Седмичен хороскоп 10-16 февруари 2020 година

2020 dospВенера в клещи в Овен

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново седмица без значими астрологични аспекти. Най-активни в следващите дни са Луната и Венера. Планетата на любовта е във вихъра си, подкрепена от спорния празник на светеца покровител на влюбените. Но, Венера е в особена астрологична позиция. В знака на амбициите и страстите тя е „в клещи“ между Лилит и Хирон на фона на силния его фактор – пълната Луна в Лъв. Мнозина са усетили това влияние още от неделя. Повече емоции в ниския спектър, злоба, хапливост в словесната комуникация, неотстъпчивост, заяждане, които изразяват потиснати чувства и комплекси. Това е начин и някои хора да си научат поредния урок от Хирон – да премълчават, или да кажат откровено това, което мислят. Дребнотемието ще владее почти цялата седмица.

Играта може да загрубее в сряда, когато Луната от Везни застава в опозиция с Венера, и двете заедно в квадрати към лунните възли. Женският принцип е провокиран да се изразява в различна форма и по различен начин. Вече съм писала,че заради трите мощни планети в кардиналния Козирог през цялата година, всеки месец, когато Луната се движи в кардинален знак, тя прави аспекти с тях, и съответно ги активира. А когато има и други планети в кардинални знаци, както сега е Венера в Овен, ситуациите в определени дни стават много определени, ярки и запомнящи се, провокирайки хора с акценти в кардинални знаци в рождените карти.

В четвъртък Слънцето и Луната са в тригон и това прави денят подходящ за хармонизиране на отношения, договаряне и сработване.

В петък обаче, на 14 февруари, Венера се разлютява, заставайки в точни квадрати към лунните възли. Това може да се окаже критичен момент за някои връзки, време за взимане на кардинални решения, за или против. Венера в Овен е много директна и кара хората да не мислят за последиците от думите и постъпките. Луна в Скорпион срещу Уран в Телец усложнява отношенията, и прави някои ситуации нереални. За повече свобода в този ден подбужда и Марс от последните градуси на Стрелец.

Ако Венера влияе силно върху началото на седмицата, то Марс слага своя отпечатък в края.

В неделя, 16 февруари, Марс преминава в Козирог и ще се движи през него до 30 март. Навлизането на планетата на волята и амбицията в кардиналния знак е много важен момент. За месец напред Марс ще премине през съвпад в Козирог с ЮЛВ, Юпитер, Плутон и Сатурн, в този ред.

В Козирог, в знака на неговата екзалтация, Марс се изразява добре, в позитивния спектър на своите характеристики. Силно повлиява амбициите за социален успех и издигане в кариерата. Хората,които имат Марс в Козирог, ще преживеят марсово възвръщане до края на март, и това често определя нова посока в живота, или нов силен импулс за изява и доказване.

Преминаването на планетата през земния кардинален знак е мотивиращо за земните и водни те знаци, но провокативно за кардиналните. Марс е активатор на начинанията, но не и този път, не и точно сега. От понеделник Меркурий става ретрограден и задава време за ретроспекция,ревизии и поправки, но за това в следващия седмичен хороскоп.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. В понеделник сутринта Венера се озовава между Лилит и Хирон в първите градуси на вашия знак,подбутвайки към противоречия и скандали. Преминаването и през зоната, в която прави квадрати към лунните възли, които стават точни в петък, ще държи висок градуса на емоциите през цялата седмица. Важни решения ви се налага да взимате, искате или не. Избор между някой от служебното обкръжение и друг от дома, даване на предпочитание на едни ангажименти за сметка на други, скъсване с минало и започване на нещо ново, са в контекста на това влияние. Планетният управител сменя знака в края на седмицата. В неделя Марс преминава в Козирог, от което някои обстоятелства се усложняват още повече. Добрата страна на транзита на Марс през зоната на кариерата, но и на отношенията с другия пол, е че ще ви окуражи да отстоявате собствената си позиция.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица след пълнолуние в Лъв. Началото задава Венера в другия огнен знак Овен, която е ограничена от съвпада с Лилит и Хирон, нещо което може да ви накара да се чувствате неразбрани и недооценени. Доколкото аспектите са в кардинални знаци, може да ви се налага да търпите агресивно поведение, поднесено вербално или физически. До края на седмицата Марс от Стрелец ви дава подкрепата си да се справяте с опонентите си. В неделя обаче той се настанява в Козирог и силата му преминава в друго поле, това на грижата за себе си, за здравето, за физическата и психическа стабилност. Също така подкрепа за разчистване на определени сфери, за което ще си дадете сметка в следващата седмица при ретроградния Меркурий.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ориентирана към кариерата. Професионалните отношения заемат важно място в следващите дни. Венера от Овен и нейните аспекти провокират чувството ви за справедливост. Причината, за част от групата, са финансови дела, задължения, сметки, кредити, спестявания, инвестиции и др подобни. Опитайте се да бъдете на „дълги светлини“ и да виждате отвъд сегашните обстоятелства. Стрелецът има това качество да мисли напред с няколко хода. Марс ви дава свобода в това отношение, освобождавайки ви от присъствието си в неделя като преминава в следващия знак Козирог за месец и половина напред. В зоната на финансите той внася същото безпокойство и амбиция, но ще имате достатъчно дистанция, за да бъдете обективни и адекватни на ситуациите, в които ви поставя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Дева. Луната в другия земен знак донякъде успокоява страстите провокирани от съвпада на Венера с Лилит и Хирон в огнения знак Овен. Разумният и балансиран подход е вашият добър начин да се справяте в трудни ситуации, особено когато не са застрашени сериозно интересите ви. Но и тук гаранции няма при придвижването на Венера през зоната на квадрати с лунните възли. Така до края на седмицата ще ви се налага да бъдете твърди в заеманата позиция, да проявите вашата неотстъпчивост, особено за неща свързани с хора, или обстоятелства ситуирани надалеч, или идващи от чужбина. Да се изгориш е начин да научиш урока как да се пазиш от огъня. Марс идва в подкрепа в края на седмицата. От Козирог, за месец и половина напред, планетата на волята и амбицията ще ви бъде главен мотиватор за действие, за точно определяне на целите и кураж.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. В началото на седмицата ви очакват новини от чужбина. Венерината заигравка с Лилит и Хирон ще се отрази по някакъв начин на интимните отношения, поставяйки ви пред ситуации, които да анализирате и да си извеждате крайни заключения. Някои обстоятелства свързани с финанси, притежания, задължения, кредити, изискват повече внимание. Тайни неща ще излязат на светло в сряда. Вероятно ще се наложи да споделите мнението си с други. В неделя Марс се настанява в най-атрактивната зона на слънчевия хороскоп. За месец и половина напред, планетата воин ще ви мотивира за начинания, които изискват много енергия и вяра в себе си. Съвпадите му с движещите се там обекти ще са периоди на преодоляване на препятствия, борби за надмощие, но и удовлетворение от постигнатото.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Спокойствието е нарушено от аспектите на Венера, която навлезе в зоната на домашните отношения през изминалата седмица. Чувството за нестабилност, неяснота, за тайни и скрити намерения се развива през цялата седмица. Доверието в някои близки хора може да бъде нарушено. Критичен ден в това отношение е сряда. В неделя имате гост. Планетата на волята и амбицията ще се движи на ваша територия около шест седмици, мотивирайки ви за смели начинания и отстоявайки на себе си. В комбинация с останалите четири обекта, обещанието е за предстоящ динамичен период.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои семейно ориентирана седмица. В началото приятелите имат по-важна роля. Тяхната подкрепа, или липсата на такава, ще определя отношението ви в бъдеще към тях. Още повече, ако има финансови аспекти във връзките ви. По тях ще е нужно да се определите, да погасявате задължения, или да изисквате изпълнение на поети ангажименти. В някои уговорени вече съвместни начинания, ще се наложат съществени промени. Марс от края на тази седмица се настанява в зоната на тайните, на споделените чувства, и съвместните притежания. Тук той е много неспокоен от честите съвпади, които ще прави в рамките на месец и половина напред. „Дърпането на чергата към себе си“ може да ви постави в особени отношения с партньори и съдружници.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ориентирана към партньорските взаимоотношения. Активността в срещуположния знак Овен е голяма в началото на седмицата и се развива до края и. Венера е аспектирана, и подлага на изпитание отношенията ви с определен човек, или с група хора, с които имате общи интереси. Партньорството е подложено на преоценка и изпитание на здравината му. Венера е планета на справедливостта, под нейно покровителство е Темида, затова отношения, които минават през съдебната система, могат да имат неочакван развой. В кардиналната зона се настанява и Марс, в марсовия период на личната година. В неделя планетата на волята и амбицията се разполага в дома ви за 45 дни. Безпокойството се пренася в семейната среда, като въпроси касаещи организация на дома, семейното жилище, родителите, ще бъдат повод за противоречия и повишаване градуса на емоциите.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. За това се е погрижила Венера от Овен. Но аспектите и ви носят повече негативи, отколкото позитиви в социалните отношения. Поне в края на миналата и през почти цялата тази седмица. Особено връзката Лилит-Венера, която изкарва най-лошото в човешкото общуване, незачитане на мнението на другите, говорене без смисъл, за спорта, обиди и огорчения. Намесата на Хирон в случая учи на коректност, придържане към истината и съобразяване с другите. Бъдете внимателни в това отношение в сряда,особено при контакти на път. Навлизането на Марс в Козирог в края на седмицата води със себе си намерение за справяне с вътрешни проблеми, с умората, неудовлетвореността, несигурността в себе си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към професионалната изява. Придвижването на Венера през зоната на кариерата е по принцип подкрепящо. Но сега планетата на хармонията е ограничена от съвпадите с Лилит и Хирон, но още повече от квадратите с лунните възли, които се развиват през тази седмица, като стават точни на 14 февруари. И тъй като Овена е зоната и на отношенията ви с другия пол, то естествено седмицата да е неспокойна и емоционално приповдигната. Действието се развива в кардиналния сектор на зодиака, оттам и категоричността, която излъчвате, или която ще бъдете принудени да приемете от околните. Възможно е да се чувствате недооценени и предадени. В края на седмицата и Марс преминава в кардинален знак – Козирог, а там е пренаселено. Подгответе се за динамични отношения с партньор/и, за оспорване на вашето мнение, за откровена враждебност и несъгласие, за открити действия срещу вас. Относително благоприятен ден е събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Активност има в зоната на работните условия. Аспектите на Венера там провокират конфликти, неразбирателство и интриги. Има вероятност да бъдете поставени в условия да избирате, да заемете страна в конфликт, или да заявите претенции, които да не се приемат от околните. Сряда е критичен ден в това отношение. От петък нататък Луната е във вашия знак и това ви дава известно предимство. В неделя Марс се настанява в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Това повишава социалната ви активност, отношенията с близката среда от приятели, роднини като братя, сестри, племенници, лели,братовчеди, съученици и съседи, и с всички тях ще имате възможност да общувате, да изградите или разградите отношения в следващия месец и половина.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, започва с Луна в срещуположния знак Дева. Потребностите на другите, на партньора най-вече, са на първо място. Но ще трябва да обръщате и внимание на себе си, и собствените нужди, и потребности. Личните финанси се нуждаят от фокусиране, и правене на нещо полезно. Активността на Венера в тази зона е противоречиво. Като цяло е положително и подкрепящо, но през тази седмица нейните аспекти изискват повече внимание и предпазливост с финикийските знаци. В неделя, когато Марс навлезе в Козирог, ще усетите силата на приятелската подкрепа. За целия транзит през земния знак планетата ще ви помага в общите начинания, в екипната работа, там където важи правилото: един за всички, всички за един.

Дати на някои астрологични събития

На 16.02.2020/13:32/Марс навлиза в Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

11.02.2020/ 20:25 – 12.02.2020 / 1:37

13.02.2020/ 23:40 – 14.02.2020 /2:37

16.02.2020 / 0:20 – 16.02.2020 /6:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии