Седмичен хороскоп 10-16 септември 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от вторник

Слънце и Плутон в тригон

Венера в опозиция с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Новолунието в неделя вечерта, на 9-ти, ще дава отражение на цялата седмица. Срещата на светилата в 17-ия градус на Дева е чудесен повод да се фокусираме върху малко, но конкретни неща. Да правим всичко прецизно, с отношение към подробностите, да сме взискателни най-вече към себе си, но да не подминаваме грешките на другите. Да сме почтени в отношенията с околните, независимо от цената,която трябва да платим. И да си разчистим жизненото пространство. И психичното също. Нарастващата Луна в следващите дни подкрепя икономичното, пестеливото, ефективното. Лятото отмина, а с него и диетите за отслабване вече не са толкова търсени. Но е време за укрепване на имунната система,за да сме здрави през зимните месеци. Има много начини, намерете най-доброто за себе си.

Във вторник Марс преминава във Водолей. Планетата воин започна ретроградната си фаза във Водолей, като на 13 август се върна в Козирог. Сега отново стъпва във въздушния знак, движейки се в права посока до 16 ноември, когато ще премине в Риби. Във Водолей на Марс предстоят срещи, които ще се отразят на много хора. Свикнали сме да мислим за Водолей като за най одухотворения знак на зодиака. И често това е така. Но сега там се движи Лилит,която среща ЮЛВ. Съвпадът Лилит-ЮЛВ изкарва „кирливите ризи“ на показ, прави хората, предразположени към това, заядливи, преднамерени, злопаметни, отмъстителни като в сапунен сериал.

Марс ще настъпи „минното поле“ още с навлизането в знака тъй като Венера е вече в Скорпион. Така първите градуси на неподвижния кръст се завихрят емоции и драми, провокации и гневни изблици от двойния квадрат между Марс, Венера и Уран. Въпреки тонът зададен от новолунието в Дева, играта няма да е честна. Много мощни енергии мерят сили и който не може да се ориентира какво къде и как да прави, ще попадне в мелницата им.

В средата на седмицата, когато и Луната навлезе в неподвижния знак Скорпион,подкрепяйки Венера с нейните квадрати към Марс-Лилит и лунни възли, и опозиция към Уран, ще гръмнат „заложени капани“, ще има фойерверки за отклоняване на вниманието и “ловене на риба в мътна вода“. Най-засегнати са хората с рождени планети, АС, МС, в неподвижните знаци Скорпион, Водолей, Лъв и Телец,имат възвръщане през тази година на Марс, Лилит или ЮЛВ в първите градуси на Водолей. Неподвижните знаци са инертни. Оставят проблемите да се трупат, докато стигнат критична точка и неочаквано, в даден момент изригнат като вулкан. По Земята няколко вулкана се раздвижиха през тази година. Възможно е в следващите дни да има отново разместване на земните пластове. Изригване на вулкан ще има и в международните отношения.

Предстоят кармични изчиствания на много нива,при отделни хора, в групи по интереси, в държави, в континенти. Докато Марс премине през тези мътни води, да разбърка калта, е трудно да се види реалната картина. Най-рано 2 октомври, когато премине съвпада му с Лилит.

В астрологичната картина за седмицата има и позитивни моменти, които вдъхват надежди за справяне с всяка трудна ситуация. Предстоят секстили на Слънце – Юпитер, на Венера-Сатурн, на Меркурий и Юпитер,тригон на Слънце и Плутон. Все още действа тригонът Уран-Сатурн. Луната е растяща. При добра вътрешна нагласа, придържане към нормалното и разумното, всякакви провокации и манипулации ще минават и заминават без да ви засягат.

Много слънце и безоблачно небе!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата обещава запомнящи се преживявания. Те идват от двете планети,които сега в оказват силно влияние- Марс и Венера. Планетата на любовта премина в Скорпион, другият марсов знак, активирайки зоната на „тайните и загадките“. Много страни от личните ви взаимоотношения търпят анализ и пренастройване, а времето след новолунието в Дева е най-добрият момент за това. „Честност за честност, доверие за доверие“, ако ще всичко да се разпадне. За съжаление моментът е точно такъв. Планетният управител влиза във Водолей във вторник, в подвижните пясъци на клюките и интригите. Намирайте начин да се освободите от непосилен товар. Разчистете приятелската си среда от тези, на които нямате доверие. Погледнете на живота си отстрани и си дайте реалистична оценка,бъдете най-строгия си съдник, така ще намерите и верния път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Като неподвижен знак попадате под влияние на аспектите между планетите на страстта и силните преживявания- Венера и Марс. Планетата на любовта навлезе в другия неподвижен знак Скорпион и това определено дава отражение в домашната среда и отношенията с най-близките. Те са по-ярки и драматични, предизвикващи вашето честолюбие и чувството ви за ред и хармония. Венера ще се движи в зоната на домашното огнище по-дълго време от обикновено, до края на годината с изключение на месец ноември. За тези близо два месеца и половина Венера ще премине и през ретроградната си фаза, която е от 5 октомври до 16 ноември. През това време някои начинания свързани с дома, преместване в ново жилище, ремонт, преобзавеждане, могат да претърпят съществени промени, забавяния, ограничения на бюджета. През тази седмица Венера е в „опъващи нервите“ взаимоотношения с Марс и Уран, и с Лилит и ЮЛВ, което я поставя в недобра позиция и в необходимост от компромиси и отстъпления. На работното място също е възможно да има дим и огън, да ви предизвиква конкуренцията и да попадате в конфликтни ситуации, затова въоръжете се с търпение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Новолунието в Дева, в зоната на професионалната изява е катализатор на амбициите ви за успех. Нарастващата Луна дава шанс всичко планирано да бъде изпълнено. Напрежението в неподвижните знаци може да ви засегне косвено, налагайки някои промени свързани с пътуване, преместване или ангажиране на по-голям кръг от хора. Марс е във Водолей от вторник, което раздвижва най-близката среда, и хората, с които прекарвате ежедневието си. Отношенията с братя, и сестри, могат да станат по-емоционални, особено ако касаят обща собственост, или неуредено наследство. Планетният управител е в много хармонични връзки през тази седмица, което гарантира подкрепа и излизане от трудни ситуации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционално активна седмица. Планетният управител се движи в срещуположния знак Скорпион. Влиянието е многопосочно и противоречиво. В период сте на активно общуване с околните, очакват ви нови запознанства, разширяване кръга от колеги,партньори, съдружници. Новолунието в другия земен знак Дева очертава позитивни намерения и амбиции за изява по всички възможни начини, както в професионалния живот, така и в личния. Но през тази седмица трябва да бъдете внимателни с привличането на вниманието към себе си, защото това не винаги ще бъде удовлетворяващо намеренията ви. От вторник Марс е в зоната на Водолей и раздвижва конкуренцията в работната среда. Предстоят ви битки за отстояване на позицията, разгръщане на служебен скандал и търсене на подкрепа и защита. Средата на седмицата, дните сряда и четвъртък са критични в това отношение. В петък и събота възможностите за изясняване и внасяне на известно спокойствие, са значително по-големи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, петък и събота.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Новолунието във вашия знак е отворило нови възможности за лична изява и доказване. Използвате ги пълноценно в следващите дни, когато Слънцето от вашия знак прави хармонични аспекти с Юпитер и Плутон, което повлиява позитивно успеха в начинанията. Марс навлиза във Водолей във вторник, активирайки зоната на здравето. Обръщайте внимание на симптомите, търсете подходящите средства за укрепване на имунната система и съпротивляемостта на тялото ви срещу болести. Домашните любимци вероятно ще ви създават повече проблеми в следващите дни. Работната среда може да стане арена на сериозни конфликти. Проявявайте повече търпение и разбиране, изглаждайте недоразуменията навреме.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на подкрепата. Имате сериозна приятелска подкрепа за някакво ваше начинание, или за решаването на личен проблем. Улесненията идват от конфигурацията бисекстил, в която се включват Слънце, Плутон и Юпитер, в женски знаци. Новолунието в другия земен знак Дева е отворило нова страница в живота ви, може да си поставяте нови цели, да търсите разнообразие и разтоварване посредством хоби или занимание, което ви допада. Периодът е добър за учене и пътешествия с цел придобиване на по-добри познания в дадена област. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци засягат финансовата сфера. И тук трябва да проявите предвидливост, за да намалите евентуалните щети от рискована стъпка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Марс навлиза във Водолей във вторник и това е началото на много активен период от годината. Някои отворили се възможности от далеч, или за далеч, ще създават известно напрежение в отношенията с близък на сърцето ви човек. Имате огромно колебание как да постъпите та „хем вълкът да е сит, хем агнето цяло“. В средата на седмицата ще ви бъде най-трудно да се ориентирате в обстановката и да се определите, доколкото това е възможно за вашия изменчив знак. В петък Луната прави съвпад с Юпитер и астрологичната картина като цяло е по-благоприятна, което ще наклони везните в едната посока, и ще ви даде ключ за разрешаване на дилемата. В неделя обаче възниква нова. И така до края на месеца, докато Марс започне безпрепятствено движение по другия въздушен знак Водолей и ви помага да бъдете по-точни в преценките си, и в изборите си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на предизвикателствата. Новолунието в предходния знак Дева бележи период на освобождаване от старото, разчистване от предразсъдъци и ограничения. Ще усетите силен прилив на енергия и повишаване на амбициите,когато от вторник Марс премине във Водолей. От другия въздушен знак планетата на волята и амбицията ще ви кара да пристъпвате смело към нови проекти и начинания. В средата на седмицата Луната е във вашия знак и това ще ви помага да поемете нещата в свои ръце. Управителката на знака е в сериозни затруднения да изрази себе си. Ограниченията идват от двамата малфактори Марс и Уран, с които тя сключва напрегнати аспекти. Това може да бъде едновременно стимулиращо и ограничаващо, особено във финансовата сфера.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна седмица. Във вторник Марс ви идва на гости. Планетата воин прави това на всеки близо две години, като оставя дълбоки, често запомнящи се следи. И сега няма да бъде по-различно. Дори напротив, още с стъпването на ваша територия Марс се озовава в напрегнати отношения с планетата на любовта и с анархиста Уран. Венера се движи в зоната на професионалната изява. Напрегнатите аспекти,в които е включена, могат да създадат известни пречки,но в същото време ви мотивират. Марс от вашия знак ще ви прави по-смели и категорични, готови да преминете „през огън и вода“, за да постигнете целите си. Някои обстоятелства в семейната среда могат да изискват по-голяма мобилизация на силите и находчивост, освобождавайки ви от товар и ангажименти по необичаен начин.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Новолунието в Дева,което бе в неделя, зададе тон на пътешественика във вас. Иска ви се да излезете от рутината на ежедневието, „да хванете балкана“ и да преживеете куп интересни неща. Особено ако не сте си ползвали летния отпуск по предназначение. Венера е в другия воден знак Скорпион и ви настройва романтично. През тази седмица обаче нещата с романтиката може да се пообъркат, заради опозицията на планетата на любовта с готовия винаги да разстрои стабилното и равновесното – Уран. Или може би ще трябва да понесете нечие странно чувство за хумор. Работете върху мислите и емоциите си, създавайте вътрешно равновесие, което да личи и отвън. Избягвайте конфликтите, особено там където има неуравновесени, самонадеяни и агресивни хора. Обърнете внимание на здравето си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,вторник, четвъртък, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Венера, която ви дойде на гости, се забърква в сложни отношения с двамата лоши- Марс и Уран. Това ви прави участник в сложни комбинации, замислени от вас, или от някой друг. Във вторник Марс навлиза в зоната на семейните взаимоотношения, срещайки там Лилит и ЮЛВ. Имайте търпението и здравия разум да преминете през една, или поредица, от ситуации на недоверие и подозрения, на неяснота и интриги, в най-близкия кръг от хора. От вас зависи дали ще се включите, или изключите. Човек винаги има избор. А и двете най-благодатни планети са във вашия знак, носейки доброта, хармония и толерантност към недостатъците на другите. Сряда и четвъртък са критични в това отношение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на планетарна подкрепа. Венера е в другия воден знак Скорпион, откъдето ви прави активни в социалния живот, привличащи съмишленици и приятели. Новолунието в срещуположния знак Дева е чудесен повод да направите някои промени в партньорството, които да заздравят отношенията, или да ги издигнат на по-високо ниво. С навлизането на Марс във Водолей обаче ще ви се наложи да се справяте с проблеми, или хора, неизвестни, скрити, в сянката на някого, но активни и предизвикателни. Напрежението в неподвижните знаци изисква от вас проява на пословичната за вашия знак умелост и гъвкавост, с които успявате да излизате винаги „сухи и от най-дълбоката вода“. Интересни предложения и добри вести ви очакват в петък.

Благоприятни дни през седмицата понеделник,вторник, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 11.09.2018/3:55/Марс влиза във Водолей

Слънце в тригон с Плутон на 11.09.2018 /18:31

Венера в опозиция с Уран 12.09.2018 12:02

Венера в квадрат към Лилит и л.възли на 16.09.2018

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

10.09.2018 /18:12 – 10.09.2018 /18:20

12.09.2018 /1:58 – 12.09.2018/ 21:15

14.09.2018 /11:54 – 15.09.2018 / 3:45

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии