,
    за вас периодът,благоприятен за работа, започва с новолунието на 22 ри, и ще става още по-добър през март и април. Да, моментът е подходящ за търсене на работа в чужбина. Трябва обаче да бъдете по-мотивирана и предприемчива, да не позволявате странични фактори да ви отклоняват от целта.

  22. Нели Лозанова каза,

    Писа на февруари 14, 2012 @ 18:10

    Здравейте, Муси,
    Моля Ви да ме посъветвате за работата на моя съпруг Христо Лозанов, роден на … От повече от година фирмата, в която работи, не им изплаща редовно заплатите, но не ги и освобождават от работа. Доста е мъчително за него и не знае какво да прави.
    Благодаря предварително!

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 15, 2012 @ 12:41

    Нели Лозанова,
    съпругът ви вместо да се притеснява и да изчаква нещата да се задвижат отвън, нека бъде по-активен и да мисли и действа в посока на важна промяна в професионално отношение.
    Благоприятен момент в близко време за него е 22-23 март.

  24. Валя каза,

    Писа на февруари 20, 2012 @ 12:12

    Здравейте Муси,в момента уча екология,висше образование,но колкото повече уча,толкова повече имам усещането,че това не е моятаа професия.Надявам се да помогнете.Родена съм на 20.06.1991г.20.15h.гр.Пловдив.Благодаря предварително!

  25. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2012 @ 12:11

    Валя,
    ако екологията е личен избор, а не под чуждо влияние, обяснението е в това,че имате потребност да се грижите за другите,за хората и за земята.
    При вас обаче има непостоянство в подтиците, така че в периода на избор,когато сте била, каквото и да сте избрала, сега щяхте да изпитвате същото чувство на неувереност. Приемете го като една опитност, която ви е необходима.
    След 19-20 години ще поемете в съвсем нова посока.
    Мисля, че бихте се чувствали добре, ако се занимавате с нещо по-практично. Работа в банка или в сферата на застраховането при вас би дал добър резултат.

  26. Любов каза,

    Писа на февруари 22, 2012 @ 17:24

    Благодаря Ви, Муси.Родена съм в 7,45 30,09,1958.Ще имам ли късмет да намеря работа, за каква съм мечтаела и се учила, да седна да работя и да не ставам повече.Ще имам ли професионална реализация и доверие през следващите месеци?

  27. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 23, 2012 @ 15:05

    Любов,
    отговорих ви на подобен въпрос.
    Но, зависи какви са претенциите ви относно работата,защото “работа, за каква съм мечтаела и се учила” е нещо,което може много да се разминава с действителността.
    Ако имате нужда от работа и искате да работите, то настоящият период, от новолунието до 6-7 март, е добър.

  28. Любов каза,

    Писа на март 19, 2012 @ 11:01

    Здравейте Муси,в момента има работа за каквато съм мечтаела и се учила и работила.Да кандидатствам или период е неподходящ и няма да вземат мен?

  29. Муси Дачева каза,

    Писа на март 19, 2012 @ 11:37

    Любов,
    прочетете си седмичния хороскоп :)
    Периодът е подходящ за всичко ново, което можете да привлечете в живота си.
    Новата работа е едно от тях.
    Желая ви успех!

  30. Лили каза,

    Писа на март 19, 2012 @ 21:10

    Здравейте г-жо Дачева,
    от както Сатурн тъпче XII-я ми дом срещам трудности по отношение на професионалната си реализация. Бихте ли ми казали, дали виждате раздвижване в тази посока по-рано от октомври? Родена съм на 15.08.1980г.- 12:10h. Благодаря, за отделеното време:-)

  31. Муси Дачева каза,

    Писа на март 20, 2012 @ 11:12

    Лили,
    такъв анализ може да се направи в лична тематична астроконсултация.
    Тук мога да ви кажа,че “раздвижване” при вас ще има от месец юни нататък.

  32. Iliyanova каза,

    Писа на март 20, 2012 @ 12:11

    Здравейте г-жо Дачева!

    В момента търся своята профессионална реализация, но сякаш всичко се развива много бавно! Родена съм на 17.02.1986 година, може ли да ми кажете към коя сфера да се насоча или дали скоро ще имам успех?

  33. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2012 @ 10:05

    Iliyanova,
    “към коя сфера да се насоча или дали скоро ще имам успех?”
    На този въпрос може да се отговори след прецизен анализ на пълните рождени данни,които включват пълното име по рождение, дата, час, минути на раждането и не се прави тук в сайта, а в лична тематична астроконсултация.
    Иначе от “птичи поглед” може да се каже, че всяко начало е трудно, а сега има струпване на задържащи фактори като зимен период и икономическа криза.

  34. Любов каза,

    Писа на септември 28, 2012 @ 10:28

    Муси здравейте!Вече една година мина с кураж,пожелания ми от Вас,
    и вяра в справедливост.С нетърпение чакам край на седмица и надявам се
    на благословно разположение на звездите към мен.Защото като че ли зли сили наказват мен,защото съм била родена в този ден.Засега небето над мен няма мърдане- почти няма слънце.Колко ми се иска да се появи лъч на светлината в тъмното царство на предателство,много боли,когато теб предават,интереси на който ти защищаваш и на който вярваш …

  35. Евелина каза,

    Писа на февруари 27, 2013 @ 18:51

    Здравейте Муси , от известно време се вълнувам от Професията на здравните работници (лекари, мед.сестри и др.) интересно ми е , че когато се гледа за Професията на човек обикновенно се визира 10 дом дали има планети там , какви аспекти сключват със светилата и т.н. Но примерно за Лекарската професия на всякъде пише, че едно Слънце в 12 дом, не в 10 е добро положение за Лекар. Интересува ме вашето мнение.
    Освен това не е ли по -удачно за Професията на Лекар да се глед 6 дом -домът на служението и работата?

  36. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 27, 2013 @ 22:49

    Евелина,
    професията се преценява не само по 10 дом ,но също така по 2-ри и по 6-ти дом.
    Важни са планетите, които са включени, но също така знаците, които доминират, и позициите на техните управители.
    Медицинската професия е свързана най-вече с водния елемент.

  37. Здравко каза,

    Писа на февруари 28, 2013 @ 0:33

    Здравейте! Предстоят ми изпити във ВУЗ, но се колебая в избора си.Бих искал да разбера, коя област е най-подходяща да се насоча? Роден съм на 18.11.1994г 2.30ч . Благодаря!

  38. teodora каза,

    Писа на март 1, 2013 @ 23:08

    Здравейте,бих иска да Ви попитам кога ще имам сериозна възка ? Казвам се Теодора родена сам на 11.03.1982г.в 00:15 ч. в град София.Благодаря Ви предварително.

  39. Емилия каза,

    Писа на март 3, 2013 @ 19:13

    Здравейте г-жо Дачева,

    Родена съм на 20.10.1983 г. и имам Венера в десети дом и Нептун във втори дом. Също така имам Стрелец във втори дом, Овен в шести дом и Лъв в десети дом. В каква сфера за професионална реализация е най-добре да се насоча?

    Благодаря предварително и пожелавам хубава вечер!

  40. Муси Дачева каза,

    Писа на март 6, 2013 @ 13:27

    Емилия,
    а какво сте завършили, каква специалност сте придобили?

  41. Муси Дачева каза,

    Писа на март 6, 2013 @ 13:29

    teodora,
    каква е връзката на въпроса ви със статията?

  42. Емилия каза,

    Писа на март 6, 2013 @ 15:10

    Г-жо Дачева,

    Завършила съм международни отношения.

    Благодаря още веднъж!
    Емилия

  43. Дарина Недялкова Костадинова каза,

    Писа на март 7, 2013 @ 17:10

    Ще ме одобрят ли да започна курса ,който желая
    Ще намеря ли постоянна работа,в каква сфера на
    дейност и кога ще започна

  44. Муси Дачева каза,

    Писа на март 13, 2013 @ 15:51

    Емилия,
    чудесна специалност, пасва на рождените ви данни. Трябва да бъдете по-активна и постоянна в търсене на поприще.

  45. Муси Дачева каза,

    Писа на март 13, 2013 @ 15:53

  46. Tsveta MIncheva каза,

    Писа на март 13, 2013 @ 17:06

    Здравейте г-жо Дачева,
    кореспонденцията по-горе е много интересна.Родена съм на 05.09.1983г. и от 6 години работя в сверата на услугите и банковото дело.Ще имам ли добра реализация в тази област и въобще в коя?

  47. Здравко каза,

    Писа на март 14, 2013 @ 10:49

    Здравейте! Не видях коментар по моя въпрос,затова го задавам отново.Ако съм го пропуснал се извинявам предварително.
    Предстоят ми изпити във ВУЗ, но се колебая в избора си.Бих искал да разбера, коя област е най-подходяща да се насоча? Роден съм на 18.11.1994г 2.30ч . Благодаря!

  48. Муси Дачева каза,

    Писа на март 14, 2013 @ 12:06

    КЪМ ВСИЧКИ!
    Приятели, статията е информативна и по никакъв начин не ме задължава да давам консултации за избор на професия тук в сайта. Това, че задавате въпроси и си оставяте рождени данни също не ме ангажира с отговор.
    Сериозната консултантска работа изисква подробен анализ на пълните рождени данни,които включват имената по рождение, дата, час, минути на раждане, местораждане, местопребиваване на последния рожден ден, както и допълнителни уточняващи въпроси. Това се прави при личен контакт, след като ми пишете на имейл,както многократно пиша в сайта.
    Астрологът не е автомат,в който си пускате въпросът и веднага получавате отговор.
    Ако имате коментар по статията или нещо неясно по принцип,пишете, ще се радвам да споделяте мнения.

  49. Нина Дудева каза,

    Писа на март 18, 2013 @ 13:12

    Муси Дачева, здравейте! Каква е възможността за лична среща с Вас през априлската ваканция на децата, която е в първата десетдневка на април? Като датата 8 април е изключена за среща поради ангажимент. Касае се за консултация за дете, като поглед на психолог и направа на натална карта. На място ще решим точно за аспектите в нея. Може би на първо време това, което Вие прецените. И да зная предварително за таксата на съответната работа. Благодаря предварително. Нина Дудева От София сме.

  50. Муси Дачева каза,

    Писа на март 19, 2013 @ 11:35

    За астроконсултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  51. Михаела каза,

    Писа на март 24, 2013 @ 21:13

    Здравейте Муси Дачева!Родена съм на 18.11.1988 в 18:15 часа имам Меркурий,Плутон и Слънце в 6 дом,бих искала да ви попитам кое е най-удачното образование за мен.Завърших История и География,но чувствам,че това не е моята реализация.Мислех да запиша второ висше,но в чужбина,може би Америка и се колебая между журналистика и актьорско майсторство.Как бихте ме посъветвали?Благодаря предварително!

  52. Муси Дачева каза,

    Писа на март 25, 2013 @ 15:39

    Михаела,
    6 натален дом показва работната среда, уменията които са ни нужни за да работим добре. Присъствието на Меркурий,Плутон и Слънце показват подвижност в работните условия, честа смяна на местоработата и предпочитания към предизвикателни и активни взаимоотношения с хората, с които работите.Също така,че е необходимо да изграждате качества като адаптивност, толерантност, но и амбиция, и отстояване на работните си права.
    Подробен анализ на обстоятелства,свързани с професията – избор, пренасочване, промени ,кога, как, е предмет на лична астроконсултация, както вече съм писала.

  53. ива каза,

    Писа на април 12, 2014 @ 9:14

    Здравейте,много бих искала малка помощ по отношение сферата на работа (кариера)Родена съм на 8/06/1983год. в 06:53h. . и съм много объркана,бих искала да работя нещо което ми доставя удоволствие. Благодаря предварително!

  54. Мира каза,

    Писа на февруари 8, 2017 @ 4:04

    Здравейте!
    Бих желала да ви попитам нещо относно темата. Общо взето, все още съм в търсене на своето място под Слънцето. Смених няколко професии, но не чувствам удовлетвореност, защото не са свързани с това, което искам, а тук е много трудно да намеря такава работа. По образование съм художник. Имам силно кардинален хороскоп с асцендент Овен и зодия Телец. Слънце, Венера и Юпитер са ми в асцендента. В 6 дом нямам нищо, а на MC имам 4 ретроградни планети между които Сатурн и Уран в 9 дом, Нептун в 10-ти. Имат ли връзка моите MC с моите IC, където се намират Лилит и Парс Фортуна? Повечето от роднините ми са свързани с образованието и учителството. Дали бих могла да намеря удовлетворение в това или да потърся друго?

  55. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 9, 2017 @ 0:50

    Мира,
    Меркурий къде е?

  56. Елена Петкова каза,

    Писа на юни 20, 2017 @ 9:11

    Муси, здравей! Според теб един Меркурий в 29 градус на Водолей, Уран във Водолей в тригон в Марс добра идея ли е,човек да учи Математика, или IT все пак да спомена и Слънцето е в Риби.Управителя на Риби е в Козирог във втори дом. Може би пък Химията е по- подходяща

  57. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 22, 2017 @ 9:09

    Да, активният въздух винаги насочва към математиката.
    Ако Уран е в 3 ти дом, предпочитанията могат да бъдат променени с възрастта.

  58. Елена Петкова каза,

    Писа на юни 27, 2017 @ 13:50

    Благодаря за коментара! Уран и Юпитер са в съвпад във Водолей във II дом, в тригон с Марс във Везни. Меркурий също е във Водолей, до куспидата на IiI дом, където е Слънцето в Риби. По всичко личи, че няма да бъде само с една професия

  59. Нели Ризова каза,

    Писа на юли 2, 2017 @ 5:12

    Здравейте!
    Бих желала да попитам за семейни проблеми.Престои ми развод,дали ще се финализира през тази година.Родена съм на 19.10.1985г,в 3.25

  60. Павлин каза,

    Писа на ноември 17, 2017 @ 12:34

    Здравейте! При мен Сатурн е в овен и попада в 10-ти дом/управител на 10-ти дом ми е риби/, в 6-ти дом имам Плутон в стрелец/управител скорпион/,а във втори дом-Луна, Венера, Марс и Лилит/все са в лъв/, а управител на дома ми е рак.Меркурий във везни/4-ти дом/. Въпросът ми е, че съм на кръстопът да реша с какво да се занимавам- с изучаване на биология или на IT. Благодаря предварително!

  61. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2017 @ 12:28

    Павлин,
    управлението на домовете става от планети, а не от знаци,
    така “управител на 10-ти дом ми е риби” няма смисъл, както и другите подобни.
    Каквото и да изберете, ще ви бъде трудно да намерите професионално удовлетворение.
    Затова избирайте по критерии: добро заплащане и възможност за работа от дома.

  62. Павлин каза,

    Писа на ноември 20, 2017 @ 14:32

    Права сте като се замислих, управителите не са в знаци,грешката е моя. Благодаря много за отговора!

  63. Anna каза,

    Писа на март 29, 2018 @ 22:53

    Здравейте, Муси! Завършила съм икономика, по специално логистика,но от една година съм без работа, което много ме тормози и притеснява. Дали бихте могли да ми кажете, вижда ли се скоро светлинка в тунела и ще започна ли скоро работа? Родена съм 02 април 1976, София, 18.53ч. Благодаря предварително!

  64. Муси Дачева каза,

    Писа на март 30, 2018 @ 20:19

    Anna,
    да, има светлинка и тя нараства с дните. Зависи и от това какво търсите и какви са изискванията ви, но от следващата седмица, след рождения ви ден, имате добри шансове да попаднете на удачно предложение. Възможно е и от старо работно място да ви потърсят.

  65. Иванка каза,

    Писа на април 3, 2018 @ 10:36

    Здравейте , мъжа ми иска да смени фирмата в която работи , но постоянно се чуди кога . Трябва да я напусне защото е постоянно изнервен и ядосан . Този месец подходящ ли е за това решение .
    Васил, 11.04.1987
    11:45 е роден

  66. Пламен каза,

    Писа на април 3, 2018 @ 17:36

    Добър ден! Аз съм дева, асцендент близнаци. В 11-тия ми дом попада сатурн, във втори дом попадат венера и марс, в шести дом-плутон. Въпросът ми е дали ще намеря удовлетворение в IT сферата/към която активно съм се насочил/ и в задълбочено изучаване на математика?

  67. Муси Дачева каза,

    Писа на април 4, 2018 @ 17:52

    Пламен,
    за IT сферата са важни Меркурий и Уран къде са и какви аспекти имат.

  68. Муси Дачева каза,

    Писа на април 4, 2018 @ 17:54

    Иванка,
    четете седмичните хороскопи.
    По въпроса ви разбирам, че не го правите.

  69. Пламен каза,

    Писа на април 4, 2018 @ 20:40

    Меркурий се намира на границата на четвърти и пети дом, уран е в осми дом. Добри аспекти на меркурий(тригони и секстил) към венера, марс, уран и плутон.Меркурий е в опозиция със сатурн, квадратура с асцендент. Уран в добри аспекти с меркурий, сатурн и плутон. В опозиция с венера и марс, конюнкция с нептун.

  70. Муси Дачева каза,

    Писа на април 6, 2018 @ 22:33

    Пламен, доброто взаимно разположение на Меркурий и Уран, още повече ако МС е във Водолей, предполагат успех в IT сферата.
    Но дали ще бъде това удовлетворително за вас е въпрос на психологическа връзка
    с дейността,какво е това което ви радва, дали парите,дали престижната работа, дали властта, или контактите, и ред други неща.
    Тук константи няма, всичко е в зависимост от конкретните условия и вашите потребности към момента.

  71. Пламен каза,

    Писа на април 7, 2018 @ 13:25

    Г-жо Дачева, много благодаря за отделеното време! Светли празници ви желая!

  72. Иванка Атанасова каза,

    Писа на април 11, 2018 @ 18:21

    Здравейте,искам да попитам дали 12 дом има някакво отношение към намиране на място в живота,при мен Юпитер е в 12 дом.Родена съм на 05.09.1978 в 3:08 през нощта.

  73. Диана каза,

    Писа на април 12, 2018 @ 22:14

    Здравейте,Муси! Моля за отговор каква е подходящата професионална ориентация за мен ? Родена съм на 05.07.1987 01;50 ч . Ще съм ви много признателна за отговора .

  74. Муси Дачева каза,

    Писа на април 12, 2018 @ 22:19

    Иванка Атанасова,
    “намиране на място в живота” е нещо много общо.
    12 дом има много значения. Юпитер в 12 дом понякога показва,че човек би се чувствал добре в друга страна, не там където се е родил. Може да имате и привличане към определена държава, от която да имате спомени в дълбоката памет от предишни животи.

  75. Муси Дачева каза,

    Писа на април 13, 2018 @ 12:50

    Диана,
    а каква професия упражнявате в момента?

  76. Диана каза,

    Писа на април 13, 2018 @ 13:45

    Муси, в момента не работя и съм в чужбина( мъжът ми е чужденец) и искам да запиша някакъв курс тук но се чудя към какъв точно да се насоча . Незнам дали чужбина или България е по – добро място за мен . Много благодаря за отговора

  77. Муси Дачева каза,

    Писа на април 14, 2018 @ 13:01

    Диана,
    зависи до какво обучение имате достъп.
    1.Търсете нещо, което да надгражда досегашното ви образование,
    знания, умения в някаква област.
    2.Да бъде кратко като обучение, не повече от 1 година.
    3. Да ви дава възможност за добри приходи, и самостоятелност.

  78. Диана каза,

    Писа на април 14, 2018 @ 14:15

    Благодаря ви за отговора,Муси !

  79. Ирена каза,

    Писа на април 19, 2018 @ 14:42

    Здравейте, Муси! Завършила съм икономика, специалност Бизнесадминистрация с профил Управление на проекти, а преди това имам завършено образование Автоматизация в неорганичната химия, по което никога не съм работила. По случайност започнах да се занимавам в сферата на туризма , но само четири години и половина.Та това което ме тревожи е , че съм без работа от доста години . В момента живея в чужбина, но пак не работя, а уча английски и гледам детето си. Дали бихте могли да ми кажете, вижда ли се някаква светлинка за реализация тук в чужбина и ще започна ли скоро работа? Родена съм на 18.02.1976, гр.София, в 7:21ч. сутринта.Предварително Ви благодря!

  80. Ирена каза,

    Писа на април 19, 2018 @ 15:54

    Здравейте, Муси! Завършила съм специалност икономика, Бизнесадминистрация профил Управление на проекти. В момента живея в чужбина и не работя, само уча английски. Това, което ме притеснява е , че от дълго време съм без работа. И бих искала да ми кажете дали ще се реализирам в Англия и въобще има ли някаква светлинка за започване на работа тук?
    Родена съм на 18 февруари 1976г, гр.София, 7:21ч.сутрин.Благодаря предварително!

  81. Муси Дачева каза,

    Писа на април 19, 2018 @ 16:04

    Темата “Професия социална реализация, собствен бизнес,съдружия…” е сериозна и е препоръчително да се разглежда подробно в астроконсултация. За целта ми пишете на някой от имейлите дадени в Кнтакти.
    Моля ви, не си пишете данните тук, в сайта.

  82. Мим каза,

    Писа на август 18, 2018 @ 1:19

    Здравейте!
    Можете ли да ми кажете за следните качества какво точно се гледа и дали съществува някаква точкова система, която да ги измери:

    1. СПРАВЕДЛИВОСТ
    2. ДОСТОЙНСТВО
    3. УВАЖЕНИЕ
    4. ТОЛЕРАНТНОСТ
    5. ЕМПАТИЯ
    6. ЗАГРИЖЕНОСТ/СЪЧУВСТВИЕ
    7. СЪПРИЧАСТНОСТ/ СЪСТРАДАТЕЛНОСТ
    8. ТЪРПЕЛИВОСТ – САТУРН МЦ
    9. САМОКОНТРОЛ
    10. УРАВНОВЕСЕНОСТ – САТУРН НА МЦ
    11. РЕШИТЕЛНОСТ
    12. ИНИЦИАТИВНОСТ/АКТИВНОСТ
    13. АСЕРТИВНОСТ
    14. ИСКРЕНОСТ/ОТКРИТОСТ
    15. КРИТИЧНОСТ
    16. САМОКРИТИЧНОСТ /САМООЦЕНЯВАНЕ/
    17. ИЗОБРЕТАТЕЛНОСТ /ТВОРЧЕСКО МИСЛЕНЕ/
    18. ОБЩИТЕЛНОСТ
    19. ОРГАНИЗИРАНОСТ
    20. ОТГОВОРНОСТ

  83. Муси Дачева каза,

    Писа на август 21, 2018 @ 15:06

    Мим,
    планетите са носители на качества на характера.
    Например Слънцето носи 2.ДОСТОЙНСТВО,11.РЕШИТЕЛНОСТ,12. ИНИЦИАТИВНОСТ/АКТИВНОСТ и др.,
    Нептун-5.ЕМПАТИЯ, 6.ЗАГРИЖЕНОСТ/СЪЧУВСТВИЕ, 7.СЪПРИЧАСТНОСТ/ СЪСТРАДАТЕЛНОСТ.
    Но, зависи къде се намират планетите и в какви взаимоотношения са с другите. Човекът е сбор от всички тези качества, някои по-силно проявени, други по-слабо. Но и зависи от това в каква среда расте човек, кои качества са поощрени, и кои потиснати.
    Да се прецени потенциала може като се изследва силата на планетите в рождения хороскоп. Също така и към момента на избор на професия, кандидатстване във ВУЗ е важно кое е подкрепено в наталната карта от прогностиката.

  84. георги йорданов каза,

    Писа на август 27, 2018 @ 10:09

    може ли тел за контакт..моя е 0888 83 22 33..не мога да се свържа с вас

  85. Hdpape каза,

    Писа на септември 25, 2018 @ 22:24

    Нови възможности за професионална реализация очакват бъдещи инженери от ТУ в предстоящия „Ден на кариерата“ – Общество – DarikNews.bg

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии