Пълно слънчево затъмнение на 1 август 2008 г. в Лъв

Муси Дачева

Слънчеви и лунни затъмнения наблюдаваме на всеки 6 месеца, т.е. два, понякога дори три пъти всяка година. За нас земните обитатели, дисковете на Слънцето и Луната изглеждат еднакви. Това е така защото Луната, макар да е 400 пъти по-малка от Слънцето, е 400 пъти по-близо до нас. Тази илюзия на видимото равенство между дневното и нощното светило е в основата на слънчевите и лунните затъмнения, но също така и в основата на стремежа ни да търсим баланс между съзнателните и подсъзнателните подтици и нагласи в собствената ни личност.

Пълното затъмнение на 1 август ще бъде с продължителност 4,5 часа – от 8 до 12 30 часа. Ще се наблюдава в Северното полукълбо като сянката на Луната последователно ще премине през Северна Америка, Северната част на Европа, Русия, Монголия и Китай.
В България затъмнението ще бъде частично, по-добре ще се наблюдава от северната част на страната в интервала от 12:26 часа до 13:41 часа. Нека не забравяме, че не бива да се гледа към случващото се на небето без предпазни средства.

Слънчево затъмнение по принцип наблюдаваме по Новолуние, когато Луната и Слънцето са в съвпад, а лунно затъмнение имаме, когато Луната и Слънцето са в опозиция, т.е. по Пълнолуние.
За разлика от ежемесечните Новолуние и Пълнолуние, затъмненията стават, когато Слънцето и Луната са близо до Лунните възли – пресечните точки на лунната орбита с равнината на земната орбита.

През февруари, на 7-ми и 21 -ви, тази година наблюдавахме частични слънчево и лунно затъмнение като февруарското слънчево затъмнение бе във . Повечето затъмнения са частични – лунният диск не закрива напълно Слънцето и около него остава светъл кръг и корона.

При предстоящото слънчево затъмнение – в Лъв, Луната ще закрие напълно Слънцето за 2,5 минути.
Някои астролози твърдят, че затъмненията са по-значими като астрономически събития отколкото като астрологически. С тях се свързват промените в климата, земетресенията, наводненията и други природни катаклизми. Но, вече има натрупана статистика и може да се каже, че в редица случаи пълното слънчево затъмнение оказва негативно влияние върху страните, през които преминава сянката на Луната като влиянието започва да се усеща няколко месеца преди настъпването на самото събитие и се разгръща в месеците след него.

За краткото време, през което Луната засенчва Земята и спира притока на живителната слънчева енергия към определена зона от земната повърхност всъщност се губи връзката ни с пораждащото Духовно начало в Слънчевата система.

За нас обикновените хора седмицата на това специално Новолуние ще бъде много динамична. Предноволунието по принцип се храктеризира със спад в енергетиката и повечето хора изпитват умора и потиснатост. Жизненият тонус тръгва нагоре едва в дните след преминаването на Луната през слънчевия диск.

Но, в дните около пълното слънчево затъмнение всеки може да направи много за бъдещето си. Пълното слънчево затъмнение съдържа в себе си както равносметка за направеното досега, най-малкото за последните 6 месеца, така и нови възможности за дълбокосъдържателни и стойностни начинания.
Всяко слънчево затъмнение събира Слънцето и Луната до един от лунните възли, но в зависимост от това дали е Северният (възходящ) или Южният (низходящ) едно от двете светила играе по-голяма роля.

При сегашното Слънцето и Луната са в съвпад близо до Южния лунен възел. В тази позиция Луната е пасивният фактор и предостъпва водещата роля на Слънцето. По този начин освободената и бликаща слънчева енергия след краткото прекъсване ще стимулира част от хората към активни целенасочени действия, резултатът от които могат да бъдат оценени съвсем скоро, на следващото затъмнение – лунното,след 14 дни.

Тъй като затъмнението е в зодиакалния знак Лъв, то най-големи и оправдани очаквания имат родените под тази . Лъвовете могат да направят много, за да променят живота си в по-добра посока. Опитайте се в дните преди затъмнението да бъдете по-добри, прощаващи и толерантни, изкарайте най-доброто у себе си на повърхността и го покажете на всички около вас. По същия начин благотворно може да бъде въздействието и върху тези, които имат Лъв на асцендента, защото личното проявление на затъмнението зависи от дома на наталната карта, в който се случва.

Например, ако 9 градуса Лъв, в който се случва сегашното ПСЗ, попада в 6 дом на рождествения хороскоп, който е свързан със здравето, то при болен човек може да доведе до много бързо подобряване на състоянието. Ако Слънцето огрее 5 дом, дома на любовта, то в емоционалния живот на човека в следващите дни и месеци могат да настъпят важни и положителни промени, които да го изведат от досегашния застой.

Родените и в останалите два огнени знака Овен и Стрелец могат да плучат своя шанс за успех, особено тези родени в първата половина на зодията. Родените в първата половина на зодиите Телец, Водолей и Скорпион обаче, ще трябва да положат много усилия, за да задържат позициите си и да не провалят, това което са градили в последно време.

Раждане близо до пълно слънчево затъмнение дава добри шансове за социална реализация. Например много популярни хора са родени в близост до ПСЗ като Димитър Бербатов, Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски, Георги Лозанов, а Елисавета Багряна е родено точно в деня на ПСЗ.
Проявлението на Пълното слънчево затъмнение е крайно, но в никакъв случай не е еднозначно. То може да бъде както много добро и подкрепящо, така и зло и разрушаващо, защото знаем, че там където Слънцето грее най-силно там се появява и най-черната сянка.Този контраст на проявлението зависи от конкретните обстоятелства, както лични така и обществени. Тези, които са под влияние на негативни мисли и емоции по време на затъмнението, ще привлекат към себе си деструктивни сили, които ще се развихрят в следвашите дни и месеци.

Често след затъмнение при наличие на други астрофактори се случват земетресения и други природни бедствия. А природните бедствия засягат районите с натрупана силна отрицателна мисловна енергия.
Няколко дена след пълното слънчево затъмнение, вечерта на 6 август, застава в опозиция с Уран, а от 9 август е в квадрат с Плутон. От тези конфигурации през месец могат да се очакват много неприятни неща – проливни дъждове, ураганни ветрове, земетресение. Но дали ще се случат и доколко на територията на нашата страна, зависи и от енергийния фон, който създаваме – от нашите мисли и чувства.

Всички права запазени.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 коментара so far »

  1. Маргарита Ангелова каза,

    Писа на август 5, 2008 @ 13:10

    Г-жо Дачева,подготвяте ли статия за предстоящото лунно затъмнение?
    Ще се радвам да я прочета.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на август 6, 2008 @ 9:50

    Към Маргарита Ангелова,
    да, разбира се :)

  3. Маргарита Ангелова каза,

    Писа на август 6, 2008 @ 11:37

    О, много Ви благодаря:)
    Питам Ви,защото очаквам да ми се случи на куспидата между 7 и 8ми дом:(По-скоро в 8ми. В точните градуси на наталната луна в 10ти:( Където имам стелиум от венера,марс,луна и сатурн(началото на 11дом)
    А луната ми е господар на 12ти дом.
    Чувствам нещо тревожно,но не мога да си го обясня…
    Дали не бихте ме насочили,но без да ме препращате в “онзи” раздел:)

    Благодаря Ви много.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на август 6, 2008 @ 14:13

    Към Маргарита Ангелова,
    принципът на коментарите тук е да се разглеждат въпроси, които касаят повече хора, а за лични консултации си има ред. Затов пък идеята на личната консултация е да се обсъдят повече неща, по-задълбочено и при необходимата конфиденциалност. При наличие на недостатъчно данни има опасност да ви насоча в погрешна посока,което не бих желала.
    Освен това, ако правя подробни анализи тук на всички, които искат, няма да ми остане минутка време, защото желаещите нарастват лавинообразно. Опитвам се да бъда полезна на повече хора според възможностите си.
    За вашата вътрешна тревожност.
    Нормално е в годината преди сатурновата си криза да изпитвате такава тревога, още повече, че и съпругът ви е в такъв труден период (роден на 7 12). Старайте се да излизате бързо от тревожните състояния, защото задълбаването в тях ще ви докара здравословни проблеми.
    Доколкото схванах от постовете ви и пресметнах,
    вие сте родена на 19 03 1972г около 14:14 часа.
    Ако е така, раждане на 19-то число създава трудности с егото, нещо което при сегашното пълно затъмнение в Лъв и то на асцендента ви, излиза на повърхността като по-голяма мнителност и подозрителност.
    Имате чудесна Венера в Телец в 10 дом, която при Лунното затъмнение ще бъде добронамерено подкрепена от Меркурий и Венера от 2 дом и Юпитер от 6 дом. По скоро трябва да очаквате хубави неща, може би от материален характер.
    Е, няма да се размине без напрежение,защото опозицията Слънце-Луна прави Тау квадрат към рождения ви съвпад Луна-Марс, но ако сте се настроили позитивно в дните на пълното слънчево затъмнение, на лунното очаквайте хубави неща.
    :)

  5. Маргарита Ангелова каза,

    Писа на август 7, 2008 @ 20:10

    Много Ви благодаря г-жо Дачева.
    Дааааа,много вярно.
    Родена съм в 13.55 :))))
    Дай Боже да няма сътресения:)

    Благодаря.

  6. kosmos каза,

    Писа на август 27, 2008 @ 9:20

    Занимательная интересная статья Да и в отличие от большинства других подобных советов воду в уши не льешь

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии