Ретрограден Меркурий във Водолей

Муси Дачева

Късно вечерта на 28-ми януари Меркурий, най-близката планета до Слънцето, тръгна в обратна посока

за нас земляните. Това е първата от трите ретроградности, които той ще направи през 2008 година. За почти 22-та дни между 28 януари и 19 февруари Меркурий ще се придвижи назад от 23-я до 5-я градус на зодиакалния знак Водолей.

Меркурий оказва влияние на всичко свързано с комуникациите, с приемането, обработката и предаването на информация. Затова, когато той е ретрограден по-често от всякога се случват ситуации от рода на “развален телефон”. Провалят се уговорки за срещи, забавят се планирани доставки, появяват се незнайно как неточности в количества и обеми. На част от хората мисленето добива ирационален отенък и това води до поредица от недоразумения заради казани неща по един начин, но разбрани съвършено различно и погрешно.

Меркурий влияе и върху транспорта, пътищата, автомобилите и особено върху шофьорите и тяхната преценка за пътната обстановка. Между 28 и 31 януари Марс е все още ретрограден и то в Близнаци и това увеличава още повече риска за пътни инциденти заради непремерена скорост, неправилно изпреварване или просто поради слаба концентрация.

Меркурий е планета на търговците и сключването на сделки от всякакъв характер. Когато той е ретрограден, не е препоръчително човек да слага подпис под документ, с който поема ангажимент за нещо или някого. Това могат да бъдат както договори за работа така и сделки за покупко-продажба на имоти, за закупуване на стоки или на автомобили, на строителни машини, транспортни съоръжения, движеши се механизми и др.подобни. Тяхното окончателно оформяне е по-добре да се отложи за след 19-ти февруари.
През тези 22 дни не е добър момент за сключване на брак.

Меркурий е планета и на мошениците. Вероятността за измами, кражби, злоупотреби с човешкото доверие по един или друг начин нараства през дните на ретроградния му ход.

Най-засегнати от сегашната ретроградност на планетата ще са хората, родени със Слънце в неподвижните знаци – Водолей, Лъв, Скорпион и Телец.

Ретроградното движение на Меркурий има и положителна страна. В този период се намират загубени или забравени някъде вещи, осъзнават се стари грешки. Това е също така времето на новите идеи и нестандартните решения, времето на писателското вдъхновение, когато Музата каца на рамото най-вече за тези, които имат в рождения си .

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии