Седмичен хороскоп 1-7 юни 2020

2020 6 5Ретроградна Венера в съвпад със Слънцето

Пълнолуние и лунно затъмнение на 5 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица на месец юни ни предлага, меко казано, сложна астрологична картина. В зоната сме на времеви възел, който включва пресечените точки на няколко астрологични цикъла. С квадрата на Слънцето и Луната в края на миналата седмица навлязохме в коридора на затъмненията, който ще продължи до 12 юли, условно, когато светилата ще бъдат също в квадрат след третото затъмнение.

Знаете, че всяка година преминаваме през две или три групи затъмнения, с отстояние около пет месеца една от друга, като могат да бъдат две или три затъмнения във всяка група. Понякога групите се разполагат на границата между две календарни години, както е през тази година. През януари имахме лунно затъмнение в Рак, което бе третото от групата затъмнения в края на 2019 година. Сега ни предстоят три затъмнения, едно в подвижен знак и две в кардинални. Тъй като затъмненията следват лунните възли, а от 5 май те са вече в подвижните знаци Близнаци-Стрелец, то сега сме в края на цикъла на затъмнения в кардинални знаци и навлизаме в цикъла на затъмнения в подвижни знаци. С изключение на последното, през 2021 затъмненията са в зоната на подвижните знаци. За последно това се е случило през 2001-2002 година. Акцентирането на подвижния кръст със затъмнения в него носи значими промени в света и в живота на хората, които имат рождени планети, и/или лунни възли в знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

Първото от лятната група затъмнения е през тази седмица. На неговия фон, хронологически първото събитие на седмицата, е съвпадът на ретроградната Венера и Слънцето, който се случва на 3 юни, сряда.

Срещата на ретроградната Венера и Слънцето, така нареченият долен съвпад, дава началото на новия цикъл Венера-Земя-Слънце. Той е с продължителност година и 9 месеца, средно 584 дни, но сега е малко по-дълъг и ще приключи на 9 януари 2022-ра, след 588 дни. Венера като планета на хармонията има орбита близка до кръг и прави красива петлъчова (пентаграмна) фигура в синодичния цикъл, включващ пет съвпада на ретроградната планета с дневното светило. С едно отместване от 2 градуса този основен цикъл продължава около осем години. Началото на предишния цикъл е било през юни 2012 година в 15-я градус на Близнаци, близо до северния венерин възел, който е на 16 градуса и 41 минути в Близнаци. Тогава, на 6 юни 2012 година, наблюдавахме пасажът на Венера, преминаването и на фона на слънчевия диск. С него започна и нов голям цикъл Венера-Земя-Слънце с продължителност от 240 години, който включва 30 основни, от по 8 години.

Съвпадите на ретроградната Венера и Слънцето започват да се случват в Близнаци от 19 юни 1964 година, когато космичните тела се срещат в 28-я му градус. Оттогава на всеки 8 години имаме начало на пентаграм в Близнаци. Този близнашки цикъл продължава 104 години, до 20 май 2068 година. Това дава отговор на въпроса защо значителна част от управляващите в света, и у нас, са от зодия Близнаци – на САЩ, на Китай, на Великобритания министър председателят Борис Джонсън е роден на точно на 19 юни 1964 година. У нас са двама. А защо знака Близнаци е от значение за този съвпад, защото възходящият венерин възел е в него, и бе преминат през 2004 и 2012 година. А от 5 май СЛВ е в Близнаци.

Венера и Слънцето са едновременно партньори и любовници. Венера управлява седми мунданен дом, този на партньорството и дългите връзки, но също така е сигнификатор на любовта. Слънцето управлява пети мунданен дом, на изявеното его, любовта, творчеството и ред други. С началото на всеки цикъл Венера-Слънце, планетата на любовта от Вечерница, западна, става Зорница-източна. Тази метаморфоза на границата между два цикъла е сакрален момент за чувствата, за тяхното осъзнаване и проява. Пентаграмът е символ на човека и неговата връзка с Твореца. Новородената Венера може да загърби старите привички, да се освободи от негативните емоции, да преобразува чувствата на нова основа, да се освободи от ограничения и зависимости. В началото на цикъла Венера е в лъчите на Слънцето и нейният стремеж за доброта, доверие, справедливост и любов е ограничена от егото и рамката на външните фактори. Тя се движи бавно, с 50% от средната си скорост, което прави всичко под нейно влияние непостоянно, но също така приглушено и изчакващо. Не трябва да се бърза с взимане на решения, с договаряне и сключване на сделки, с обвързване по какъвто и да е начин, защото и Юпитер е ретрограден.

Утежняващо обстоятелство към съвпада Венера-Слънце е, че те заедно и поотделно, до 11 юни правят квадрати с Марс и Нептун от Риби. На 3 юни е квадратът Венера-Марс, а на 6-ти, Слънце-Марс. Конфликти дебнат отвсякъде, поглед, нацупена физиономия, крива приказка и ред други дребни неща са поводи за поредица от скандали между хората, които имат някаква форма на обвързаност. Добрата страна на конфликтите в подвижните знаци е, че преминават бързо. Казал, рекъл и отрекъл.

На 5 юни, петък, е пълнолуние, с лунно затъмнение. Луната от Стрелец е в опозиция на Слънцето в 15 градуса Близнаци. Лунно затъмнение с квадрат към Марс, го прави в пъти по-предизвикателно. В Риби Марс е ревнив, подмолен и отмъстителен. Близостта на Нептун засилва манипулативния ефект. Лунното затъмнение поляризира позициите, разграничава ролите, прави скритото явно, подтиква към користна искреност.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Ангажименти с други хора ще ви подхванат още началото на седмицата. Опитите да предоговаряте условия могат да дадат резултат, но ще изискват значителни отстъпки от ваша страна и съгласуваност на позициите във всеки един момент. Бъдете внимателни с приказки и жестове, защото втората половина на седмицата, включая сряда, е предразполагаща към конфликти. Пълнолунието в Стрелец, с лунно затъмнение, в петък, макар в твърде напрегната астрологична среда, може да даде нова посока на стремежите ви, да ви отвори очите за възможности, които до сега са били скрити, или неясни.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на приятелството и неформалните връзки. Не е момента сега да се откъсвате напред от групата и да спринтирате сами. Като част от колектив ще участвате в общия успех, за който имате немалък дял. Съвпадът на ретроградната Венера и Слънцето може да възобнови някои стари взаимоотношения в приятелската, или колегиална, среда като привлече вниманието и ревността на партньора. Пълнолунието в Стрелец, и лунно затъмнение, е момент на разграничаване на приятелските отношения от дълбоко интимните.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица с . Съвпадът на ретроградната Венера и Слънцето, двете космични тела, свързани с любовта, е в зоната на партньорските отношения, което го прави значим за текущата лична година. Могат да се появят напористи ухажори, или хора които настояват за вашето служебно внимание. Пълнолунието във вашия знак ви прави особено привлекателни. На път сте да реализирате нещо започнато в края на миналата година.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово ориентирана седмица. Съвпадът на Венера и Слънцето, а също така лунното затъмнение са в зоната на финансите в слънчевия хороскоп. Това извежда темата като приоритетна. Ваши финансови дела, или такива на хора, с които сте свързани, ще станат обект на внимание на други хора. Планетният управител е в противоречива позиция, а квадратът с Марс допълнително усложнява картината. По оптимистично тя ще звучи през следващата седмица, която започва с Луна в Козирог.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои противоречива седмица. Активността в зоната на кариерата е мотивираща, изпълнена с очаквания. Но ретроградната Венера е достатъчно основание да забавите хода на неща, които се развиват твърде бързо. Не е момент за вяра в приказки и обещания. Имате да приключвате старо, преди да започнете ново. Пълнолунието, лунно затъмнение, е по оста на разделяне на семейните ангажименти от служебните. И тук предстои важна промяна в края на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна работна седмица. Съвпадът на ретроградната Венера и Слънцето бележи вододелна зона в работните отношения. Не търпят отлагане въпроси за комфорта на работната среда, за удобството и сигурността. Откровеният разговор може да бъде провокативен и изнервящ, но да ви даде ориентири какво трябва да промените. Пълнолунието в Стрелец, в петък, с лунно затъмнение, ви кара да поставите ясни граници между зоните на работа и почивка, като ежедневен график, и като пространствена конфигурация.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Във вашия знак е съвпадът на ретроградната Венера и Слънцето, и начало на нов цикъл. Събирате вниманието на околните върху вашата личност, в това как изглеждате, какво говорите, какво правите най-вече. Кризата на доверие, което носи този аспект, ще бъде в апогея си по време на квадрата на Марс към него, и в дните на пълнолунието, което се развива в средата на знака. Пълнолунието, лунно затъмнение, поляризира противоречията в партньорските отношения и ги изостря в края на тази, и през следващата седмица.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. И с тригон между светилата, което обнадеждава и задава позитивен тон на цялата седмица. Съвпадът на планетният управител със Слънцето е важен момент от личната година. Сърдечните отношения с някой отдалеч, отново ще станат актуални, и вдъхновяващи. Пълнолунието в Стрелец, лунно затъмнение, ви помага да намерите нужната ви среда, но при едни по-ясни правила, и определеност в отношенията.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Любовната среща на ретроградната Венера и Слънцето се състои в зоната управлявана от последното и ще повлияе личния живот. Съвпадът бележи времева граница на разпад, или приключване на едни отношения, и съживяване или подем на други. Но седмицата е заредена с конфликтност, заради включването на Марс, и вероятността да се пропусне подходящият момент е голяма. Пълнолунието в Стрелец е указание за реализация на планове свързани с други хора. Имате възможност да се включите в среда, в кръг от хора, към която се стремите от няколко месеца насам.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои домашно ориентирана седмица. Важните неща се случват около вас, в семейството, с най-близките, и това ангажира както мислите, така и действията. Съвпадът Венера-Слънце подтиква към себеанализ и емоционално ориентирани комуникации. Нечия прекалена откровеност може да ви дойде в повече. Когато търсите истината, бъдете сигурни, че можете да я понесете такава, каквато ви се заяви. Хора от миналото могат да се появят. Пълнолунието,лунно затъмнение, може да ви насочи към нова работна среда, отношения, места, където да подобрите здравето си.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на тайните. Препоръката е да се въздържате от активна намеса в нечии конфликти. В сряда, когато Луната е във вашия знак, ще ви бъде трудно да останете безучастни, защото ще сте емоционално включени в случващото се. Пълнолунието, лунно затъмнение, в петък активира зоната на доходите, притежанията, финансовата подкрепа и задълженията. Някои неща започнати през ноември миналата година сага предстои да бъдат ориентирани към финал.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. Активен участник в случващото се е Марс от вашия знак, който прави квадратури към съвпада Венера-Слънце, но също така и към оста на пълнолунието. Срещата на двете космични тела свързани с любовта ще бъде в зоната на семейните отношения и тези с родствениците. До сряда се стремете да разчиствате натрупаните недоразумения, и да се освободите от хора, с които не желаете близък контакт. Новият цикъл Венера-Слънце дава шанс на нови отношения, но също така и на значителни преобразувания в домашната среда. Пълнолунието в Стрелец води към успешни професионални дела.

Дати на някои астрологични събития

Венера в квадрат с Марс на 3.06.2020 / 3:41

Слънце в съвпад с Венера на 3.06.2020/ 20:44 в 13°35′

На 5.06.2020/ 22:12/ в 15°Стрелец Пълнолуние и частично лунно затъмнение

Слънце в квадрат с Марс на 6.06.2020/ 22:11

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Везни и Козирог, през втора и трета четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

8 коментара so far »

  1. VERONIKA каза,

    Писа на юни 1, 2020 @ 12:11

    Здравейте Муси!Стори ми се, че сега описвате малко скептично Венериния съвпад, отколкото през 2012 г.Поне тогава аз останах с впечатление, че е щастливо астрологично събитие.Аз съм Скорпион, с асцедент Дева и при мен Близнаци е 10ти дом.За какво мога да използвам ползотворно този съвпад, транзити и затъмнения в Близнаци и за какво трябва да внимавам?Благодаря сърдечно!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 2, 2020 @ 12:31

    VERONIKA,
    различна астрологична картина от 2012-та. Имаме сега двоен квадрат от Риби На Марс и Нептун към Венера-Слънце.
    Въпроси лесно се задават, но отговорите искат време.
    За лична консултация ми пишете на имейл.

  3. Venera каза,

    Писа на юни 2, 2020 @ 15:53

    Здравейте Муси,
    Може ли да се каже, че настоящия период на ретроградна венера не е подходящ за покупка на недвижим имот? По-добре ли е да се изчака да отмине този период за инвестиция на значителна сума пари, каквато несъмнено се изисква за покупка на имот?
    Благодаря!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 2, 2020 @ 20:26

    Venera,
    за сериозни инвестиции винаги трябва да се мисли добре и да се подбира подходящ момент.
    Не само Венера, но и другите ретроградни планети влияят, а и в коридора на затъмненията е рисково да се
    инвестира, освен ако не сте на 100% сигурни ви избора си.
    Ретроградностите на Венера и Меркурий се застъпват, затова ако търпи отлагане изчакайте и Меркурий да тръгне в права посока.

  5. Venera каза,

    Писа на юни 2, 2020 @ 21:43

    Благодаря много!

  6. Eves каза,

    Писа на юни 7, 2020 @ 19:41

    Здравейте Муси! Казвате не е подходящо да се инвестира в имот, т.е. да се купува,но дали в такъв момент е подходящо да се продава?Вероятно ли е,от позицията на продавач, да постигнем по-доходоносна сделка по време на ретроградности или не?
    Благодаря.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 7, 2020 @ 22:49

    Eves,
    и в двата случая трябва да се гледа астрологичната картина спрямо рождената карта.
    Но, тъй като в момента имаме твърде много ретроградни планети, и особено Венера и Юпитер,които влияят върху договарянето, върху постигането на цена, която удовлетворява двете страни, то може да се каже, че ограничение търпят и двете страни.
    Ретроградните Венера и Юпитер карат продавачите да надуват цените, ретроградният Сатурн кара купувачите да настояват на много по-ниска цена.
    А през тази седмица се включва и измамният Нептун с неговите неблагоприятни аспекти.
    В допълнение е коридора на затъмненията,като сега сме в дъното,между двете затъмнения.
    Затова периодът е неблагоприятен за двете страни, защото им пречи да преценят шансовете реалистично, и да отстъпят там, където е необходимо.
    Цялата картина е изкривена.
    Този който продава, е в относително по-изгодна позиция, защото търсенето е по-голямо сега, но при него е налице страха да не се мине, и дали след време би могъл да вземе по-висока цена за имота си.
    Конкретно на въпроса ви.
    Направете си добре разчетите. Имот не се продава просто така, за да държите после парите си в банка, защото лихвите там са близки до нулата.
    Вероятно от продавач, ще станете купувач.
    Затова цената ви трябва да съответства на пазара, да е достатъчно висока, за да инвестирате в друго, което ви е необходимо.
    Дръжте на цената си, ако смятате, че добра за вас.

  8. Eves каза,

    Писа на юни 29, 2020 @ 13:38

    Благодаря Муси, времето показа колко точни и верни са прогнозите ви!Хубаво лято и всичко най-добро!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии