Седмичен хороскоп 10-16 октомври 2016

ПЛ 16 10 16 и в съвпад

Слънце и Уран в опозиция

Пълнолуние в Овен в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица на активната комуникация и ярките страсти. За първото, причината е в Меркурий, който е в центъра на много събития, правейки контакти с няколко планети. Първият и най-значим е с Юпитер във вторник. Двете космични тела се срещат в 6 градуса Везни под острия поглед на Марс във все още действащата му квадратура с Юпитер. Така комбинацията обещава от една страна възможности за преговори, търсене на допирни точки, с което да се намали напрежението между противоположни гледни точки.

Някои хора ще развият съвпада в неговия благоприятен вариант на намирането на баланс и постигане на хармония във взаимоотношенията. Това ще се случи с по-голяма вероятност при въздушните знаци Близнаци и Водолей, частично при Везни, и при тези които имат планети или важни астроточки в тези знаци, особено ако това е първата декада на знаците.

Тези, които позволят да се намеси активно квадратурата и да им попречи на добрите отношения с околните, имат активност в кардиналните знаци – Овен, Козирог и Рак, и частично Везни. За тях конфликтите ще набират сила в следващите дни, когато Меркурий излиза от комфортната зона на Юпитеровото влияние и се впуска в директен двубой най-напред с Марс в четвъртък и петък, продължавайки с Плутон в неделя. Много внимавайте какво говорите, как го казвате, и къде го казвате. Да припомня застигналото го като бумеранг непремислено говорене на Доналд Тръмп отпреди 11 години, което му провали президентската кампания. Да, той е в сатурнова криза и си плаща кармичните дългове сега. Няма нищо скрито покрито, всичко рано или късно излиза наяве. Още повече за публичните личности.

Астрологичната картина през тази седмица е изключително подкрепяща хората на изкуството. Меркурий, планетата на изразяването чрез словото, чрез танца, мимиката и жеста, прави още аспекти като по-значим от тях е секстила му със Сатурн в петък. Така меркуриевото влияние през седмица е осезаемо както за артистичните личности, така и за хората на бизнеса, и тези които трябва да организират и наставляват други хора.

Артистичната вълна на седмицата увеличава баловете с напредването на дните. Активно участие взема планетата на волята и амбицията – Марс. От земния, амбициозен и властен Козирог Марс прави хармонични аспекти с Нептун от Риби и с лунните възли от оста Дева-Риби. Това влияние укрепва вярата в себе си, прави убежденията и вярванията по-твърди и непреклонни. Тази самоувереност за някои хора може да се окаже основата,върху която да стъпят в своите начинания, и да им даде успех. Марс обаче отива към среща с Плутон, другата планета свързана с властта, още повече тази, която играе задкулисно.

В зоната на кардиналните знаци назряват конфликти през втората половина на седмицата. Клечката кибрит може да бъде както говоренето, повлияно от активния Меркурий, така и действието, подстрекавано от аспектирания Марс. Картината обаче не се представя само от тях, а се допълва от две други астрологични събития, настъпващи през втората половина на седмицата.

Всъщност опозицията Слънце-Уран оказва влияние през цялата седмица. Двете космични тела застават едно срещу друго един път в годината. Откакто Уран е в Овен, от 2010-та насам, опозицията им е в кардиналната ос, в знаците Овен-Везни. Аспектът предизвиква към откровеност, арогантност, смяна на мнението на 180 градуса, неизпълнение на обещания, нежелание да се чуе другия, отричане на другата гледна точка, „дърпане на чергата към себе си“, свръхчувствителност към критика, остра реакция на всичко.

Опозицията Слънце-Уран не е изолирана като действие, а към нея се добавят Меркурий, който отива към съвпад със Слънцето, и квадратите на Марс и Плутон. Така астрологичната картина става доста сложна, разнообразна и мащабна като въздействие. Комбинацията от аспекти влияе на всички, но по различен начин и степен на проявление. Най-податливи са тези от кардиналния кръст, всички които имат планети, АС, МС, и др. в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог.

В общосоциален план астрологичната картина предупреждава за засилена агресия, нападателност, актове на насилие, тероризъм, самоуправство, активиране на хора с психични проблеми, аварийност на уреди, машини и съоръжения, инциденти,

Метеорологичната обстановка също ще бъде неспокойна: силни ветрове, валежи, рязка промяна в температура и атмосферно налягане,което съответно повлиява здравето на хора с хронични заболявания на сърцето, нервната система и опорно двигателния апарат.

Към опозициите и квадратите се включва и Луната, която още с навлизането в кардиналния Овен в петък „раздухва огъня“. Пълнолунието в Овен в неделя сутринта ни кара да очакваме един много динамичен уикенд. Пълнолунието е време за реализация, което сега ще се прояви в края на тази и в началото на следващата седмица.

На пълно да ви върви през тази седмица на пълнолуние! :)

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, тенденциите от предходната седмица се прехвърлят в тази. Професионалната сфера ще бъде все така едно неспокойно място. Ще ви бъде трудно да съгласувате вижданията си с тези на другите. Егоистичният елемент на вашия характер ще надделява, особено в ситуации на трудни избори, като „да или не“, „или-или“, „приемам-отказвам“ и т.н. Ако ви е важно да постигнете споразумение с някого, използвайте дните до сряда. От четвъртък нататък, до края на седмицата ще трябва да доказвате, че можете да се справите сами, без участието на други. В неделя е пълнолунието във вашия знак, което се случва един път в годината. Време за реализация на желание, намерение, проект, нещо в което сте вложили значителни усилия в последните няколко месеца. Най-важното е да имате яснота по всеки въпрос, който ви вълнува. Всяка неискреност, прикритост, или откровена лъжа ще ви предизвиква за ответна реакция. И ще ви отдръпва от хората, свързани с тях. Време е за солови изпълнения и събиране на аплодисменти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Пълнолунието в сродния по стихия огнен знак Овен е време на реализация, на планове стремежи, на очаквания. Време за изкристализиране на целите и по ясна ориентация какво искате и какво не искате. Съвпадът на Меркурий и Юпитер в началото на седмицата е в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп, което ви дава среда за много движение и промени, за контакти с различни хора по различни теми. Началото на седмицата е добър момент за огледи на превозни средства с намерение за покупка, но втората половина не, изчакайте да премине квадрата на Меркурий и Марс, за да сте сигурни в правилния избор. В края на седмицата някои ще попаднат в интересна среда, или такава, която провокира чувството за справедливост. Отворете ума и сетивата си, за да приемете информация от непознато естество, която разширява кръгозора и съзнанието ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои комуникативна седмица. Намесени са приятели, реални и виртуални, които търсят или предлагат, но винаги ви включват в процеса на комуникация. По този начин се оказвате посредник, роля която искрено харесвате и която много ви приляга. Пълнолунието в сродния по стихия огнен знак Овен от своя страна ви поставя в челна, дори в някои случаи – лидерска позиция. Време за реализация на ваш проект, за представяне пред публика, за изиграване на роля, за пускане в обръщение на нещо, върху което сте работили последните няколко месеца. Всичко това в края на тази или в началото на следващата седмица. Участието на Уран в Овен, провокиран от Слънцето,може да направи всичко,което се случва, много нестандартно, неочаквано и атрактивно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица, в която ще се редуват дни на голяма натовареност с такива на бездействие. Напрежението в кардиналния кръст ви подминава донякъде и можете да избирате дали да се включите в конфликтите на колегите, като застанете на нечия стана, да играете ролята на наблюдател, или на арбитър. При всички случаи трябва да се придържате към добре направен график, и да бъдете стриктни, ако ангажиментите ви включват графиците и на други хора. Пълнолунието в предходния знак Овен, в края на седмицата, ви подтиква към социална активност, но по-добре избягвайте шумните компании и местата, където се събират много хора. Усамотете се с добри приятели, или с любим човек.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмица силно повлияна от Меркурий. Планетният управител се движи бързо и в следващите дни сключва няколко мажорни аспекта. Това от една страна ви поставя в поредица от ситуации, в които трябва бързо да взимате решения, да бъдете адекватни, съобразителни и много гъвкави. Съвпадът на Меркурий и Юпитер във Везни изисква много дипломатичност в комуникациите, много разбиране и зачитане мнението на другите. Срещата на двете космични тела е в зоната на личните доходи, където се движи и Слънцето. Така тази сфера от живота ви става приоритетна. Как да се чувствате по-стабилни финансово, да бъдете независими и способни да контролирате доходите си? Моментът е добър за поемане на финансови ангажименти, за сключване на договор с по-високо възнаграждение, дори на цената на повече труд и задължения, или такъв, който не е толкова изгоден, но ви подсигурява за дълъг период от време. Пълнолунието в Овен може да ви въведе в информация за финансовите възможности на някой, с който сте в партньорски отношения, или искате да бъдете в такива.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва хармонично. Съвпадът на Меркурий и Юпитер в другия кардинален знак Везни е възможност за успокояване на напрежението и излизане с лекота от една сложна ситуация. Бъдете гъвкави и дипломатични, показвайте разбиране и съпричастност, отзовавайте се на исканията на другите дори това донякъде да засяга интересите ви. От четвъртък нататък в кардиналния кръст отново веят бурни ветрове. Меркурий отива към квадрат с Марс от вашия знак, а той от своя страна се придвижва към съвпад с Плутон, позиция заредена с много амбиция, но и неудовлетвореност. В края на седмицата е възможен сблъсък между вашите лични амбиции, семейни ангажименти и служебни задължения. Участието на Уран от Овен ще внесе яснота по някои домашни проблеми, ще ви подтикне към действия, които да ви карат да се чувствате по-стабилни, но и по-свободни.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, въодушевлението то предходната седмица преминава в тази. В първите дни носител е Луната, която се движи през другия въздушен знак Водолей от понеделник до сряда. Слънцето се движи в зоната на любовта, страстта и творчеството и всичко това е във фокуса на вниманието ви. Темата се подсилва от активното участие на Меркурий и Юпитер в тази част на зодиака и от техния съвпад. Бъдете дипломатични, ако искате да задържите вниманието на харесван от вас човек. Премисляйте добре това, което искате да кажете, и го обличайте в подходящата словесна форма,за да бъдете добре разбрани, и да не ви се случват недоразумения, за които сега има предпоставки, и които могат да изкристализират в края на седмицата, по време на пълнолунието в Овен. Много откровения можете да изречете в почивните дни, но също така се пригответе да чуете истини, похвали или критики, поднесени директно, без задръжки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ve12Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, отново са в центъра на вниманието на околните. Вашата вродена любознателност е във вихъра си, интересувате се от много неща и от много хора. Меркурий и Юпитер се срещат на ваша територия във вторник. Аспектът е изпълнен с енергията на общуването в най-чистия му вариант. Да говориш и да бъдеш чут, и разбран, както и ти да чуваш и разбираш отсрещната страна. Да сближавате позициите си, да бъдете добронамерени и да стигате до едно крайно становище – комуникация мечта, която в първите дни на седмицата за мнозина може да бъде реалност. Това са дни,в които с успех ще демонстрирате уменията си на балансьор и медиатор. После ситуацията се променя. Включват се други планети, други аспекти и други енергии, което прави диалога труден, разбирането – още по-трудно. Като кардинален знак сте в „окото на бурята“ и всяка непремерена дума или постъпка водят след себе си недоразумения и усложнения. Пълнолунието е време за реализация, но и за кардинални промени, които да се случат в края на тази, или в началото на следващата седмица.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата носи предизвикателства за ума и характера. Съвпадът на Меркурий и Юпитер във Везни е благословия за хората на перото и за тези, които се занимават с проучвания, или с чиста наука. Меркуриевата активност през седмицата кара ума да работи на по-бързи обороти, а словото се лее като пълноводна река. Който умее да жонглира с думите, ще жъне успехи в следващите дни. Всъщност само до сряда. През втората половина на седмицата добрите маниери отстъпват пред сложната житейска реалност. Търсете утеха в пътувания, планирайте и привеждайте в изпълнение планове за пътувания, особено такива с образователна цел. Пълнолунието в Овен очертава благоприятно време за включване в курсове, школи, частни уроци, или самообучение в нещо, от което имате нужда, което ще разшири кръгозора ви, въвеждайки ви в зоната на нови знания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак сте в обсега на влияние на напрегнатите аспекти между планетите, а и предстоящото пълнолуние допълнително напряга тетивата на лъка, с който ще бъдете готови да отстреляте някой инакомислещ или натрапник. През тази седмица мнозина ще трябва да направят важни избори. Те касаят семейството от една страна, и професията, кариерата, работната позиция от друга. Ще имате ли сили да ги съвместявате както досега, или трябва да направите кардинални промени в едната, в другата, или в двете заедно. Ако започвате нова работа, вероятно тази първа седмица ще бъде „пробен камък“ дали ще се справите като бъдете „хвърлени в дълбокото да плувате“. Ако сте във важен етап на връзката си, ще трябва да вземете кардинални решения по значими въпроси, касаещи двамата. Всичко трябва да бъде казано, директно, ясно, без заобикалки и без сянка на съмнение кой какво е искал да каже.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда,петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на тайнството и загадките. Разбира се за вашия проницателен ум няма загадка, която да не е разгадана. Затова седмицата е интересна в това отношение, защото дава храна на изследователския ви инстинкт. До сряда всичко може да бъде открито, честно и добронамерено. През втората половина на седмицата обаче играта може да загрубее. Двамата съуправители Марс и Плутон си подават ръка в знака на властта и амбициите. С Венера във вашия знак ще ви бъде трудно емоционално да не се включите в злободневна тема, ангажираща много хора, или в роднинска сага. Пълнолунието в Овен и активният уран в него ви карат да погледнете в очите истината за вашето здраве или за това на близък човек. И съответно ви ориентира в каква посока да поемете, за да се справите с проблема.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, сряда,петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. Вашата интуитивна природа ще бъде стимулирана от знаци и синхроничности, които ще ви подканят да правите нещо или обратно да не го правите. Всичко ще се развива твърде бързо и е голяма вероятността да пропуснете момента за нещо важно, ако не се организирате и съсредоточите. Вярата в доброто и в човека много ще ви помага в началото на седмицата. А след това- здравият разум. В сряда Луната влиза във вашия знак и ви дава правото да водите и да упражнявате контрол във всеки един момент. Някои ще попаднат в ситуация, в която ще трябва да проявят силата на характера си. Както и способността да оцеляват при всякакви обстоятелства. Пълнолунието в Овен и опозицията на Уран от Овен към Слънцето ще поставят ребром въпроса за съотношението между доходи и разходи. Някои финансови задължения могат да се окажат над възможностите ви към момента.

Благоприятни дни през седмицата от понеделник до петък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий съвпад с Юпитер на 11.10.2016 / 12:45 часа.

Марс в секстил с Нептун на 11.10.2016 / 20:04 часа.

Меркурий квадрат с Марс на 14.10.2016 / 0:00 часа.

Слънце опозиция с Уран на 15.10.2016 /13:43 часа.

Меркурий квадрат с Плутон на 16.10.2016 / 5:29 часа.

На 16.10.2016 / 7:23 часа пълнолуние в 23°Овен.

Слънце квадрат с Плутон на 7.10.2016 / 22:33 часа.

Луната през периода се движи между знаците Козирог и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

12.10.2016 / 2:49 – 12.10.2016/ 15:43

14.10.2016/ 10:13 – 14.10.2016/ 18:08

16.10.2016 /7:23 – 16.10.2016/ 18:04

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии