Седмичен хороскоп 11-17 май 2020

2020 5 roseСатурн, Венера и Юпитер ретроградни

Меркурий в Близнаци от 12 май

Марс в Риби от 13 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни уникална астрологична седмица. Три планети навлизат в ретроградните си фази в следващите дни. Земята е в особена позиция на своята орбита, от която ние ще наблюдаваме една вътрешна и три външни планети, включая Плутон, който се обърна на 25 февруари, да се движат назад.

В дните на прехода от право към обратно движение планетите се движат много бавно, намалявайки скоростта си но нулата и след това постепенно увеличавайки я. Затова казваме, че в този период те са стационарни, макар в никой момент реално това да не е така. Стационарните фази,преди и след нулевата точка, са различни по дължина, според планетата. На Венера е два-три дни, докато на Сатурн е почти седмица.

Сатурн става ретрограден в първите часове на понеделник, 11 май. Планетата -гигант ще се движи назад до 29 септември, повече от четири месеца. Част от ретро фазата е във Водолей, до 2 юли, след което се връща в Козирог. Сатурн се движи назад между 1 гр Водолей и 25 гр Козирог, като по този начин ефекта на ретроградност ще усетят по-силно родените в със Слънце в началото на въздушния и в края на земния сатурнов знак.

Когато Сатурн е директен, ни прави мотивирани да постигаме целите си, да поемаме отговорност като се товарим с повече работа и грижи. Когато планетата е ретроградна, за 4-5 месеца всяка година, настъпва отлив. Ако твърде много сте се натоварвали, сега ще се чувствате уморени и нуждаещи се от почивка, и обгрижване. Препоръката е да не се прави нищо насила. Ако срещате твърде много пречки, спрете се, изчакайте да дойде точния момент. Сатурн е свързан със страхове и фобии, които се засилват по време на ретроградната му фаза. Реално или психосоматично могат да се появят болежки по кости, кожа и зъби най-вече.

В социално отношение сатурновата ретроградност влияе върху властта, отношението към нея, и отношенията между тези, които са на властови позиции. Във Водолей, знакът на новостите и реформите, ретроградният Сатурн ще забави тези, които са започнати преднамерено в периода, когато хората бяха ограничени и не можеха да реагират. Липсата на почтеност, злоупотребите с власт и влияние, ще излизат наяве. Ще се налагат ревизии и поправки. Общите цели ще бъдат приоритетни. Мнението на групата, колектива, общността ще бъде над това на отделния индивид, и ще бъде силно заявено. Тези, които не отчитат потребността на момента, ще бъдат отхвърлени, и дори изхвърлени извън борда. По-неуверени себе си, но като компенсация и по-активни в действията си, ще са тези в сатурнова криза, родените в началото на неподвижните знаци- Водолей, Телец, Лъв и Скорпион, и в края на кардиналните знаци Козирог, Овен, Рак и Везни.

В първия час на 12 май, вторник, Меркурий преминава в Близнаци. В своя знак планетата ще се движи до 28 май. За този период на планетата на комуникациите предстои среща с Венера и квадрат с Меркурий в дните преди майското новолуние. Меркурий в Близнаци е благословия за хората на словото. В комбинация с Венера в Близнаци по-лесно ще се намират думи и аргументи в подкрепа на тези и хипотези. Квадратът с Нептун дава път наред със старите, нови лъжи да залеят информационното поле.

Марс е другата планета, която сменя знака на движение през тази седмица. От 13 май до 28 юни планетата воин ще бъде в Риби. Във водния знак ще бъде по-лесно да скрие кого подкрепя и срещу кого воюва. По време на „плуването“ в Риби Марс ще направи три значими аспекта. На 6 юни е квадратът му със Слънцето, на 13 юни – съвпад с Нептун, а на 26-ти му предстои да застане в средната точка между лунните възли. Марс от Риби ще мотивира за действие, съпротива, подкрепа или опозиция най-вече водните знаци.

В сряда, 13 май, Венера става ретроградна. В Близнаци планетата на любовта ще се движи назад от 13 май до 25 юни като ще се върне от 21-я до 5-я градус на въздушния знак. В двойнствения знак, ретроградна, Венера предлага нов поглед към връзките, детайлен преглед на взаимоотношенията, или отгоре-отгоре, но ревизия е нужна, и още повече разговор и споделяне на гледните точки. Някъде ще има разминаване, другаде съгласуване, но по-важното е яснотата, която можете да получите, която ще ви насочи как да постъпите в конкретната ситуация. Не е препоръчително обвързване в периода на ретроградната Венера. Годеж, брак, отложете за времето след като стане директна.

На 14 май, в юпитеровия ден от седмицата-четвъртък, Юпитер става ретрограден. Другият гигант на слънчевата система има по-малка ретроградна фаза от Сатурн, около 4 месеца, но както вече писах, през тази година тя се съвместява с ретро фазите на Сатурн и Плутон. Юпитер се движи назад между 14 май и 13 септември, изминавайки 0 градуса назад по Козирог, между 27 и 17-я.

В Козирог Юпитер е в неблагоприятна позиция, в падение. Заключен между Сатурн и Плутон, ретрограден, вечният оптимист не може да ни обещае много. Дори само ако задържим ведро настроение и хубави очаквания ще бъде голям успех. Ще ни се налага да отклоняваме планове за пътешествия, да ревизираме намеренията си за преквалификация, или повишаване на образованието, да следим добре пазара на труда и да търсим своето място, своята ниша. Ограниченията за пътувания ще се задържат, границите ще бъдат затворени. Ще трябва да разчитаме на придобитите умения, да работим повече, за да бъдем по-добри и да не гледаме нито в „чуждото канче“, нито в чуждия джоб.

Ретроградността на една планета изисква корекция, а обединената ретроградност на пет планети направо крещи за корекция в много области от живота ни. Всичко онова, което е погрешно като замисъл, посока, изпълнение, влачено и търпяно с години сега може да бъде коригирано, при осъзнаване и целенасочено действие.

С навлизането на лунните възли по оста Близнаци-Стрелец ставаме много по-чувствителни към всички форми на комуникация. Към всичко, което подкрепя или пречи на мисловното, словесното и на физическото общуване. Дали сме подкрепени, или възпрепятствани, дали информацията, която циркулира около нас е истинска или фалшива. Във всеки момент сме обект или субект на комуникация. Докато лунните възли се движат през Близнаци-Стрелец едни ще бъдат проводници на истината, а други на лъжата, едни ще се борят за свобода на словото, а други ще налагат цензура. Свобода на пътуванията или ограничения, отворени или затворени граници. Всичко това ще бъде във фокуса на средствата за масова информация/дезинформация през следващите повече от година и половина напред, до януари 2022-ра.

В края на седмицата Слънцето ще ни зарадва с два силни аспекта. В петък е точния му тригон с Плутон, а в неделя този с Юпитер. Енергията на тези аспекти е позитивна, обнадеждаваща и вдъхваща смелост.

Retr Ven2

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. В зоната на комуникациите при вас има голямо раздвижване. СЛВ се настани в Близнаци на 5 май и придвижвайки се през него ще ви води към новости, на които трябва бързо да отреагирате. Това което сте научили досега, опитът който имате,можете да го прилагате с успех. Едно от условията е да си подсигурите добри отношения с хората от близката среда, съседите, приятелите, някои родственици. В ретроградната фаза на Венера ще имате възможност да изчистите проблемните места и да съградите креативни отношения, които могат да затвърдите в бъдеще в съвместен бизнес. Марс от Риби ще ви кара да бъдете внимателни в ситуации, в които има много неясноти и противоречия. С навлизането на Меркурий в Близнаци през тази седмица някои идеи за преместване могат да тръгнат към реализация. Краят на седмицата е добър за уреждане на финансови въпроси.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Слънцето се движи в зоната на професионалната изява. През втората половина на седмицата то ще направи хармонични аспекти с планетите от Козирог, което обещава добри условия за уреждане на работни взаимоотношения. Прът в колелата естествено слагат ретроградните планети, заради които не всичко ще върви гладко. Но имате подкрепата на СЛВ, който от миналата седмица е в Близнаци. За повече от година и половина напред, до януари 2022-ра, възходящият лунен възел ще ви подтиква към изява на творческата ви природа и на умението ви да мотивирате околните за общи дейности. Ретроградната Венера сега и през месец юни ви дава възможност да преоцените отношенията с някои колеги, с хора, с които сте в един екип, да направите избори и промени, които да са полза на общата работа.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционално приповдигната седмица. В меркуриевия период на личната година сте, когато промените стоят на прага ви. В зоната на партньорството има динамика, която няма как да не сте усетили. СЛВ навлезе там преди дни, а за последно бе в периода 2001-2003 година. Придвижването му през Близнаци прави възможни неща, които сте искали и очаквали, но досега не са се случвали. ЮЛВ съответно е във вашия знак и до края на следващата година бележи граници, в които вашата личност ще търси път за себедоказване и заявяване. Растеж, придвижване, преместване в по-добри за вас условия. Но сега ретроградната Венера в тази зона ще и прави донякъде подозрителни към намеренията на партньор или работодател. Известно напрежение в домашната среда ще провокира Марс, който ще се движи през Риби за месец и половина напред от сряда нататък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата е забележителна с почти едновременната ретроградност на три планети, едната от които е вашият планетен управител. Ретроградният Сатурн от понеделник, който се движи в зоната на кариерата, ще забави реализацията на някои очаквани дела, изисквайки преразглеждане и корекции. По-голяма активност предстои в зоната на финансите. СЛВ се движи там от предходната седмица, и ще го прави за повече от година и половина напред, до януари 2022-ра. Влиянието му върху зоната на притежанията е стимулиращо, обещава добър финансов индекс. Меркурий влиза в тази зона във вторник и заедно с Венера насочва към обмисляне на начини за подобряване, ако не за увеличаване на доходите, предвид конкретните условия, то поне тяхното задържане на удовлетворително ниво. Слънцето е във вашия знак, добре подкрепено от аспекти с другите планети и в края на седмицата може да ви зарадва с предложения и благоприятно стечение на обстоятелствата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои активна седмица. Началото е положено с навлизането на СЛВ в Близнаци на 5 май. Преминаването на възходящия лунен възел през зоната на кариерата и професионалната изява като цяло, е важно астрологично събитие за вашата група. За последно СЛВ е бил в Близнаци в периода 2001-2003 година. Настоящото преминаване ще бъде съпътствано от достатъчно добри възможности да заявите себе си като професионалист, да заемете по-добра служебна позиция или да разгърнете собствен бизнес. През тази седмица, а и за известен период напред, ретроградните планети ще създават някои задръжки и препятствия, през които трябва да преминете. Имате подкрепата и предизвикателството на Марс, който се настанява в срещуположния знак Риби за месец и половина. Марсовата роля в тази зона е да внесе динамика в партньорските отношения, за да се раздвижат дейности и хора, които досега са били извън вашето полезрение.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Сатурн става ретрограден в понеделник. Планетният управител ще се движи назад до 29 септември. Това е третата и последната година, в която ще преживеете неговата ретроградност във вашия знак. През тази година това ще се случи за периода 2 юли-29 септември. Сега Сатурн тръгва назад от 1 гр на Водолей, вашата зона на лични доходи и финанси. Ретроградността е възможно да повлияе върху приходи, да има забавяне в разплащане с клиенти и партньори, да ви се налага да се ограничите в разходите. На 5 май ЮЛВ излезе от вашия знак и сложи край на времето, през което бяхте подложени на поредица от кармични изчиствания, учейки важни житейски уроци. За повече от година и половина напред, до януари 2022-ра, СЛВ активира зоната на здравето, удобството и сигурността на ежедневието. Ще имате чудесната възможност да се сдобиете с нови, градивни навици и полезни умения.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. На 5 май СЛВ влезе на ваша територия, нещо което се е случило за последен път преди 19 години, през 2001-ва. Възходящият възел във вашия знак ще се задържи около година и половина, но силата му е основно в това да се фокусирате в промяната. Да търсите и намерите нов, свой път на развитие. Да излезете от коловоза на случващото се през последните години и да проправите пъртина, лично ваша. През тази седмица планетният управител идва на посещение на добра воля. Меркурий внася разнообразие в личните планове. Ретроградната Венера ще ви пази от разфокусиране и разпиляване. Може би трябва да промените нещо във външния си вид, да подобрите начина, по който се представяте пред околните.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои семейно ориентирана седмица. Активността е в другия въздушен знак Близнаци. Във вторник Меркурий навлиза там и отношенията с хора, които са надалеч, или сте разделени, могат да станат по-интензивни. Венера прави своята ретроградност тук, чието начало е през тази седмица. Планетата на хармонията и красотата ви подтиква да преразгледате отношението си към някои дейности, които биха ви ангажирали за известен период. Навлизането на СЛВ в Близнаци дава началото на период за изследване на вашите възможности, да знаете и да можете повече, да разкриете докрай своя потенциал през тази и през следващата година. Уменията ви да хармонизирате средата може би ще бъдат оценени от хората, с които споделяте една жизнена среда, съседи, близки приятели, родственици.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с началото на ретроградната фаза на планетния съуправител. Сатурн във вашия знак е голямо предизвикателство, което ви се случва на всеки 29,5 години. Сега предстои да преминете през първата ретроградна фаза във вашия знак, непълна, защото част от нея ще бъде в предходния знак – Козирог. Ретроградността на Сатурн повишава критичността, но също така и самокритиката. Ревизионерството, с което се свързва, може да ви помогне да видите някои свои пропуски, и това как да подобрите личната активност, собственото представяне пред околните, имиджа, авторитета. За повече от година и половина напред, до януари 2022-ра, СЛВ ще се движи през зоната на личните отношения, творчеството и децата. Благодатен период за съзидание, за лична изява на таланти, за начинания, в които да блеснете, за зачеване и раждане. Но през тази седмица ретроградната Венера от Близнаци ще ви прави в повече взискателни към отношенията с близък на сърцето ви човек, търсейки отговори на множество трудни за казване въпроси.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на приятелите. Подкрепата на определен кръг хора ще ви бъде много необходима през тази седмица. Навлизането на Марс в другия воден знак – Риби е обещание за активност в среда, от която се интересувате, търсите внимание, знания и насоки. Двете ретроградни планети в зоната на дългите връзки и партньорството задава период от няколко месеца, в който имате възможност да преосмислите отношенията си с някои хора, да отбележите проблемните зони и да направите някои корекции. Навлизането на СЛВ в Близнаци преди седмица внася нови нотки в ежедневието. За последно в този знак възходящия възел е бил през 2001 година. Активирайки интуицията ви колкото се може повече и повече, той ще ви прави достатъчно убедени в постъпки и намерения, особено в посока на повече вътрешна свобода при условия на доброволна и осъзната изолация.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Слънцето се движи в зоната на партньорството, във меркуриевия период на личната година сте, време за важни житейски промени. И те идват с раздвижването на астрологичната картина, в която три планети стават ретроградни. Настъпва време за преосмисляне и ревизия на отношения в близката среда, но още повече на финансовите дела. СЛВ на 5 май стъпи в зоната на съвместните финанси, което поставя темата за разглеждане сега и година и половина напред. Ретроградната Венера в тази зона насочва вниманието по критичен начин към някои обстоятелства, които са свързани с общи фирмени или семейни собствености, сметки, инвестиционни планове. Марс от Риби внася динамика в личните отношения, може би малко подозрителност и ревност, които да направят живота ви емоционално по-интензивен и динамичен.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Марс влиза във вашия знак за месец и половина. Марс е активатор на физическата енергия, на самочувствието и убедеността в собствената правота. Основният фокус е в домашната среда, където в началото на месец май се появи СЛВ. За последно е бил там в периода 2001-2003 година. Съответно ЮЛВ ще се движи в зоната на кариерата до януари 2022 година. Така семейните и професионални ангажименти ще се надпреварват да заемат повече внимание и време, поставяйки ви пред трудни избори. Ретроградната Венера през тази седмица в Близнаци е с намерение да внесе порядък в домашната среда, но след като предизвика някои належащи промени, свързани с друг човек/други хора. Меркурий в тази зона също внася безпокойство и грижи, които са предимно в позитивния спектър.

Дати на някои астрологични събития

На 11.05.2020/ 7:09/Сатурн ретрограден от 1°Водолей

На 12.05.2020/0:57/Меркурий в Близнаци

На 13.05.2020/7:17/Марс в Риби

На 13.05.2020/9:45/Венера ретроградна от 21°Близнаци

На 14.05.2020/17:32/Юпитер ретрограден от 27°Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през трета и четвърта четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии