Седмичен хороскоп 11-17 ноември 2019 година

ПЛ 12 11 2019 през Слънцето

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е интересно от астрономична и от астрологична гледна точка, от теологична също, тъй като 11 ноември е ден на св. Мина. Честито на родените в този ден като по мои наблюдения те са много, датата 11 11 е привлекателна за въплътяване.

Честито на рождениците и на имениците!

В понеделник е съвпадът на Меркурий и Слънцето. Меркурий е най-близката до Слънцето планета в слънчевата система. Той се движи синхронично с него, много често в един и същи знак, защото орбитата му позволява отклонение най-много на 28 градуса, по-малко от дължината на един зодиакален знак. През годината Меркурий прави по 6-7 съвпада със Слънцето.

Всички те са, когато Слънцето, Земята и Меркурий, застанат почти на една и съща права като в едни случаи Меркурий е между Слънцето и Земята, а в други Земята е между Слънцето и Меркурий. Двата случая са разграничими и се наричат съответного долен или горен съвпад. Долният съвпад е в период, когато Меркурий е между Слънцето и Земята, и се случва винаги, когато планетата на комуникациите е ретроградна. Тогава Меркурий е в точката от своята орбита, когато е най-близо до Земята. От годишните съвпади, общо 6-7 на брой, долните съвпади за една година са 3 или 4.

По време на долните съвпади, хипотетично би трябвало да наблюдаваме преминаване на Меркурий през диска на Слънцето 3-4 пъти в годината. Това не се случва, защото е нужно още нещо. Нашият субективен земен поглед преценява движението на космичните тела от Слънчевата система спрямо плоскостта на земната орбита- еклиптиката. Както Луната в своето движение около Земята пресича тази плоскост в определени точки, които наричаме лунни възли, така и Меркурий (Венера и другите също) има своите точки на пресичане-меркуриевите възли. Оста на меркуриевите възли засега е в Телец-Скорпион, възходящият, при перихелий е в Скорпион.

Когато долния съвпад на Меркурий и Слънцето е в голяма близост, в съвпад, с оста на меркуриевите възли имаме пасаж на Меркурий и можем да го наблюдаваме как преминава през слънчевия диск. Цикълът на пасажите е неравномерен, но много по-кратък от този на Венера. Пасажи можем да наблюдаваме само при вътрешните планети – Меркурий и Венера. Интервалите от време на пасажите на Меркурий са различни, могат да бъдат през 3, 7 ,13, 33 години, средно 13-14 да едно столетие. Назад във времето пасажи на Меркурий е имало на – 9 май 2016 година, на 8 ноември 2006, на 7 май 2003 -та.

Преминаването на Меркурий през диска на Слънцето може да се види само със специални оптични средства, тъй като планетата е много малка в сравнение със Слънцето, и се губи в неговите лъчи. Преминаването е с продължителност около 5 ч и 30 мин.

Точният съвпад на Меркурий и Слънцето е на 11 ноември 2019 година в 17:22 ч. бг.време.

Астрологически, пасажът на Меркурий е време на неговото игнориране. Меркуриевата енергия се разтваря в тази на Слънцето. Егото е доминиращо и захлупва способността за мислене и анализ. Срещата на двете космични тела е в 19 градуса Скорпион. Възможно е да окаже неблагоприятно влияние върху способността за разсъждаване и взимане на адекватни решения при тези, в чийто натални карти съвпадът попада върху рождени Слънце, Меркурий, АС, или други важни астрологични точки. При някои хора ще се прояви като невъзможност да преценят себе си и в желанието си да се покажат такива каквито не са, ще положат много усилия да скрият нещо. При ретрограден Меркурий в Скорпион се скрива надълбоко, но и се разкриват добре скрити стари неща.

Другото важно астрологично събитие за тази седмица предстои във вторник. На 12 ноември в 14:34 ч е пълнолунието в 19 Телец. Уран, който се движи в този земен знак, е свободен от обвързаности с другите планети, с изключение на Луната. Планетата на анархията, неаспектирана, е също толкова провокативна както, когато е с напрегнати аспекти. Подтиква, тези които са с подходящата нагласа, към арогантност, незачитане на чуждо мнение и права, претенциозност и разрушение. В Телец тази енергия се развихря в материалните дела и финансовата сфера. Нечии материални интереси ще бъдат сериозно засегнати в дните на пълнолунието.

Пълнолунието в Телец е благодатен период на радост на сетивата, за очите, и за сърцето. Земята ни е дала, каквото е могла, остава ние да го съхраним и използваме.

През миналата седмица стана точен, за трети път тази година, един много важен аспект, секстилът между Сатурн и Нептун, носител на божествена мъдрост и прозрение. Аспектите между далечните планети в личните карти показват интересна съдба и значими житейски задачи в настоящата програма за живот. Като транзитни, тези аспекти задават периоди на глобални събития, които касаят съдбите на много хора. Развитието на този аспект с акценти през януари, юни и ноември виждаме отразен в събития по света и у нас. На ретрограден Меркурий да се върнем назад във времето. Както вече писах, точно такъв секстил на Сатурн и Нептун, и двете планети на трон, е имало през 1696 година, в месеците април и декември. През април тогава водната енергия, както и сега, е била много активна с три планети във водни знаци и СЛВ в Скорпион, и те съответно касаят събития свързани с водата, с голямата вода – морето, океана и флота. „На 3 април 1696 г. Във Воронеж, по заповед на Петър І, са спуснати на вода 2 линейни кораба, 23 галери, 4 брандера и др. съдове. По този начин започва изграждането на съвременния флот на Русия и борбата и за излаз на Балтийско море.“ Мъдростта и прозорливостта на един голям държавник. Раздвижване има сега и в нашите морски среди, но с други мащаби.

Към секстила Сатурн-Нептун през тази седмица се включва Меркурий. Вестоносецът на боговете след като направи пасаж и премине през диска на Слънцето, получава силен импулс, който пренася към секстила Сатурн-Нептун. С тях Меркурий прави двоен секстил, бисекстил, с тригон към Нептун и секстил към Сатурн. Заради ретроградността на Меркурий тази конфигурация има триетапност. За пръв път се образува в средата на октомври 2019-та при директен Меркурий, сега на 13-14 ноември ще бъде при ретрограден, а в края на месеца предстои за трети път бисекстил отново при директен Меркурий. Фокусът е в Сатурн в Козирог. В средата на октомври е задвижен процес, с потребност да се вземе решение, сега се подновява, и в края на месеца се очаква наистина да се вземе важно решение, което касае много хора. Ролята на пасажа на Меркурий е да се изчисти темата от дребнавостите и от ненужните неща, за да се акцентира на главното. Или за да се наложи нечий авторитет.

Четвъртък, 14 ноември, се очаква да бъде свръх емоционален за една група хора, особено тези с акценти в рождените карти в подвижните знаци Близнаци, Риби, Стрелец и Дева. Луната в Близнаци подсилва ефекта на квадрата на Венера и Нептун,който става точен в четвъртък. Трите планети символизиращи любовта- родителска, интимна и духовна са в напрегнати отношения и тя се скрива от погледите. Остават да властват грубата сила и прагматизма. Обаче за кратко.

В края на седмицата ни очаква хармонична астрологична картина. Луната отново играе ролята на активатор. В Рак, тя прави голям воден тригон със Слънцето и Нептун. Той ще лекува душевни рани и ще ни зареди с много надежда за по-добри дни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с преход на Луната от вашия знак в съседния – Телец. Това прави активна оста на финансите в слънчевия хороскоп и те ще бъдат важна тема в следващите дни. По тази ос се разполага както Уран с неговите неочаквани обстоятелства и пълната Луна, така и съвпадът на ретроградния Меркурий със Слънцето. Бъдете внимателни с финикийските знаци, както и със собствености, в които имат участие и други хора. Пълнолунието в тази зона носи добри доходи, или договаряне на бъдещи източници за такива. Но ретроградният Меркурий е склонен да изравя неща, които могат да се окажат пречка за някои планове. В почивните дни намерете начин да бъдете с най-близките си хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак – Телец. С нейно участие се активира зоната на професионалната изява, отношенията с колегите и кариерното развитие. Възможно е да бъдете изненадани от интересно предложение за нова работа, или за заемане на по-добра служебна позиция. Вероятно ще бъдете ухажвани и атакувани с ласкателства, които колкото повече са, толкова по-силно трябва да ви светва „червената лампичка“ за нещо, което се скрива. Не бързайте, дайте си време за проучване и размисъл. В средата на седмицата, повече в четвъртък, назрял конфликт с близък човек може да намери нелицеприятен начин на изразяване. Прекомерни разходи или скрити досега задължения могат да бъдат една от причините. В края на седмицата си дайте почивка, далеч от шум и дразнители.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с неочаквани промени в графика. Ще ви се налага бързо да се напаснете към нови условия. Пълнолунието в Телец ви предлага много работа и ангажименти за 24 часов работен ден. Силното ви чувство за отговорност няма да позволи да отказвате и така си подсигурявате голямо натоварване в следващите дни. В четвъртък, когато Венера и Нептун са в квадрат, а и Луната от срещуположния знак Близнаци усложнява картината, контролът над емоциите ще падне. И по-добре да няма много хора наоколо. Позволете си почивка, търсете изпитаните и подходящи за вас начини за разтоварване на напрежението. Отговорете на поканата за споделена почивка с приятели или роднини. Почивните дни в сатурновия период на личната година са удачни да направите неща, които сте планирали и отлагали досега.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на пълнолуние в Телец. Това се случва един път в годината и често бележи време на доволство от себе си, както и на похвали отстрани. И сега за част от групата това ще бъде така. Участието на Уран от вашия знак може да направи някои обстоятелства твърде неочаквани. А особения съвпад на Меркурий и Слънцето в срещуположния знак да постави в центъра на събитията друг човек, или група хора. Възможно е да имате предложения за съвместна работа от хора или място, при които вече сте били. В средата на седмицата планетният управител прави квадрат с Нептун. Това прави седмицата още по-сложна за договаряне и стопляне на отношения. Изчакайте за целта почивните дни, излезте сред природата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълнолуние в другия земен знак Телец. Това е благоприятен период в годината, когато се очаква реализация по важни за вас дела, проекти, начинания, в които сте вложили много умствена и физическа енергия. В началото на седмицата е възможно да бъдете изненадани от развоя на събитията. Отношенията с институция, учреждение, агенция, от която зависите за документи или съгласие за дейност, могат да бъдат интензивни и с неочакван край. Част от информацията, която е нужна, вероятно е спестена, укрита, или неглижирана, и това да налага повторни действия. Сряда е ден, в който можете да защитите позицията си. Но в четвъртък бъдете нащрек и резервирани. В петък след обед и в събота можете да поправите „счупеното“ в четвъртък.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Телец. Време за реализация и събиране на плодовете на труда за последните няколко месеца. Ако зависите в работата си от други хора обаче вероятно в началото на седмицата ви очакват изненади. Грешките на участник, отново ще трябва да поправяте вие, или да поемете отговорност за щетата. Пасажът на Меркурий провокира честолюбието, но също така чувството за справедливост. При добра воля и добър подход пълнолунието в Телец ще ви помогне да решите всеки проблем и да излезете от трудна ситуация. Планетният управител с намира в благоприятна астрологична среда и ви помага да стъпите на здрава основа. Дори нещо повече, обещава лидерска позиция в настоящата среда, или в нова такава. Оглеждайте се за по-добри възможности в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с изненади. Те може да касаят хора от далеч, или дълбоко заровени в паметта събития от миналото. Пълнолунието в Телец дава възможност да проявите знания и способности, които сте неглижирали досега. На тази основа можете да стъпите и да надграждате с нови знания и умения,които да развиете в близко бъдеще. Не пропускайте възможностите независимо колко незначителни изглеждат на пръв поглед. В материалните дела ще имате успех, особено такива за имоти и собствености. От сряда до петък Луната е във вашия знак, което ви прави убедителни в изказа. Но в четвъртък Венера в квадрат с Нептун могат да ви поднесат разочарование и недоверие от страна на околните. Събота е по-благоприятна в това отношение. В средата на седмицата избягвайте конфликти с партньори.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата е все още неспокойно, заради разпадащата се квадратура на Марс и Плутон в кардиналните знаци. Пълнолунието, макар и в неподвижния Телец, не внася успокоение, а напротив, прави всичко свързано с материални дела по-интензивно и наситено със събития. Много емоции съпътстват пълнолунието в Телец,в което активно участие има и ретроградния Меркурий. Планетният управител през тази седмица е притиснат от аспектите с Нептун, Лилит и Луната в четвъртък и петък. Ще ви се налага да се обяснявате и оправдавате, особено за неща свързани с документи, сметки, разчети. В почивните дни имате много работа, но и повече видимост за това, което предстои.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с предизвикателства. Луната прави съвпад с планетния управител и това разбърква някои от сигурните точки в графика за следващите дни. Съвпадът, много особен този път, между Слънцето и ретроградния Меркурий в зоната на социалната изява и поставя в сложни отношения с някой, от когото зависите, или така поне външно стоят нещата. Нечий авторитет ще търси начин да се наложи над ваше мнение, или посока на действие. Изходът от ситуацията зависи от способността ви да отстоявате себе си и е временна. Пълнолунието в Телец разширява базата, върху която можете да стъпите. На път сте да сключите изгодна сделка за покупка на имот. Не бързайте с приключване на преговорите, разглеждайте подробно документите, отново и отново, докато се убедите,че всичко е изрядно.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои относително спокойна седмица. Колкото може да бъде при пълнолуние, но тъй като в кардиналния кръст няма напрегнати аспекти отдъхнете си и давайте своята подкрепа на тези, които имат нужда. Пасажът на Меркурий в Скорпион слага акцент върху отношенията с близък на сърцето ви човек. За запазване на добрия тон е много важно да не придавате голямо значение на дребни неща. Особено такива изровени от миналото. Пълнолунието в Телец насочва фокуса на вниманието в общите дела. Ще имате радост и удовлетворение от неща, които правите заедно с други хора, и за други хора. В средата на седмицата разочарование от приятел може да ви разстрои, но в следващите дни, особено в събота имате, добра възможност да балансирате плюсовете и минусите на ситуацията и да намерите спокойствие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. Особеният съвпад на ретроградният Меркурий и Слънцето ви поставя в специални условия в началото на седмицата. Честолюбието ви ще бъде поставено на изпитание. Нечие пренебрежително отношение, незачитане на вашето мнение или на личния ви труд, може да мине границата и да предизвика справедлив гняв. Това не променя усещането ви за вътрешна сила, още повече,че пълнолунието в срещуположния знак носи доказателства. Пълната Луна в Телец изисква яснота в отношенията с партньора. Критичен момент може да настъпи в средата на седмицата, заради неясноти в личните финанси. Може би харчите повече, отколкото можете да си позволите, или сте пропуснали някои настоящи задължения. Интимните отношения също подлежат на изпит и ревизия. Почивните дни предлагат възможности за изясняване и подобряване на отношенията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, започва с някои заплетени ситуации, в които ще се опитвате да търсите верния път и истината. Умението ви да съчувствате на хората и да се отнасяте с разбиране към постъпките им, каквито и да са, ще бъде подложено на изпитание в началото на седмицата. И вие можете да избухвате, и то още как. Някои могат да го разберат от първо лице в четвъртък, когато Венера прави квадрат с Нептун от вашия знак. Добър начин е да се измъкнете по рибешки. Можете да разчитате на авторитетни приятели. Или да отложите за края на седмицата, когато астрологичните условия са изцяло във ваша подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития

Солнце съвпад с Меркурий на 11.11.2019 /17:22

На 12.11.2019/ 15:34/ Пълнолуние в 19°Телец

Венера квадрат с Нептун на 14.11.2019 /19:06

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

12.11.2019 /17:48 – 13.11.2019/ 10:46

15.11.2019 /13:40 – 15.11.2019 /18:15

17.11.2019 /22:14 – 17.11.2019/ 23:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. VERONIKA каза,

    Писа на ноември 11, 2019 @ 12:40

    ЗДРАВЕЙТЕ!КАК СЕ ОТРАЗЯВА ПАСАЖ НА МЕРКУРИЙ, КОГАТО СИ РОДЕН С РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ? МОЕТО СЛЪНЦЕ Е В СЪВПАД С РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ, А ПАСАЖ ЩЕ БЪДЕ НА 7 ГРАДУСА ОТ ТЯХ.ВЪНШНИ ЛИ СА СЪБИТИЯТА ИЛИ СЕ ПРЕЖИВЯВА КАТО ВЪТРЕШЕН ПРОЦЕС? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА ВИ!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии