Седмичен хороскоп 11-17 януари 2016

ZimaВенера в тригон с Уран в сряда

Слънце и Юпитер в тригон в четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната обстановка през тази седмица е хармонична. Има неблагоприятни аспекти, които се разпадат, и такива които се пораждат в края на седмицата като квадрата Венера Юпитер, който става точен през следващата седмица. Но сега нека се радваме „на хубавото време“ докато го има. Двете ретроградни планети, Меркурий и Юпитер, създават недоразумения и хаос, но точно те са участници в една интересна астрологична конфигурация, включваща тригон на съвпада Меркурий-Слънце и съвпада Юпитер -СЛВ, затворена от ЮЛВ в космичен триъгълник. Той се поражда в началото на седмицата, но достига своята сила в четвъртък след обяд и в петък, когато Луната преминава през позицията на ЮЛВ.

Две крачки напред, една назад, реванш, закъснял късмет и други странни комбинации могат да се получат от тази иначе позитивна аспектна форма, обединяваща опозиция, тригон и секстил в едно. Период за възраждане, рестартиране, обновяване, за разумната промяна. Мъдростта на Сатурн от Стрелец търси контактни точки с анархията на Уран от Овен, посредством тригона между двете планети, който сега набира сила.

Другият едновременно интересен и хармоничен аспект е тригонът на Венера с Уран. Той се случва два пъти в година, в която планетата на любовта няма ретроградност, и очертава благоприятен период за запознанство с интересни хора. Тъй като е в огнените знаци, под влияние на този аспект може да се случи и „любов от пръв поглед“, но за да ѝ се даде шанс не трябва да се бърза,първата среща трябва да стане на директен Меркурий.

Хармоничната астрологична картина в следващите дни дава възможност да утихнат страстите от дните около празниците, особено тези, свързани с властта и религията.

Спокойна и слънчева януарска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Движещия се назад Меркурий предстои да се срещне със Слънцето в зоната на вашата кариера. Някои от групата ще имат втори шанс – да се представят добре в състезание, конкурс, на изпит, на интервю, на среща с потенциален работодател или важен клиент. Седмицата е предимно с хармонични аспекти, и това е добър момент да получите нужната ви подкрепа. „Хвърлете още едно око“ и поправете това,което е необходимо – в документ, който ви представя, в отчет, доклад, рапорт, и др. от този род. В сряда и четвъртък успокойте огнената си природа, наблюдавайте и анализирайте, правете планове и графици. В петък и събота Луната е във вашия знак, време за активни действия и взимане на важни решения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Планетата на комуникациите отива на среща с планетния ви управител – Слънцето и заедно застават в добра позиция спрямо Юпитер. Комбинацията би могла да бъде силно подкрепяща работните условия, професионалната заетост, получаването на добри доходи. Но Меркурий и Юпитер са ретроградни, затова по-внимателно към дадените обещания, не тръгвайте с „голямата кошница“ към служебни срещи, особено ако са с шефовете. Радвайте се на малките неща, давайте шанс на това, което вече познавате. Венера се движи зоната на любовта, като в следващите дни застава в тригон с Уран. От малкото пламъче може да тръгне голям огън, ако в предходната седмица сте установили контакт с човек, който ви допада.

Благоприятни дни през седмицата – от четвъртък до неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, втората работна седмица на годината е също толкова делова, както и предходната. Контактите, които сте установили, сега дават резултат. Не бързайте да договаряте твърди условия. Не поемайте сериозни ангажименти, не давайте големи обещания. Меркурий, планетата на комуникациите е ретроградна, но и вашият планетен управител – Юпитер също. Разчитайте на старите връзки, старите познати, на отработените схеми, на проходените пътеки, така няма да попадате на „мините“, които са и заложени от движещите се назад планети. Активирането на лунните възли ще ви постави пред избор, в който ще трябва да решите дали да се захващате с нещо по-голямо, за което имате нужния опит и знания, но знаете че ще трябва да платите висока цена. За някои седмицата може да бъде много странно-романтична, и късметлийска, особено от понеделник до сряда, когато Венера и Уран се гледат влюбено.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е обещаващо. В преносен, но и в буквален смисъл. Ще обещавате много, и на вас ще обещават много. Меркурий ще ви подлага на играта „развален телефон“, а Юпитер ще я насочва във всички възможни посоки. Всичко, което идва отдалеч, било като информация, или с материални носители, подлагайте на проверка, преглеждайте си писмата неколкократно преди да натиснете enter. За стоки услуги, които които приемате като поръчка по интернет, се застраховайте от разминаване или умишлена некоректност. В сряда и четвъртък в помощ са ви приятели и чрез тях ще попаднете на ключа към някоя загадка. В края на седмицата на любовния небосклон се събират облаци, които ще се изсипят като лек дъждец, или като градушка, през следващата седмица в зависимост от конкретните обстоятелства. В неделя Луната е във вашия знак, и отново сте начело на хорото.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата се очертава служебно ангажирана, но със силен емоционален привкус. Планетният управител, макар да е ретрограден, е в много добра позиция спрямо Слънцето, Юпитер, дори и към Венера. Така, с негова помощ можете да разчитате на подкрепа, която преди ви е отказвана, или сте считали за недостатъчна. Естествено тя е в сферата на любовта и най-близките отношения, защото хармонията се осъществява по линия на земни знаци. Стара връзка може да напомни за себе си, а и гости могат да зарадват някои. Творческият потенциал на седмицата е силен не толкова в „откриване на колелото“, а в намиране на стари добри идеи и влагане на енергия в тяхното реализиране. Втората половина на седмицата е подчертано по-активна, а в събота ще трябва да вземете важно решение, за пореден път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Новите неща може да са малко, затова пък старите ще изобилстват. Това ще създава нужната сигурност и увереност в себе си. Във вашия знак ще се състои сегашната среща на планетата на комуникациите и Слънцето. Съвпадът на двете космични тела винаги е тонизиращ умствената дейност, и не само нея. Тригонът им с ретроградния Юпитер дава шанс да измъкнете „от прахта“ някои ценни идеи и решения като им дадете нова възможност за изява. Можете да ги дадете даром, да дадете възможност повече хора да се възползват от тях. Дълбокото осъзнаване на някои истини ще ви помогне да прогледнете през грешките на изминатия път и да съберете смелост да направите промяната.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Макар управителят на знака ви да се движи бавно назад, при вас ситуацията е бързо променяща се и изисква достатъчно гъвкавост. В понеделник или вторник на някои ще се наложи спешно и бързо пътуване. Ретроградният управител отива на среща със Слънцето и с другата ретроградна планета – Юпитер. Не отхвърляйте възможности, обръщайте се към старите си контакти, както делови, така и лични. За някои от групата преразглеждане на договор за кредит може да се окаже удачното решение на финансов проблем. Ако сте в период на проверки на документи, можете да разчитате на късмета си, с малко повече лавиране, излизате чисти от всяка ситуация. За всичко свързано с наследство, придобиване на собственост, делби с роднини, колкото и да ви притискат и убеждават, че ще пропуснете момента, не се включвайте докато Меркурий не тръгне напред.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до четвъртък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. В първите дни финансови въпроси ще искат бързо решаване, но Луната е в сродния ви въздушен знак Водолей, което дава лекота за справяне. Подобно е положението в домашната среда. Ретроградният Меркурий се вихри там, но през тази седмица му предстои среща със Слънцето, подкрепена от тригона на Юпитер и СЛВ. Така към някои въпроси от битово естество ще трябва да подходите по обичайния начин, да поправите нещо, или да потърсите познат майстор да го направи. В чудесен период сте за планиране на реализация на творчески проект, за подготвяне на инвестиционна стратегия, за търсене на подкрепа за бъдещи планове.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Венера, планетата на любовта се откъсва от прегръдката на сдържания Сатурн и се насочва за хармоничен аспект с управителя на вашия знак – Уран. Предстоят ви интересни запознанства „на живо“ и във виртуалните полета. Срещата на Меркурий и Слънцето в предходния знак Козирог за вас може да се окаже истинско откровение. Не непременно да достигате до нови истини, а по-скоро да осъзнаете по нов начин стари такива, да преосмислите старо знание, да се срещнете с някой, с когото ви дели само физическо разстояние, но сте сродни на психическо и емоционално ниво. В понеделник Луната влиза във вашия знак. Това предполага повече откровеност в отношенията с околните, но и по-голяма лична активност и отговорност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, астрологичната картина предполага много ангажименти. За някои сте си виновни сами, защото отлагате, или защото се захващате с повече неща, отколкото можете да свършите. Все пак зимен сезон е, слънцето по-слабо грее, жизнената енергия е по-малко. Ретроградният Меркурий няма да ви остави да скучаете. Ако работите с документи, текстове, книги, издаване или продаване на книги,много неща могат да бъдат объркани от недостатъчна съсредоточеност. Но тъй като Меркурий се движи в зоната на вашите партньорски взаимоотношения, то там е най-тънката част на въжето. И най-активната. Моментът не е подходящ за първи срещи, нито за сериозни обвързвания. Но за втори – да, или за такива със стари познати, или приятели, с някой, с когото не сте си „довършили приказката“.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата може да бъде колкото делова, толкова и романтична. Към двете скланя Марс във вашия знак като ви прави по-мотивирани и готови за действие. Особено в сряда и четвъртък, когато водната Луна ще ви прави сантиментални и разсеяни. За последното помагат ретроградните Меркурий и Юпитер. Не се учудвайте, ако приятел/и ви напомнят за неизпълнени обещания за срещи, или за съвместни пътешествия. Ако имате проблеми със закупени стоки, показали дефекти или просто нехаресани, седмицата е добра за рекламации. Рестартирайте проект или идея, този път опитът може да бъде успешен.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва спокойно. Все още не ви се ще да влезете в работен ритъм, и това можете да си го позволите в понеделник и вторник. В сряда обаче Луната е във вашия знак и искате, или не, заставате на капитанския мостик. Жокерът „помощ от приятел“ в средата на седмицата може да ви помогне много, но също така и да вкара в абсурдни ситуации на недоразумения, объркани дати, количества, време и място, заради активността на двете ретроградни планети Меркурий и Юпитер. Защитете си личните данни, обновете си паролите за достъп, проверявайте за грешки в папките в електронната си поща. На една стара и неосъществена любов може би сега ѝ е дошло времето да разцъфне.

Благоприятни дни през седмицата – от сряда до събота.

Дати на някои астрологични събития

На 5.01.2016 година в 15:05 ч. Започва ретроградната фаза на Меркурий от 1°Водолей. На 8.01.2016 година в 21:36 ч. Меркурий преминава в Козирог. На 25.01.2016 година в 23:49 ч. Меркурий тръгва напред от 14°54’Козирог.

На 8.01.2016 година в 6:40 ч. Юпитер е ретрограден от 23°Дева. На 9.05.2016 година в 14:13 часа Юпитер става директен от 13°Дева.

Тригон на Венера-Уран на 13.01.2016 / 2:11 ч.

Тригон на Слънце-Юпитер на 14.01.2016 / 0:49 ч.

Съвпад Слънце-Меркурий на 14.01.2016 /16:05 ч.

Тригон Меркурий-Юпитер на 15.01.2016 / 4:15 ч.

Луната през периода се движи между знаците Козирог и Телец, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

12.01.2016 /3:09 – 13.01.2016 /1:53

14.01.2016 /18:31 – 15.01.2016 /4:48

17.01.2016 /1:26 – 17.01.2016 /7:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии