Седмичен хороскоп 10-16 януари 2022

Retr-Merk16Марс-Нептун в квадрат

Меркурий ретрограден от 14 януари

Слънце-Плутон в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с Луна в Овен и това е гаранция за бурни реакции навсякъде, където има човешка комуникация. Марсовото влияние върху седмицата не приключва с това. Марс е в Стрелец, лесно запалим, за да каже, покаже, на направи или насочи нещата в посока на яснота и истинност. Този марсов порив е стопиран от квадрата му с Нептун. Докато Марс вдъхва смелост у хората да се борят за своята истина и за тази на общността Нептун от Риби внася безпокойство, неорганизираност, хаос и неувереност.

Огнените знаци изгарят в битки за чест и слава, водните предпочитат друга тактика – тази на пасивната съпротива и избягването на челния сблъсък. Така тези два типа на съпротива и реакция, изискват определяне на всеки, какво предпочита и на чия страна да застане. Юпитер е все още в обсега на квадрата си с лунните възли, за което писах миналата седмица. Марс и Юпитер вдъхват решителност и при едните, и при другите.

В картината се включва и Лилит, фиктивната точка, която подбужда лошотията в хората, особено при опозиция с Марс. Такава е астрологичната ситуация до средата на седмицата. Силен момент в нея внася и Луната в Телец, която във вторник пресича пътя на конфликтния Уран в квадрат със Сатурн.

В сряда, 12 януари, обаче, Луната символ на народа, е в силата си, в тригон със Слънцето, Венера и Плутон от Козирог.

На 13 януари е катарзисния квадрат на Слънцето и вече директната Ерида.

В петък, 14 януари, Меркурий влиза в първата за годината ретроградност. Планетата на комуникациите за трета поредна година се движи назад в знака Водолей. Ретроградната фаза на Меркурий е от 14 януари до 4 февруари. Планетата тръгва от 10Водолей, на 26 януари се връща в Козирог, на 4 февруари сутринта, от 24 Козирог тръгва в права посока.

За първа година обаче Меркурий прави това, и то през тази седмица, в синхрон с ретроградния Уран, в точен квадрат с него. Уран е висшата октава на Меркурий. Двете планети управляват ума, мисленето, интелекта, оттам и науката, изкуствения интелект, цифровизацията, дигитализацията и така нататък. Двете планети ретроградни, в точен квадрат през тази седмица, предупреждават за сривове в комуникациите, интернет, мрежи, системи, съоръжения, уреди.

Някои хора могат да реагират с главоболие и световъртеж. Комуникацията между хората, по всички възможни пътища и начини, е уязвима и нестабилна през втората половина на седмицата. При извършване на дейности, които носят риск за някого, или за повече хора, се изисква много внимание и усилие за контрол над мисленето, за съсредоточаване и взимане на правилни решения. Меркурий е в близост до Сатурн, само на 3-4 градуса до края на седмицата, което на практика активира квадратурата Сатурн-Уран, за пореден път, аспект поддържащ статуквото през последната година.

Ретроградността на Меркурий може да донесе до преглед, ревизия, промяна в крайна сметка на отделни тези, нагласи и подходи. В знака на групите, общественото мнение, социалните нагласи, общите идеи и каузи ретроградната планета на комуникациите, дори първоначално да сочи за втвърдяване и неостъпване, с течение на времето, особено след изправянето на Уран на 18-ти и около съвпада със Слънцето на 23 януари, ще промени мнението на много хора по важни социално неврологични въпроси.

В края на седмицата Слънцето пренася своята позитивна енергия от движещата се назад Венера към потайния Плутон. В неделя е точния съвпад на двете космични тела. Сблъсък на егота във властта през втората половина на седмицата след квадрата на Слънцето -Ерида, но най-видимо в последните дни и в неделя.

Празниците отминаха, предстои ни интересна седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Диригентската палка ви се дава до ранния следобед, след това ще ви се налага да се съобразявате повече с мнението и на други около вас. Планетният управител е много чувствителен към неистини и откровени лъжи. Квадратът на Марс и Нептун ви вкарва в остри ситуации на мерене на вербални или физически аргументи. Ще ви бъде трудно да обединявате хора около себе си. Тече процес на разединение, който се разраства с обръщането на планетата на комуникациите. От петък, 14-ти януари, Меркурий е ретрограден в зоната на екипната работа и подкрепата от средата. През тази седмица е в квадрат с Уран, в полето на принципите от слънчевия хороскоп. Слънцето в съвпад с Плутон в зоната на кариерата обещава много битки през тази и следващата седмица.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои резултатна седмица. Марс в Стрелец е силно мотивиран да докаже своята правота,което ви дава кураж и мотивира да „не си оставяте магарето в калта“. Не винаги ще успявате с директен подход и прилагане на откровена сила. Търсете социално приемливи начини, защото квадратът на Сатурн-Уран е провокатор на бруталност, а приближаването на Меркурий и обръщането му подсилват този ефект. Вървете към целта си с повече разум и добронамереност. Ретроградната фаза на Меркурий ще засили някои проблемни страни в партньорството. Ретроградната Венера ви приканва към почивка и възстановяване, а Слънцето и Плутон в края на седмицата подчертават необходимостта от нея, както и начините това да се случи.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на борба и отстояване на собствената правота. Марс от вашия знак е провокиран от квадрата си с Нептун, но и от опозицията с Лилит. На два фронта планетата войн ще се справи и още как. В понеделник ще ви помага Луната от Овен, а след това директният вече Ерис от същия знак. Запазвайте самообладание в трудни ситуации, не се поддавайте на импулси и емоции, които свалят гарда. Бъдете внимателни с течности и течове. Ретроградният Меркурий се установява в зоната на комуникациите. От Водолей и в квадрат с неговия управител Уран, може да ви създаде проблеми в общуването, в работа с техника и устройства за комуникация, пазете се от телефонни и други измамници. Неблагоприятен период за купуване на техника от всякакъв порядък, уреди, оборудване, машини, дигитални устройства, както и за резервация на билети и места за почивка.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Луната е във вашия знак от понеделник следобед, вторник и сряда, което ви прави чувствителни към всякакви лични нападки, неглижиране или противопоставяне на собственото мнение през първата половина на седмицата. Уран е стожер на волята и амбицията да бъдете винаги на висота като най-знаещи и най-можещи. Преминаването на Луната през него и през слънчевата позиция чуква камертона на честолюбието. Марс от Стрелец в сложни отношения с Нептун и Лилит прави ежедневието много неспокойно. Към ретроградния планетен управител се добавя тръгването назад на планетата на комуникациите, като обръщането и е белязано с квадрат към също ретроградния Уран. Ако имате шеф, то до края на януари подсилете защитите си или бъдете готови за битка. В подкрепа ви идва в края на седмицата Слънцето в съвпад с Плутон, в зоната на истината.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, акцент на седмицата е ретроградността на планетния управител. Първата ретроградна фаза на на Меркурий е между 14 януари и 4 февруари, ще премине във Водолей и Козирог, засягайки две зони от слънчевия хороскоп. До средата на седмицата обаче Марс от зоната на дома и отношенията с най-близките е активен с квадрата си с Нептун от зоната на партньорството. Така аспектът засяга доверието в хората, с които споделяте както лични преживявания, така и професионални. В края на седмицата при съвпада на Слънцето и Плутон в зоната на любовта, творчеството и децата, ще получите своите отговори на въпросите, които ви вълнуват.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционална седмица. Луната от Телец във вторник и сряда ще ви даде поредните доказателства за грижа и любов от близки хора. Балансът беше нарушен от ретроградната Венера в знака ви, но до края на седмицата фокусът на вниманието се измества другаде. В слънчевия период на личната година можете да направите много за себе си, за имиджа си, за личните си проекти. Квадратът Марс-Нептун, опозиция с Лилит, през първата половина на седмицата може да ви насочи, къде бъркате и къде имате пропуски, стига да проявите интерес и да искате да ги видите. Неблагоприятен период за правене на водни процедури. Ретроградността на Меркурий се фокусира в зоната на личните доходи. Между 14 януари и 4 февруари темата, баланс, приходи-разходи, изобщо финансите подлежи на разглеждане от много страни.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с началото на ретроградната фаза на Меркурий. В първата половина на седмицата обаче Марс от срещуположния знак ви провокира към изказ или действие. От зоната на явното противопоставяне планетата воин е остра и нападателна. Каквото и да кажете или направите едни хора ще го приемат за чиста монета, а други за лъжа. Ретроградността на планетния управител е във Водолей и близо до квадрата Сатурн-Уран, което повлиява общуването в по-големи групи. Лилит от вашия знак прави всичко да изглежда преднамерено и лично, но проверявайте често дали това е така и дали не се заблуждавате. В края на седмицата съвпадът Слънце-Плутон ще ви донесе прозрение-ориентир.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Грижата за други хора както и поправянето на чужди грешки ще ви занимават през цялата седмица. Проверявайте инсталациите в дома си за течове. Възможно е напрежение в отношенията със съседи. Ретроградната фаза на Меркурий, от 14 януари до 4 февруари преминава в зоната на любовта, творчеството и децата. Отношенията с близки на сърцето ви хора е възможно да навлязат в етап на трудности и ограничения. В края на седмицата има проясняване и изместване на фокуса към позитивни преживявания.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, в следващите три седмици ретроградността на Меркурий ще бъде отправната точка. За трета поредна година Меркурий се движи назад във вашия знак през зимните месеци. Подобно на миналия февруари планетата се сближава със Сатурн, а с него прави и квадрат към Уран. Този грандиозен квадрат съответно ви включва в събития извън тясното лично пространство, кара ви да сте ангажирани, с това което се случва около вас,преви ви участници, а нерядко и водачи. Марс в зоната на груповите дейности е много активен през първата половина на седмицата, но квадратът му с Нептун може да внесе известно колебание и отдръпване. Ретроградният Уран като управител на знака, от Телец, насочва към ревизия на основите, върху които стъпвате, във физически, и в морален план.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Луната в Овен в първите дни ви прави раздразнителни и остро реагиращи на хора, които имат завишени очаквания, и претенции, към вас. Предстоящата ретротрадност на Меркурий се усеща преди да е станала факт, заради близостта на планетата до квадрата Сатурн-Уран. Така притеснение за пари, собствености, наследства, кредити или наеми ще бъдат съставна част от тази първа за годината ретроградност на планетата на комуникациите. Марсовата активност и квадрата с Нептун може да ви накара да подцените грижата за здравето и удобствата си. Подвеждане може да има и по каналите на комуникация, защитете си личните данни от посегателства.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Единият планетен управител е в лъчите на Слънцето, а другият кръстосва шпаги с Нептун. Стремежът да търсите истината и да стигнете до дъното на някоя дълбоко законспирирана тайна ще бъдат водещи в следващите дни. Луната в срещуположния знак подклажда огъня във вече установени противоречия, които са на път да нарушат чувството ви за стабилност. Проверявайте често компаса си, за да не губите посоката. Марс-Нептун в квадрат е подвеждащ в много посоки, принципи, финанси, разходи сърдечни дела. Ретроградната фаза на Меркурий до края на месеца и два дни след това е време за ревизия на отношенията в домашната среда, както и на поетите отговорности към близките.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, в края на предходната и в първата половина на тази седмица планетният управител „раздава картите“. Квадратът на Нептун с Марс и Лилит ви вкарва в условия на противоречия, където повечето от групата не биха искали да бъдат. За вашия воден знак яркото противопоставяне е крайна необходимост, изключителен случай, а не начин на живот. Винаги има избор, затова направете това, което наистина искате. Включването на приятели и тяхната подкрепа ще усетите в края на седмицата, когато Слънцето, носител на истината се съчетае с носителя на силата-Плутон. Меркуриевата ретроградност за трета поредна година преминава в зоната на тайните, и мистиката, на подсъзнанието, прозренията и сънищата, като често ще ви връща към минали събития и съкровени спомени.

Дати на някои астрологични събития

Марс 90 Нептун на 11.01.2022 / 23:43

На 14.01.2022 в 13:41, Меркурий ретрограден от 10°Водолей

Слънце 0 Плутон на 16.01.2022/ 16:51

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

10.01.2022 9:23 – 10.01.2022 16:47

12.01.2022 21:39 – 13.01.2022 5:08

15.01.2022 4:21 – 15.01.2022 18:10

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии