Пълно слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г в Рак

Муси Дачева

имаме тогава, когато лунният диск за няколко минути изцяло покрива слънчевият. За да се случи това, Луната трябва да е достатъчно близо до Земята и да попада точно на линията, свързваща центровете на Земята и Слънцето.

Пълно затъмнение можем да наблюдаваме средно по един път на година. През 2005 г например е имало две – през април и през октомври, през 2006г – едно през март, а през 2007г нито едно, имало е слънчеви затъмнения,но са били частични.

Пълното слънчево затъмнение е интересно астрономическо явление тъй като, когато Луната скрие слънчевият диск, дава възможност да бъде наблюдавана слънчевата корона в пълния и блясък, а също така и разположените близо до Слънцето космични тела.

Предстоящото пълно слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г има точно тези значими астрономически характеристики. Луната се намира на разстояние, по-малко от средното, и лунният диск е малко по-голям от слънчевия. Предният ден, на 21 юли, Луната се намира в точката на перигея (най-близката) по орбитата си около Земята.

Лунната сянка ще премине частично през територията на Индия, Непал, Бангладеш, Бутан, основно през Китай, през югоизточната част на Япония и ще завърши своя път в Тихия океан.

Според астрономите предстоящото Пълно слънчево затъмнение на 22 юли ще бъде най-продължителното за това столетие. Максималната продължителност на пълната фаза ще бъде 6 минути и 39 секунди. За сравнение при миналогодишното Пълно слънчево затъмнение на 1 август 2008 г продължителността на пълната фаза бе 2,5 минути.

Подобно по характеристики Пълно слънчево затъмнение в Рак, според циклите на Сорос, е имало преди 18 години на 11 юли 1991 г.

От територията на нашата страна няма да можем да наблюдаваме затъмнението в “пълния му блясък”, още повече, че то ще се случи в ранните часове на деня. Продължителността на затъмнението ще бъде 3 часа и 40 минути.

От гледна точка на астрологията слънчево затъмнение става, когато съвпадът на Слънцето и Луната, Новолунието, е близо до Лунен възел.

Кое е специалното на предстоящото астрономично-астрологично събитие?

С пълните слънчеви затъмнения се свързват промените в климата, земетресенията, наводненията и други природни катаклизми. Най-силно негативно е влиянието върху страните, през които преминава сянката на Луната, което започва да се усеща няколко месеца преди настъпването на самото събитие и се разгръща в месеците след него. Силата на въздействие зависи от продължителността на пълната фаза, която за предстоящото затъмнение е значителна. За 6 минути и 39 секунди връзката Земя-Слънце ще бъде прекъсната. Сянката на Луната ще спре притока на живителната слънчева енергия към определена зона от земната повърхност.

В близост до пълните слънчеви затъмнения нараства сеизмичната активност по земята. По-голямо раздвижване на земната кора, преди и след затъмнението, се наблюдава в районите, през които преминава лунната сянка.

Между 10 и 15 юли 2009 г станаха 5 силни земетресения, от 6 и 7 степен по Рихтер, като повечето са в южното полукълбо, на сушата и във водата, на територията на Китай, Индонезия, Тайван, Нова Зеландия, Чили, Перу. Допълнителен астрологичен фактор, който предполага силни земетресения в периода на сегашното Пълно слънчево затъмнение, е квадратурата на ретроградните Уран от и от Козирог, която ще бъде в силата си до 16 август.

Дните преди Новолуние са характерни с общ спад на жизнените функции, умора, отпадналост, понижаване на кръвното налягане при хипотониците.

В дните около Пълното слънчево затъмнение можем да направим много за бъдещето си.

Тъй като Слънцето и Луната ще се прегърнат в Рак, то най-важното е да съумеем да си направим реална преценка за това, което ни се е случило през последните месеци и да си съставим разумен план-минимум за следващите няколко месеца.

Слънчевото затъмнение събира светилата до един от лунните възли и в зависимост от това дали е Северният (възходящ) или Южният (низходящ) едното от тях играе по-голяма роля.

При предишното пълно слънчево затъмнение, на 26 януари 2009г, Слънцето и Луната се събраха при Северния лунен възел (Раху).

На 22 юли 2009 г. съвпадът на дневното и нощното светило ще бъде до Южния лунен възел (Кету). В този случай Луната е пасивният фактор и водеща роля играе Слънцето. Освободената след затъмнението слънчева енергия ще дойде като приливна вълна и ще стимулира повечето от хората за активни целенасочени действия като резултатът от тях може да бъде оценен най-рано на последващото затъмнението след две седмици.

Пълното слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г ще бъде в последния градус на зодиакалния знак Рак. Ще окаже силно влияние в живота на родените със слънце в тази зона на Зодиака, а също така и при тези, при които попада в един от четирите кардинални дома на рождествения хороскоп- Първи (личност, Аз, егото), Десети (кариера, социална реализация), Седми (, съдружия) и Четвърти (дом, корени).

За дните на Пълното слънчево затъмнение важи поговорката “Каквото посееш, това ще пожънеш”, затова е важно да бъдем добронамерени, обичащи и прощаващи. През тази година преживяваме две новолуния в един и същи знак – Рак. Това е зодиакалният знак, който е най-силно свързан с дома, семейството, рода и Родината.

Влиянието на Пълното слънчево затъмнение е поляризирано, може да бъде както много позитивно и подкрепящо, така и обратно – деструктивно и разрушително. Много зависи от нас самите, от това какви мисловни и физически енергии ще включим в действие в този момент.

Нека се настроим на позитивна вълна и да си пожелаем най-доброто за себе си, за близките си и за Земята ни.

Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:

1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени

2.Посочен е авторът

3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 коментара so far »

  1. stati каза,

    Писа на август 13, 2009 @ 14:48

    Госпожо Дачева,не знам дали сте попаднали на сайта,чийто линк ще поместя,но отделни пасажи в статията за затъмнението определено са Ваши.
    http://www.astrodiona.com/2009/07/22-5.html#links
    Никъде не виждам да е цитирано името Ви или да е даден линк към Вашия сайт.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на август 13, 2009 @ 15:03

    stati,
    Да статията изцяло е построена върху моята, с някои козметични промени.
    Но от тук нататък направо са си копирали:
    “С пълните слънчеви затъмнения се свързват и промените в климата, земетресенията, наводненията и други природни катаклизми. Най-силно негативно е влиянието върху страните, през които преминава сянката на Луната, което започва да се усеща няколко месеца преди настъпването на самото събитие и се разгръща в месеците след него. Силата на въздействие зависи от продължителността на пълната фаза, която за предстоящото затъмнение е значителна. За 6 минути и 39 секунди връзката Земя-Слънце ще бъде прекъсната. Сянката на Луната ще спре притока на живителната слънчева енергия към определена зона от земната повърхност. В периодите около пълните слънчеви затъмнения нараства сеизмичната активност по земята. По-голямо раздвижване на земната кора, преди и след затъмнението, се наблюдава в районите, през които преминава лунната сянка. Между 10 и 15 юли 2009 г станаха 5 силни земетресения, от 6 и 7 степен по Рихтер, като повечето са в южното полукълбо, на сушата и във водата, на територията на Китай, Индонезия, Тайван, Нова Зеландия, Чили, Перу. Допълнителен астрологичен фактор, който предполага силни земетресения в периода на сегашното Пълно слънчево затъмнение, е квадратурата на ретроградните Уран от Риби и Плутон от Козирог, която ще бъде в силата си до 16 август.
    Освен това слънчевото затъмнение съвпада и с Новолунието за юли. Трябва да имаме предвид, че дните преди Новолуние са характерни с общ спад на жизнените функции, умора, отпадналост, понижаване на кръвното налягане.
    В дните около Пълното слънчево затъмнение можем да направим много за бъдещето си. То става в Рак и е много важно да съумеем да си направим реална преценка за това, което ни се е случило през последните месеци и да си съставим стриктен план за следващите няколко месеца. Друго съществено астрологично обстоятелство е, че съвпадът на дневното и нощното светило ще бъде до Южния лунен възел (Кету). В този случай Луната е пасивният фактор и водеща роля играе Слънцето. Освободената след затъмнението слънчева енергия ще дойде като приливна вълна и ще стимулира повечето от хората за активни целенасочени действия като резултатът от тях може да бъде оценен най-рано на следващото след затъмнението Пълнолуние след две седмици.
    Затъмнението ще бъде в последния градус на зодиакалния знак Рак и ще окаже силно влияние в живота на родените в тази зона на зодиака. За дните на Пълното слънчево затъмнение важи поговорката “Каквото посееш, това ще пожънеш”, затова е важно да бъдем добронамерени, обичащи и прощаващи. През тази година преживяваме две новолуния в един и същи знак – Рак. Това е зодиакалният знак, който е най-силно свързан с дома, семейството, рода и Родината.”
    Открийте разликите, нали!
    Ами нямам думи, то е като епидемия.
    Благодаря ви stati !

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии