Седмичен хороскоп 1-7 юли 2013 година

Квадрат Венера-Сатурн

Тао квадрат Слънце-Уран-Плутон

Муси Дачева

 

Обща характеристика на седмицата

Предстои напрегната и много емоционална седмица и това ще се усети от много хора още в понеделник.

Слънцето премина спокойната територия до 5-я градус на Рак, в която се обедини с тригона Сатурн-Нептун в Голям тригон. Всичко изглеждаше, ако не лесно, то поне възможно, ако не сега, то в обозримо бъдеще.

Сега картината се променя.

През тази седмица Слънцето предстои да премине през „минното поле“ на Тао квадрата с Уран -Плутон в кардиналния кръст. На светло ще излязат много неосъзнавани досега противоречия, прикривани под маската на приличието и социалния мир.

Точните аспекти са във вторник, опозицията с Плутон, и в четвъртък – квадрата с Уран. Тао квадрата обаче като цялостна, добре интегрирана конфигурация, действа още от края на предходната седмица и ще бъде в силата си в средата на тази. Той подтиква към взимане на кардинални решения и към действие, рязко, разрушително и освобождаващо. В някои случаи и към саморазправа.

Ретроградните Меркурий и Сатурн във водната стихия ще изкарат на преден план стари страхове, потиснати опасения, предразсъдъци и нагласи,които дават добра почва за посяване на съмнения и манипулиране на поведението. При февруарската ретроградност на Меркурий в Риби, на фона на ретроградния Сатурн бяха най- масовите протести. Сега ситуацията се повтаря, като се дава възможност отново да се премисля, пресмята, пренарежда, преценява, може би като се върнем на изходна позиция.

В понеделник „масло в огъня“ налива квадратурата на Венера и Сатурн в неподвижните знаци, която внася много неудовлетвореност, проявление на низки страсти – омраза, ревност, завист, гняв в отношенията между хората, склонни към крайности в чувствата. Най-податливи на това влияние ще са неподвижните знаци, родените в първата декада на Телец, Скорпион, Лъв и Водолей, и/или с важни астроточки там. Упоритостта и неотстъпчивостта, характерни за тези знаци, ще бъдат повод за задълбочаване на конфликтите им с околните.

Ретроградният Меркурий в Рак ще насочва вниманието към твърде лични сфери, към анализи и разнищване на проблемите на битово ниво, с дребнавост, която ще се засилва в следващите седмици, когато Меркурий ще се включи в тао-квадрат с Уран-Плутон.

Сатурн е в последната седмица на ретроградната си фаза, започнала на 18 февруари 2103 г, и приключваща на 8 юли, в понеделник. В следващите дни скоростта на планетата се забавя до минимум, затова казваме, че Сатурн е стационарен и това е времето на най-силно задържащо влияние, преди планетата да потегли напред. А това ще стане едновременно с новолунието в Рак, в началото на следващата седмица. Едно чудесно обещание към всички за навлизане в нов, по-оптимистичен период на 2013 година.

Усмихнато Слънце за Джулай морнинг!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

ОВЕН

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои активна седмица. Но, понеделник не е точният ден за изразяване на вашите амбиции и стремежи. Луната е във вашия знак и това ви прави център на внимание, обаче почти през целия ден тя е без курс. А на фона на ретроградния Меркурий, повече от усилията ви са обречени на неуспех. Тенденцията на периода е приключване, завършване на започнати неща, затваряне на страница и то по начин, който ви е познат. Използвайте стари изпитани прийоми, минавайте по утъпкани пътеки, а за новото на този етап мислете и правете планове. Възможно е да има ситуации, в които да си мислите, че можете да поправите отношенията си с близък човек, но рискът е голям вместо да „изпишете вежди, да избодете очи“. Периодът не е добър и за договаряне на ремонтни дейности, там може да се получат големи разминавания. Във вторник към вас ще бъдат отправени критични погледи и оценки. Това е ден неблагоприятен във финансово отношение, както и сряда. Седмицата става по-благоприятна за вас от четвъртък нататък.

ЛЪВ

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, продължава тенденцията от края на предходната седмица. Тонът задава Венера, движеща се през вашия знак, която в понеделник застава в точна квадратура със Сатурн от Скорпион. Аспектът влияе негативно на емоциите, подклажда инат и опортюнизъм, нежелание за приемане на чуждо мнение и доводи, което в случая може да вкара отношенията с близките в спиралата на взаимни обиди и ожесточена вражда. Всичко това се развива на фона на двойния квадрат, образуван между Слънцето, Уран и Плутон в кардиналните знаци. Една кардинална астрологична конфигурация, с точни аспекти във вторник и в четвъртък, но поддържаща буен огъня почти през цялата седмица. Вторник е неблагоприятен ден да „поставите някого на място“, както и да настоявате на своето, без да отчитате мнението на другите. Отложете за следващата седмица, когато растящата Луна ви дойде на гости.

СТРЕЛЕЦ

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, емоционалната тема от предходната седмица се прехвърля в тази. Нещо, което засяга близък човек или група хора, ще бъде в центъра на вниманието ви до средата на седмицата. Нечия претенция, изискване, стремеж за обсебване, може да ви изкара от нерви, да предизвика огнената ви природа и вашата остра ответна реакция. Обща собственост, общи сметки и спестявания вероятно ще ви накарат да вземете кардинално решение в средата на седмицата. Тук трябва да бъдете много внимателни, ако трябва да подписвате документ, да поемете нов дългосрочен ангажимент или да сключите сделка, която не търпи отлагане. Не се притеснявайте да задавате уточняващи въпроси, да искате разяснения по спорни теми, гаранции или анекс по липсващи клаузи. Периодът е добър за организиране на далечно пътешествие, за излизане в отпуск, за семейна почивка, за откъсване от активна работа.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

ТЕЛЕЦ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционално напрегната седмица. Акцентът в нея е квадратът на Венера, управителката на знака, която се движи през първата декада на Лъв, и ретроградния Сатурн, който е „заседнал“, много бавно придвижвайки се, в Скорпион. Темата на конфликт с голяма вероятност, ще е свързана с домашните условия. Препоръката е всякакви планове за купуване на жилище или за преобзавеждане, за преустройство с цел подобряване на комфорта на живот, да бъдат подлагани на обсъждане с половинката. Не правете нещата на своя глава, към което ви подтиква Луната в Телец във вторник и сряда. Добри идеи ще ви дойдат в четвъртък, но те може да са свързани с поемане на известен риск. Седмицата не е препоръчителна за пътуване. Ако все пак ви се налага, избирайте познат маршрут и стара приятелска компания. Важните дела планирайте за следващата седмица, която започва с новолунието в Рак, когато ще имате по-точен поглед върху обстоятелства и ситуации.

ДЕВА

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои относително спокойна седмица. Но само ако целият ви е разположен в подвижния кръст, където през тази седмица няма напрежение. А то се задава от конфликтната конфигурация на Слънцето-Уран-Плутон в кардиналните знаци, както и от квадрата на Венера-Сатурн в неподвижните. Ретроградността на Меркурий също може да ви постави в изолация, като страничен наблюдател и анализатор на събития, които вече са ви се случвали. Във вторник ще ви бъде трудно да останете равнодушни, особено след като бъдат засегнати интересите ви или когато някой предяви претенции към вас, вашето време, внимание, средства или чувства. В сряда, четвъртък и петък ще ви бъде лесно да общувате, да давате съвети, да учите и да обучавате. Обръщайте повече внимание на организацията, подсигурявайте се с достатъчно време при срещи или посещение на културни мероприятия..

КОЗИРОГ

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата може да бъде необичайно емоционално. Някои от вас вероятно ще се почувстват въвлечени в интрига, или в някаква абсурдна ситуация на виновност. Причината е в квадрата на Венера и Сатурн, който провокира недоволство, мнителност и обидчивост, чувство на предаденост, в първата половина на седмицата. По-голямото препятствие, пред което сте изправени в следващите дни, идва от напрегнатата ситуация в кардиналния кръст, към който принадлежи знака Козирог. Слънцето от противоположния ви знак Рак застава в точни напрегнати аспекти към двойката Уран-Плутон. Това ви вкарва в ситуация на конфликт или поне неразбиране с колега, партньор, съдружник, работодател. Ретроградните Меркурий и Сатурн допълнително усложняват обстановката с объркване в информационния поток или тенденциозното му четене. Критичните дни са до четвъртък, включително, особено за родените в първата половина на знака. В тази последна седмица на ретроградността на Сатурн е препоръчително спокойното и мъдро отношение към случващото се. От следващия понеделник Сатурн, управителят на знака, тръгва в права посока, което носи със себе си позитивни очаквания за благоприятно развитие на делата ви.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

БЛИЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва устремно, с много идеи и въодушевление. По-успешно ще се канализира енергията ви обаче, ако я насочите за организация на отпуск или за отправяне на пътешествие, отколкото в преките работни ангажименти. Бъдете внимателни при уреждане на финансови въпроси, разплащане по банков път, при работа с документи, свързани с обучение и/или с пътуване. На подкрепа ще се радвате във вторник и в сряда, макар че тя няма да бъде съвсем безкористна и може да ви въвлече в задължения, които да погасявате в близко бъдеще. Бъдете внимателни и с думите, те могат да бъдат тежко оръжие сега, когато Венера и Сатурн са в квадрат. Не сключвайте дългосрочни договори. В четвъртък това може да изглежда твърде хубаво и примамливо като възможности, но крие „подводни камъни“, които сега не виждате. От четвъртък до събота Луната се движи през вашия знак, като ви прави активни, инициативни и предприемчиви. Предстои ви новолуние в зона,която влияе на вашите доходи.

ВЕЗНИ

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Още в понеделник квадратът на Венера и Сатурн ще ви накара да обърнете внимание на критичните забележки на някой, на чието мнение държите, може би повече отколкото те заслужават, но достатъчно, за да си развалите отношенията. Вашата амбиция да бъдете на върха, да се справяте с всичко и навсякъде, може да ви коства преумора и отслабена нервна система. Вярно е, че „желязото се кове докато е горещо“, но тао-квадратът в кардиналния кръст между Слънцето-Уран-Плутон може да нажежи една работна ситуация до бяло и да предизвика разрив. Критичните дни са до четвъртък, включително и най-вече за тези с активни астроточки между 8-я и 13-я градус на Везни. Не правете прибързани ходове, не взимайте важни решения, отложете това за следващата седмица.

ВОДОЛЕЙ

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои неспокойна седмица. Отношенията ви с някой, с който ви свърза общ път, независимо дали е кратък или дълъг, могат да бъдат подложени на изпитание. Това е поредното изпитание „на якост“, на което ви подлага Сатурн преди да тръгне в права посока. Всичко може да бъде много драматично, ако позволите чувствата да поемат в тази посока. Ретроградният Меркурий ще „помага“ на Венера, която е в квадрат към Сатурн, ситуацията да се усложни и задълбочи. При повече себеконтрол, можете да преминете успешно двата критични дни-понеделник и вторник. Работната среда има нужда от промяна, нови хора, нови идеи, техника от по-висок клас. Ако сте подценили тази необходимост, до четвъртък предстои да се справите с технически проблем, конфликт на работното място или взимане на кардинално решение, което из основи да промени картината. При договаряне за стоки и услуги обръщайте внимание на подробностите, на написаното с най-дребен шрифт и на това, което не е посочено „черно на бяло“.

ВОДНИ ЗНАЦИ

РАК

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои кардинална седмица. В следващите дни ще ви бъде трудно да работите „с полутоновете“. Повечето от вас ще възприемат света и отношенията с хората, в черно-бели краски и съответно ще реагират остро на всеки дразнител. Причината за това е в напрегнатата ситуация, в която попада Слънцето, придвижвайки се през Рак и включвайки се в тао-квадрат с Уран-Плутон. Чувството за себесъхранение вероятно ще ви подскаже как да постъпвате в конкретния случай. Но, все пак, препоръката ми е за по-голям контрол върху емоциите. Квадратът на Венера и Сатурн, както и съвпадът на Лилит с Юпитер във вашия знак, са провокатори на неудовлетвореност, завист, омраза и желание за отмъщение. Поставяйки се над тези емоции, ще можете да видите новите възможности, които се отварят пред вас с новолунието, което предстои в началото на следващата седмица. Тогава и Сатурн, който в последните пет месеца влияеше задържащо на емоционалния живот, тръгва в права посока и дава шанс в тази сфера да настъпят ред и стабилност.

СКОРПИОН

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава тема, започнала предходната седмица. Ретроградният Сатурн,който се движи през вашия знак, в понеделник е провокиран емоционално от точния квадрат с Венера. Някои обстоятелства в работната среда могат да ви поставят в позицията на „виновен,до доказване на противното“. Правото и справедливостта сега не са на ваша страна. Излишно е да се терзаете и още по-зле ще стане, ако решите да си връщате на принципа „око за око,зъб за зъб“. Изчакайте, дайте си време да обмислите, намирате се в силен период на личната си година. Ако предприемате пътуване, организирайте си добре време, документи, връзки, резервации, защото ретроградният Меркурий понякога си прави шеги. В края на седмицата при вас нещата се нормализират, а през следващата предстои обръщане на Сатурн и новолуние в сродния по стихия знак Рак.

РИБИ
За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, благоприятният период продължава, но с някои особености. Астрологичната обстановка сега изисква от вас по-голяма определеност, яснота на намеренията и коректно отношение към околните. Квадратурата на Венера от Лъв, която разваля идилията на водния тригон Сатурн-Нептун, е пробният камък както за вашето самоуважение, така и за това доколко околните могат да ви имат доверие. Тао-квадратът в кардиналния кръст също поставя въпросът за ясно формулиране на целите и за категорична позиция. До четвъртък ще ви се наложи да вземете едно или няколко важни решения, да „покажете мускули“ и да сложите някого на мястото му. Ако се чувствате претоварени, нещо характерно за марсовия период на личната година, в който се намирате, търсете помощ, съдействие, подкрепа. Бъдете готови за най-силния си период, чийто връх предстои.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в квадрат със Сатурн на 1.07.2013 г., в 20:03 ч.

Слънце в опозиция с Плутон на 2.07.2013 г. 3:06 ч.

Слънце в квадрат с Уран на 4.07.2013г., 9:23 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Овен и Рак, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

1.07.2013 г., в 9:48 ч. – 2.07.2013 г., в 0:43 ч.

3.07.2013 г., в 18:51 ч. – 4.07.2013 г., в 12:22 ч.

6.07.2013 г., в 15:30 ч. – 7.07.2013 г., в 1:14 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

1 коментар so far »

  1. bobi каза,

    Писа на юли 4, 2013 @ 19:21

    Много вярна прогноза за “близнаците” с асцедент “рак”. Чакам Новолуние и Сатурн да потегли напред за ново начало.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии