Седмичен хороскоп 11-17 октомври 2021

Es21Сатурн директен от 11 октомври

Слънце-Юпитер в тригон

Слънце-Плутон в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Обръщането на Сатурн е важен астрологичен момент всяка година. Той отбелязва началото на директната фаза на планетата, която фаза продължава около седем месеца. В седмицата плюс/минус точния момент от влизане и излизане от ретроградната фаза, планетата се движи с минимална скорост, между 10 и 0 процента от средната, и обратно. По този начин бавна и почти неподвижна, нейното влияние се засилва и фокусира с голяма мощ. Това което е набирало сили за изразяване, под влияние на господаря на кармата, излиза на повърхността, става видимо и могат много хора да го усетят. Сатурн хлопва вратата, удря със съдийското чукче, произнасяйки присъдата си. И тя е окончателна.

В понеделник, 11 октомври, преди изгрева на слънцето, от 6-я градус на Водолей, Сатурн тръгва в права посока. Като планета учител Сатурн е много строг, изисква да бъдем прилежни ученици, не зубрачи, а истински да учим уроците, които ни преподава. Те са много, но този за почтеността е един от важните. Имай мярка, не злоупотребявай с властта си!

Директният Сатурн ще повлияе в желана посока делата на въздушните знаци от първата декада. Останалите ще се радват на чудесния , който огрява цялата седмица,но става точен в петък, 15 октомври. Доброто настроение, което съпътства този аспект, ще носи удовлетворение на целия зодиак. Тригонът Слънце-Юпитер се случва два пъти за една година, но всеки път в различен знак, в зависимост от положението на гиганта. Сегашният хармоничен аспект е в 22-я градус на въздушните знаци Везни-Водолей.

В компанията на хармонични връзки между Венера-Меркурий-Сатурн, тригонът Слънце-Юпитер,в който участва и Луната в съвпад с големия добротворец, усилва позитивната си съзидателна енергия. Седемте планети във въздуха и огъня подкрепят мислене, творчество, предприемчивост, там където ги има, зареждат с ентусиазъм и голяма вяра в себе си. От следващия понеделник, когато Меркурий и Юпитер тръгнат в права посока и наближи пълнолуние в огнения Овен, настъпва време за скок,но и за събиране на плодове.

През втората половина на седмицата навлизаме в зоната на парадоксите. Слънцето като основен водач на нашите стремежи, като лидер на желанията, а в ежедневието водещата идея, наред с тригона си с Юпитер, прави своя стрес тест с Плутон. Двата силни аспекта действат през цялата седмица, предизвикващи амбиваленти чувства у много хора, едновременно радост и тъга, любов и омраза, задоволство и неудовлетвореност. Хронологически втори е квадратът Слънце-Плутон в кардиналните знаци Везни-Козирог, в неделя, но усещане за него ще имаме още в началото на седмицата. Аспектът посича тези, които много говорят, обичат да се хвалят, или просто нямат словесни задръжки, това от една страна. Прибързаното немъдро поведение, реакциите без отчитане на цялата картина, също са на прицел и окастряне. Видяхме в края на миналата седмица по време на тао квадрата Плутон-Ерис-Марс какви елитарни размествания се случиха. Сега Слънцето попада в такава сложна конфигурация с Плутон и Ерис, но и в компанията на Марс. Ако една пешка бе пожертвана, преди, то сега идва ред на по-сериозни фигури. Интересен финал на седмицата ни очаква.

В личните дела на хора, в чиито натални карти кардиналният засяга съответни зони, могат да имат резки промени както в отношенията, така и в здравословното състояние.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в друг огнен знак- Стрелец. Заедно с Венера в този, сроден на вашия, знак те задават приповдигнато настроение и желание за вършене на много неща едновременно. Период благоприятен както за професионална активност, така и за такава в личните дела. В средата на седмицата въздушния тригон Слънце- Юпитер повишава емоционалния градус и желанието да ангажирате със себе си повече и повече хора. Приятелите заемат важно място, имате нужда от тях и подкрепата им. Директният вече Сатурн постепенно ще я увеличава. От сряда нататък обаче квадратът Слънце-Плутон става доминиращ. Кардиналната му природа засяга предимно тези от втората половина на знака, но за всички носи риск от неприятни преживявания в края на седмицата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционално приповдигната седмица. При доминирането на въздушната стихия и включване на Венера и Луна в огнения Стрелец началото на седмицата е позитивно предизвикателно. Аспектираното Слънце ви кара да се включвате в много дейности, да участвате навсякъде, да търсите или давате мнение и в голяма степен да разпилявате огнената си енергия. Директният Сатурн задава известни рамки като ви насочва към важното за вас, особено в полето на партньорството. След седмица и Юпитер се изправя там, което оправдава добрите очаквания към работодатели и клиенти. Тригонът на планетния управител с Юпитер е силен подтик да искате резултати от труда си, а не само обещания. Квадратът му с Плутон обаче предупреждава да бъдете внимателни със здравето си.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. С Венера във вашия знак в следващите дни можете да водите успешно другите в посока на защита на справедливостта. Тригонът Слънце-Юпитер ви подкрепя през цялата седмица като ви зарежда с оптимизъм и вяра. Директният Сатурн ви вдъхва вяра в собствените принципи и убеждения. Не разпилявайте тази благодатна енергия, насочете я за смислени и важни за обкръжението ви цели. Повече внимание в края на седмицата изисква квадратът Слънце- Плутон, особено за тези които имат хронични здравословни проблеми. Бъдете внимателни със собствености и вещи.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата е забележителна с обръщането на Сатурн. Далечната планета се движи в зоната на кариерното развитие, професионалната изява е социалната интеграция. С нейна помощ за около три години привличате или отблъсквате подкрепа за начинанията си. В този период, тръгвайки в права посока и при Слънце също във въздушен знак, той ви съдейства за реализация на положени от вас усилия, вложени средства и много търпение. Тригонът на Юпитер, който е също в зоната на кариерата и Слънцето още повече засилва темата, като дава възможност колелото на късмета да попадне на точното място. Неблагоприятните аспекти в края на седмицата могат да ви включат в решаването на здравословни проблеми.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица отдадена на близките. Венера в Стрелец прави зоната на дома център на разнообразни активности. Директният Сатурн ви освобождава от някои задръжки, свързани със собствености. Здравето, вашето и на близки хора, може да бъде в центъра на вниманието ви, с добри очаквания за подобряване и стабилизиране. Слънцето огрява полето на доходите и тригонът му с Юпитер е зареден с очакване за добри приходи и възвращаемост на инвестиции. В края на седмицата бъдете внимателни с откровенията за материалното ви състояние.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на обръщането на Сатурн. Планетният управител тръгва в права посока в първите часове на понеделник, а вечерта Луната е във вашия знак. Така началото на седмицата е обнадеждаващо и в голяма степен в сферата на финансите, където напоследък мнозина имаха задръжки. Слънцето от зоната на кариерата е много активно в следващите дни. Аспектите са противоречиви, но раздвижването, което се случва в резултат на тях, е указание за здравословни позитивни промени. Известно притеснение носи кардиналният квадрат на Слънце-Плутон, особено за тези от последната декада, с рождено слънце около 24 -я градус. Избягвайте излишно претоварване, физическо и емоционално, както и попадане в рискови ситуации.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. Слънцето се движи през зоната на любовта и сърдечните дела, на творчеството и децата. Активността на въздушната стихия с пет планети в нея,а в края на седмицата- шест с Луната, създават еуфорична нагласа в мнозина от групата. Усещането, че нещата се нареждат по желания от вас начин, се засилва с тръгването на Сатурн в права посока. Някои от пречките, които срещахте в последните месеци, са от неговата ретроградност, която приключва в първите часове на понеделник. Слънчевата активност е много голяма в астрологичната картина през тази седмица. Яхвайте подемната вълна с една уговорка, ретроградният Меркурий може да поднесе много изненади. В края на седмицата не прекалявайте с откровеностите.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои комуникативна седмица. Сатурн става директен в полето на личните отношения, сърдечните дела, любовта, децата, творчеството. Това което е търпяло задръжки по негова вина, условно казано, сега отваря врати и ви приканва да действате. При тези с рождено Слънце около 6-я градус, започва активната част на сатурновия подем, време за професионален напредък и стабилизиране в кариерата. Слънце и Юпитер носят подарък на всички от зодията, но вероятно по-голям за тези с рождено слънце около 22 -я градус. Кардиналният квадрат Слънце-Плутон обаче към края на седмицата предупреждава за по-голям контрол в приказки и действия. Ако имате проблеми с кръвното или със сърцето, избягвайте рискови ситуации и скандали.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на изправяне на Сатурн от Водолей. Тръгването в права посока на планетния съуправител е важен момент от годишния хороскоп, когато неговото влияние върху личните дела и собствените начинания преминава в позитивната страна на спектъра. Доминирането на въздушните знаци създава подемна сила, която може да ви изпрати нависоко. Тригонът на Слънце и Юпитер от вашия знак също работи в тази посока. Ще ви трябват умения на опитен кормчия, за да хванете попътния вятър и да изведете кораба си в желаните води. Възможни са неприятности с хора отдалеч в края на седмицата. Бъдете внимателни на път.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои противоречива седмица. Активността във въздушната стихия ви кара да бързате, и понякога да пренебрегвате важни и изпитани във времето, лични принципи. Директният вече Сатурн от Водолей ще направи някои важни промени в отношенията ви с близки хора и приятели, по-ясни, по-определени за важни за вас житейски теми. Тригонът Юпитер-Слънце улеснява някои дейности свързани с имоти, роднини, съдебни дела, а като цяло е катализатор на позитивност и очакване на добри промени. В края на седмицата обаче предстоят предизвикателства. Слънце-Плутон в квадрат предупреждават да успокоявате себе си и околните в ситуации, когато това е много нужно, за да не се наврежда на отношения, и на здраве.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово ангажирана седмица. Директният Сатурн от полето на домашните ангажименти ще ви подтиква да се захващате сериозно с устройването на сигурен дом за близките. След седмица ще отпаднат и пречките заради ретроградните Меркурий и Юпитер, затова правете планове, мислете откъде и как да финансирате проектите си с начална дата след 18 октомври. През тази седмица тригонът Слънце-Юпитер ще зарадва някои от групата с неочаквани подаръци на съдбата. В края на седмицата обаче бъдете внимателни, ако ви се налага да пътувате.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои професионално активна седмица. Някои проблемни моменти там ще приемате твърде лично, което повлиява отношенията с хора, на които би трябвало да имате доверие. Точно то се оказва „дребното камъче, което може да обърне колата“, а напрежението между Слънцето и Плутон става много силно в края на седмицата. Затова бъдете максимално дискретни, не се хвалете, не споделяйте излишни подробности за планове и намерения. Тригонът Слънце-Юпитер от най-скритите зони на слънчевия хороскоп обещава тайна подкрепа и в крайна сметка добър завършек на проблемни ситуации.

Дати на някои астрологични събития

На 11.10.2021/5:16/ Сатурн директен от 6°Водолей

Слънце 120 Юпитер на 15.10.2021/ 13:46

Слънце 90 Плутон на 17.10.2021/ 14:12

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

11.10.2021 7:30 – 11.10.2021 20:15

13.10.2021 13:53 – 13.10.2021 23:47

15.10.2021 15:32 – 16.10.2021 5:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Васи каза,

    Писа на октомври 10, 2021 @ 23:13

    Г-жо Дачева,какво мислите,можем ли направим един паралел с квадратурата между Плутон(+Юп,Сат)и Слънце(+Л)и Марс през миналата година по това време? Тази годишната ми изглежда “по-мека”,но реалността е все по-квадратна. Благодаря.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 11, 2021 @ 12:44

    Васи,
    да, сегашната астрологична картина на квадрата Слънце-Плутон наподобява миналогодишната. Има много разлики и естествено развитие на транзитите. Марс не е в опозиция, а в съвпад със Слънцето, което го подсилва, а не го омаломощава. Тройката е разединена и от квадрат Юпитер сега е в тригон със Слънцето. Обнадеждаваща, има развитие на позитивни сили.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии