Седмичен хороскоп 10-16 ноември 2014 година

Стелиум в Скорпион

Съвпад на Марс и Плутон

Венера в Стрелец от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни една много динамична в астрологично отношение седмица. Продължава да се развива, започналата в предходната седмица квадратура между стелиума Слънце-Венера-Сатурн от Скорпион и Юпитер от Лъв, която влияе на паричните дела, внасяйки много драматизъм в тях. Меркурий, който навлезе в Скорпион в края на предходната седмица, придава в тази сфера сега повече логика и практицизъм, както и някои изпитани похвати за справяне с проблемите във финансовата сфера.

Най-значимият аспект през тази седмица обаче е съвпадът на Марс и Плутон в 11-я градус на Козирог,ставащ точен в първите часове на вторник, 11-ти, когато след обяд Луната задейства тао квадрата. Той определя тонът на цялата седмица, защото събира в едно енергиите на трите малфактора, включвайки мощната квадратура Уран-Плутон. По този начин съвпадът на Марс-Плутон, който сам по себе си е изключително силен, мотивиращ, но и разрушителен, е допълнително преекспониран от участието на непредсказуемия Уран. Подобна конфигурация имаше преди две години, в края на ноември 2012-та. Сега обаче сме на прага на поредната точна квадратура между Уран и Плутон, предстои да се случи през декември, което прави аспекта по-силен и разрушителен.

Трансформиращото влияние на Уран и Плутон върху големи маси хора, което наблюдаваме от навлизането на квадратурата в силната и зона, а това става от 2009 година насам, сега е допълнително увеличено от настъпателната роля на войнствения Марс. Напрежението, което предизвиква тази планетна конфигурация ще се прояви най-вече в сферата на обществените отношения, там където има борба за власт и надмощие. Не са изключени покушения върху хора на високи постове,особено такива, които имат значими астрофактори като Слънце, Марс, Луна, Асцендент, МС в кардиналните знаци Овен, Козирог, Везни и Рак. Възможни са терористични актове и проява на насилие под различна форма.

Седмицата е неблагоприятна за тези, които практикуват екстремни спортове, или са подложени на голямо физическо натоварване, особено за родените в първите дни на месеците януари, април, юли и октомври. Опасно може да бъде боравенето с остри предмети, оръжия, неизправни уреди, лесно запалими материали в първата половина на седмицата.

Заради тройната квадратура Слънце-Венера-Сатурн/Юпитер,която има отношение към материалните дела, и под влияние на кардиналния квадрат Марс-Плутон/Уран, споровете за пари, и неотстъпчивостта, лесно могат да прераснат във физическа саморазправа. Взимането на важни решения в политическия живот, особено в понеделник и вторник, също може да бъде под натиск от определени властови фактори.

Неконтролираната психична енергия, в съчетание с напрегнатата астрологична обстановка, както обикновено, води до повишаване на сеизмичната активност по Земята. Възможни са силни земетресения, активна вулканична дейност, и метеорологични катаклизми с повече, и по-големи материални щети.

Слънчеви есенни дни, повече спокойствие и разум в мисли и дела!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Марс, управителят на вашия знак е в силна, но и в рискова позиция. За родените в третата декада на знака мощната енергия на съвпада Марс-Плутон може да стимулира зоната на професионалната изява. Някои ваши амбиции точно сега могат да получат подкрепа и да имате така желаното признание на труда,вложен в постигането на дадена цел. За тези от първата и отчасти от втората декада приключването на дейност, която е мобилизирала усилията в последните месеци,може да има странен ефект на внезапно изчерпване и усещане за преумора. Силният трансформиращ ефект на планетната конфигурация, включваща Марс, може да повлияе кариерата и да ви насочи в ново поприще, в нова работна среда, нов колектив, и съответно с необходимостта от поставянето на нови цели за постигане. Преориентацията може да бъде тясно свързана с финансови неудачи, или със стремежа за увеличаване на доходите за покриване на задължения, или заради едри покупки. Посегателства към ваша собственост вероятно ще провокират силен гняв. Понеделник след обяд и вторник могат да бъдат посочени като критични дни, в които рискувате семеен скандал и/или битова травма поради невнимание и повишена раздразнителност. Ако имате проблеми със здравето, особено при прекаран инсулт, високо кръвно налягане, сложете емоциите си под контрол, избягвайте рискови ситуации в дома и на работното място. Бъдете особено внимателни при боравене с остри инструменти, електрически уреди и съоръжения, и с лесно запалими материали.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, астрологичната обстановка отправя някои предизвикателства. Те са свързани предимно с близката среда, отношенията с роднини, с родители, хора, с които работите или живеете „под един покрив“. Промените в дома ви ангажират изцяло и това, което можете да направите, е да им се посветите, отдръпвайки се, усамотявайки се поне през първата половина на седмицата. Имате потребност да „презаредите батериите“ и да погледнете отстрани на важна за вас ситуация. „Аз решавам“ ще работи успешно от четвъртък нататък, когато Луната влезе във вашия знак. Тогава ще имате нужда от мобилизация и много хъс, с които да посрещнете появилата се конкуренция. Петък е добър ден за личностно представяне, за важни срещи и бляскави изяви. В неделя Венера преминава в полето на любовните връзки и в емоционалния живот ще навлязат позитивни енергии.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна бизнес седмица. Напрегнатата астрологична картина в кардиналния и в неподвижния кръст ще повлияе в някаква степен професионалната сфера. Възможно е да имате повече ангажименти, отколкото можете да поемете, но сте мотивирани да се справите с всяко предизвикателство. Енергията ви идва от съвпада на Марс-Плутон но също така и от аспектирания планетен управител Юпитер, придвижващ се през Лъв. Така в сатурновия период на личната си година, при прегърнатия от Венера Сатурн, можете „да натиснете педала на газта“ и смело да вървите напред. Не се поддавайте на излишна щедрост за себе си, но ще е полезно за вас да се включите в благотворителна акция. Можете да поискате увеличение на заплатата, по-висок пост, или по-голям периметър на действие. Не се поддавайте на алчността, в буквален и в преносен смисъл, към която подтиква Юпитер в този момент, правете всичко с мярка.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е успешно. Съвпадът на Марс и Плутон в сродния ви по стихия знак Козирог е трамплин, който може да ви изхвърли високо в служебната йерархия или под светлината на прожекторите. Там, където кардиналните знаци водят битки и някои от тях „падат в боя“, вие печелите. Бъдете смели и предприемчиви, само тогава ще усетите подкрепата на планетите, и тръпката на успеха. Другата напрегната конфигурация ви засяга повече, тъй като тя се случва в неподвижния кръст, към който принадлежи и Телец. По-силно тя ще бъде усетена от тези от втората и третата декада на знака. Венера, планетният управител, излиза от еуфорията на слънчевото влияние и пренася позитивна енергия към предстоящата среща със сериозния Сатурн. В някои ваши планове, желания, особено такива свързани с повече разходи, ще трябва да направите кардинални промени, да се откажете от излишни харчове, и при всички случаи да съгласувате намеренията си с партньора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва спокойно. С навлизането на Меркурий в женския воден знак Скорпион, се включва хармоничния му аспект с Нептун. А в понеделник Луната се движи през другия воден знак – Рак и затваря Голям воден тригон. Това ще ви даде възможност да се потопите в „паралелна реалност“, комбинация от мечти, фантазии и реални планове,без последното Девата не може да мине, ориентирани към близкото бъдеще. Съвпадът на Марс и Плутон внася силен енергиен заряд и ви прави жизнени донякъде войнствени в зоната на личните взаимоотношения. Така връзката ви става много по-емоционална и страстна, по-определена и ясна. Във вторник може да бъдете провокирани да вземете кардинално решение, основан на прекомерни очаквания, с което да приключите дилема от типа „или-или“. В професионално отношение периодът е добър. Ще се чувствате по-уверени от всякога в ролята си на консултант, посредник, преподавател или треньор. В неделя бъдете инициатор на среща, събиране на приятели или колеги, на хора с близки интерес, дайте подкрепата си на близък човек.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Съвпадът на Марс и Плутон в 11-я градус на знака ви, е важно астрологично събитие, което се е случило най-скоро в края на ноември 2012 година, но при друго разположение на останалите планети. Сега утежняващ фактор е квадратът с Уран, който съвсем скоро предстои да стане точен, и това го прави още по-силен и деструктивен. „Масло в огъня“ налива Луната, която във вторник се движи през опозиционния знак Рак, образувайки тао квадрат с Марс-Плутон и Уран. По този начин през тази седмица от една страна ще изпитвате силно желание да налагате своето виждане, своята воля, да прилагате сила там, където не срещате съдействие. Но в същото време ще имате значителни пречки и съпротива. Сега е момента да проявите характер и воля, ако сте убедени в правотата си. Така ще получите нужната ви яснота по проблем, който ви измъчва от няколко години. За да се съгради новото, трябва да се разруши старото. Вторник е критичният ден, но цялата седмица попада под влиянието на напрегнатия аспект,като при някои може да повлияе не само отношенията,но и собственото здраве. Избягвайте рискови ситуации, не е момент за практикуване на екстремни спортове, нито за конфликти в дома и на работното място, които биха се разраснали и задълбочили. Подхождайте с разум и мярка, както съветва съвпадът на управителят на знака – Сатурн с Венера,планетата на любовта.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Напрегнатата обстановка в кардиналния кръст ще ви повлияе индиректно, като ще изкара на показ някои ваши постъпки, скрити договорености, които ще бъдат предмет на обсъждане и оценка. Интриги, с ваше или без ваше участие, ще витаят във въздуха и ще повишават градуса на емоциите около вас. Чувството ви за справедливост може да бъде провокирано от посегателства към ваша собственост. Седмицата е конфликтна и всяка накриво казана дума може да бъде искрата, която да запали пожар. Особено чувствителна е зоната на работните отношения, на хората, с които сте най-близо като екип, или на които разчитате за съвместна работа. В първата половина на седмицата може да очаквате приходи, някои дългоочаквани разплащания, или връщане на заем с прилагане на някои, не точно по закон, подходи. Ако се чувствате преуморени, направете нещо повече за здравето си. В петък ви очаква интересна среща. Венера навлиза в зоната на връзките в неделя, и партньорството ще бъде водеща тема в следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и неделя.

Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, имат нужда от много себеконтрол. Напрегнатите аспекти между планетите, движещи се през другите кардиналните знаци, ви оказват непосредствено влияние. Особено на тези с важни астроточки в зоната на първата и втората декада на знака. Усещането за стабилност може да бъде нарушено от противоречия и неразбиране с хората от най-близкото обкръжение. Заемането на твърда позиция не е най-доброто решение, както и люшкането от едната в другата крайност. Ако успеете да намерите средната точка и се съсредоточите върху главното, ще намерите най-подходящото за момента поведение. Като критичен ден може да бъде предположен вторник, когато Луната затваря тао квадратурата с Уран и съвпада Марс-Плутон. Здравият разум ще надделее през втората половина на седмицата, когато Венера се среща със Сатурн. Бъдете внимателни за собственото си здраве и това на близките. Избягвайте работа с неизправни уреди, с режещи инструменти, с леснозапалими материали в дома, и на работното място. Пазете се от измами по телефона или по интернет.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои социално ориентирана седмица. С повторното навлизане на Меркурий в Скорпион, след неговата ретроградност, някои стари планове напират да заемат челно място във вашето внимание. Зоната на професионалната изява е много активна и оттам неспокойствието,както и усещането за нестабилност, могат да се засилят през следващите дни. Съвпадът на Марс Плутон, в квадрат към планетния ви управител – Уран, от своя страна допълнително усилва тревожността и очакването на изненади. Някои могат да се чувстват предадени от хора, или обстоятелства, на които са възлагали големи надежди. Картината е много по-позитивна, отколкото изглежда на пръв поглед. Стелиумът в Скорпион, в който другият планетен управител прави съвпад с Венера, в средата на седмицата, вдъхва вяра в успеха на ваше начинание и постигане на популярност над очакваната, особено в област, където изящната форма привлича внимание към стойностното съдържание.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, акцентът на седмицата са връзките. Всичко, което се случва с най-близките ви хора, ще ви засяга силно, все по-силно, до някакъв предел, който сами си поставите. Настъпва период на тъй дългоочакваното раздвижване в емоционалната сфера. В понеделник Луната е във вашия знак, тогава силата и правото са на ваша страна, затова можете да се сърдите единствено на себе си, ако нещата не се получават според желанията ви. Отделете време в следобедните часове да останете насаме с мислите си и да се вслушате във вътрешния си глас, който тогава ще ви подскаже важни неща. Водната енергия е много активна в този момент, заради Големият тригон на Луна-Меркурий-Нептун. Вторник предполага много напрежение и препоръката е да стоите настрани от конфликтни ситуации и рискови такива. Бъдете внимателни към здравето си, ако имате проблеми със сърцето, високо кръвно налягане или хронично главоболие. В четвъртък и петък при някои идват добри приходи, макар че ще трябва да проявят повече настойчивост и твърдост, за да си получат дължимото. Неделята е ден за нови запознанства.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава силният период, независимо дали са преди или след рождения си ден. Движението на четири космични тела, три от тях в стелиум, във вашия знак, придава значимост на всяка ваша постъпка или казана дума. А съвпадът на двамата управители на знака Марс и Плутон,който се случва веднъж на около две години, е зареден със самочувствие и амбиция за налагане на собствената воля над околните. Тази прекомерна по своята сила енергия може да ви подведе в погрешна посока, затова „изпуснете парата“ по подходящ за вас начин. Налагайте си себеконтрол, когато сте сред повече хора, уважавайте мнението на другите, или поне давайте вид, че го правите. Не правете „непоискано добро“, особено във вторник и сряда, за да не загубите подкрепа и приятели. Четвъртък и петък са дни за представяне пред по-широка публика, но пак с уговорката – всичко с мярка. В личния живот астрологичната картина, през втората половина на седмицата, е цветна и емоционално интензивна, със сериозни намерения и обмислени предложения. В неделя Венера, планетата на любовта, ви напуска, преминавайки в съседния знак Стрелец.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и неделя.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва успешно. Луната в Рак прави голям тригон с Нептун от вашия знак и Меркурий, току що навлязъл в Скорпион. Тази мека по своето влияние конфигурация задава плавен преход към напрегнатата такава, която се развива в кардиналния кръст между съвпадът Марс-Плутон и Уран. По този начин доверяването на интуицията и следването на вътрешния глас ще ви предпази от някои препъни камъни, които са заложени от хора, считани за приятели, или такива, на които можете да се опрете в труден момент, през първата половина на седмицата. Ако не сте доволни от екипа, в който работите, създайте си свой, по свои правила и изисквания, и без това вършите по-голямата част от работата. Намирайки се в юпитеровия период на личната година, мислете стратегически и в перспектива. Моментът е добър за разумни промени, за поемане на нови ангажименти, при нови договорни условия.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Марс в съвпад с Плутон на 11.11.2014/1:00

Меркурий в тригон с Нептун на 12.11.2014/5:38

Венера в съвпад със Сатурн на 13.11.2014/3:02

Марс в квадрат с Уран на 13.11.2014/3:29

Слънце в квадрат с Юпитер на 14.11.2014/5:05

На 16.11.2014 / 21:03/Венера преминава в Стрелец

8.11.2014/ 3:44/Луна в Близнаци

10.11.2014 /10:37/Луна в Рак

12.11.2014/ 20:44/Луна в Лъв

15.11.2014 / 9:08/Луна в Дева

През тази седмица Луната се движи през третаи четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.11.2014/18:22 – 10.11.2014/10:38

12.11.2014/11:16 – 12.11.2014/20:44

15.11.2014 /4:53 – 15.11.2014/9:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

 

Етикети:

2 коментара so far »

  1. ani каза,

    Писа на ноември 10, 2014 @ 18:25

    Здравей Муси,
    Имам един малко по-различен въпрос:
    Според теб какво ще се случи в събота 15.11.2014 на мачът на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко?
    Кубрат е телец (04.05.1981), ако правилно изчислявам е в лична година 7, името му е с ключ 7, а рождената пътека 1. Кличко е овен (25.03.1976), в лична година 8 и рождена пътека 6. Луната в събота ще бъде в Дева, но Венера (6) в разпадащ съвпад със Сатурн (8).
    Ще ми бъде интересно да прочета лично твоето мнение 

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 13, 2014 @ 18:32

    Прогнозите влияят на резултата. А в случая Кличко има добри позиции. Да се надяваме, че Силата ще бъде на страната на Кубрат.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии