Седмичен хороскоп 11-17 септември 2023

2023 9 15 на 15 септември

Меркурий директен на 15 септември

Слънце-Уран в тригон

Венера-Юпитер в квадрат.

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Усетихме обединената сила на ретроградните планети през изминалата седмица. Включването на Юпитер, и то в земния знак Телец,при доминираща земна стихия и следваща я водна, а той дава всичко по много, беше капката, която преля чашата. Жестоко наводнение у нас и още по-опустошително в южната ни съседка. Болката и страданието обединяват хората. Очевидно е, че ние хората правим нещата погрешно. Не намираме начинът, по който да бъдем в хармония с природата. Все още.

Първата половина на седмицата е относително спокойна, без значими астрологични събития.

Луната в понеделник тръгва от Лъв. Движи се сравнително бавно, както винаги в дните около новолунието, атова влияе както на метаболизма ни, така и на много процеси в природата свързани с течности. В последната четвърт, преди срещата и със Слънцето, времето е подходящо за разчистване. Особено важно преди новолуние в Дева. Освобождавайте се от праха, излишните дрехи, падналата шума, но още повече от отношенията и връзките, които не ви влияят добре, които ви спират и пречат дори да се развивате, и да вървите напред.

Движението на Сатурн в Риби, ретрограден при това, ни прави много, много чувствителни. Мнозина вероятно са усетили повишаване чувствителността на кожата си. Нервната система е по-изострена, а по-чувствителните изначално хора са станали като стъклени чаши, при най-лекото докосване и звънтят. Тази свръхчувствителност се проявява не само телесно,във физическото поле,но също така в емоционалното и менталното. Ще я усещат най-вече подвижните знаци, Риби, Дева, Стрелец и Близнаци, които са обект на влиянието на Сатурн сега, но също така и на Нептун, движещ се в Риби. И тя ще се увеличава с приближаването на двете планети. Срещата Сатурн-Нептун в Риби е изключително рядка, през голям интервал от време. За последен път двете планети се срещат в Риби преди 500 години, през 1524 година.

В петък, 15 септември, преди изгрев слънце, е новолунието в Дева. Слънцето и Луната се срещат в 21 я градус на Дева в 4:20 ч. Новолунието е старт на нещо ново. Новолунието в Дева ни помага да сложим ред в живота си, да ограничим хаоса и свободно движещите се елементи до минимум. Ред, системност, упоритост, дори инат, с много търпение и при добро планиране напред към успех, и високи постижения. Юпитер и Уран от Телец, и Плутон от Козирог, помагат, кой как и с каквото може. Безценно, ако си избрал правилният път и проблемно, ако си тръгнал в погрешна посока, а от теб зависят много хора. Тук на помощ идва пословичната самокритичност на Девата.

Управителят на знака Дева се обръща в точния момент, в деня на новолунието. На 15 септември в 22:22 ч Меркурий е вече директен от 8 градуса Дева. В знака на реда и планирането Меркурий ще се движи до 5 октомври.

В събота, на 16 септември, Слънцето ни прави подарък с тригона си към Уран в земните знаци. Гениалността не приоритет само на въздуха. При земните знаци тя е практична и приложима в реалността. Чудесен период за прилагане в практиката на нововъведения, за начинания, които ще бъдат полезни на много хора. Аспектът се проявява в пълната си сила при тези, които го иматв рождената си карта.

В неделя, и добре, че е в неделя, Венера прави квадрат с Юпитер. Този аспект на страстта се случва за трети път и разбунва духовете в някои двойки. Ако не сте използвали подходящото време за разчистване и освобождаване преди новолунието, сега ще ви се наложи да го направите, показно и драматично, още повече, ако имате напрегнат аспект на Венера и Юпитер в натала. Или да загърбите всичко и да оставите бурята за утихне.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва успешно с Луна в другия огнен знак Лъв. В меркуриевия период на личната година пред вас се откриват много възможности за промени. Директният вече Меркурий и новолунието в Дева подкрепят промените в работната среда, смяна на хора, набиране на нов персонал, устройване на ново работно място. Постарайте се да подходите по нов начин и към ежедневния график, и към начина на хранене. Подходящо време за отказване от вредни навици и преминаване към здравословен начин на живот. В неделя на някои ще се наложи да усмиряват конфликт свързан с пари и нечии разхищения.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Лични срещи и интересни предложения в първите дни. Венера от вашия знак стана директна и в последната фаза на Луната е препоръчително да разчистите някои лични недоразумения, противоречия, съмнения в некоректност. Новолунието в Дева, на 15 септември, е в зоната на личните доходи и притежания. С Тръгването на Меркурий в права посока,също в петък, можете да направите нещо повече за доходите си. Тригонът Слънце-Уран, който стимулира рационалното мислене е извор на идеи в това отношение. Активното включване на партньора е от важно значение, но при ясни условия. В неделя, квадратът Венера-Юпитер може да изкара на повърхността нечие неудовлетворение.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва емоционално с Луна в другия огнен знак Лъв. Хора отдалеч ще бъдат в мислите и сърцата ви. Постарайте се да приключите някои недовършени професионални ангажименти, не отлагайте, сложете си краен срок четвъртък, денят преди новолунието. В петък Слънцето и Луната се срещат в зоната на кариерата. Обещанието е за новости както като среда, така и като перспективи. Новата Луна дава старт на надпреварата за желана служебна позиция. Меркурий се изправя и ще ви подкрепя с уместни съвети. От урановите съвети взимайте тези, които биха довели до реални резултати в най-скоро време. Юпитер може да бъде подстрекател на крайности в поведението, нещо което можете да контролирате дискретно в неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на домашните ангажименти. Новолунието съвпада с първия учебен ден и за мнозина времето преди него е разбираемо напрегнато. Ретроградният Меркурий не помага, а повече пречи за добрата организация. Но, ще се справите. Земната стихия е „в стихията си“, а и с подкрепата на всичките шест космични тела, взаимно свързани, ще отбележите точки, ще получите заслужени аплодисменти. Венера е директна и любвеобилна в Лъв. В неделя излезте сред природата и там изяснявайте проблемите с половинката.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с новини отдалеч. Предстоящото новолуние във вашия знак прави дните до петък съсредоточени в подготовка и разчистване, в довършване и приключване на започнати неща. Ретроградният планетен управител ще ви създава пречки до последно. В меркуриевия ден на седмицата Луната влиза във вашия знак. Диригентската палка е в ръцете ви, но и отговорността също. Новолунието в Дева протича при относително благоприятни астрологични условия, с подкрепата на далечните Юпитер, Уран и Плутон от другите земни знаци. И трите планети обаче са ретроградни. Затова разчитайте най-вече на себе си. Вероятността да бъдете подведени не е малка, заради опозицията на ретроградния Нептун към зоната на новолунието.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Новолунието в другия земен знак привлича позитивни очаквания към недоверчивата ви природа. Доминирането на земната и водната стихии създава благоприятна среда за разгръщане на потенциала ви. Новолунието в Дева озарява зоната на далечните перспективи, на високите стремежи и активната работа над себе си. Отварят се нови възможности от петък нататък, още повече, че Меркурий е вече директен тогава. Не отлагайте и не изчаквайте, както обикновено правите. Имате силна планетарна подкрепа точно сега.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Мнозина ще пътуват, предимно наблизо, някои по предварителен план, а други поради внезапно стекли се обстоятелства. Новолунието в Дева е в зоната на домашните ангажименти и на такива с родственици. Имате няколко дни за разчистване, освобождаване, разтоварване от неща, които не приемате, които ви пречат и задържат. Новолунието сега може да стане вододел между старото и отживялото своето време, и новото, което е по-добро за вас. Меркурий става директен от 15 септември. На неговата подкрепа ще се радвате до 5 октомври, докато е в Дева, но и след това, когато премине в зоната на изявата и успехът.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на приятелството и подкрепата. Каквото и да правите за други хора, не вдигайте шум, правете го в тишина, само тогава ще имате резултата, който искате. Планетният управител е вече директен. Венера ще привлича хора и финансов ресурс за реализация на личните ви, или общи, намерения,но с някои условия, които трябва да спазвате. Новолунието в тила ви е обещание за подкрепа свише. Меркурий става директен в същия ден, с което отпадат някои задръжки. В почивните дни Луната е във вашия знак. Заедно с Марс там ще имате допълнителна сила да се справите с предстоящото предизвикателство на квадрата Венера-Юпитер в неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Нечии изисквания и претенции ще ви занимават в първите дни. В дните преди новолунието разчистете задълженията си, не само паричните. Новолунието в Дева е разчистващо и преобразуващо. Отваряте нова страница, привличате подкрепа, за която трябва предварително да сте освободили място. Участието на планетния управител с хармоничен аспект към зоната на новолунието създава благоприятна среда за взаимопомощ и подкрепа от най-близката среда. Неделята е неблагоприятна за изясняване на недоразумения с партньор, рискувате да задълбочите проблемите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на финансови ангажименти. Ще ви се налага да решавате въпроси свързани с доходи, спестявания или инвестиции. Тъй като Меркурий е все още ретрограден, до новолунието в Дева довършвайте, правете неща, които не сте успели да направите, приключвайте, ревизирайте, проучвайте, правете планове и разчети, но не съставяйте нови документи до четвъртък, включително. Новолунието в Дева, в петък, отваря врати за нови договори, за нови контакти, за общуване по предварителен график, и на принципа „ аз на тебе, ти на мене“, в неговия добронамерен вариант. Тригонът Слънце-Уран, в края на седмицата, стимулира мисленето и намирането на рационални решения в сложни ситуации.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Новолунието е в зоната на приятелството и подкрепата. Планетният управител го приветства с тригон към него. Отворете сърцето си за други хора. Помагайте дори и да не ви молят за това. Има много начини да бъдеш полезен на другите, да си в точното време на точното място, стига човек да го поиска. А дадената навреме помощ е двойна помощ. Директният Меркурий ще ви подкрепя в това отношение. Ще намерите нови приятели, ще привлечете сродни на нагласите ви хора. В неделя не задълбочавайте недоразумения с партньора.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак Дева. В меркуриевия период на личната година новолунието бележи началото на важен етап от нея. До новолунието се опитайте да разчистите недоразумения и противоречия с други хора, особено с партньор или съдружници. След новолунието, и с подкрепата на директния вече Меркурий, имате „карт бланш“ за създаване на нови контакти, партньорства и съдружия. В края на седмицата ще се избистрят идеите и ще започнат да се появяват обектите. В неделя някои противоречия могат да надхвърлят рамките на допустимото.

Дати на някои астрологични събития

На 15.09.2023 г в 4:39ч новолуние в 21°58’Дева

На 15.09.2023 г в 22:21 ч Меркурий директен от 8°Дева

Слънце 120 Уран на 16.09.2023 г в 3:24 ч

Венера 90 Юпитер на 17.09.2023 г в 8:10 ч

Луната е без курс на:

12.09.2023 18:05 – 13.09.2023 8:18

15.09.2023 16:49 – 15.09.2023 20:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

3 коментара so far »

  1. Антония каза,

    Писа на септември 11, 2023 @ 15:54

    Дълги години получавах Вашия номерологичен календар, т.е. появяваше се на сайта Ви. Смених си компютъра и версията и вече не се показва. Няма формуляр за записване. Как мога отново да се абонирам за него? Благодаря за отговора.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 12, 2023 @ 13:07

    Антония,
    Програмата “Номерологичен календар” беше пусната преди 15 години, през 2008-ма. За тези години беше полезна на много хора.
    Но, технологията се развива бързо, платформата, за която беше създадена остаря и не може да се ползва повече.
    Алгоритъмът и е по книгата ми “Номерологичен календар”.
    Можете да си я поръчате тук в сайта.

  3. Антония каза,

    Писа на септември 13, 2023 @ 17:44

    Много благодаря.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии