Седмичен хороскоп 1-7 декември 2014 година

ПЛ 6 12 2014Пълнолуние в Близнаци в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец декември ще ни радва с относително хармонична астрологична обстановка. В понеделник след като се разпадне квадратурата на Меркурий и Нептун, изгряват тригонът на светилата, секстил/тригонът на Венера към лунните възли и аспектът, който ще доминира през тази седмица секстилът на Марс и Сатурн.

Тази,в голяма степен интелигентна космична връзка ще повлияе настойчивостта, мотивацията и волята за отстояване на собствената позиция у хора на важни обществени постове. Сатурн в Скорпион, и Марс в Козирог, са във взаимна рецепция (всеки в знака на владение на другия) и по този начин обединяват енергии в полето на властта, военните, силите на реда. Секстилът (60 градуса) е активен на ментално ниво и подкрепя решителност както в мислите така и в действията,особено по отношение взимането на конструктивни решения. Той подтиква към директно общуване, коректност, яснота на позициите и бързо отстраняване на нещата, които пречат на единомислието и обединението.

В следващите дни на помощ идват още три хармонични аспекта. В четвъртък Венера прави точен тригон към Юпитер, в петък Слънцето и Уран са в тригон, а в събота Меркурий и Уран, тъй като Меркурий отива към съвпад със Слънцето през следващата седмица. И трите тригона са в зоната на огнените знаци, което прави седмицата много динамична, емоционално приповдигната и обещаваща.

В петък Марс, планетата на волята и амбицията преминава от земната територия на сдържания Козирог, във Водолей, знакът на въодушевлението, прогреса, технологиите и свободата в нейните различни проявления. Марс ще се движи през Водолей от 5 декември т.г. до 12 януари на следващата, което очертава време благоприятно за тези,които работят в областта на IT (информационните технологии).

Пълнолунието в събота в 14 градуса Близнаци провокира към много говорене и пилеене на умствена енергия, което допълва общата картина за тази седмица като лека и готова да се промени в последната минута.

Ведро настроение и много усмивки през цялата седмица!

В събота е Никулден.

Честито на имениците!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и много от това, което сте планирали, дали ще бъде свършено, ще зависи от личната ви активност и мотивацията за реализация. Имате пълната подкрепа на планетите, шест от които се движат през огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен, насищайки всяка ситуация с много ентусиазъм и жар. В допълнение Марс, управителят на знака има подкрепата на сериозния Сатурн, което ви поставя в центъра на вниманието на важен за вас човек, дава ви подкрепа от някой, който е на висок пост, насочва към вас добри възможности за практическа реализация на нещо, което сте планирали, или справяне с проблеми, които „са висели“ дълго време и намиране на точното решение на важен въпрос. В материално отношение подкрепящ тон задават Венера и Юпитер, а във вторник, когато Луната прави с тях Голям тригон, за вас някои имотни дела могат да се развият по неочаквано добър начин. Седмицата минава под знака на пълнолунието в Близнаци, което ви помага да приведете в изпълнение, и да приключите сделка(и) с участието на близки хора и/или съседи. В личния живот също има раздвижване, което е може да се изрази, фигуративно казано, като тапа, излетяла под налягане, в смисъл,че нещо дългоочаквано идва точно сега, като информация или ситуация, и от вас се иска да бъдете адекватни, да сте в дадения момент и на точното място.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои вълнуваща седмица. Като огнен знак, през следващите дни ще се радвате на планетарната подкрепа, излъчена от двата тригона – Венера и Юпитер, Слънце/Меркурий и Уран. Първият влияе силно в сферата на емоциите, носи радост и сбъдване на желания в рамките на връзката, семейството, децата, близките. Той влияе и на материално ниво като дава шанс за придобивка или печалба под някаква форма. Вторият тригон е силен в сферата на идеите, мисленето, плановете и рационалните решения, като тук може да получите силен импулс надежда, прозрение за това как да постъпите в определена ситуация, и наистина да го направите в най-скоро време. В края на седмицата Марс преминава във Водолей, в срещуположната зона на зодиака. Така партньорството -лично и служебно ще стане извор на повече емоции. Възможно е амбицията ви да имате водещата роля да среща по-голяма съпротива, както и някои обстоятелства около партньора да изискват повече внимание от ваша страна, и често по-голяма подкрепа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. През вашия знак се движи Слънцето, съпроводено от двете лични планети Меркурий и Венера, които със своите аспекти задават основния фон на седмицата. Той се съсредоточава в зоната на огнените знаци и затова към вас могат да се очакват подкрепящи енергии, които да внесат хармония и задоволство от добре свършена работа, както и от повишеното внимание на околните към личността ви. Тригонът на Юпитер, планетният управител, с покровителката на любовта Венера, ще ви настройва към романтика и очаквания за мили жестове от любим човек, но в него има и прагматична нотка, която ще ви насочи към планове за пътуване и/или празнуване надалеч. И тук, през тази седмица, ще ви бъде много полезен другият тригон, двоен при това – на Слънцето и Меркурий към Уран, с оригинални идеи, и такива идващи от деца, или от хора,запазили детското в себе си. Еуфорията на хармоничните аспекти може да ви подведе да поемате повече ангажименти, отколкото можете да изпълните,нещо за което да бъдат особено внимателни родените в първата декада на знака. Пълнолунието в срещуположния знак за някои ще има елемент на реализация по линия на начинание отпреди няколко месеца, или даване на отчет пред авторитетен човек, или институция.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Темите романтика и прагматизъм ще се редуват, или застъпват за даден момент. Активността в огнения тригон при вас ще раздвижи някои скрити механизми. Част от тях ще са в сферата на реализация на някои начинания, включващи хора отдалеч, планиране на пътешествия, организация на празненство и пътуване, включване на чужди места или на хора, живеещи надалеч. Материалният привкус е значителен през тази седмица на пълнолуние в Близнаци. Много от нещата, които ви вълнуват ще бъдат свързани с пари, вещи, собствености, с доходи, приходи и разходи, спестявания и кредити. Добрата астрологична картина ще ви помага да намирате най-правилното решение за момента, да постъпите така, че да защитите интересите си. В това отношение много силно е влиянието на планетния управител Венера, която прави огнен тригон с Юпитер, а това значи много енергия вложена в защита на материалния интерес- своят и на хора от семейството. Амбициите за отстояване на своето, както и такива в сферата на професионалната реализация,ще растат под силното марсово влияние. В петък Марс преминава във Водолей и в рамките повече от месец ще се движи в зоната на кариерните амбиции,което ще ви прави активни, но и твърде честолюбиви в това отношение.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, продължава тенденцията от предходната седмица. Всичко важно е ориентирано към дома, семейството, близките, условията на живот, комфорта на средата, която обитавате, и всичко, което може да се направи за нейното подобряване. Хармоничните аспекти през тази седмица дружно помагат в тази посока, затова е препоръчително да бъдете активни и да използвате благоприятните условия. Без да упражнявате натиск, а с помощта на убедителни аргументи и точни разчети, особено в първата половина на седмицата. От петък, със смяната на знака на Марс, ще дойде и необходимостта да влезете в по-добра физическа форма, да стегнете тялото, или да намалите килограмите, да направите хранителния си режим по-ефективен и полезен. Работните ангажименти ще се увеличат през декември и до средата на януари, и това от своя страна ще изисква от вас по-голяма физическа и психическа издържливост, както и много добра лична организация.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, продължават тенденции от предходната седмица. Мост прехвърля секстила на Марс, който е във вашия знак и Сатурн, планетният управител. Този аспект започна да влияе от средата на миналата седмица, когато Меркурий направи съвпад със Сатурн и ви накара да бъдете по-критични към някои обществени ангажименти или колективни задължения. През тази седмица секстилът се развива на фона на една по-хармонична астрологична обстановка, което прави всичко по-смислено и разумно. Вероятно ще получите удовлетворителни отговори на ваши въпроси, ще можете да докажете правотата на ваша постъпка, както и да се договорите с някого по важен за вас въпрос. В петък Марс ви напуска, преминавайки в следващия знак – Водолей. Така през декември и до средата на януари амбиция и воля ще бъдат насочени към отстояване на собствените принципи, убеждения и морално етични норми. Личните доходи, тяхното увеличение, също ще бъдат обект на повече, и то съсредоточени, усилия през следващите пет седмици. Пълнолунието в Близнаци бележи период, в който може да се реализира успешно начинание, върху което е работено вече няколко месеца.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на Пълна Луна в собствения знак. Пълнолунието в знака ви се случва един път в годината, но може да бъде много запомнящо се с изнервянето на обстановката от необходимостта да правите избор между собствените си интереси и тези на другите. Не бързайте с решенията, оставете си достатъчно време да обмислите и намерите най-правилното. Особено ако насреща имате хора облечени във власт, институция, или става дума за много важен стратегически ход. Вторник е чудесен ден да се справите със стар проблем, и да спечелите подкрепа на своя страна. В сряда и четвъртък бъдете дискретни и не обсъждайте бъдещи планове с неподходящи хора. От петък Марс е в сродния по стихия знак Водолей, откъдето ще изпълва с ентусиазъм планове за пътувания, контакти с хора от чужбина, общуване с някой който е надалеч, но близък по интереси и духовна нагласа. В дните на пълнолунието -петък,събота и неделя, инициативата е във вашите ръце, куражът също, и това, което се случва, може да бъде силно повлияно от личните ви желания, сега и през следващата седмица, когато е съвпадът на планетния управител Меркурий и Слънцето.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци е обещание за реализация на идея, план, намерение отпреди няколко месеца, по което сте работили усилно разбира се, и сега е време да съберете плодовете. Вероятно околните ви товарят с големи очаквания, но имате планетарна подкрепа през тази седмица. Управителят на знака – Венера е в хармоничен аспект с Юпитер от Лъв и това е сигурна гаранция за подкрепа от страна на по-голяма група хора към вас. Периодът е добър за сключване на договор, споразумение, за уточняване на параметрите по бъдещо сътрудничество, за основаване на фирма в съдружие, за начало на общ бизнес. Другият тригон, на Слънце и Меркурий с техничаря Уран, ви помага да намерите най-рационалните формулировки, добре структурирани композиции от думи и числа, точните таблици, графики, изображения, с които да илюстрирате идеите си. От петък нататък Марс ще ви дава силни импулси творческа енергия, до 12 януари, придвижвайки се през другия въздушен знак – Водолей. Отношенията с децата ще станат по-динамични и натоварени с очаквания.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък, събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, някои обстоятелства от предходната седмица се прехвърлят в тази, но при една по-хармонична астрологична обстановка. Темата се води от секстила на Сатурн в Скорпион и Марс в Козирог, благоприятен аспект, стимулиращ интелекта и стратегическото мислене. Ако имате нещо, което предстои да изкарате на светло, било то идея или вече разработен проект, то сега е момента да синхронизирате всички онези разминавания, неточности, да го огледате от всички страни, да сте готови да обосновете всяка своя стъпка, да аргументирате позицията си. Пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци е важен момент за реализация на творчески замисъл и удовлетвореност, макар за кратко. Това е защото с идването на Марс на ваша територия няма да бъдете оставени на спокойствие да преживявате радостта от постигнатото. Марс ще ви бъде на гости около пет седмици, време на активизиране на амбициите и волята за налагане на собствената позиция, за демонстрация на постижения и самореклама от агресивен вид. Навлизате в период за успех в дейности, които изискват добра физическа подготовка и психическа издържливост.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, седмицата на пълнолуние, както обикновено, е емоционално приповдигната. През първата половина обаче личният живот и всички неясни моменти в него, ще излязат на преден план, и ще изискват по-определени очертания. В партньорството е настъпил момент за точни отговори, за конкретни стъпки в една или друга посока, коя, може да изберете сами или да оставите той/тя да избере. За някои двойки важните въпроси са свързани с дете (деца), яснота и определеност, която изисква съгласуваност между родителите. А за необвързаните спектърът от проблеми е по-широк и може да се отнася както за общото бъдеще, да или не, така и за съвместни начинания, които изискват определено количество средства за инвестиране. С придвижването си в петък във Водолей, през който знак ще се движи до 12 януари, Марс ще ви кара да бъдете нащрек за вашите спестявания, да отделите повече енергия в това да ги запазите, или увеличите, да се освободите от някаква форма на зависимост, свързана с пари или имущество. Пълнолунието в Близнаци ще внесе яснота в проблем, възникнал преди няколко месеца, или ще ви подтикне да се освободите от такъв, като бъдете по-категорични и смели.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои особена седмица. Първата половина е под влияние на аспекта между Сатурн, който се движи през вашия знак и Марс,планетният управител,който е на територията на сатурновия знак -Козирог. Така връзката между двата най-сериозни знака в зодиака е здрава и градивна. Това е последният аспект на Сатурн,изключая тези с Луната, преди да ви напусне по Коледа. Като финал на дългото преминаване на Сатурн през знака ви, секстилът с Марс бележи период на взаимно разбирателство с хората от близката среда, в която живеете, учите или работите, хората, с които ви се налага да общувате ежедневно или по-често, отколкото с другите. Взаимното разбирателство в случая може да е от типа на споразумение по обща собственост, решаване на съседски проблеми, разпределяне на задължения между съученици, между братя, сестри, братовчеди и племенници, и др., както и приемане и съгласяване с тяхното мнение по даден въпрос. От петък нататък, за около пет седмици, Марс ще се движи в зоната на дома, семейството, родителите, рода корените и всичко свързано с тях. Това е период, в който ще имате водеща роля в семейните дела, като вашата активност и целенасочени действия могат да доведат до съществени промени там.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и вторник.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои делова седмица. Ако работите в екип, ще трябва да бъдете внимателни на кого делегирате права, за чия работа давате своята подкрепа, кого правите свое протеже, и дали заслужава доверието ви. От вас ще се изискват аргументи, доводи, защита, приемане, или отхвърляне, на решението на някой друг, противопоставяне на авторитет. Астрологичната картина подкрепя договарянето, постигане на единомислие по спорен въпрос, дори това да значи да се разделите с нещо, или с някого. Сега е момента да теглите чертата между права и задължения. Пълнолунието в Близнаци ще ви направи чувствителни към всичко, което ви кара да се чувствате стабилни. Някои имотни проблеми могат да намерят своето решение в този период, да се договорите с купувач или продавач на недвижима собственост.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в секстил към СЛВ на 1.12.2014/7:19 ч.

Марс в секстил със Сатурн на 1.12.2014/21:00 ч.

Венера в тригон с Юпитер на 4.12.2014/21:11 ч.

Слънце в тригон с Уран на 5.12.2014/0:30 ч.

На 5.12.2014 г в 1:56 ч. Марс преминава във Водолей.

Меркурий в тригон с Уран на 6.12.2014/ 5:44 ч.

На 6.12.2014/14:26/ Пълнолуние в 14°Близнаци.

Луната се движи през знаците

1.12.2014/3:13/Луна в Овен

3.12.2014/7:14/Луна в Телец

5.12.2014/12:28/Луна в Близнаци

7.12.2014/19:34/Луна в Рак

През тази седмица Луната се движи през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

3.12.2014/ 4:42 –  3.12.2014 / 7:15
5.12.2014 / 8:45 –  5.12.2014/ 12:28
7.12.2014 /11:51 –  7.12.2014/ 19:34

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии