Седмичен хороскоп 11-17 януари 2021

2021 1 13 на 13 януари

на 14 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

През тази седмица предстои да посрещнем първото новолуние за 2021 година. То ще бъде в сряда, но преди него в началото на седмицата предстоят два интересни аспекта. Важен участник в тях е Меркурий. Планетата на комуникациите беше в Козирог от 21 декември 2020 до 8 януари 2021 година като премина през съвпад с Плутон и квадрат с Марс от Овен почти едновременно.

Това беше период на ярка демонстрация на властта на ММИ, които дори намериха начин да заглушат гласа на най-влиятелния човек зад океана. Това стана през изминалата седмица. През тази, картината търпи някои промени. Трите близки планети, както писах, сменят знаците, а това означава промяна в нагласите на хората. Марс е вече в неподвижния кръст, в Телец. Венера, свързана с правото и закона, е в строгия Козирог. А Меркурий от знака на властта Козирог, премина в знака на свободата Водолей. Картината е различна, но не по-малко напрегната. Уран и Водолей винаги съумяват да ни покажат измамността на нашите възприятия, за да осъзнаем, че печалба и загуба са най-неустойчивите състояния, които са винаги готови да сменят местата си.

Така от една противоречива седмица преминаваме в друга, а предстоят още. Меркурий от Водолей пренася идеи от От Сатурн към Юпитер за промени в законодателство и правила за управление в понеделник и вторник, отправяйки се към квадрат с Уран, управителя на Водолей. Малката ножица се вихри докато Уран е стационарен, преди новолунието. Време за размитане с голямата метла. Това новолуние е много важно, като преломна точка на текущите процеси е. В знака на структурата новолунието винаги носи промяна. Новолуние в 23-я градус на Козирог, като веднага, още на другия ден, на 14 -ти е точния съвпад на Слънцето и Плутон. Големият сблъсък е в деня на обръщането на Уран. На 14-ти, четвъртък, планетата господар на новите технологии, включая интернет и сми, бавно се обръща. В този ден Венера прави точен тригон с Уран в 6-я градус на земните знаци. Няма начин да няма начин! Пре новолунието в Козирог и съпътстващите аспекти.

В деня на новолунието, 13 януари, преди обяд, към 10 часа, когато Луната е в последните градуси на Козирог, се формира много голям стелиум от шест планети, включая светилата, равномерно от двете страни на Козирог Водолей, който стелиум отбелязва времето на паритет, равенство на силите, което равенство се променя до края на деня, в полза на свободата. Някои ще се коригират и ще застанат категорично на страната на истината, вместо да бъдат запомнени като предатели.

С нарастваща Луна във Водолей и директен Уран, надеждата проблясва все по-видимо през тъмните облаци. На 20 януари предстои съвпад на Марс и Уран в 6Телец, при нарастваща Луна. До тогава добър период за базиране на нова виртуална среда, с други правила, даваща алтернатива за недоволните от ограниченията и контрола на досегашната. За разлика от йерархичната структура на властта, в която посоката на влияние е една, от горе надолу, то вълновата, тази на информацията, е пръсната навсякъде и поощрява роенето. Предстоят два важни съвпада на Слънцето, със Сатурн на 24-ти и с Юпитер на 29 януари.

Да не забравяме Нептун и неговите квадрати с лунните възли, готови да вкарат в заблуждение лековерните, но също така изискващи самоопределяне. Точният аспект и преминаването на граничната линия ще стане в края на месеца, на 26-ти, а дотогава много вода ще изтече. Месец януари е най-тежкият и най-важен месец на годината. Сега се пренареждат фигурите на голямата шахматна дъска.

Предстои серия от напрегнати аспекти в неподвижните знаци. Хората с рождени слънце/асцендент, както и с планети в първата декада, особено близо до 6-9 градуса на Скорпион, Лъв, Телец и Водолей, трябва да бъдат много внимателни. Да обмислят добре какво приказват, и какво правят, да избягват рискови ситуации и да поддържат добро разположение на духа, и тялото си.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои професионално ангажирана седмица. Луната от Стрелец в началото на седмицата ви подкрепя в опитите да бъдете на ниво, да показвате знания и компетентност. До сряда разчистете служебни задължения, които влияят на оценката шеф и работодател за вас. Сряда е първото новолуние за годината, и то е в зоната на кариерата. Протича в много сложна и напрегната астрологична обстановка, затова имайте готовност да посрещнете предизвикателствата спокойно и с разум. В четвъртък и петък можете да разчитате на приятелска подкрепа.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Стрелец и големи очаквания. Новолунието в Козирог обещава структурни промени в работната среда и ежедневния график. Ще се налага да се нагаждате към ангажиментите и потребностите на някой друг. В средата на седмицата бъдете много внимателни в отношенията си с околните, избягвайте рискови ситуации и не задълбочавайте възникналите конфликти. Уран в зоната на кариерата тръгва в права посока, макар и бавно до края на седмицата. С негово участие и при съвпад с Марс до края на месеца предстоят съществени промени в професионалната сфера.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Имате доверието на хората около вас. Можете да помагате на другите, а също така да получавате подкрепа и вдъхновение. Новолунието в Козирог е в зоната на личните доходи и притежания. В тази сфера предстоят структурни промени, които са съпътствани от немалко противоречия. Напрегнатите аспекти в зоната на неподвижните знаци засягат въпроси свързани със собствености. Решаването им ще бъде сложно и несигурно до края на месец януари, и поне до новолунието през февруари. Затова не бързайте, изчаквайте подходящият момент.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новолуние в другия земен знак Козирог. В понеделник след обяд Луната е вече в Козирог и обединение със Слънцето и Плутон, придава на началото на седмицата много амбиция и напористост, нехарактерна за вашия спокоен характер. Големият стелиум от шест планети в най-високата зона на слънчевия хороскоп е мотиватор на активност и обещава промени във важни параметри на живота ви. Уран, който ретрограден задържаше тези промени, в четвъртък, на 14 януари, се обръща. Предизвикателствата от него тепърва предстоят. Марс е в знака ви, амбициозен и арогантен, с предстоящ съвпад с Уран. Бъдете разумни, премерени в поведение и оценки, отнасяйте се с разбиране към околните.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак Козирог. Движението на пет и дори шест планети в земни знаци ви подтикват към активност и решаване на важни за вас дела. Но астрологичната картина около новолунието и след него е изпълнена с напрегнати аспекти, което възпрепятства реализацията на добри намерения. Обръщането на Уран е добър знак, но се развива бавно. Ако имате възможност отлагайте решаването на въпроси, зависещи от институции за времето след 21 февруари. Ако въпросите не търпят отлагане, въоръжете се със знания и много търпение, за да ги приключите успешно.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на новолуние в Козирог. Идващото новолуние във вашия знак,в слънчевия период на личната година, ще премине при голяма планетарна активност, стелиум от шест планети и напрегнати аспекти с Марс и Уран от Телец. При тази напрегната астрологична картина промяната може да не ви изглежда толкова желана и вдъхновяваща. Възможно е да изисква влагане на значителни ресурси. С обръщането на Уран от зоната на новите идеи и творчеството, в четвъртък, 14 януари, ситуацията ще стане по-определена и ясна, за да можете да я оцените. Не се втурвайте към високо рискови начинания, изчакайте пълнолунието в края на месеца.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на партньорството. Луната в противоположния знак в понеделник фокусира вниманието в това, което се случва при другите. Зависите от мнението на обкръжаващите ви и много неща остават скрити от очите ви, мъглата е все още плътна. Новолунието в Козирог, в напрегната астрологична среда, ще открехне донякъде завесата. Ситуацията става още по-определена с обръщането на Уран от Телец, но все още има неясноти, които ще се изчистят повече при пълнолунието в края на месеца. Разчитайте на странични начини за ориентиране и разчитайте на интуицията си.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои новолуние в зоната на семейните отношения. Срещата на светилата е в сряда, 13 януари. В понеделник и вторник направете така, че домът и отношенията в него да са чисти и спокойни. Венера от Козирог ще ви помага всеотдайно да правите семейната среда все по уютна и привлекателна. Така новолунието в Козирог ще изиграе ролята на врата, през която радостта и щастието да влязат във вашия дом. Уран се обръща в четвъртък, на 14 януари, като бавно, но сигурно задейства механизми, които да повлияят благоприятно финансовото ви състояние.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелството, реално и виртуално. Новолунието в Козирог може да стане отправна точка на нови контакти, особено с хора отдалеч. Активността във вашия знак е голяма, като на нея противостои активност в другия неподвижен знак Телец. Противоречията между тях се развиват през тази и през следващата седмица с голяма сила и може да доведе до временна дестабилизация. Успокоявайте там, където можете, и както можете. Директният управител на знака, от 14 януари нататък, е добра основа за намиране точното решение на всеки проблем.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак Козирог. В зоната на партньорството новолунието изисква в дните преди него да изчистите някои неясноти, или недоразумения между вас и тези, с които имате дългосрочни ангажименти. Такава възможност ви предоставя Венера в понеделник и вторник, когато е в хармонични отношения с Марс. На приятели можете да разчитате за съвет и подкрепа. С новата Луна в Козирог се откриват нови възможности, да смените работодател, да намерите нова среда за изявите си. С обръщането на Уран в четвъртък, 14 януари, можете да разчитате на съвсем нови условия на общуване с хора от вашия кръг.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на активната комуникация. Новолунието в Козирог, в сряда- 13 януари, ще ви насочва към хора и обстоятелства, с които можете да общувате на вашето ниво, разбираемо и полезно, както за вас, така и за близки хора, роднини, приятели, съседи. Някои промени зависят от неща, които са извън вашият контрол. Но ситуацията значително ще се промени в средата на седмицата, когато Уран ще излезе от ретроградната си фаза и след няколко дни ще поеме уверено напред. Има значителен брой напрегнати аспекти сега и до края на месец януари. Оставете нещата да се развиват без да упражнявате натиск и да ги насочвате в желаната от вас посока.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна в професионално отношение седмица. Новолунието в зоната на приятелската подкрепа е указание на нови възможности,които се отварят пред вас и групата хора, с които сте на една вълна. Струпването на много планети в зоната на новолунието отбелязва неговата значимост. Това което пожелаете, или вложите енергия в него, през тази седмица, може да стане реалност и да ви радва през август и септември. Уран от зоната на комуникациите, пътуванията, близките приятелства, се обръща. Планетата на сюрпризите и изненадите става директна в четвъртък. В тази зона предстоят да се случат интересни и запомнящи се събития.

Дати на някои астрологични събития

На 13.01.2021 / 7:00/Новолуние в 23°Козирог

На 14.01.2021/4:35/Уран директен от 6°Телец

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

10.01.2021/20:29 – 11.01.2021/15:30

13.01.2021/99:22 – 13.01.2021/18:44

14.01.2021/11:28 – 16.01.2021/ 0:17

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на януари 11, 2021 @ 14:08

    Здравейте и за много години! Новолунието попада точно на куспидата на 8 нат дом,Какво проявление може да даде?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии