Седмичен хороскоп 11-17 март 2024

2024 03 11

Слънце-Нептун в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни не особено интересна в астрологично отношение седмица. До четвъртък планетите са сбити в 4 знака, между Водолей и Телец. Движещи се в по-малко от 1/3 -та от зодиакалния кръг те не могат да направят нито един предизвикателен аспект като квадрат и опозиция, а също така и тригон (120 гр.). Аспектите задават комуникация, обмен на енергия, взаимно влияние, изискване и контрол на една планета с друга. Така до четвъртък всяка планета е оставена на самотек, което от своя страна подсилва анархистичните нагласи на хората.

Луната е нарастваща и се движи между Овен и Рак.

В понеделник водната стихия взима превес с преминаването на Венера в Риби, която добавя своето влияние към това на Слънцето, Сатурн и Нептун. В Риби Венера „плува в свои води“, това е знакът на нейната екзалтация. След отминалото новолуние в Риби в неделя и предстоящия съвпад на Слънцето и Нептун в Риби, може да се каже, че преминаваме през седмица със силно водно влияние. Благословия за хората на изкуството. Музите са на ход, вдъхновявайки творците да създават повече истинска красота около нас, чиято липса все повече се усеща.

Силното водно влияние подвежда сетивата. Желаното се приема за истина, това което виждаме обаче не винаги е точно това, за което се представя. Илюзията подменя реалността, както изкуственият интелект генерира своите картини.

В неделя идва проблясък при някои хора с квадрата на Луната към Слънцето. В лунния цикъл тази първа квадратура (сходящата) е по-силната от двете. В допълнение е участието на Нептун. В действителност Луната застава в квадрат към съвпада Слънце-Нептун в неделя. Фигурата може да се нарече рядко случваща се. Квадратите Луна-Слънце са два пъти всеки месец, но Слънцето и Нептун се срещат един път в годината. Както вече знаете, мястото на срещата се определя от по-бавното космично тяло, в случая планетата на фантазиите – Нептун.

Луната в Близнаци предполага много говорене в почивните дни. Докато съвпадът Слънце-Нептун в Риби склонява към усамотение, изолация, потъване в дълбок размисъл, медитация, авключване на вътрешното виждане, активна интуиция и повишена чувствителност, Луната в Близнаци дърпа езика за говорене и вкарва някои хора в така наречения „обяснителен режим“.

В обществените отношения Луната е събирателен образ на народа. Слънцето е на елита и управляващия държавен глава. С две думи народът ще иска обяснение за нещо сторено от най-главния. За кой ли път.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с Луна в Овен. Тя ви носи прилив на енергия и вдъхновение да следвате собствения си път. Да напомня, че СЛВ е в знака ви, предстои ви скок, към който трябва да подходите със свеж ум и чисто сърце. Сега сте в сатурновия период на личната си година, време за разчистване, приключване,равносметка и планиране на бъдещето. Процеси, които ви засягат, се развиват скрито засега. С идването на Меркурий в знака ви ще получавате сигнали и знаци, които да ви подсещат. А когато в края на седмицата и Луната пристъпи прага на знака Овен,отправяйки претенции към съвпада Слънце-Нептун, картината съвсем ще ви се разкрие.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв седмицата започва вдъхновяващо с Луна в другия огнен знак Овен. В полето на новите възможности преминаването и през СЛВ ще освети за пореден път нова посока и нови възможности. В понеделник Венера влиза в Риби и допълнително активира зоната на финансовата подкрепа. Струпването на четири космични тела в нея я правят приоритетна и значима поне до края на април. Сряда и четвъртък са добри бизнес дни с подкрепа за сключване на договори и сделки. В края на седмицата и особено в неделя „теренът е хлъзгав“, отлагайте взимането на важни решения за следващата седмица.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. В полето на романтиката и любовта Луната ще срещне СЛВ, което за необвързаните отваря врати за нова връзка. В понеделник Венера влиза в Риби. В зоната на семейството и рода идването на Венера е празник. Планетата на красотата и хармонията носи в дома мекота в отношенията, разбирателство и красиви очаквания. Транзитът и ще бъде до 5 април, след което влиза в зоната на любовта, творчеството и децата. Така в марсовия период на личната година и до края на април ви очакват предимно радостни преживявания. Но, в края на тази седмица бъдете внимателни и недоверчиви.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва с преминаване на планетния управител в следващ знак. В понеделник Венера започва транзита си в Риби. Преминаването през водния знак ще продължи до 5 април. В зоната на приятелството и подкрепата, на екипната работа и приятелския кръг омайницата Венера ще ви прави по-привлекателни и популярни, търсени за компания и съвместни ангажименти. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак като ще премине през съвпади с Юпитер и Уран. Време е както за лична инициатива, така също за активно включване в групови активности. В края на седмицата съвпадът Слънце-Нептун в квадрат с Луната създава някои противоречия в отношенията с приятелския кръг или екипа, към който се числите. Възможни са изненади от думи и поведение на някои хора.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на тайните. Планетният управител и Луната в първите дни са в полето на интензивните партньорски отношения и задълбочаване на възникнали вече проблеми. От понеделник, 11 март, Венера е в срещуположния знак Риби. Транзитът на планетата на любовта и красотата, но и на справедливостта ще продължи до 5 април. Венера в зоната на партньорството е добронамерена и подкрепяща дългите връзки,всякакви съюзи, обединения и съдружия. С нейна помощ можете да стабилизирате връзката си, да подобрите отношения и да разширите кръга на партньорството в бизнес средата си. В сряда и четвъртък могат да се появят интересни предложения. В края на седмицата се заредете с повече недоверие към привлекателни на външен вид неща, и хора.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои седмица на търсене и намиране на подкрепа в най-близкия семеен кръг от хора. В понеделник Венера влиза в комфортна за нея зона, тази на зодиакалния знак Риби. Планетата на красотата и хармонията ще се движи в тази зона до 5 април. В полето на ученето и комуникацията Венера е учител по дипломация както в словото, така и в поведението. С нейна подкрепа можете да се включвате в различни нива на обучение, да пътувате комфортно, да намирате сърдечни приятели, да се сближавате със съседи, да общувате активно с близката приятелска среда. В края на седмицата се опрете на характерния за зодията скептицизъм.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци астрологичната картина предполага голяма активност в професионалната сфера. В понеделник Венера влиза в полето на кариерата и ще се движи там до 5 април. За тези три седмици планетата на хармонията и красотата ще привлича внимание върху вашата работа. Тя ще подкрепя желанието ви да бъдете по-дипломатични и вслушващи се в мнението на другите. Жените ще играят важна роля в полето на преговори, договаряне, на бизнеса и сделките, можете да разчитате на тяхната подкрепа. Краят на седмицата обещава безпокойство с идването на Луната във вашия знак и квадрата и със съвпада Слънце-Нептун. Използвайте почивните дни по предназначение. Почивайте.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои седмица на партньорството. В работното ви обкръжение вероятно ще се появят нови хора. От понеделник планетният управител е в Риби, в знака на удобството и разгръщане на потенциала. В полето на здравето и работните отношения ролята на Венера е да успокоява и балансира, да насърчава грижата за здравето и дипломатичността в отношенията с околните. В сряда и четвъртък могат да се появят интересни оферти свързани със собственост. В края на седмицата избягвайте неща, които изглеждат твърде хубави, за да са истина.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица с много движение. Периодът е добър за промяна в начина на придвижване, за смяна на личното МПС. В понеделник Венера е вече в зоната на личните доходи. В Риби планетата, съперничеща си с Юпитер по благодат, ще ви помага да вкарате в ред личните си финанси. С нейно покровителство можете да увеличите доходите си, да привлечете нови възможности в тази посока сега във времето на нарастваща Луна след новолунието в Риби. Но не и тази неделя. В края на седмицата бъдете сдържани по отношение финанси и инвестиции.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои професионално активна седмица. Луната в кардиналния Овен ви въвлича в обстоятелства, в които трябва да проявите твърдост на характера. В понеделник Венера влиза в другия воден знак Риби и ще се движи през него до 5 април. Транзитът на Венера през Риби е в юпитеровия период на личната година, което повлиява благоприятно стремежите ви за професионален растеж. Изборът на нова посока, поставянето на нови цели може да бъде много ползотворно под нейното влияние. Активният воден знак, където беше и новолунието в неделя, стимулира творческата страна на личността ви. В това отношение сряда и четвъртък могат да бъдат много продуктивни. Някои ще получат добри оферти. В края на седмицата имайте „едно на ум“ преди да се включите в нещо ново, или да поемете личен ангажимент.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои романтична седмица. В понеделник Венера влиза в зоната на любовта, творчеството и децата. Планетата на любовта идва тук всяка година, но сега тя добавя своята розово/небесно синя светлина към енергиите на още три планети, включая Слънцето. Доминирането на водната стихия активира творческия потенциал у вас. Време за прекрасни творби и дори шедьоври. В марсовия период на личната ви година и особено след новолунието в Риби жизненият тонус е максимално висок, активността голяма, блясъкът ослепителен. Радвайте се на вниманието и признанието, което получавате. В края на седмицата обаче не бъдете прекалено доверчиви, сдържайте емоциите, обмисляйте добре всяка дума и всяка стъпка.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои още една запомняща се седмица. Значителна част от вниманието и енергията ви ще бъдат обвързани с решаването на финансови въпроси. В понеделник Венера влиза във вашия знак и удължава времето, в което често сте в центъра на вниманието на околните. Струпването на планети във вашия знак си има плюсове и минуси. Налага се да се включвате лично, да бъдете главно действащо лице, да се радвате на повече внимание, но и да носите повече отговорности. Важните си срещи насрочвайте за сряда и четвъртък. В неделя обаче бъдете резервирани към ласкателства и неясни предложения.

Дати на някои астрологични събития

На 11.03.2024 г в 23:50 ч Венера преминава в Риби

Слънце съвпад с Нептун в 27Риби на 17.03.2024 г в 13:22 ч

Луната е без курс на:

12.03.2024 13:08 – 13.03.2024 2:28

15.03.2024 0:29 – 15.03.2024 5:15

17.03.2024 6:43 – 17.03.2024 11:40

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии