Седмичен хороскоп 10-16 април 2017

Retr Merk2Меркурий ретрограден от понеделник

във вторник

Слънце и Уран в съвпад в петък

Венера директна от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни наситена със събития астрологична седмица. В понеделник Меркурий навлиза в ретроградната си фаза. Точният момент на обръщането е в първите часове на понеделник за нашата територия. В някои други точки на земята събитието настъпва по-рано, в края на предходната седмица.

Настоящата ретроградна фаза на планетата на комуникацията е втора поред за 2017 година. Започва на 10 април и завършва на 3 май. За тези 23 дни Меркурий, тръгвайки от 4 градуса Телец, стига до 24 градуса Овен.

Ретроградностите на Меркурий преживяваме три до четири пъти всяка година. Затова те не трябва да предизвикват страх, а по-скоро настройване към някои особености на периода, в който планетата се движи назад, да напомня – условно казано, заради геоцентричния ни поглед към нея.

Ретроградността на Меркурий в знаците Телец-Овен добива специфична окраска. Освен общите насоки да се внимава с приемането, обработката и предаването на информацията, при работа с документи, и с техника, която служи за комуникация, да не се започват важни нови дейности, да не се обвързваме с договори, било то писмени или устни, които разчитаме да са за дълго време, или за фундаментални неща, има и някои други.

Зодиакалният знак Телец, в който той се движи назад през тази седмица, е свързан с финансите, особено с личните ни доходи и притежания, затова при бъдете внимателни във финансовите си разчети. Някои стари задължения могат да ви притиснат, или да ви попречат да направите нещо планирано. Пазете си дома и вещите от посегателства. Меркурий е покровител на мошениците и крадците. Добрата страна е, че може да ви потърсят от старата работа, или да си намерите допълнителен източник на доходи.

Знакът Телец е свързан също така с личната етика и морал, затова при ретрограден Меркурий в него, „разваленият телефон“, с който той обича да ни провокира, може да породи клюки и интриги, невярна информация, засягаща честта и достойнството на известни, и не толкова известни хора. Проверявайте информацията, не разпространявайте клюки, изчиствайте си редовно мисловното поле, за да бъде хармонично и спокойно около вас.

Друг акцент на седмицата е пълнолунието във Везни, във вторник. Слънцето и Луната застават в срещуположните знаци Овен-Везни, в 21-я им градус. Пълнолунието във Везни „крещи“ за справедливост, като на фона на ретрограден Меркурий в Телец всичко може да бъде преекспонирано, емоционално наситено и ярко оцветено.

Луната във Везни, знака на хармонията, при други обстоятелства би била миротворец и хармонизатор. Но сега, в началото на седмицата, Луната във Везни, опозиционирана от Слънцето, се движи през критичната зона с напрегнати кардинални аспекти между Уран, Плутон и Юпитер. Поредицата атентати от предходната седмица ще имат продължение в тази – седмицата на най-големия християнски празник. Бъдете внимателни на места, където се събират много хора – на пазарите, в метрото, в моловете, в църквите дори.

Друг акцент на седмицата е съвпадът на Слънцето и Уран в петък. Срещата на дневното ни светило с непредсказуемия Уран се случва всяка година, но в различно място от зодиака, определено от движението на бавния Уран. Сега това ще се случи в 24-я градус на Овен. Тези, които имат рожден ден през седмицата, ще имат този енергетизиращ аспект в годишния хороскоп – солара, което ще зареди с позитивност и ентусиазъм предстоящата лична година.

За всички, съвпадът на Слънцето и Уран има както положителни, така и отрицателни страни, защото участва едновременно в две астрологични формации. В напрегнатата конфигурация с Уран-Плутон-Юпитер може да има неочакван разрушителен ефект, провокирайки странно, агресивно, мислене и поведение при хора с планети, АС, МС, и др., в края на кардинални знаци, или в началото на неподвижни такива.

Паралелно с това, съвпадът Слънце-Уран е в зоната на голям огнен тригон, с участието още на Сатурн от Стрелец и Прозерпина в Лъв, в близост до СЛВ. Големият огнен тригон в случая уравновесява агресивните амбиции, носи мъдрост и прозорливост, които са много ценни в разбунените международни взаимоотношения. Ще става както в притчата за „белия и черния вълк“, ще се прояви този, който храниш.

Венера, която управлява и двата активни през тази седмица зодиакални знаци – Телец и Везни, забавя ход и в края на седмицата, в събота, излиза от ретроградната си фаза, в която е от 4 март насам. Директната Венера, макар и бавно движеща се, е добро обещание за края на седмицата, за празничните дни. Венера ще се движи в Риби още две седмици, време през което в личните взаимоотношения на мнозина ще настъпят тъй желаните хармония и разбирателство.

Весели празнични дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои отрупана с ангажименти седмица. Ретроградният Меркурий от понеделник ще ви кара да обръщате повече внимание на личния бюджет, за да запазвате крехкия баланс между приходи и разходи. Моментът не е подходящ за луксозни покупки, още по-малко за техника и мобилни устройства. Не започвайте нови неща, но бъдете отворени за възобновяване на някои стари идеи, на които през ретроградната фаза на Меркурий да дадете възможност да бъдат приложени в практиката. Пълнолунието в срещуположния знак ви включва в много ситуации, в които трябва да проявявате лична отговорност и да взимате важни решения, които касаят и други хора. В личния живот има раздвижване, което с напредване на дните ще се проявява все по-силно. Най-важното астрологическо събитие на седмицата за вас е съвпадът на Слънцето и Уран в 24-я градус на знака ви. Както писах в анонса, важно е от какъв ъгъл ще погледнете на тази космическа среща и на кои подтици ще дадете шанс да се проявят. Дайте шанс на доброто и съзидателното у вас, и то ще ви донесе радост и удовлетворение съвсем скоро.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционално приповдигната седмица. Ретроградният Меркурий движещ се в зоната на професионалната изява подтиква към преразглеждане на някои бързо случили се събития в тази сфера, изисквайки щателен анализ и спокойно набелязване на бъдещите стъпки-ходове. Опрете се на опита на тези преди вас, на по-стари колеги, или бивши такива, поучете се от грешките им, за да не ги повтаряте, имате си достатъчно свои уроци да учите. Пълнолунието във Везни прави първата половина на седмицата много подвижна и комуникативна. Във фокуса на вниманието попадат проблеми във взаимоотношенията с близки хора, някои от тях роднини, други – приятели или съседи, но с общи интереси. Не бързайте да правите крайни заключения, да разваляте отношения и да прекъсвате връзки. Периодът не е подходящ за смяна на превозното средство с по-ново, за закупуване на строителна техника и такава, с която се работи по пътищата. Към предложения за сключване на договор за представяне, за посредничество, или консултантска дейност, подхождайте с повече внимание и без прибързване. „Очаквай неочакваното“ в края на седмицата, когато Слънцето се срещне с непредсказуемия Уран, в другия огнен знак Овен,но също така и в началото на следващата. Нечии мечти могат да станат реалност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, престои динамична седмица. Ретроградният Меркурий прави следването на предварителен график „мисия невъзможна“. Непрекъснато ще ви се налага да внасяте промени, да пренареждате ангажименти, срещи, уговорки за време и място. Комуникацията с хора, на които давате работа, сътрудници и подчинени, ще изисква повече внимание и допълнително сверяване на информацията. Пролетното почистване изисква своето и времето няма да ви стига. Пълнолунието във Везни, където се намира планетният управител Юпитер, огрява зоната на приятелските взаимоотношения. Можете да разчитате на приятелска подкрепа, но също така вашето участие в групови дейности може да се окаже полезно и приятно, както за вас, така и за другите. Срещата на Слънцето и Уран в петък в зоната на любовта, творчеството и децата, обещава изненади. А директната вече Венера в Риби в края на седмицата носи радостни преживявания с близки хора в празничните дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Меркурий. Планетата на комуникациите навлиза в ретроградната си фаза в понеделник и то на ваша територия. Ретроградният Меркурий ще внесе известно объркване в общуването с околните. Колкото и да се стараете да се изразявате ясно, все ще бъдете неразбрани. Някои лични планове търпят забавяне и промени. Отделяйте достатъчно време за преразглеждане, ревизия, уточняване и синхронизиране с другите. Всичко ново отлагайте за след 3 май, когато планетата тръгва в права посока. По време на ретрограден Меркурий, и в дните около пълнолунието във Везни, можете да направите много за една ваша нова визия, нов имидж, нова „фасада“, която да представите на околните в близкото бъдеще. Добрите идеи идват в края на седмицата, когато Слънцето и Уран се срещат в зоната на тайните, скритите помисли и потиснатите желания. Директната вече Венера от Риби ще ви помага да намирате лесно съмишленици и подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е запомняща се с ретроградността на планетния управител. Меркурий тръгва назад в понеделник сутринта, и ще се движи така до 3 май, сменяйки знака на 20 април. Ретроградността на Меркурий в другия земен знак Телец, вероятно ще помогне на мнозина от групата да пренаредят плановете си за лятото. Някои пътувания ще отпаднат, други ще променят параметрите за време и място. Отношенията с родственици по линия на брачния партньор, като братя и сестри, племенници и братовчеди, сега могат да бъдат преразгледани, някои грешки отстранени, или пък обратно – да навлязат в нова спирала на трудности. Пълнолунието във Везни, във вторник, осветява зоната на вашите лични доходи и притежания. Късметът през тази седмица е на ваша страна. Някои ще получат великденски бонуси, други ще спечелят от игрите на късмета. В края на седмицата има обещание за промени в личния живот, неочаквани обрати, а Венера, която става директна в срещуположния знак Риби, вдъхва надежда за стабилизиране на връзките, там където ги има. За необвързаните, периодът е динамичен и изпълнен с интензивни преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с ретрограден Меркурий в другия земен знак – Телец. Ретрограден Меркурий в една от най-чувствителните и емоционални зони на слънчевия хороскоп е в състояние да обърка много страни на живота ви. В личния живот някои стари и неразрешени навреме ситуации ще изискват преразглеждане и уточняване. На новите проекти ще им трябва повече време, за да се задвижат, заради неточности, пропуски и недооценяване на детайлите. Отношенията с децата стават подвластни на „разваления телефон“, въпреки добрите намерения и вложените усилия – трудно разбиране, и в повечето случаи погрешно. Като усмихната противотежест е пълнолунието във Везни, което владее първата половина на седмицата. Някои добри възможности в професионалната сфера вдъхват надежда и оптимизъм. Влагайте повече усилия и старание при работа с документи, бъдете точни при служебни срещи, давайте знаци, че на вас може да се разчита. В края на седмицата ви очакват изненади в домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с ретрограден планетен управител. Меркурий навлиза във втората за годината ретроградна фаза в понеделник сутринта, като ще се движи назад до 3 май. До 20 януари Меркурий ще се движи назад в най-мистичната зона на слънчевия хороскоп, което засилва ефекта на нереалност, размивайки границите между фантазии и действителност. Някои стари личностни неудовлетворености и проблеми ще излязат на повърхността в следващите две-три седмици, за да ви накарат да потърсите причините и да направите опити да се справите. Задавайте си въпроси, търсете корените на проблемите, и ще стигнете до истината и отговорите, които ви трябват, за да продължите напред. Пълнолунието в сродния по стихия знак Везни измества фокуса на вниманието върху личния живот, романтиката, запомнящите се жестове. Венера, която в края на седмицата тръгва в права посока, дава обещание за подкрепа на професионалните планове. Мислете, търсете оригинални решения, винаги има изход и от най-сложните ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. Това се случва един път в годината и често е съпроводено с много емоционални преживявания. До средата на седмицата ще греете на светлината на прожекторите и всичко, което казвате или правите ще резонира в околните. От понеделник обаче Меркурий е ретрограден, което може да изкриви правилния поток на информацията, въвеждайки ви в заблуда, интриги, и откровени измами. Преразгледайте плановете си за инвестиции, отдаване под наем, вземане на съквартирант, или встъпване в съдружие. Съдбата ви предлага други възможности. За някои от тях ще има указания в края на седмицата, когато Слънцето и непредсказуемия Уран се срещнат в срещуположния знак – Овен. На предложения за нова работа, или встъпване в брак не бързайте да отговаряте. Дайте си време до 3 май,когато Меркурий става директен. Управителката на знака Венера тръгва напред в събота и ще ви кара да бъдете по-сериозни по отношение здраве и балансиран начин на живот.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с пълнолуние в сродния по стихия знак Везни. В понеделник Меркурий тръгва назад в зоната на семейните взаимоотношения в слънчевия хороскоп. Това може да внесе голяма доза объркване в семейните планове и в домашната среда, особено ако имате намерение да подхващате ремонт след празниците. Отношенията с близък човек изискват преразглеждане и наместване на пластовете, за да бъде възстановена хармонията. Пълнолунието във Везни ви прави потенциални пътешественици. В края на седмицата планетният управител има среща със Слънцето. Съвпадът на Уран и дневното светило е тонизиращ аспект, който повлиява отношенията ви с околните, но най-вече с близки родственици – братя, сестри, племенници, братовчеди., оттам могат да дойдат и приятни изненади в празничните дни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои семейна седмица. В дните преди най-големия християнски празник, вашата ориентирана към миналото натура, ще потърси опора в спомените. Хора от миналото ще ви връщат към предишни събития, или среща с възрастни хора ще ви правят съпричастни към настоящи събития. Ретроградният Меркурий ще привлича към вас стари приятели, с техните болки и проблеми, и с радостите им. Бъдете внимателни с техника, боравеща с информация, защитете си данните, правете архив, проверявайте многократно написаното преди да натиснете копчето. Пълнолунието във Везни ви прави придирчиви към домашната среда. Ще отделяте повече време за разчистване и подреждане, така че в крайна сметка да се чувствате уютно, и защитени. За душевния ви комфорт е важно да бъдете в хармонични отношения с човека, или хората, с които сте под един покрив. В края на седмицата, макар да са празнични дни, е възможно някои да получат интересни предложения за професионален ангажимент. Знаете, че на ретрограден Меркурий всичко става бързо и за кратко време.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с ретрограден Меркурий в срещуположния знак. Планетата на комуникациите тръгва назад в Телец в понеделник сутринта и ще се движи така до 20 април, когато преминава в Овен. Обръщайте повече внимание на думите – какво, как и къде казвате, защото неправилно използвани могат да нанесат вреда на партньорските взаимоотношения през следващите две-три седмици. Сключването на договор за нова работа, договаряне на стоки и услуги, влизане в съдружие, сключване на брак и др. подобни отлагайте за след 3 май. Стара връзка, бивш партньор, могат да се появят на авансцената през следващите дни, като пълнолунието във Везни бъде активатор за действие и изискване на внимание. Търсете подкрепа от специалисти за притесненията си. В края на седмицата ви идват идеи и решения, с които променяте обстоятелствата в своя полза. Венера се движи в зоната на любовта и творчеството, директна от събота нататък, повдигайки тонус и самочувствие в празничните дни.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Меркурий става ретрограден в понеделник, движейки се през най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Ретроградната фаза на планетата на мисълта и общуването е предизвикателство за хората на словото. Бъдете внимателни при писане на текстове, вероятността за граматически и технически грешки нараства многократно. За учащите също ще има изненади и предизвикателства към способността за възприемане на информация, и концентрацията. Пълнолунието във Везни внася нови нотки в личните взаимоотношения, които директната Венера в края на седмицата подхваща и доразвива в следващите дни. Съвпадът на Слънцето и Уран в зоната на личните доходи и притежания е нож с две остриета. За някои ще донесе късмет и пълни джобове, но за други може да е свързано със загуби и щети. Венера в Риби на прав ход ви дава добро разположение на духа в празничните дни.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 10.04.2017 / 2:13 часа, Меркурий става ретрограден от 4°Телец

На 11.04.2017 / 9:08 часа, пълнолуние в 21°Везни

Слънце в съвпад с Уран на 14.04.2017 / 8:30 часа

На 15.04.2017 / 13:17 часа, Венера става директна от 26°Риби

През тази седмица Луната се движи между знаците Везни и Стрелец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

11.04.2017 /21:19 – 12.04.2017 / 1:42

14.04.2017 / 7:17 – 14.04.2017 /13:27

16.04.2017 /21:26 – 17.04.2017 / 2:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

  1. Гергана каза,

    Писа на април 10, 2017 @ 6:24

    Венера ще се обърне стационарно директна върху слънцето ми,управител на 1ви дом. Дали ще донесе значима връзка с мъж в живота ми? Защото срещнах такъв последните месеци и е доста кармично като усещане и случване на нещата?
    Пълнолунието се случва в съвпад с ИС и уран в картата ми.Уран е на 17 гр,а ИС на 20гр.Уран управлява 7 и 8 ми домове.

    Благодаря ти.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии