Седмичен хороскоп 11-17 декември 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСтелиум в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е странно хармонична и спокойна. Няма точни напрегнати аспекти, няма навлизане на планети в нови територии. Дори новолунието, което се случваше през две седмици, сега заобикаля и ще бъде в следващия понеделник, на 18 декември. По този начин цялата седмица попада в последната, четвърта четвърт на Луната.

Луната и ретроградният Меркурий са главните действащи „лица“ през следващите седем дена. Обединяващото в случая е тенденцията към разчистване, освобождаване, премитане с голямата метла преди да навлезем в активната част на декември с предстоящите ингресии на Слънце, Сатурн и Венера, новолунието, излизане на Меркурий от ретроградната фаза и т.н.

Затишие пред буря.

През седмицата в центъра на вниманието, и „в устата“ на мнозина, ще бъде Стрелецът. Зодиакалният знак, който не обича светлината на прожекторите, „сивият кардинал“ в политиката, „човекът зад кадър“ в изкуството, сега ще трябва да понесе внимание повече от всякога. В зоната на Стрелец се оформя стелиум от ретроградния Меркурий, Слънцето и Венера. Този голям съвпад ще влияе през цялата седмица, дори ще разширява състава си. Слънцето приближава позицията на Сатурн, с който предстои да направи точен съвпад през следващата седмица. Така и Сатурн е приобщен към стелиума.

В неделя, когато и Луната е в Стрелец, имаме пет космични тела,обединили енергиите си в голям и мощен съвпад. Той се разгръща на фона на тригона между Слънцето и Уран. За родените в първата половина на Стрелец, или с асцендент там, натоварването може да се окаже прекалено, свръх силите, и да даде „късо съединение“ в някои аспекти от живота им.

Активността в Стрелец, на фона на движението на планетния управител Юпитер в Скорпион ще прави всички ни чувствителни към истината и справедливостта в междучовешките отношения. Някои от тези истини ще бъдат казани в прав текст, директно, без заобикалки, до или извън границите на допустимото, но с най-добри намерения.

Меркурий прави точен съвпад със Слънцето в сряда, а с Венера в петък. В четвъртък, когато Луната е в Скорпион, на практика се образуват два стелиума, един в Стрелец и втори в Скорпион, което прави по-динамична втората половина на седмицата. Точният тригон Слънце-Уран е в събота. Всички, които имат този аспект в рождените си хороскопи, през цялата седмица ще се радват на оригинални хрумвания, новаторски идеи, рационални до гениални в своята простота решения и за най-сложните задачи, и проблеми.

Усмихната и слънчева седмица!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Това определя и основната нишка, по която ще се движат обстоятелства и събития в следващите дни. Другите, техните потребности, искания, интереси,всичко ориентирано спрямо нагласите на отсрещната страна. Там могат да бъдат, партньори, колеги, приятели, деца, познати, всички извън вас самите. Приемете ролята на мотиватор и подкрепа за тези, на които това сега е нужно. Бъдете организатор на събития, преподавател, екскурзовод, шофьор, доставчик, но винаги на разположение, отзоваващи се и съпричастни. Разчистете задълженията си, това може да ви донесе някои бонуси. Но също така да получите нещо, което ви се полага- заем, старо вземане, неизплатено възнаграждение. Седмицата е чудесна за пътуване, особено ако сте си направили резервация преди Меркурий да тръгне назад.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои творческа седмица. В основата на активния съзидателен потенциал е стелиумът в Стрелец. Събирането на три, четири, а в последните дни и на пет космични тела в зоната на любовта, забавленията,радостта от живота, творчеството и децата е мощен енергиен заряд от идеи, планове, решения, добро развитие на ситуации и много добри неща, които могат да ви се случат в следващите дни. В спектакъла участва и Уран от другия огнен знак – Овен, подтиквайки към нестандартни и дори рискови подходи. Облъчени от планетното влияние ще са всички от групата, но най-вече тези от втората половина на Лъв. Периодът не е добър нови начинания, но е подходящ за всичко, което може да бъде изтупано от прахта, и на което да се даде шанс за изява, и добро представяне, за втори, или трети път. Упоритостта понякога се възнаграждава с високи резултати точно в такива периоди. В личния живот на някои може да се появят хора от миналото с намерение за възобновяване на връзката, или кратки неангажиращи с нищо флиртове.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои уникална седмица. Всичко,което казвате или правите, ще бъде коментирано и оценявано от някого. С вашия директен подход, откровеност и непревзетост колкото привличате, толкова и отблъсквате хората. Затова трябва да си давате сметка кога, как и какво говорите или правите, и възможните последици от това. Последните седмици на сатурновия транзит през вашия знак са време за „теглене на чертата“ и равносметка какво ви даде и какво ви взе тази сатурнова криза. Едно е със сигурност ясно – направили сте поредната крачка нагоре по стълбата на вашия духовен растеж. Стелиумът от планети в знака ви през тази седмица може да разчовърка някои стари рани, да ви кара да преценявате и оценявате отново отношенията си с конкретни хора, и поведението ви в определени ситуации. Периодът е за разчистване,затова може да се освободите от някои товари, хора, отношения, очаквания, на които сте дали предостатъчно време.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до неделя.

 

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои комуникативна седмица. На повърхността всичко може да изглежда тихо и спокойно като първи сняг. Но стелиумът в Стрелец, който се разгръща през седмицата,обединява различни енергии, всяка от които иска да се изрази по своя си начин, задействайки определена област от хороскопа ви, съответно от живота. Възможно е да получите скрити послания, но също така и открито заявени претенции,най-вече в четвъртък и петък, когато Луната се движи в срещуположния знак Скорпион. Съвпадът Венера и ретрограден Меркурий е изразител на неказани думи, на скрити помисли и тайнственост, която ви се иска да разбулите. Вербалното общуване става по-интензивно и драматично. При някои сънищата ще бъдат носител на подсказки по неразрешени проблеми.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е ориентирана изцяло в семейството. Най-близката среда, хората с които споделяте общо жизнено пространство, под един покрив, както и тези,с които имате кръвно родство са в центъра на случващото се около вас. Стелиумът в Стрелец се разгръща в тази зона на слънчевия и няма да ви остави безразлични към това, което касае близките ви. Доминирането на Слънцето придава празничност, а съвпадите на Меркурий с него и с Венера въодушевява за близки контакти, непрекъснато общуване и вълнения по общи теми. Мнозина ще бъдат обхванати от желанието да разчистват и пренареждат дома, което е чудесен начин за подготовка за празниците. Изхвърляйте ненужното, поправяйте и ремонтирайте това, в което има живот, ровете се в спомени и събития от миналото, които ви зареждат с добри емоции. За някои има дълго чакани радостни новини,свързани с близък човек,за други освобождаване от товар, или от непосилна грижа.

Благоприятни дни през седмицата – от вторник до петък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. Професионалните задължения са на първи място както винаги. Но сега повече от всичко ви е нужен ред, по който да се справите с неуредиците изтъкнати от ретроградния Меркурий. Много от грешките не са ваши, но ще трябва вие да ги поправяте. Някои ваши подозрения могат да се окажат истина и да хвърлят сянка върху взаимоотношенията ви с човек от близката среда. Стелиумът от планети в Стрелеца ще ви помогне да стигнете до истината по един или друг начин. Периодът е добър за разчистване „на задния двор“, за укрепване на тила, защото Сатурн е на прага ви, и през следващата седмица ще влезе на ваша територия. Неговото влияние вече са усетили тези от първата половина на знака, преди действителното му преминаване в Козирог. При някои през тази седмица някои добри промени в дома могат да станат с участието на тригона на Слънцето и Уран. А други да получат покана за гостуване на някого в чужбина.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до петък.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с въодушевена Луна в другия въздушен знак Везни. Хармоничната астрологична обстановка ще окаже влияние и на вашия знак. Планетният управител се движи назад, и то в срещуположния знак. Ще ви се налага да надмогвате себе си, когато сте в обкръжение на други хора, да премисляте преди да кажете нещо, което да засегне някого, и да стане причина за разваляне на отношения. Разгръщащият се стелиум от планети в срещуположния знак отправя много претенции, и изисквания, които идват като следствие от неизпълнени обещания и несвършени задължения. Меркурий прави два важни съвпада в следващите дни – със Слънцето и с Венера, което дава възможности за извинения и поправяне на допуснатите грешки. Дните до новолунието са добър период за изчистване на натрупано недоволство, неясноти недоразумения в партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до петък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои комуникативна седмица. От понеделник до сряда Луната е във вашия знак, подтиквайки ви към инициативи и заемане на лидерска позиция. В зоната на преработката на информацията, общуването с околните и близките пътувания се развива значим по своя характер голям съвпад на планети. Тази зона е била активна през последните близо три години,заради транзита на Сатурн през Стрелец, с всичките плюсове и минуси от това преминаване. Но сега тук се събират за групова активност три до пет,в края на седмицата, космични тела,включая планетния управител. Венера прави разширен съвпад с всички и точен с ретроградния Меркурий в петък. Очаквайте връщане на теми,които са били важни за вас. Заради активния дом на личните доходи, това може да касае възнаграждения, които не са получени, и сега идват със съответната компенсация. Пътувания и премествания при ретрограден Меркурий са съпътствани с неуредици, затова подхождайте с повече внимание при тяхното организиране.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до събота.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата отново започва с Луна в другия въздушен знак, но този път във Везни. Това задава позитивен тон, а стелиумът от планети в другия мъжки знак Стрелец, разгръща картината на въодушевление и подкрепа. Слънцето прави вторият за годината тригон към планетния управител. Предишният бе през лятото, когато дневното светило се движеше през Лъв. Струпването на планети в Стрелец насочва към отборната игра, към участието в групи, колективи, екипи. Тогава, посредством другите, чрез тях, с тяхната активна подкрепа, ще имате успех, ще изразявате себе си и това което умеете най-добре. Вие сте чудесен учител и възпитател, и треньор, и наставник, човек, който с радост предава знанията си на другите. През тази седмица можете да проявите това безценно свое качество с пълна сила. Ретроградният Меркурий и намаляващата Луна са индикатори за коректност, която някои приятели е възможно да не отразят, което е разочароващо, но и отрезвяващо.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, през тази седмица има два избора. Или зарязвате всичко и се отдавате на пълна почивка с откъсване от средата. Или се хващате здраво за работа и довеждате до финал всичко, което е готово за това. Изборът е ваш и според конкретните обстоятелства. Ретроградният Меркурий и последната фаза на Луната задават тенденцията за приключване, дори и с цената на ревизия и поправки, за разчистване на поети задължения и това е много важно с оглед на предстоящата сатурнова криза, когато Сатурн през следващата седмица ще навлезе де факто в кардиналния кръст, в Козирог. Защото както знаете, има един предварителен период на влияние, което са усетили по-интуитивните, и тези от първите градуси на знака. Можете да намерите и удачния подход към изчистване на проблеми в отношенията с някого от работното обкръжение. Четвъртък може да се окаже късметлийски ден за някои от групата.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на изпитание на волята. Марс е в знака ви и това е добра новина, заради предстоящата астрологична разстановка на планетите. Голяма част от тях се събират в зоната на вашите лични доходи. За някои това могат да значат повече приходи, изработени пари сега или преди време, стари плащания, уреждане на сметки със задна дата. За други носи изкушения от много посоки. Затова волята и способността да се слагат спирачки на желанията, ще бъдат от съществено значение както за душевния мир, така и за личния бюджет. Но не се отказвайте от възможността да изпробвате късмета си в разумни граници и при по-малък риск.

Благоприятни дни през седмицата от сряда до събота.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължава тенденцията от предходната седмица. Зоната на кариерата е много силно активирана от стелиума в Стрелец. През тази седмица могат да ви се случат различни неща, но повечето касаят вашият авторитет като специалист в дадена област. Възможно е да има някои промени, които да налагат ревизия на нещо направено от вас, или с ваше участие, което да подкопае доверието на околните. Търсете подкрепа от хора, които си тежат на мястото. Признавайте грешките си, търсете решение, но не унижавайте, и не прегазвайте други хора. Сатурн напуска зоната на Стрелеца през следващата седмица. За тези от първата половина на знака,това бележи край на сатурновата криза, за другите … по-нататък. Равносметката всеки си я прави за себе си. Не пропускайте думи на благодарност за това,че каквото и да ви се е случило, е било за добро. Втората половина на седмицата може да се окаже късметлийска за някои от групата, и да понапълни нечии джобове с неочаквани приходи.

Благоприятни дни през седмицата от вторник до петък.

 

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Меркурий на13.12.2017 / 3:49

Меркурий в съвпад с Венера на 15.12.2017 /16:08

Слънце в тригон с Уран на16.12.2017 /13:28

През тази седмица Луната се движи между знаците Дева и Стрелец, през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

11.12.2017 / 5:02 – 11.12.2017 / 7:01

13.12.2017 /14:27 – 13.12.2017 /15:59

15.12.2017 / 3:42 – 16.12.2017 / 3:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

 

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии