Седмичен хороскоп 10-16 април 2023

2023-04-10 1Венера в Близнаци от 11 април

Венера-Плутон в тригон

Слънце-Юпитер в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата преди Великден е относително спокойна. Поне до четвъртък. Венера е много активна, а това значи богатство на емоции и преживявания.

Объркващият много хора тригон на Марс и Сатурн, който казва: Натискай едновременно, или през малки интервали, педалите на газта и спирачката! – намалява влиянието си. Идва ред на повече спонтанност и увереност в намеренията,съответно на добре обмислените действия.

Във вторник, преди изгрева на Слънцето, Венера преминава в Близнаци. Във въздушния знак планетата на любовта се чувства твърде разкрепостена и често преминава границите на приличието. На прага на Близнаци тя прави тригон с Плутон, аспект който подтиква дисхармоничните пориви на въздушния знак. За родените със сила във въздуха, аспектът носи огромно въодушевление и самонадеяност в изразяването, вербално или не, но при всички случаи -показно. Всичко това на фона на огнения тригон на Слънцето и Луната, който улеснява смелите начинания. Венера в Близнаци изпълва с ентусиазъм и безкрайно много въпроси журналистите, разследващите полицаи, хората на науката, както и кварталните клюкарки. Двете вътрешни планети са в синхрон. Всяка е в знака, управляван от другата, по този начин получаваме най-доброто от двете в екип.

Тепърва ще преживяваме поривите на Венера. В Близнаци тя ще се движи до 7 май. За това време Венера ще направи два важни аспекта, квадрати със Сатурн и Нептун, движещи се през Риби,първият от които е през тази седмица.

В сряда е огненият съвпад на Слънцето и Юпитер в 21-я градус на Овен. Слънцето и Юпитер, както знаете, се срещат всяка година, но в различен знак. Това е така, защото по-бавното космично тяло определя мястото на срещата, гигантът с петното преминава през един знак за една година, а целият зодиак – за 12 години. Последната среща в огнения знак е била на 6 април 2011 година, в 16Овен.

Съвпадът Слънце-Юпитер е силно енергетизиращ и позитивен аспект. Допълнителен импулс сега му придава Ерис, който е на три градуса от точката на съвпада. Тройката Слънце-Юпитер-Ерис е възпламеняваща егото и самонадеяността, ако е в близост до рождените Слънце, Асцендент и Марс. Под негово влияние се дават големи, видимо неизпълними, обещания. В седмицата сме преди началото на коридора на затъмненията, а първото от тях е огнено, пълно слънчево затъмнение в 29Овен, на 20 април.

Радостта е силна,но краткотрайна. На следващия ден, в четвъртък, скептичната Луна в Козирог попарва прекомерните амбиции и илюзорните очаквания. Квадратът на светилата в четвъртък е последван от успокояващия страстите квадрат на Венера и Сатурн в подвижните знаци Близнаци-Риби, в петък.

В края на седмицата, подходящи за Великден аспекти като съвпадът на Луната със Сатурн, внасят успокоение и омиротворение.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Луната от Стрелец прави хармоничен аспект със Слънцето в първите дни-в понеделник и вторник. Този вълшебен огнен тригон предхожда и се вписва в съвпада на Слънцето и Юпитер във вашия знак. Нещо подобно се случва веднъж на 12 години, когато символа на позитивизма и успеха попаднат на едно и също място по едно и също време. На гребена на вълната сте, възползвайте се от шанса, не го пропускайте, утре е друго. В четвъртък предстои да вземете важно решение. В петък бъдете внимателни, ако сте на път и далеч от дома си.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на постиженията. Особено за тези от втората декада на знака. Съвпадът на Слънцето и Юпитер е в 21-я градус на Овен, а заедно с Луната в Стрелец задават попътен вятър за плановете на предприемчивите и смелите. Планетата на любовта и хармонията преминава в зоната на приятелите. За свободните, границите между приятелство и любов могат да се размият в следващите четири седмици. Условието е да бъдете над дребнавостите на ежедневието. Предизвикателства имате както отвътре, провокирани от Лилит в знака ви, така и от Плутон в зоната на партньорството. Вярвайте в себе си и следвайте Доброто!

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Хващайте кормилото и повеждайте в желаната посока. Имате попътен вятър за сбъдване на желаното. Юпитер и Слънцето са в съвпад в огнения Овен и заедно с Луната създават вълшебното трио на феите от приказките. За който вярва в приказки. За другите се открива добра възможност в марсовия период на годината си да постигнат нещо значимо. Венера о вторник е в срещуположния знак Близнаци. Планетата на красотата и хармонията,в зоната на партньорството, за близо месец напред, ще привлича към подходящите хора и обстоятелства.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на тайните. Кипи трескава подготовка скрито от очите ви. Меркурий ви дойде на гости миналата седмица а сега Венера ви напуска. Управителката на знака преминава в Близнаци във вторник. Започва много уверено да ви наставлява какво и как да правите, особено във финансовата сфера. Тя е помощник, но и съдник, следящ как печелите и за какво си харчите парите. В края на седмицата е квадратът и със Сатурн, когато някой ще ви иска отчет. Имате подкрепа, но бъдете внимателни с приятелите, някой от тях определено не заслужава доверието ви.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на грижа по най-близките. Свързаността ви с роднини и деца в следващите дни изисква много търпение и находчивост от ваша страна. Някои наследствени въпроси излизат на преден план. Венера преминава в зоната на професионалната изява и отношенията с най-значимия човек в този момент. Влиянието е позитивно и благотворно през първата половина на седмицата. От четвъртък до неделя обаче квадратът и със Сатурн ще поставя изисквания за трезвост в мисленето и отговорност в постъпките.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на изненадите. Хубавите неща се случват в дома, сред близките, родителите, роднините. Съвпадът на Слънцето и Юпитер, златото на съвпадите, е в Овен в полето на най-близките хора и обстоятелства, домът, родната среда, всичко, което дава усещане са стабилност и сигурност. Тъй като е в квадратното на зодията поле, е възможно да има предхождащи бури и гръмотевици, но всичко завършва добре. Венера и в зоната на здравето от вторник, като почти месец напред ще ви подтиква да правите повече за себе си, да подобрявате условията си на живот и да намирате време за разтоварване.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. Партньорството е важно за вас,но през тази седмица още повече. От вторник Венера ви е на гости, привличайки внимание и правейки ви все по-харизматични. Получавате ярки знаци за подкрепа и единомислие. Съвпадът на Слънцето и Юпитер в зоната на приятелството е мощен стимулатор за социалната ви активност, от който черпите вдъхновение. И все пак, не прекалявайте с обещанията. От петък нататък бъдете максимално сдържани с личните изяви.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. За пръв път от 12 години насам Слънцето и Юпитер се срещат в полето на партньорството. В меркуриевия период на личната година, този аспект може да доведе до важна житейска промяна. При едни може да бъде предложение за брак, при други покана за съдружие с просперираща фирма, или партньор с мащабен бизнес. Позитивна промяна, която ви засяга, може да се случи при брачния партньор. Всичко това на фона на Венера в Близнаци. Планетният управител в другия въздушен знак, ви прави по-активни социално и по-отворени към света.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелите. Търсете ги, искайте подкрепата им, давайте своята, когато и където ви я поискат. В първата половина на седмицата можете да разширите приятелската си листа в социалните мрежи, да попаднете на интересни хора. Венера влиза в Близнаци и помага за това, синхронно с Меркурий,двете вътрешни планети ви правят отворени за нови контакти, за обединяване с други хора по изпълнение на ваша лична идея. Плутон е в знака ви, което ви прави мотивирани и целенасочени, но не е нужно да прилагате сила. Разчитайте на харизмата си и на оригиналните идеи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои натоварена с ангажименти седмица. Освен домашните пред великденски задължения, ще ви се стоварят и много професионални такива. Марс от знака ви е готов да се справя с всякакви предизвикателства, вдъхва смелост и воля за постигане на своето. Във вторник и сряда всичко ще ви се удава с лекота, в четвъртък обаче тапата на сдържаното недоволство, вероятно ще гръмне. В неделя търпението ви е подложено на изпитание. С повече философска нагласа и житейска мъдрост подминавате предизвикателствата и запазвате мира около вас.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на решаване на финансови въпроси. Съвпадът на Слънцето и Юпитер обещава голяма подкрепа в това отношение. Периодът е добър за разширяване на бизнеса, за привличане на нови хора към семейния бизнес. Доходи от продажба на собственост, наеми, успешни съдружествени сделки, или следствие на реализирана лична идея, могат да ви радват в дните преди Великден. Обединяването на ресурсите и усилията с партньора, през април и май, ще доведе до още повече придобивки.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои успешна седмица. Луната активира зоната на професионалната изява и отношенията ви с най-важните хора. Златният съвпад, този на Слънцето и Юпитер, се случва в зоната на личните доходи и придобивки. Предстои ви да събирате богат урожай, резултат на труда ви и немалко добро стечение на обстоятелства, което съпътства този благословен аспект. Всичко това на фона на Венера в Близнаци. Планетата на любовта, красотата и хармонията, се настанява за почти месец в зоната на дома и отношенията с най-близките хора.

Дати на някои астрологични събития

На 11.04.2023 в 6:46 ч Венера в Близнаци

Венера 120 Плутон на 11.04.2023 в 12:14

Слънце 0 Юпитер в 21Овен на 12.04.2023 в 0:07

Венера 90 Сатурн на 14.04.2023 в 18:38

Луната е без курс на:

11.04.2023 13:48 – 11.04.2023 20:33

13.04.2023 17:14 – 13.04.2023 23:42

15.04.2023 18:16 – 16.04.2023 1:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии