Седмичен хороскоп 1-7 април 2024

Retr-Merk24Меркурий ретрограден

Венера в Овен

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с Меркурий. Вестоносецът на боговете е готов за пореден път да поеме всичките вини, които ние хората ще му стоварим в следващите 23 дни. Във вторник, 2 април,в 1:13 часа, Меркурий се обръща на пета и тръгва назад. От 2 до 25 април е втората му ретроградност за годината. Тя ще протече изцяло в Овен между 27-я и 15-я му градус. За този период Меркурий ще трябва да мине отново през минното поле, което проходи в предишните седмици. И после на прав ход отново.

В първия знак на зодиака ретроградният Меркурий ще наложи ограничения и дори спиране на инициативи и започнали проекти, които имат нужда от ревизия, преразглеждане и осъвременяване. Импулсивните начинания не са подкрепени.

Също във вторник започва последната четвърт на лунната орбита, преди новолунието на 8 април, което е втората точка от коридора на затъмненията- пълното слънчево затъмнение.

Венера и Нептун правят съвпад в сряда, в 28-я градус на Риби. Вдъхновяваш аспект, с помощта на който музата каца на рамената на много от творците. Едно от позитивните следствия от ретроградността на Меркурий е усилването на творческата активност както на ума,така и на въображението.

В петък Слънцето пресича оста на лунните възли и прави съвпад със СЛВ. Веднъж в годината Слънцето минава през възходящия лунен възел. Сега това се случва в Овен, в неговия 15-ти градус. Чудесно време за начало, за полагане основите на нещо съвършено ново. Но, налага се отлагане, заради ретроградния Меркурий и коридора на затъмненията. Време за планиране и набелязване на варианти, нека са повече, защото повечето ще се окажат неудачни.

Ретрограден Меркурий и намаляваща до разпад Луна в края на седмицата е двоен импулс за ревизиране, преразглеждане, редактиране, коригиране, обрат в гледна точка мнение, промяна в позиция, обръщане на посоката дори. Влиянието ще се отрази видимо както на меркурианците – Близнаци и Дева, колкото и невероятно за последните да важи, така също и на тези от кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с Луна в друг кардинален знак – Козирог. Време за сериозни занимания. Предстои ви една от най-тежките ретроградни фази на Меркурий. Планетата на комуникациите ще се движи назад във вашия знак и често ще хвърля спиращи ви камъчета в спиците на вашата импулсивна и бързо движеща се кола на ежедневието. Ще ви се налага да се се движите бавно, почти едновременно натискайки педалите за газ и спирачка. Изпълнени сте с много идеи, които обаче ще трябва да отлежат известно време преди да бъдат реализирани.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица с много ангажименти и грижа за други хора. Въпреки натоварения си график отделяйте време за оценка на вече случилото се и извличане на поуки, за намиране на грешки и начини на тяхното поправяне. Ретроградността на Меркурий е в зоната на социалните ангажименти, обвързаността на личните планове с други хора, на пътуванията и опознаването на света. Не оставяйте много на случайността, ако имате намерение да пътувате във времето до края на април. Подсигурявайте се по всевъзможни начини. Предстоящото новолуние – пълно слънчево затъмнение може да внесе съществени промени в посока и цели, които сте намирали досега за твърдо установени.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица на финансите. Личните доходи ще бъдат обект на повече внимание. Ретроградността на Меркурий ще бъде в полето на сърдечните дела,творчеството и децата. Като огнен знак подминавате спречкванията, обидите минават бързо, но все пак някои неща остават за изясняване. Истината е важна и докато я търсите може да попаднете на куп нерешени проблеми и проблемчета, които вгорчават тази най-сладка зона в хороскопа. Любовен спомен от миналото може да се заяви отново с идването на бивш/а. Всяка нова връзка трябва да изчака времето си и да премине изпитанието на ретроградния Меркурий.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва с големи очаквания, заради Луната в другия земен знак Козирог. Ретроградността на Меркурий в предходния знак Овен ще ви връща към стари случки и отношения, които искат нов поглед, изчистване на натрупано недоверие и разочарования. Интересни предложения, които не са за подминаване ще имате в сряда. Някъде ще трябва да смекчите тона, другаде да отстъпите малко от заетата позиция, всичко в името на запазване на отношенията с приятели или заради интересите си. Интуицията е силна, сънищата подсказват, помнете, записвайте.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата започва спокойно с Луна в другия земен знак Козирог. Ретроградността на Меркурий в Овен ще ви връща към обстоятелства свързани с финансовото състояние, към задължения и проблеми със съсобственост, наследство, фирмени инвестиции. Предстоящото новолуние – пълно слънчево затъмнение може да ви даде нов поглед върху проблеми от този кръг. Някои идеи могат да изкристализират още през тази седмица. Интересни предложения ви очакват в сряда, но не бързайте, подлагайте всичко на критичен анализ, прецизно оглеждане и двойна застраховка.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с Луна в Козирог. Доверете се на себе си, на собствената интуиция и представата за нещата. Личното участие е важно за успеха на всяко начинание. Ретроградността на Меркурий ще премине в зоната на семейството и отношенията с най-близките. Някои проблеми, възникнали съвсем наскоро ще се възпроизведат по нов начин и ще търсят окончателно решение. Не подминавайте, а търсете истината. Съвпадът на Слънцето и СЛВ с готовност ще ви предложи нови решения. При някои настъпва време за кардинални решения свързани с местоживеене и собствен дом,

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои седмица на тайните. Ще се стараете да скривате своите все по-добре, но и ще надзъртате в чуждите. Ретроградният Меркурий ще се подвизава в полето на отношенията с приятели, съмишленици, фенове, хора, с които имате нещо общо- възгледи, планове, среда, интереси. Повторното преминаване на Меркурий през възлови точки на Овен ще ви връща към събития от близкото минало, които изискват преразглеждане и нов подход. Идването на Венера в зоната на подкрепата ще ви помага да намирате съмишленици, финансова обезпеченост на плановете си и точния подход към хора и обстоятелства.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои седмица,в която ще бъде важно да запазвате чувството си за баланс и своевременно да изчистватe противоречия и недоразумения. Ретроградността на Меркурий ще провокира партньорските отношения както в професионалната сфера, така също и в личните сърдечни дела. Ще се връщате отново и отново да търсите причините, там където се е стигнало до разпад. Пропукване може да има и при някои новосъздадени съюзи. Съвпdдът на Слънцето и СЛВ носи позитивизъм и очакване да се отвори нова врата на мястото на затворената. Новости и проблясъци идват с новолунието – пълно слънчево затъмнение в срещуположния знак Овен.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои мистична седмица. Отворете сетивата си и не пропускайте нищо интересно около вас. Вече 20 дни Меркурий се движи в зоната на активната комуникация, но сега се обръща и тръгва назад, за да мине отново през онези възлови точки, с които ви предизвикваше в последните седмици. Прецизирайте контактите си. Дръжте под око и под ухо какво правите и какво говорите, за да не бъде използвано срещу вас. Внимавайте с документи и кодове, пазете се от измамници.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва с Луна в срещуположния знак Козирог. Ще бъдете заети твърде много с другите, за да ви остане време за фокусиране в личните преживявания. Ретроградността на Меркурий преминава в зоната на кариерата. Какви промени ще донесе ще се разбере до 23 дни. За някои се досещате, защото планетата на комуникациите, но и на търговците, на ума, но и на лъжата, даде подсказки в последните две седмици. Съвпадът на Слънцето и СЛВ идва с новости в кариерната среда. Предстои пълно слънчево затъмнение там, а с него идват и промените.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои подвижна седмица. На някои ще се наложи да пътуват спешно. Ретроградният Меркурий ще пропътува зоната на здравето и придобиването на опитности. Лечебни процедури ще изискват по-добра организация. Интервенция в тялото по какъвто и да е начин избягвайте и отлагайте за по-нататък. Но на това, което ви се е отразило добре преди, може и сега да се доверите. Погрижете се за документация касаеща собственост. Търсете изгубени вещи или документи. Съвпадът на Венера и Нептун внася много романтика в отношенията ви в средата на седмицата.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои седмица на приятелите и колективните ангажименти. Меркурий е в зоната на личните доходи и притежания от 10 март, но сега тръгва назад. Ретроградната му фаза е време за освобождаване от някои излишни разходи и справяне със стари задължения. Има два важни аспекта в тази седмица, които са в плюс на финансовия баланс. Съвпадът на Слънцето и СЛВ в зоната на личните доходи осветява възможности, които успешно да следвате след 25 април. Съвпадът на Венера и Нептун във вашия знак е момент на силни лични преживявания, носещи хармония и удовлетвореност.

Дати на някои астрологични събития

На 2.04.2024 г в 1:14 ч Меркурий е ретрограден от 27°Овен

На 5.04.2024 г в 6 00 ч Венера преминава в Овен

Луната е без курс на:

1.04.2024 3:16 – 1.04.2024 7:05

3.04.2024 8:40 – 3.04.2024 12:08

5.04.2024 8:39 – 5.04.2024 14:12

7.04.2024 11:27 – 7.04.2024 14:25

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии