Сатурн, Венера и Юпитер ретроградни

Retr Ven2Сатурн, Венера и Юпитер ретроградни

Муси Дачева

Три планети навлизат в ретроградните си фази почти едновременно. Земята е в особена позиция на своята орбита, от която ние ще наблюдаваме една вътрешна и три външни планети, включая Плутон, който се обърна на 25 февруари, да се движат назад.

В дните на прехода от право към обратно движение планетите се движат много бавно, намалявайки скоростта си но нулата и след това постепенно увеличавайки я. Затова казваме, че в този период те са стационарни, макар в никой момент реално това да не е така. Стационарните фази,преди и след нулевата точка, са различни по дължина, според планетата. На Венера е два-три дни, докато на Сатурн е почти седмица.

Сатурн става ретрограден в първите часове на понеделник, 11 май. Планетата -гигант ще се движи назад до 29 септември, повече от четири месеца. Част от ретро фазата е във Водолей, до 2 юли, след което се връща в Козирог. Сатурн се движи назад между 1 гр Водолей и 25 гр Козирог, като по този начин ефекта на ретроградност ще усетят по-силно родените в със Слънце в началото на въздушния и в края на земния сатурнов знак.

Когато Сатурн е директен, ни прави мотивирани да постигаме целите си, да поемаме отговорност като се товарим с повече работа и грижи. Когато планетата е ретроградна, за 4-5 месеца всяка година, настъпва отлив. Ако твърде много сте се натоварвали, сега ще се чувствате уморени и нуждаещи се от почивка, и обгрижване. Препоръката е да не се прави нищо насила. Ако срещате твърде много пречки, спрете се, изчакайте да дойде точния момент. Сатурн е свързан със страхове и фобии, които се засилват по време на ретроградната му фаза. Реално или психосоматично могат да се появят болежки по кости, кожа и зъби най-вече.

В социално отношение сатурновата ретроградност влияе върху властта, отношението към нея, и отношенията между тези, които са на властови позиции. Във Водолей, знакът на новостите и реформите, ретроградният Сатурн ще забави тези, които са започнати преднамерено в периода, когато хората бяха ограничени и не можеха да реагират. Липсата на почтеност, злоупотребите с власт и влияние, ще излизат наяве. Ще се налагат ревизии и поправки. Общите цели ще бъдат приоритетни. Мнението на групата, колектива, общността ще бъде над това на отделния индивид, и ще бъде силно заявено. Тези, които не отчитат потребността на момента, ще бъдат отхвърлени, и дори изхвърлени извън борда. По-неуверени себе си, но като компенсация и по-активни в действията си, ще са тези в сатурнова криза, родените в началото на неподвижните знаци- Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, и в края на кардиналните знаци Козирог, Овен, Рак и Везни.

В сряда, 13 май, Венера става ретроградна. В Близнаци планетата на любовта ще се движи назад от 13 май до 25 юни като ще се върне от 21-я до 5-я градус на въздушния знак. В двойнствения знак, ретроградна, Венера предлага нов поглед към връзките, детайлен преглед на взаимоотношенията, или отгоре-отгоре, но ревизия е нужна, и още повече разговор и споделяне на гледните точки. Някъде ще има разминаване, другаде съгласуване, но по-важното е яснотата, която можете да получите, която ще ви насочи как да постъпите в конкретната ситуация. Не е препоръчително обвързване в периода на ретроградната Венера. Годеж, брак, отложете за времето след като стане директна.

На 14 май, в юпитеровия ден от седмицата-четвъртък, Юпитер става ретрограден. Другият гигант на слънчевата система има по-малка ретроградна фаза от Сатурн, около 4 месеца, но както вече писах, през тази година тя се съвместява с ретро фазите на Сатурн и Плутон. Юпитер се движи назад между 14 май и 13 септември, изминавайки 0 градуса назад по Козирог, между 27 и 17-я.

В Козирог Юпитер е в неблагоприятна позиция, в падение. Заключен между Сатурн и Плутон, ретрограден, вечният оптимист не може да ни обещае много. Дори само ако задържим ведро настроение и хубави очаквания ще бъде голям успех. Ще ни се налага да отклоняваме планове за пътешествия, да ревизираме намеренията си за преквалификация, или повишаване на образованието, да следим добре пазара на труда и да търсим своето място, своята ниша. Ограниченията за пътувания ще се задържат, границите ще бъдат затворени. Ще трябва да разчитаме на придобитите умения, да работим повече, за да бъдем по-добри и да не гледаме нито в „чуждото канче“, нито в чуждия джоб.

Ретроградността на една планета изисква корекция, а обединената ретроградност на пет планети направо крещи за корекция в много области от живота ни. Всичко онова, което е погрешно като замисъл, посока, изпълнение, влачено и търпяно с години сега може да бъде коригирано, при осъзнаване и целенасочено действие.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии