Ретроградна Венера в съвпад със Слънцето

Venus cikl20Венера ретроградна и Слънце в съвпад в Близнаци

Муси Дачева

Срещата на ретроградната Венера и Слънцето, така нареченият долен съвпад, дава началото на новия цикъл Венера-Земя-Слънце. Той е с продължителност година и 9 месеца, средно 584 дни, но сега е малко по-дълъг и ще приключи на 9 януари 2022-ра, след 588 дни. Венера като планета на хармонията има орбита близка до кръг и прави красива петлъчова (пентаграмна) фигура в синодичния цикъл, включващ пет съвпада на ретроградната планета с дневното светило. С едно отместване от 2 градуса този основен цикъл продължава около осем години. Началото на предишния цикъл е било през юни 2012 година в 15-я градус на Близнаци, близо до северния венерин възел, който е на 16 градуса и 41 минути в Близнаци. Тогава, на 6 юни 2012 година, наблюдавахме пасажът на Венера, преминаването и на фона на слънчевия диск. С него започна и нов голям цикъл Венера-Земя-Слънце с продължителност от 240 години, който включва 30 основни, от по 8 години.

Съвпадите на ретроградната Венера и Слънцето започват да се случват в Близнаци от 19 юни 1964 година, когато космичните тела се срещат в 28-я му градус. Оттогава на всеки 8 години имаме начало на пентаграм в Близнаци. Този близнашки цикъл продължава 104 години, до 20 май 2068 година. Това дава отговор на въпроса защо значителна част от управляващите в света, и у нас, са от зодия Близнаци – на САЩ, на Китай, на Великобритания министър председателят Борис Джонсън е роден на точно на 19 юни 1964 година. У нас са двама. А защо знака Близнаци е от значение за този съвпад, защото възходящият венерин възел е в него, и бе преминат през 2004 и 2012 година. А от 5 май СЛВ е в Близнаци.

Венера и Слънцето са едновременно партньори и любовници. Венера управлява седми мунданен дом, този на партньорството и дългите връзки, но също така е сигнификатор на любовта. Слънцето управлява пети мунданен дом, на изявеното его, любовта, творчеството и ред други. С началото на всеки цикъл Венера-Слънце, планетата на любовта от Вечерница, западна, става Зорница-източна. Тази метаморфоза на границата между два цикъла е сакрален момент за чувствата, за тяхното осъзнаване и проява. Пентаграмът е символ на човека и неговата връзка с Твореца. Новородената Венера може да загърби старите привички, да се освободи от негативните емоции, да преобразува чувствата на нова основа, да се освободи от ограничения и зависимости. В началото на цикъла Венера е в лъчите на Слънцето и нейният стремеж за доброта, доверие, справедливост и любов е ограничена от егото и рамката на външните фактори. Тя се движи бавно, с 50% от средната си скорост, което прави всичко под нейно влияние непостоянно, но също така приглушено и изчакващо. Не трябва да се бърза с взимане на решения, с договаряне и сключване на сделки, с обвързване по какъвто и да е начин, защото и Юпитер е ретрограден.

Утежняващо обстоятелство към съвпада Венера-Слънце е, че те заедно и поотделно, до 11 юни правят квадрати с Марс и Нептун от Риби. На 3 юни е квадратът Венера-Марс, а на 6-ти, Слънце-Марс. Конфликти дебнат отвсякъде, поглед, нацупена физиономия, крива приказка и ред други дребни неща са поводи за поредица от скандали между хората, които имат някаква форма на обвързаност. Добрата страна на конфликтите в подвижните знаци е, че преминават бързо. Казал, рекъл и отрекъл.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии