Пълнолуние и Голям квадрат в подвижните знаци

Седмичен хороскоп

8 – 14 декември 2008 г.

Муси Дачева

Въздушни знаци

През тази седмица родените под знака на Близнаци или с в Близнаци, трябва да се въоръжат с необичайно за тяхната зодия търпение. Пълнолунието на 12 декември, петък, е в 21-я градус на оста Стрелец-Близнаци и най-силно ще влияе върху родените между 10 и 14 юни. То се развива на фона на съвпада на Меркурий с Плутон в първия градус на Козирог. Астрологичната ситуация действа задържащо върху способността за мислене и напряга твърде силно нервната система на повечето хора. Почти през цялата седмица, но особено във втората половина – дните четвъртък, петък, събота и неделя са неблагоприятни за здравето на хора с проблеми на сърдечно-съдовата система, за прекаралите инсулт или инфаркт и тези с неврологични проблеми. Има вероятност от инциденти в бита или на пътя.

Родените със или асцендент в първата декада на Везни през тази седмица имат подкрепата на господарката на знака – Венера от Водолей за да укрепят позициите си в личния си живот. Ако бъдете по-толерантни, отзивчиви и нежни, можете да напреднете много във връзката си с човек, на когото държите. Родените в третата декада на знака ще получат известие от близки роднини, които живеят надалеч. За някои ще има предложение за спешно пътуване, но не го планирайте за 12-ти,петък, денят на пълнолунието. За други от тази група добре ще дойде финансова подкрепа от родителите.

За родените със Слънце или асцендент в знака Водолей седмицата ще премине под знака на ангажиментите с приятели, които сте взели под ваша закрила. На родените в третата декада това ще се удава много по-лесно и с по-удовлетворителен резултат. Родените в първата декада на знака обаче ще трябва да преодоляват съпротивата на твърде много хора, за да могат да наложат мнението си и за да им повярват отново. Дните на последното за тази година Пълнолуние – четвъртък, петък и събота ще бъдат от голямо значение за отношенията ви с хора, които живеят надалеч, но с които имате работни взаимоотношения.

Огнени знаци

За родените в Лъв и тези, които имат асцендент в Лъв във втората половина на знака, седмицата започва въодушевено и обещаващо не само заради студентския празник, но и защото сте в своя Марсов период на Личната жизнена година. Това е период на предимно висок жизнен тонус, на големи очаквания и надежди, когато всичко е възможно стига да положите достатъчно усилия и да имате вяра в благополучния резултат. Пълнолунието в петък обаче може да ви свари неподготвени за някои ситуаци и и за бързината, с която те се развиват.

Родените със Слънце или асцендент в Стрелец в третата декада на знака през тази седмица трябва да бъдат изключително внимателни във взаимоотношенията си както у дома така и на работното място. Пълнолунието на 12-ти декември в 21-я градус на оста Стрелец- Близнаци, резултатът от който е Големият кръст съставен от 5 космични тела, води до силно емоционално напрежение импулсивни реакции, попадане в критични за здравето и живота ситуации. Най-уязвими са родените в дните между 10 – 14 декември, които сега са в най-трудната част на сатурновата си криза.

През тази седмица родените със Слънце или с асцендент във втората половина на знака Овен ще имат енергетизиращата подкрепа на съвпада на Слънцето и господаря на Овен – Марс. Периодът е благоприятен за уреждане на документи, свързани с пътуване в чужбина с цел работа или обучение. Сряда, четвъртък и петък носят добри новини за получаване на възнаграждения от хонорари, заработени пари по граждански договори или изплащане на дивиденти. Петък – денят на Пълнолунието не е благоприятен за пътуване, особено за родените в средата на знака Овен, т.е. на 4 – 5 април.

Земни знаци

За родените в Телец или с асцендент в Телец предстоящата седмица обещава ярки емоции в сферата на бизнеса. Дните сряда и четвъртък са благоприятни за намиране на подходящите хора за позицията, която сте обявили. Венера във Водолей от своя страна ви подкрепя да намерите най-подходящата за вас професионална среда. Тези дни могат да бъдат много доходоносни и да понапълнят банковата ви сметка. В петък обаче, когато е същинското Пълнолуние, бъдете внимателни с разплащанията -възможно е повече да ви се взима, отколкото да ви се дава. Петък е неблагоприятен ден за планирани операции и медицински манипулации, които нямат спешен характер.

За родените в Дева или с асцендент в този знак в третата декада последното за тази година може да бъде свързано с важни житейски изводи за ролята на най-близките хора в живота им. Съвпадът на господаря на знака Дева- Меркурий с мистичния Плутон в петък, ще даде нова информация, може би неочаквана, но същевременно полезна. Пълнолунието на 12 декември е в 21 -я градус, съчетано с опозицията на и като образуват Голям кръст, оказва силно влияние върху родените между 10 -14 септември. Избягвайте шофирането във втората половина на седмицата. Бъдете внимателни при работа с електроуреди.

Родените в знака Козирог или с асцендент в Козирог през тази седмица ще имат възможност да обогатят знанията си в област към която проявяват интерес от известно време насам. Тенденцията към стабилизиране във финансовата сфера продължава за родените в третата декада на знака. В дните на Пълнолуние времето работи за вас и можете да извлечете полза от прибързаните действия на по-млади и неопитни ваши съперници или конкуренти. Въпреки това обаче бъдете внимателни при взимане на решения, които засягат повече хора.

Водни знаци

За родените в знака Рак или с асцендент в Рак от първата декада предстои една динамична, богата на информационни изненади, седмица. Контролирайте емоциите си по време на Пълнолунието в петък, защото в неделя картината ще бъде съвсем различна. В дните на пълнолунието възрастни хора около вас ще имат нужда от подкрепата ви. Бъдете по-себесъхранителни, пазете се от прекомерно физическо натоварване и не се нагърбвайте с това, от което другите бягат. Родените във втората декада са настроени на по-фино вибрационно ниво и усещат ритъма на живота около тях. Моментът е добър да договорите изгодно сътрудничество с човек от зодия Козирог.

Родените със Слънце в Скорпион или с асцендент в Скорпион в първите градуси имат подкрепата на господаря на знака – Плутон, който в края на месец ноември навлезе в Козирог. Започва период на стабилизация в професионалната сфера и през тази седмица е възможно на получаването на важни новини, които да окажат значимо влияние в бъдеще. Родените в първата половина на знака ще трябва да положат повече усилия, за да нормализират отношенията си с близките още повече, че по време на Пълнолунието това ще се окаже особено трудно. Родените във втората декада на Скорпион – не играйте хазарт през тази седмица! Рискът да загубите много и дори всичко е голям. За родените в третата декада седмицата носи добри печалби.

Родените със Слънце или асцендент в Риби са един от четирите подвижни знака, засегнати от декемврийското Пълнолуние, което е на 12 декември и свързва знаците Стрелец и Близнаци от противостоянието на Слънцето и Луната. Големият космичен кръст ще предизвика нестандартни ситуации и напрегнати мигове за родените близо до 21-я градус на Риби, а това най-силно ще усетят родените в дните 8-12 март. Областите на проявление най-вероятно ще бъдат отношенията с родители и с брачен партньор. За част от хората от тази група, намиращи се в пика на сатурновата си криза, предстоят недотам приятни изживявания в професионалната сфера.

***

Пълнолуние на 12 12 2008г към 18 40 часа в 21-я градус на оста Стрелец-Близнаци. Противопоставянето на Луната и Слънцето действа съвместно с опозицията Уран – Сатурн като по този начин образува космичната конфигурация Голям кръст. На личностно ниво най-неблагоприятно е въздействието върху родените във втората и третата декада на подвижните знаци. Възможни са повече от обикновено домашно насилие и битови инциденти, автокатастрофи, авиоинциденти, природни аномалии, земетресения.
Луната през тази седмица се движи през знаците Овен, Телец, Близнаци и Рак във втора и трета фаза.
Венера навлиза в знака Водолей сутринта на 8-ми декември.

Представяне на седмичния хороскоп от мен,

както и разговор по теми от астрология, номерология или психология,

можете да гледате на живо всяка седмица в понеделник или вторник в предаването “Каталог”, с водеща Лили Бързева,

по Евроком България,
между 9 30 и 11 00 часа.

Темата в понеделник, 15-ти декември, е

“Особености в характера на детето според рисунката-тест”.
Повторението е между 17 50 – 18 30 часа.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 коментара so far »

  1. мариана каза,

    Писа на декември 8, 2008 @ 12:27

    Здравеите,с голям интерес чета вашия саит.Много ми харесва,вапреки,че откривам,много малко написано ,касаещо мен и моята зодия.Ако е вазможно и когато Ви е удобно,напишете повече за зодия водолеи и по точно за представителите от 2-рата декада на зодията.Погелажам Ви хубав ден и много приятни мигове в навечерието на Коледа.Щастлижо посрещане на Нова година!!!!!

  2. Петя каза,

    Писа на декември 10, 2008 @ 23:34

    Здравейте,г-жо Дачева.Редовно чета Вашите хороскопи и с нетърпение чакам понеделниците.Тази седмица е много лоша за мен и съпруга ми. И двамата сме зодия Близнаци. Той е роден на 10.06.1959 г ,асцендент Овен и луна Рак и точно сега е в пика на сатурновата криза. Тази година бе много трудна за него и в здравословно и финансово отношение.Знам,че и др.няма да е от леките,но ако може да ми пишете кои са критичните месеци и кога най-после ще излезем от тая криза.Аз съм родена на 19.06.1963 асц.Стрелец,луна Близнаци.Успех Ви желая и Ви благодаря.

  3. Силвия каза,

    Писа на декември 11, 2008 @ 15:23

    Уважаема г-жо Дачева,
    не зная дали съм в Сатурнова криза, но за мен 2008г. бе много трудна в личен план. Изненадващо за мен през лятото съпругът ми поиска развод след двегодишен брак.Разводът вече приключи.Бихте ли ми казали дали следващата година ще ще имам някаква възможност да започна нова връзка.Родена съм на 08.10.1975г. в 17.10 часа.
    Благодаря ви предварително и Ви желая много здраве и успехи във всичко.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 11, 2008 @ 23:41

    Петя,
    пиковете на вашата сатурнова криза са в средата на октомври 2009 г.и през май-юни 2010 г. Излизане от зоната на сатурновата криза може да се очаква в края на 2010 г.
    През 2009 г. обаче Юпитер се движи през Водолей като дава подкрепа на въздушните знаци. По този начин се омекотява влиянието на Сатурн и не бива да се притеснявате толкова много.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 12, 2008 @ 0:12

    Силвия,
    в края на 2009 г. при вас има шанс за нова връзка.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии