Седмичен хороскоп 10-16 декември 2012 г.

Новолуние в Стрелец в четвъртък

Меркурий и Венера в Стрелец

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни една богата на астрологични събития седмица. Най-интересното за мнозина е датата 12 12 12 . Три 12-ки, разположени по този начин в датата, се срещат един път на хилядолетие.

Дванадесет е невероятно число, обожавано от питагорейците. Според Питагор то е свръхсъвършено, тъй като има много делители и сумата от тях е по-голяма от самото него. На основата на числото 12 са изградени слънчевите календари, какъвто е този, който използваме-григорианският, съставен от 12 месеца. Периодът на въртене на Земята и на Луната е 24 ч., което е кратно на 12, затова часовниците ни отброяват 12 часа ден и 12 часа нощ, 12 са зодиакалните знаци, 12 са апостолите и т.н. Във всяка религия на основата на числото 12 има посочени циклични процеси на развитие и преобразуване. Редуцирана 12-ката е 3-ка, а това е Юпитерова вибрация, носеща късмет.

За датата 12 12 12 обаче трябва да се отчита факта, че сме в година 2012, а не в година 0012. Всичко казано за 12 12 12 би могло да се отнесе и за година 12 12 1012-та, както и за 12 12 3012 -та, т.е. за всяка 12 -та година на всяко хилядолетие. На нашата планета времето се отчита не само по християнския календар, има мюсюлмански, който започва в 622 г. от н.е., китайски,чието начало е 2637 г. пр.х. и др.

12 12 2012 г., сряда, е 30-ти лунен ден-ден за равносметка и приключване. Определено не е благоприятен за сключване на брак, за нови начинания и поемане на сериозни ангажименти.

През тази седмица има важни промени при три планети. Меркурий преминава от Скорпион в Стрелец във вторник, докато Венера прави същото в неделя. Това прави живота на Стрелците много динамичен и интересен в последните седмици на 2012 година, още повече, че в четвъртък е новолуние. Слънцето и Луната се срещат в 21 -я градус на Стрелец.

Във вторник, когато Меркурий премине в Стрелец, той застава в квадрат на Нептун. Това е аспект, на който е добре да се обърне внимание, защото подчертава негативната страна на Меркурий, който и без това в този знак е в неблагоприятна позиция (в изгнание), подтиква към нарушаване на закона, злоупотреба с доверие, към лъжи, измами и кражби.

Три дни по-късно Меркурий прави точен тригон с Уран, аспект, който включва позитивната страна на Меркурий, дава яснота на мисленето, способност за намиране на вярното решение и излизане от обстоятелства – капан или лабиринт. Това е момент, в който можете да поправите грешките си, и да излезете от конфузна ситуация.

Новолунието в четвъртък в Стрелец се съчетава с излизането на Уран от ретроградната му фаза. Това ще повлияе благоприятно делата на родените под знака на Стрелец, Овен и Водолей, които определени обстоятелства от лично и професионално естество ще ги карат да се чувстват по-самоуверени и свободни.

Нека Новата Луна в Стрелец ви зарежда с юпитеров позитивизъм и да ви носи късмет!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Астрологичната обстановка в следващите дни подкрепя рационалният подход в мислите и делата. Бъдете активни и решителни, особено във втората половина на седмицата. Моментът е подходящ да изоставите нещо старо, което изисква много време и усилия, и да се съсредоточите върху нови и перспективни начинания. Разчиствайте финансови задължения до вторник включително, а в сряда обърнете повече внимание на емоционалните си ангажименти. Новата Луна ви дава възможност с повече свобода и въображение да пренаредите графика си за дните до Коледа. Благоприятни дни през тази седмица-сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Астрологичната обстановка ви подкрепя почти във всички посоки. В дните до новолунието в Стрелец, насочете усилията си към изчистване на проблемите, натрупали се във взаимоотношенията ви с близките. Поставете се над дребнавостта, завистта и ревността, гледайте напред и правете оптимистични планове за бъдещето-своето и на децата. Включете се в интересни проекти, където вашата креативна природа може да се разгърне. Избягвайте срещи с непознати, бъдете внимателни при разплащане на стоки и услуги. Благоприятни дни през тази седмица- сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица е забележителна с новолунието. Срещата на Слънцето и Луната на ваша територия ви прави привлекателни в очите на околните. Не без основание самочувствието ви нараства, а също така усещането за свобода и предстоящи нови възможности. Необходимо е обаче до четвъртък да разчистите старите си задължения, в буквален и в преносен смисъл, да си почистите „задния двор“, така че новото да дойде на чисто. Премисляйте добре преди да кажете или направите нещо, особено ако то касае близки хора. При някои, в петък и събота ще има добри приходи. Благоприятни дни през тази седмица- сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на изчистване в материален аспект. До новолунието в четвъртък направете необходимото задълженията ви към институции и хора да се сведат до минимум. Без излишно драматизиране, приемете факта, че понякога трябва да оставите настрана ползата, в името на запазване на добрите отношения с определен човек. Към новите връзки подхождайте критично и разумно, не се доверявайте на „любов от пръв поглед“, тъй като моментът е подвеждащ. Новата Луна ви дава възможност да преразгледате някои инвестиционни проекти като намерите най-доброто разпределение на ресурсите си. Благоприятни дни през тази седмица- петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Новолунието в четвъртък прокарва граница между минало и бъдеще. Докато Луната намалява, ще трябва да обърнете повече внимание на нещата, които отиват към приключване, да завършите,това което е било започнато, да изчистите задължения, да си разплатите сметките, и всичко това до четвъртък на обяд. В понеделник и вторник има вероятност за подвеждане измами и кражби. Нарастващата Луна ще ви въвлече в някои нови обстоятелства,които ще изискват промени в домашните условия и съответно пренастройване. Това в края на седмицата ще доведе до напрягане в личните взаимоотношения, което можете да избегнете с повече искреност и толерантност. Благоприятни дни през тази седмица-петък, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. Новолунието в предходния знак ви подтиква към изолация и умозрителност повече, отколкото към активни действия. Но, на дневен ред излизат задачи, ваши лични, или такива, свързани с други хора, които не търпят отлагане. Чувството за дълг и прагматизмът ви карат да се мобилизирате и да следвате стриктно плана си. В някои уговорки с хора отдалеч могат да настъпят съществени промени, които да засегнат интересите ви. Намирайки се в сатурновия период на личната си година, обръщайте повече внимание на здравето си, на профилактиката и укрепването на имунната система. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, вторник и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, през тази седмица трябва да бъдат особено внимателни във взаимоотношенията си с околните. Независимо дали става дума за лични или за служебни контакти, имайте „едно на ум“ какво говорите и какво правите. Периодът подвежда към неправилна преценка на ситуация, към ангажиране с неподходящи хора и съответно загуби в материален, а не е изключено и в емоционален аспект. Съобразявайте се с мнението на другите, не решавайте еднолично и набързо казуси, които изискват експертна намеса. Моментът не е от най-подходящите за сключване на трудов договор, за сдружаване, както и за изясняване на лични взаимоотношения. Благоприятни дни- събота и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. В следващите дни е важно да премисляте добре преди да говорите и действате. Напрегнатият аспект на Меркурий и Нептун може да ви отведе към самозаблуди, които да ви поставят в неловка ситуация. Новолунието в четвъртък открива възможности за придобиване на нови знания, за специализиране в определено направление, което е необходимо за вашия професионален напредък. Бъдете внимателни при поемане на финансови ангажименти. В края на седмицата бъдете коректни и искрени в личните взаимоотношения, и искайте същото от отсрещната страна. Благоприятни дни през тази седмица- сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Нараства влиянието ви сред хората, с които имате общи интереси. Вашите умения са високо оценени и това ви зарежда с позитивна енергия. Бъдете искрени и коректни с приятели и партньори, а също така и с тези, с които имате професионални взаимоотношения. Обръщайте внимание на финансовата страна на ангажиментите, които поемате, защото е възможно подвеждане и загуби от материално естество. На вашата помощ разчитат приятели изпаднали в затруднение. Благоприятни дни през тази седмица- сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. В дните до новолунието мнозина ще се чувстват отпаднали и без тонус, нещо което ще повлияе както на работните задължения, така и на личните връзки. Съсредоточете се върху разчистването на дома и офиса, на стари задължения и на отношения, в които не се чувствате комфортно. Някои ще получат „неприлични предложения“, а други ще бъдат подведени в очакванията си или погрешно разбрани. Не прекалявайте с диети, търсете своя метод на изчистване на организма и подобряване на имунитета. Правете разлика между споделяне и разпространение на клюки, второто ще ви донесе много негативи. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Предстоящото новолуние, и краят на годината, ви подтикват към по-голяма активност за разчистване на ангажиментите. Във финансово отношение периодът е критичен, възможно е да направите някои прибързани и непремислени добре стъпки. Подхождайте внимателно и към разходите, и към приходите. Втората половина на седмицата е благоприятна за закупуване на техника, за обновяване на работния и инструментариум с машини от ново поколение. Влагането на средства в полезни компютърни програми също е в темата на разположението на планетите в този момент. Бъдете коректни към поетите задължения без значение дали сте поръчител или изпълнител. Благоприятни дни през тази седмица-вторник и петък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Аспектите на Меркурий и Венера към управителя на знака ви, не оставят време за спокойствие и уединение. Различни по природа импулси ще оказват влияние на мисленето и постъпките ви. Във вашите възможности е да ги насочвате дали в позитивната или в негативната гама да бъдат те. Опитайте се да бъдете коректни и толерантни, независимо как се отнасят към вас.Можете да спечелите доверие и подкрепа с нещо, върху което работите от много време, и на него да му бъде даден начален старт в следващите дни, по времето на растящата Луна. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, вторник и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 11.12.2012 г., в 3:39 ч. Меркурий преминава в Стрелец.

Меркурий в квадрат с Нептун на 11.12.2012 г.

Венера в съвпад със СЛВ на 13.12.2012 г. 0:54 ч.

Слънце и Луна в съвпад на 13.12.2012 г., новолуние в 10:42 ч., в 21 Стрелец

На 13.12.2012 г.,в 14:02 ч. Уран от 4° Овен, излиза от ретроградната си фаза.

Меркурий в точен тригон с Уран на 14.12.2012 г., в 13:24

На 16.12.2012 г., в 6:38 ч. Венера преминава в Стрелец.

Венера в квадрат с Нептун на 16.12.2012 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Скорпион и Водолей, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

11.12.2012 г., в 15:08 ч. – 12.12.2012 г., в 0:22 ч.

13.12.2012 г., в 10:42 ч. – 13.12.2012 г., в 23:43 ч.

15.12.2012 г., в 23:15 ч. – 15.12.2012 г., в 23:53 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+ Доставната такса на ЕКОНТ.

 

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

6 коментара so far »

  1. Роси каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 18:54

    Здравей, Муси!
    Понеже си написала в заглавната част на статията, че 12.12.2012 е 30-ти лунен ден, бих искала да попитам: в 06:29ч. на 12.12 (сряда) не започва ли 29-ти лунен ден? Това би значело, че той ще продължи до около 08:30 на 13.12 (четвъртък), когато в 10:41ч. ще настъпи и самото Новолуние в Стрелец. Или може би информацията в лунния календар, който аз гледам, не е точна?

    Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 19:26

    Роси,
    На 11.12.12,29-ти лунен ден започва в 18:02 ч.
    продължава до 14:25 ч. на 12.12.12,
    30-ти лунен ден започва на 12.12.12 г. в 14:25 ч. и продължава до
    13.12.12 г. в 10:41 ч, когато е Новолунието.

  3. Илиян Димитров каза,

    Писа на декември 11, 2012 @ 19:51

    http://www.astrohoroscope.info/moon.htm

    Толкова ли дълго съм се лъгал и аз -…с години ?!?!?!?!??

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 12, 2012 @ 15:34

    Илиян Димитров,
    възможно е :)

  5. Роси каза,

    Писа на декември 13, 2012 @ 22:28

    Здравей, Муси, интересува ме дали символиката на 21 12 2012 е съпоставима с тази на 12 12 2012, и в този ред на мисли – значи ли, че и датата 21 12 2012 не е благоприятна за нови начинания? В частност – за раждане? Благодаря предварително.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 13, 2012 @ 23:09

    Роси,
    12 12 2012, не е благоприятна за нови начинания ,защото е предноволуние, разпадаща се Луна. Не виждам в този смисъл съпоставка с 21 12 2012, още повече за раждане, каквото и да значи това за вас.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии