Седмичен хороскоп 11-17 април 2022

2022 4 16Меркурий в Телец от понеделник

на 12 април

Марс в Риби от петък

на 16 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с преминаването на Меркурий в Телец преди изгрев слънце в понеделник. Ако Меркурий в Овен през последните две седмици ни правеше експресивни и войнствени в мисли и приказки, нещо което се отрази силно на марсовите хора, то в Телец планетата на комуникациите се проявява по друг начин. Заради тригонократието с неговото управление на земната Дева, в Телец планетата, вестоносец на боговете, подтиква към повече премисляне преди говорене. Това е добре както за говорещите, така и за слушащите ги, защото всеки луд има своята си публика.

Движейки се до края на месеца в Телец, Меркурий дава храна на мозъка на практичните хора. Можем да очакваме повече практичен ум и заземеност при тези, които управляват големи групи хора. И повече готовност за възприемане на идеи породени от здрав разум. Предстои пробен камък за това – срещата на двете планети на ума в Телец. На 18 април Меркурий и Уран са в съвпад. Тогава планетата на идеите и промяната излиза от „кошарата“ на свобода. Както писах в края на миналата година, това е важен момент в отварянето на света за намиране на нови решения на старите проблеми, за откъсване на все повече хора и държави от наложения глобален контрол. В очакване сме и по-добре да се чува езика на дипломацията, отколкото този на оръжията.

Видяхме влиянието на съвпада Марс-Сатурн в изминалата седмица. Той е като мощен юмрук, с който се тропва на масата. Кой го прави? Този, който смята, че силата е на негова страна. Може да налага ограничения, затваряния на милиони хора, както преди две години, а сега струпване на оръжия и много, много пари, с цел победа на всяка цена, до последния местен. А кой ще плаща цената?

Съвпадът предстои да се разпадне до седмица. Двете планети ще продължават да се срещат през две години. Следващият съвпад е в Риби, по-следващият през 2026-та е в Овен,но при съвсем различна съпътстваща астро картина.

Важното в това, което премина предходната седмица, беше включването на квадратите на съвпада Марс-Сатурн с лунните възли. Но, в понеделник, на 11 април има продължение, защото е квадратът на Сатурн към лунните възли. Прилагането на прекомерна сила е нож с две остриета, поразява и този, който я прилага. Разслояването в отношението на страните към военната криза бе видимо. Всяка избра своя път. На принципа, „който сее ветрове, ще жъне бури“ съвсем скоро ще наблюдаваме, да се надяваме, че ще бъдем наблюдатели, а не участници и потерпевши, какви урагани ще се развъртят в страните, които напомпаха конфликта с муниции.

Акцентът на астрологичната пиеса в следващите дни е съвпадът на Юпитер и Нептун. Тъй като оборотът на Юпитер е 12 години, то техните срещи имат дванадесетгодишен ритъм. Но Нептун като по-далечната от двете, диктува къде да става това.

Както да правиш лошо, така и добро, прилагаш ли сила е знак за злоупотреба с власт. А това е в правомощията на Юпитер/Зевс, повелителят на боговете. Писах в годишния хороскоп за влиянието на Юпитер бързо движещ се през Риби, както и за Нептун. Копирам част от текста, за да не се повтарям, а и защото смятам, че пасва добре на настоящата картина.

Срещата на двете бързо движещи се далечни планети подобно разминаването на грамадни кораби в тихи води не може да не произведат огромни вълни, които да ни залеят впоследствие. Нептун в Риби, освен всичко друго, владее и краят на нещата, последният пристан, последната гара в житейския път. Срещата с Юпитер разширява границите на този процес и го ускорява. Много души ще се приберат у дома си, приключили задачите, заради които са дошли в тяло. Това не е мрачна прогноза, а естествено следствие на разгърналите се процеси в `21-ва година и за повечето разумни хора не е изненада. „Науката“ ще помогне за това. Нептун кара някои хора фанатично да си повярват, да развият до максимум месианските си психози, подкрепени от тези, които имат интерес.

В съвпада Юпитер-Нептун, ролята на Нептун е да размива представата за истина и неистина, нещо на което Юпитер в Риби е податлив. Така за много хора границите между истина и неистина ще продължават да изтъняват и съвсем ще се размият към средата на годината. Срещу злоупотребата с хората най-силната защита е вярата в доброто заложено в нас от създателя.

Съвпадът на двете планети на духа има огромен потенциал за помирение, още повече в годината подвластна на планетата на любовта и хармонията. В световен мащаб е възможно да се постигнат и подпишат споразумения и договори, слагащи край на видими и невидими войни между отделни държави и съюзи на такива. Това се е случвало вече. На предишния съвпад на двете планети в Риби. Преди един нептунов цикъл, през далечната 1856 година. Около 8 март е стелиумат Юпитер-Слънце-Нептун, на 18 март 1856 година Юпитер и Нептун правят съвпад в 18Риби. На 30 март 1856 година е подписан парижкият мирен договор, който слага край на Кримската война между Русия от една страна, а от другата стоят три империи и едно кралство. Аналогиите не трябва да се приемат буквално, защото историята е динамична и променяща се, но се да се надяваме,че тенденцията към омиротворяване ще се прояви и на глобален план. Човечеството е уморено от войни и спасители.“

Юпитер и Нептун управляват духовните нагласи при хората, а съпътстващият секстил със СЛВ е придава още по-голямо значение. Особено силно ще го усетят хората със слънце и/или асцендент във воден знак. При едни духовните стремежи са свързани с религията и нейните земни атрибути, при други е чистата вяра и връзката със Създателя.

Съвпадът се случва в периода на честване на Великден, за католиците на 17-ти, а за православните – на 24 април. Вярата на хората ще бъде използвана за нечии цели, както много пъти се е случвало. Но истинската и дълбока връзка с Духа не може да бъде разрушена.

На 15 април, в петък, Марс преминава в Риби. Планетата воин се понася по течението без голяма съпротива, може би твърде много повярвала си. На този хлъзгав терен Марс ще направи много грешки, подвеждайки войнолюбците в тяхната безпогрешност. Медийната пропаганда ще става все по-шумна и провокативна с наближаване на съвпада му с Нептун на 18 май. Също на 15 април Лилит преминава в Рак, предизвикателство, на което ще бъдат подложени хората от тази зодия през следващите девет месеца.

В края на седмицата, на 16 април, ни очаква пълнолуние във Везни. Слънцето и Луната застават в точна опозиция в събота, в 21:55, в 26 градус на Овен и Везни. Пълнолунията са време на реализация на нещо намислено, планирано, започнато преди време. В кардиналните знаци обаче пълнолунията се проявяват по значително по-категоричен и решителен начин. Още повече,че Слънцето е близо до Ерис, помните, малкият астероид с мощната сила да разделя и разрушава.

Неспокоен край на седмицата. Пълната Луна във Везни обаче дава надежда, че балансът и хармонията имат шанс.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Нарастващата Луна в понеделник е в Лъв и сърдечните дела взимат връх, както и емоционалната реакция на всичко, което се случва около вас. Меркурий ви напуска и преминава в Телец. Планетата на комуникациите ви обръща внимание върху реалните, насъщни потребности в ежедневието. Ще трябва да бъдете по отговорни към приказки и дела, особено ако касаят материални и нематериални ресурси, върху които имате права и влияние. Планетният управител също сменя знака. Марс преминава в Риби, скритата зона на слънчевия хороскоп, откъдето можете да очаквате всичко. Процеси, които ви касаят, ще се развиват скрито от очите ви, и могат да ви изненадат в гръб. За някои от тях можете да си дадете сметка в дните на пълнолунието в края на седмицата. Партньорската зона ще бъде много активна,когато Луната застане срещу Слънцето в събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Тригонът на светилата в понеделник ви прави успешни във всяко начинание. С навлизането н Телец,Меркурий е вашият съюзник в зоната на кариерата. Там се очакват промени, когато планетата на комуникациите наближи съвпада с Уран, след пет седмици. Меркурий ви помага да се настроите, да видите практичните измерения на промените, и своето място в тях. Духовната връзка между Юпитер и Нептун в най-мистичната зона на слънчевия хороскоп, изисква съзнателни усилия и стремеж към позитивизма и доброто, към бялата страна на спектъра. Някои важни избора ще трябва да направите още тази седмица. Пълнолунието във Везни идва с новини, покани, срещи, оферти, поемане на ангажименти и сключване на договори.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва вдъхновяващо с нарастваща Луна в огнения Лъв. Меркурий влиза в Телец и ви ангажира по много начини да правите ежедневието си по-смислено и организирано. Съвпадът на Юпитер и Нептун в зоната на дома и семейните връзки е чудесен момент на сбъдване на нещо силно желано. Синхронизирането на енергиите ви с някой член на семейството е силна вълна на подем, която се отразява благотворно на домашните дела. Някои от групата могат да се сдобият с желаното жилище, да закупят имот, да получат наследство. Влизането на Марс в тази зона може да създаде някои противоречия и да ви накара да промените изначалните планове. Пълнолунието във везни в края на седмицата идва с голяма подкрепа на приятели и съмишленици, на хора, с които работите заедно, в една посока сте. Възможни се промени, които изискват известно отстъпление и компромиси.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица изпълнена с много домашни ангажименти. Някои дори няма да имат време да се занимават с хобито си, защото Меркурий идва в знака ви и внася много промени. Като практичен знак е редно да се възползвате от всяка възможност. Планетният управител от Риби създава подходящата приятелска среда, в която да разгърнете уменията си. В тази зона се случва съвпадът Юпитер-Нептун, който ще даде нова насока на духовните стремежи, но също така и на творческите ви търсения, повече изтънченост на изказа и комуникацията в многолюдна среда. С влизането на Марс в Риби работата в екип става по-ефективна и ви понася на вълната на общата емоция и желания. Пълнолунието във Везни е чудесен момент да реализирате намеренията си за активна почивка. Разхлабете натрупаната негативна енергия в комфортна среда.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва със смяна на знака, в който се движи планетният управител. Меркурий преминава в Телец рано сутринта в понеделник. Придвижването през земния знак е подкрепа за начинания добре обмислени и планирани, но готови и за някои неочаквани промени, породени от външни фактори. В партньорската сфера се случват значими неща. Съвпадът на Юпитер и Нептун носи промяна в нагласи и отношение с личен партньор, съдружници, работодатели. Можете да промените както посоката на собствените планове и цели, така и на тези, с които сте обвързани. От вторник до четвъртък, когато Луната е във вашия знак,можете да постигнете договореност. В петък Марс влиза в полето на партньорството и внася известно напрежение от партньорски предизвикателства и предстояща конкуренция. Пълнолунието във Везни може да ви зарадва с придобивки и добро заплащане по договор и ангажимент.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Земната енергия, към която принадлежите, отново е в силата си с навлизането на Меркурий в Телец. В зоната на блясъка и славата, на творчеството и децата, на сърдечните дела но и при извора на идеи, планетата на мисленето и говоренето, ще ви подкрепя според даденостите си. След седмица предстои вълнуващият момент на съвпад на двете планети на ума- Меркурий и Уран. Вдъхновяващият съвпад на Юпитер и Нептун през тази седмица е в зоната на комуникации и учене на движение и посредничество, което ви прави търсен съветник, модератор, и медиатор. Влизането на Марс тук, в Риби, в петък, раздвижва спокойната повърхност и прави всичко много по живо и експресивно. В края на седмицата професионалните ангажименти излизат напред с кардиналното пълнолуние във Везни. Ще настъпи момент, в който ще избирате, или ще ви избират.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Трудно ще ви се удава да се застоявате на едно място дълго време. Въвлечени в активна комуникация, ще бъдете подкрепени от Меркурий,който влиза в понеделник в Телец, да замисляте и обсъждате реалистични, земни начинания и практики, които имат дълготраен ефект. Съвпадът на Юпитер и Нептун в зоната на обществената и професионална активност дава шанс да пренастроите целите си в най-подходящата и перспективна за вас посока. От петък Марс е в това поле и ще ви изпълва с много амбиции да се доказвате и да побеждавате във всяка битка с конкуренцията. Краят на седмицата се очертава да бъде романтичен. Избирайте среда, в която да бъдете с близки на сърцето ви хора.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние във Везни. Всяка година имате по едно новолуние и едно пълнолуние, по изключение две. На новолуние заявявате желание, на пълнолуние то се изпълнява. Нарастващата Луна още в началото на седмицата, когато е в огнен тригон със Слънцето, ще ви прави смели и готови да се борите за свободата да казвате, и правите нещата, както искате. Меркурий влиза в Телец в понеделник и раздвижва зоната на подкрепата, в която се е настанил Уран. Понякога, за да ти помогнат, трябва да поискаш да го сторят. Съвпадът Юпитер-Нептун успокоява зоната на здравето, а влизането на Марс там, внася увереност, че можете да се справите, можете да го укрепите, стига да си го поставите за цел. Пълнолунието във Везни в края на седмицата внася още една позиция на увереност в себе си. Можете да се справите и сами, но по-весело е, ако имате и приятели до вас.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Проблемите на другите ще ви привличат и въвличат в отношения и ситуации с неизвестен край. Меркурий влиза в Телец и това е началото на няколко седмичен преход на планетата през полето на родствените връзки. Очаквайте гости, нови хора в домашната среда, нови клончета на родословното дърво. За вашия знак съвпадът Юпитер- Нептун може да бъде много благосклонен в материалните дела, да се радвате на нови приходи и притежания. В нематериален план двете планети заедно ви правят по-широко скроени и толерантни, което може да стигне крайна точка на допустимост. Идването на Марс в същата зона е контрола и аларма за събуждане. Пълнолунието в сродния по стихия знак Везни е момент на истината за това къде сте, и накъде сте поели.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на важните решения. Донякъде това влияние идва от Меркурий, който влиза в Телец в понеделник. Празнословието и хаотичното общуване остават назад. Имате да решавате важни въпроси, част от които имат финансови измерения. Съвпадът Юпитер-Нептун влияе повдигащо и ви окуражава да напредвате в духовната сфера. Може да се сбъдне съкровено желание да смените средата си, да попаднете сред нови хора, да покажете и развиете нови страни на личността си. От петък Марс е в Риби, оттам ще ви мотивира и вдъхновява, ще ви дава кураж да следвате високи цели. Пълнолунието във Везни, в края на седмицата, ще ви накара да направите някои съществени промени в домашната среда, в организацията на живота на семейството ви и на най-близките.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва със слагане в ред отношенията с някой от близкия кръг от хора, може родители или техни родители. Меркурий влиза в зоната на партньорството в понеделник и там предстоят да се случват интересни неща, особено около съвпада му със Слънцето след пет седмици. В зоната на сърдечните дела се случва съвпадът на Юпитер и Нептун, във вторник. Спокойствие, хармония, сбъдване на желание, съпричастност и подкрепа, които да укрепят връзката, са част от влиянието на този аспект. Включването на Марс в петък не нарушава идилията, а по-скоро я прави по-определена и конкретна. Пълнолунието във Везни в края на седмицата също допринася за изясняване на неясното, особено това, което е свързано с хора отдалеч.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. Съвпадът на двамата планетни управители във вашия знак я прави такава. Този аспект, нереален и мистичен ще преживеете един път в живота си. Възможно е да ви се случи нещо фантастично, което да помните цял живот, а може и нищо да не се случи. Влиянието му обаче се простира месец назад и месец напред във времето. Аспект на духовно пробуждане, или преображение, на пълна забрава или на новораждане в друго ниво. Разгръщане, но и прекаляване, себераздаване, разливане, но и злоупотреба с правото си над други хора. Можете да направите много за себе си и също толкова много за други хора. С идването на Марс във вашия знак в петък, ще добиете повече конкретност и очертаване на някакви видими граници. Пълнолунието в кардиналните Везни също ви сваля на земята и ви поставя съвсем реални задачки за решаване.

Дати на някои астрологични събития

На 11.04.2022/4:09/ Меркурий в Телец

Юпитер 0 Нептун в 23Риби на 12.04.2022 /16:41Н

На 15.04.2022/5:05/Марс в Риби

На 16.04.2022/21:54/ пълнолуние в 26°Везни

Луната е без курс на:

12.04.2022 13:16 – 12.04.2022 17:07

14.04.2022 21:11 – 14.04.2022 23:46

17.04.2022 0:57 – 17.04.2022 3:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. uranus каза,

    Писа на април 11, 2022 @ 10:19

    Здравейте Муси!Аз съм Скорпион с ацедент Дева.Очаквах този съвпад,Юпитет и Нептун, като че ли вярвах че ще ми донесе приказка…Той наистина размива истина и илюзия.И все пак вие казвате, че значимо нещо се случва в личен план.За хубаво ли е това значимо събитие?Изисква ли действие?И как да го познаем?От години желая, очаквам и правя каквото мога за промяната в личен план.Благодрая ви предварително!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 12, 2022 @ 12:41

    uranus,
    при всички случаи,каквото и да се случи под влияние на този аспект, малка е вероятността това да стане точно днес, на точния съвпад. Двете планети са външни, далечни, бавни и съвпадът ще се разпростре в период от време +/- месец, а като общо влияние поне година. Дали ще го усетите, дали ще ви се случат конкретни събития, които да свържете с него, е много относително.Като Скорпион тригоналната връзка със Слънцето ви, още повече ако е около 23-я градус, ще доведе до усещане за подем и справяне дори само като разбиране на процесите,които ви касаят. Това е аспект на прехода от заблуда към разбиране. Възможно е да осъзнаете някои ваши очаквания и силни желания като преходни, неактуални, несъобразени с реалността. И в същото време да прозрете други възможности и да ги приемете като добри за вас. С асц Дева,вероятно аспектът е в 7 дом и това е обнадеждаващо за всичко по него. В личното поле, ако нямате партньор, то е възможно вече да сте срещнали такъв, или да е предстоящо, но и тук предстои прехода от отрицание към приемане и осъзнаване на заблуди, на нереалистични представи. В професионален план е подобно, добра е възможността за попадане на подходящия партньор, работодатели, социaлна среда. Имайте предвид ефекта на наблюдателя, когато човек е много включен и силно очакващ някакво събитие, той си пречи, задейства защитни механизми, както и противодействащи такива, които осуетяват доброто начало. Затова по-добре изключете фаровете и изчакайте нещата да се развият.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии