Седмичен хороскоп 10-16 октомври 2022

2022-10-09e от 11 октомври

Марс-Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата след октомврийското пълнолуние е доминирана от въздушната стихия. Когато има много въздух, всички надути балони литват нависоко и отварят място да се надуват нови и нови. Очакват ни нови порции от същото- много говорене и нищоказване, както и интензивно повтаряне на стари идеи ненамерили досега начин да бъдат реализирани. Причината донякъде е в Меркурий, който отново стъпва на прага на Везни и за втори път ще премине през въздушния знак между 11 и 29 октомври. Предишното преминаване беше между 26 август и 23 септември, включая движение назад от 10 септември. Така там, където има общи ангажименти, съюзи, сдружения, групировки, където нещо е било обсъждано, но не се е стигнало до съгласие, до обединяване около единно мнение или решение, сега отново има възможност това да стане.

Меркурий във Везни е двигател на активното общуване и изговаряне на проблемите. Големият въздушен тригон, който се започна да се формира през миналата седмица, сега придобива още по-голяма сила. Венера се приближава към Слънцето, с което ще направи точен съвпад на 22 октомври. Много истини се опитват да пробият плътната мъгла на дезинформацията и да стигнат до повече хора. Теренът обаче е много хлъзгав и отново много хора ще останат разочаровани.

Сряда е център на астрологичните събития през тази седмица, като разбира се процесите са започнали от предните дни. Надежда за сериозност, аргументираност, придържане към правила и закони дава тригонът Слънце-Сатурн, който става точен в сряда, 12 октомври. Но едновременно с него се развиват два напрегнати важни аспекта. Марс-Нептун правят помежду си първият от трите квадрата в подвижните знаци Близнаци-Риби. Три са, защото от 30 октомври Марс става ретрограден и ще се движи назад до 12 януари.

Марс в Близнаци е шумен, показен и двуличен. Квадратът с Нептун подсилва негативните страни на пребиваването му в двойнствения въздушен знак. Опитвайки се да помогнете на някого, подтиквани от емпатийния Нептун в Риби, може да се окажете всъщност усложняващи проблема и навреждащи. Квадратите предизвикват сблъсъци, затова е важно да си давате ясна сметка какъв е конфликта и на чия страна сте, и дано в спора да се роди истината.

Също в сряда е точната опозиция на Меркурий и Юпитер. Стъпвайки във Везни във вторник, в сряда планетата на комуникациите е в опозиция на щедрия и благодатен, но все още ретрограден, Юпитер. Тази кардинална опозиция между управителите на знаците,в които са попадналите в конфликт Марс и Нептун, подсилва ефекта на тяхната квадратура. Така средата на седмицата е неподходящ период за хващане вяра на сладки приказки и лъскави примамки.

В четвъртък и петък въздушната вълна става още по-мощна с Луната в Близнаци. Ще има какво да предизвика силни вълнения стигащи до еуфория. Но, големият въздушен тригон е устойчива конфигурация, в рамките на която могат да се случат сериозни събития с прагматичен отенък. Основание за това е тригонът на Венера и Сатурн,който става точен в петък,последван от тригонът на Слънцето и луната в събота. Така втората половина на седмицата обнадеждава за повече разум и добронамереност в мислите и начинанията.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Напрегнато начало на още една неспокойна седмица, особено в средата на първия ден на седмицата, когато Луната преминава през позицията на астероида на конфликтите Ерис. Това ви се случва веднъж,всеки месец, но сега Слънцето и Венера в срещуположния правят противоречията по-атрактивни. От вторник Меркурий е отново във Везни и това изкарва на повърхността ,заметени под килима въпроси, на които сега трябва да намерите отговорите. Активността от страна на партньор/ ите е голяма. Очаквайте оттам добри идеи и решения, които могат да ви допаднат.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. В менталното поле има голяма активност с формирането на големия въздушен тригон през миналата седмица. През тази предстои укрепване и разширяване, особено в сфери като учене и преподаване. Меркурий влиза във Везни във вторник и ще внесе хармония в полето на информацията и боравенето с нея. Но, преди да стане това, му предстои конфликт с ретроградния все още Юпитер от срещуположния знак Овен. Противоречия в сферата на идеите, концепциите, стратегиите ще ви държат в напрежение няколко дни. Марс от Близнаци в конфликт с Нептун от своя страна е подготвил конфликти с приятели, някои от социалните мрежи. В края на седмицата страстите се успокояват.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Отношенията с близък човек стават по-интензивни и емоционално украсени в началото на седмицата. Меркурий, преминавайки в знака на красотата и хармонията, за втори път в рамките на четири месеца, ще постави на нова основа отношенията с приятел или с човек от вашия бранш. Ще постигате повече приемане и съгласуваност, там където насочите умението си да общувате с добронамереност. Марс от зоната на партньорството отправя предизвикателство към разбирането ви за спокойствие и уют в домашната среда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица с много ангажименти. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак, което ви дава важни лостове, с които да направлявате събитията, които ви засягат лично. В работната среда настъпват нови моменти, нови хора или задачи, с които досега не сте се занимавали. Обещаната подкрепа може да се размие в оправдания и измъкване от отговорност на хора, на които сте разчитали. В петък и събота има условия шефската дума да тежи на мястото си и да стъпите на здрава основа.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е доминирана от въздушната енергия, но и от Меркурий. Планетният управител ви напуска, за да се впусне в приключения от въздушен характер. Второто му преминаване в зоната на доходите и притежанията може да възобнови плановете ви за подобряване на материалното състояние или за инвестиции, които не са били реализирани през лятото. Първите му стъпки във въздушните Везни обаче препъвани от опозицията с Юпитер. Така за изпълняването на някои планове няма да ви стигат средствата и ще ви трябват нови преговори, с нови средства, количества и срокове. Конфликтността в партньорската сфера е възможно да нарасне в дните около първия квадрат на Марс и Нептун. Важните въпроси за решаване оставете за дните от петък нататък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, фокус на седмицата са отношенията в най-близката среда. Преминаването на Меркурий във Везни поставя отново въпроси касаещи разпределяне на задълженията в семейството, както и намирането на точния баланс между професионалните и домашните ангажименти. Новите възможности в кариерата ви следват и поставят все нови и нови въпроси. Седмицата е повлияна силно от тригона между Слънцето и Сатурн, в рамките на големия въздушен тригон. Предстои ви да обмислите добре новите обстоятелства и да вземете важно решение за бъдещето си.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои емоционална седмица. Планетният управител влиза в зоната на личните дела, на любовта и творчеството. Романтичната нотка, която задава, може да подобри отношенията в двойката, но при условие, че истината е водеща. Опозицията на Меркурий с Юпитер крие риск от подкопаване на взаимното доверие. Марс от знака ви е в първия квадрат с Нептун, сега ретрограден. Марс ще направи своята ретроградност във вашия знак и това е рисков период период за всичко свързано с личността ви- имидж, лични планове, идеи, начинания. Голяма е вероятността за грешки. През тази седмица големият въздушен тригон ще ви даде известно усещане за стабилност и увереност в себе си.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои изпълнена с емоции седмица. Големият въздушен тригон се развива и през тази седмица. Във вторник Меркурий влиза в знака ви,което в голяма степен повлиява благоприятно отношенията ви с другите. Ще ви се налага да преодолявате организираната съпротива на група хора, за да прокарате своя идея или да наложите свой модел на поведение. Добрите ви намерения могат да бъдат разбрани погрешно през първата половина на седмицата и особено в сряда. От четвъртък нататък балансът се възстановява.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активно общуване и движение. Меркурий навлиза в другия въздушен знак Везни във вторник. Така големият въздушен тригон получава допълнителна енергия и сила. Сатурн от вашия знак е в тригон със Слънцето, нещо което се случва веднъж годишно,откакто далечната планета ви е на гости. Слънчево венериното влияние е въодушевяващо, подкрепя големите планове и високите цели. Очакват ви интересни предложения.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, Луната в Овен разбунва духове в зоната на професията. Хармония и баланс могат да се очакват в близката среда. В зоната на дома и семейните отношения за втори път през тази година идва Меркурий. Това което е останало не изяснено, неразчистено през лятото, сега през есента отново е във фокуса на вниманието ви. Опозицията Меркурий-Юпитер може да противопостави кариерата и домашните ангажименти, да ви накара да избирате или да правите бързи промени. Венера и Слънцето, които отиват към съвпад и се движат в тази зона,участват в големия въздушен тригон, внасяйки разведряване, нови идеи, нови планове, а също така и много поводи за радост.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Двамата управители на знака имат своите предизвикателства и ви поставят в сложни ситуации. В доминираната от въздуха като стихия седмица ще ви бъде трудно да следвате потока на събитията без да реагирате емоционално на тях. Доверете се на най-близките, при съмнения и объркване, там търсете опора. В края на седмицата, когато Луната е във водния Рак, имате повече яснота и свобода на действие.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, акцент на седмицата е подобряване на финансовото състояние. Меркурий стъпвайки на прага на Везни, внася допълнителна енергия в зоната на материалните дела, като увеличава шансовете за финансова подкрепа и придобивки, които идват отвън. Бъдете внимателни, когато се обвързвате с ангажименти, има риск от подвеждане. Нептун от вашия знак е провокиран от квадрата си с Марс в Близнаци, можете да станете мишена на изнудване и мошеничество.

Дати на някои астрологични събития

На 11.10.2022 в 1:50 ч Меркурий преминава във Везни

Слънце 120 Сатурн на 12.10.2022 г

Марс 90 Нептун на 12.10.2022 / 7:46

Меркурий 180 Юпитер на 12.10.2022 в 9:24

Венера 120 Сатурн на 14.10.2022 в 8:21

Луната е без курс на:

10.10.2022 17:02 – 11.10.2022 0:03

13.10.2022 0:42 – 13.10.2022 8:08

15.10.2022 7:11 – 15.10.2022 19:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии