Седмичен хороскоп 12-18 декември 2016

ПЛ 14 12 16Слънце и в тригон в понеделник

в Близнаци в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с тригона на Слънцето и Уран. Този, сам по себе си приветлив, позитивен, интелектуален, дори гениален аспект се случва два пъти в една календарна година. Откакто Уран е в Овен, това става, когато Слънцето е в Лъв, и когато е в Стрелец, тоест през лятото и през зимата. Особеното сега е предхождащият го съвпад на дневното светило със Сатурн, който стана точен в събота.

Не можем да пренебрегнем и участието на Юпитер, който участва едновременно в хармонични и в дисхармонична конфигурация. Последната между него, Уран и Плутон бе активирана допълнително от Луната в Овен в събота. Натрупаната енергия на космическия трапец, в който е Марс във Водолей, участието на квадрата Слънце-Сатурн-Хирон, даде израз на натрупани технически проблеми, човешки грешки, и вероятно човешка умисъл в трагедията в събота.

Квадратът Уран-Плутон ще продължава да ни държи в напрежение докато не се разпадне напълно след няколко години. Когато в зоната на кардиналните знаци има активност, както сега, през есента и зимата, с навлизането на Юпитер в критичната втора декада на Везни, всяко преминаване на Луната през кардинален знак – Овен, Рак, Везни и Козирог, е съпроводено с риск за екстремни ситуации в голям мащаб – аварии, тероризъм, природни бедствия. През тази седмица допълнителен импулс на напрежение идва от Меркурий, който отива към съвпад с Плутон. Ще се доближи много, но до точен съвпад няма да се стигне, тъй като планетата на комуникациите забавя ход, за да навлезе в ретроградната си фаза, последната, четвърта ретроградност за тази календарна година. Близостта на Меркурий до Плутон в кардиналния Козирог обаче съвсем не е безобидна, и това ще усетим през втората половина на седмицата. Но в същото време този съвпад активира търсенето на истината, разследването на заплетени случаи, навлизането в дълбочина на загадки и конспирации.

И отново за тригона Слънце-Уран. Този въодушевен аспект влияе на хората, които имат духовната нагласа да се синхронизират с него. Той провокира доброта, щедрост, съпричастност, умение за намиране на най-доброто решение по сложни проблеми, касаещи повече хора. Влиянието му е отпреди седмици, ще го усещаме и през тази, вероятно подсилено от пълнолунието в Близнаци в сряда.

Опозицията на светилата е по оста Стрелец-Близнаци, в 22-я градус. Пълнолунието в Близнаци и още повече както се случва в сряда, меркуриевият ден на седмицата, е благословия за търговците. До сряда преди Луната да премине в емоционалния, но и кардинален Рак, бъдете активни, ако искате да продадете или купите техника, превозно средство, или иновационна технология. От следващия понеделник, 19-ти декември, Меркурий е ретрограден и покупко-продажбите ще изискват повече усилие и компромиси.

Пълнолунието в Близнаци, развиващо се на фона на Венера и Юпитер във въздушната стихия, съответно във Водолей и Везни, ще „напомпа“ егото на хората със сила във въздуха. И тъй като те не пазят нещата само за себе си, то през тази седмица ще се наслушаме и нагледаме на показни изказвания и постъпки, както в близкото обкръжение, така на работното място, а още повече по медиите.

Луната обикновено е катализатор на аспектите, но тази седмица е в пъти в повече. По пълнолуние в сряда, когато тя застава не само срещу Слънцето, но и срещу Сатурн, ще чуваме много от рода „нали ви казах“, така някои стари рани ще бъдат „разчоплени“ и отново болезнени.

В четвъртък е критичният момент на седмицата. Луната в Рак задейства Голям кардинален квадрат в едно с Юпитер, Меркурий-Плутон и Уран. Беля може да дойде отвсякъде. Но тъй като повече от аспектите влияе общият мисловен фон, то балансът в мисленето, избягване на негативни форми на комуникация и изразяване на отношение, може да „оглади ръбовете“ на всеки напрегнат аспект.

В края на седмицата, когато Луната премине в Лъв, ще се радваме на Голям огнен тригон, на неговата позитивна енергия и въодушевление, с което се преминава по-лесно през сложни ситуации.

На придобивки и реализация да ви е през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Активността в огнената стихия, от участието на съвпада Слънце-Сатурн и Уран от вашия знак, ще ви подтиква към действие. А пълнолунието в сряда ще засилва амбициите ви за реализация. Някои ще стягат куфарите за път, други ще планират скорошно пътешествие. Повечето обаче ще учат нови неща. Придобиването на опитности е непрекъснат процес, но вашата огнена природа сега е в процес на придобиване на практически познания във важна сфера. Потребността от промяна „тропа на вратата ви“. Съсредоточете енергията си в една посока, за да бъдете най-ефективни. До края на седмицата Марс е все още във Водолей, което прави всяко ваше действие полезно не само за вас, но и за другите. Четвъртък е критичен ден за кардиналните знаци, затова бъдете внимателни, избягвайте рискови ситуации. Това което се повреди в четвъртък и петък, можете да поправите в неделя, един наистина романтичен ден.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Пълнолунието в Близнаци носи на мнозина сбъдване на желания, приближаване до мечта, която е изглеждала неосъществима до сега. При някои постигането на цел може да е започнало в предходната седмица, под влияние на тригона Слънце-Сатурн и Уран в огнените знаци. Пълната Луна в Близнаци подканя към сътрудничество и обединение на усилията в името на обща цел, загърбвайки различията и противоречията. За наемането на нови хора на работа обаче периодът не е добър. Възможно е да бъдете подведени в преценката си. Обръщайте внимание на здравето си през втората половина на седмицата. В неделя, когато Луната е във вашия знак, е чудесен момент да заблестите и да получите заслужени похвали.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, теми от предходната седмица се прехвърлят в тази. Съвпадът Сатурн-Слънце във вашия знак е все още в силата си през първата половина на седмицата, което подхранва сериозните размисли за бъдещето. Авантюристичния Уран обаче се включва с тригон към Слънцето, нещо което сте усетили в края на предходната, когато са ви хрумвали разни идеи за пътешествия, за разнообразяване на ежедневието и занимаване с необичайни неща. Пълнолунието в срещуположния знак -Близнаци обаче може да внесе корекции в някои лични планове, като изисква повече съобразяване с другите. Ще трябва да търсите допирни точки с други хора, да съгласувате графици и да променяте плановете си съобразно с тях. Ако вече не сте го направили, побързайте с резервациите, защото от понеделник Меркурий е ретрограден. Бъдете внимателни с финансите в четвъртък. В неделя ви очаква движение и срещи с повече хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, започва претенциозно. Луната във вашия знак кара околните да прехвърлят на плещите ви очаквания, в повече, отколкото сте в състояние да удовлетворите. Вдъхновения тригон на Слънце-Уран ви прави склонни да се заглеждате по знаците на съдбата и да се опитвате да ги разчитате по свой начин, отхвърляйки мнението на околните и опитите им да ви влияят. Във вторник и сряда ще бъдете по-уверени, че сте на прав път, и постигате така потребния ви вътрешен баланс. Пълнолунието в Близнаци може да в зарадва с добри финансови резултати и материални придобивки. Бъдете внимателни, ако ви се наложи да пътувате в четвъртък. В почивните дни отдайте внимание и грижи на близките си. Бъдете в уюта на дома си, сред любими хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в Близнаци ще ви дари с усещането за постигане на цел. Ще трябва обаче да оставите настрана някои самоналожени ограничения, и предразсъдъци, и да отворите съзнанието си за повече от една възможности. А те могат да се появят под формата на лични предложения, или на съгласие за заемане на желаната от вас позиция, което в следващ период обаче ще ви постави в твърде конкурентни условия. Готовността да помагате на нуждаещите се сега е добре приета и ще ви дава усещане за полезност. Разбира се, стига да няма такива, които да злоупотребяват с добрите ви намерения. В четвъртък внимавайте с финансите, пазете си вещите и собствеността. В почивните дни бъдете инициатори, и активни участници, в радостни семейни събития.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Повече енергия и позитивизъм зададе в края на предходната седмица съвпадът на Сатурн и Слънцето. В началото на тази, допълнително раздвижване в някои сфери на живота ви внася включването на Уран с хармоничен аспект. Пълнолунието в Близнаци обещава осребряване на положен труд, добри приходи от търговия със стоки и услуги. Обърнете внимание на здравето. Някои храни могат да окажат по-добро влияние, отколкото лекарствата. Така седмицата се очертава едновременно напрегната и резултатна. В четвъртък избягвайте претоварване, конфликтна среда и рискови ситуации. В неделя огненият голям тригон ще ви зареди с позитивна енергия, много необходима за следващата седмица, когато Меркурий,съвсем близо до Плутон ще се отправи назад, в последното си ретроградно пътуване за годината.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, сряда, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Ежегодното пълнолуние във вашия знак, в сряда, ви прави естествен фокус на хорското внимание. В понеделник след обяд, когато Луната е вече във вашия знак, заемате лидерска позиция и „яхвате вълната“ на одобрението на околните. Импулс за това дава най-вече тригонът на Слънцето и Уран в огнените знаци, който ви прави въодушевени и съпричастни с всичко случващо се. Вие сте носители на идеята, и главно действащо лице в промяната, която искате да направите. Не бягайте от отговорностите, които я съпътстват. Не се разсейвайте по маловажни неща. Ако искате успех, бъдете съсредоточени и мотивирани до финала. В четвъртък избягвайте финансови рискове. В почивните дни намерете начин да сте сред добри приятели,на раздумка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои противоречива седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Близнаци активира сетивата ви, прави ви отворени към новото, различното и нестандартното. Последното е силно провокирано от тригона на Слънцето и Уран, който става точен в понеделник, но чието влияние сте усетили от предишните седмици. Някои нови, дори странни хора, може да са влезли в приятелския ви кръг. Вашите интереси в последно време излизат извън рамките на конвенционалното. Така всичко подлежи на промяна, нищо не е статично и постоянно. Въздушната ви природа е силно активирана и това ви носи много позитиви, както и редица възможности за себеизразяване. Противоречието е заложено в позицията на Юпитер от вашия знак. С една ръка той ви потупва по рамото и ви хвали, а с другата, поощрявайки егото, ви тласка към конфликти и недоразумения. Трябва сами да намерите точката на баланс. В четвъртък и петък ще ви бъде трудно, но в неделя имате шанс да го постигнете.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица. Пълнолунието в Близнаци активира зоната на любовта, страстта, творчеството, късмета и децата. Това са темите, които са в центъра на вниманието през следващите дни. Някои ще отделят много време и енергия в помощ на други, и то по много смислен и практичен начин. Тригонът на Слънцето и планетният управител – Уран в понеделник може да ви поведе по различни пътища към сърцето на харесван човек. Истини и откровеност, поднесени в подходящата словесна опаковка, могат да бъдат много вдъхновяващи за връзката ви. Планетата на любовта, която ви е на гости, ще ви помага в това отношение. Но рискът да бъдете арогантни и самонадеяни, под влияние на Юпитер, е налице през втората половина на седмицата, и може да ви изиграе лоша шега.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Огненият тригон Слънце-Уран ще ви помага да държите на фокус приоритетите си, да не се отклонявате от нещо, което е важно за вас сега, в този период. А пълнолунието носи очакването за реализация на положените до сега усилия. Наред с усещането за претовареност и потребност от почивка. Пълната Луна в Близнаци ви кара да правите равносметка за последните месеци, какви са били очакванията ви, и какви са резултатите. Имате време до следващото пълнолуние, което ще бъде във вашия знак, да направите корекции. В четвъртък Луната е при вас, в Рак, запалваща червените лампи на голям кардинален квадрат. Избягвайте рискови ситуации, не реагирайте първосигнално, отстъпвайте там където е възможно. Подминавайте лошото, благодарете за доброто. В неделя ви очакват похвали и радостни преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Огненият тригон в понеделник между Слънцето и Уран ще ви подтиква да бъдете по-организирани и активни в работните взаимоотношения, да спазвате срокове и договорености, извън вашата компетентност, без да можете да прехвърлите отговорност на някой друг. Вашият труд предстои да бъде възнаграден. Някои ще получат дори повече от очакваното, други може да останат разочаровани. Първата половина на седмицата е благоприятна във финансово отношение и подкрепя инвестициите под различна форма. Каквото е назряло и готово,правете го, не отлагайте. От понеделник Меркурий е ретрограден и може а ви подведе в инвестиционните намерения. В четвъртък бъдете внимателни на пътя, избягвайте рискови ситуации. В края на седмицата ви очакват добри новини.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва обещаващо за финансовата сфера. Урановото влияние подсказва вероятност нещо неочаквано да се случи – придобивки, доходи, които не сте предвиждали, или са резултат на късмет. По-вероятно е да сте си ги заработили. Активността в зоната на професионалната реализация е голяма и дори показва преумора, ако не вземете мерки да забавите темпото и да си починете, поне по празниците. Пълнолунието в Близнаци в сряда слага акцент на домашната среда, като източник на удовлетворение, за едни, или на грижи, за други. А може би трябва да смените обстановката, макар и за кратко.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Уран на 12.12.2016 / 8:56 часа.

На 14.12.2016 / 2:05 часа Пълнолуние в 22°Близнаци.

Луната през периода се движи между знаците Телец и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

12.12.2016 / 6:04 – 12.12.2016 / 14:41

14.12.2016 / 7:57 – 14.12.2016 / 14:08

15.12.2016 / 23:37 – 16.12.2016 / 15:15

18.12.2016 / 18:55 – 18.12.2016 / 19:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

1 коментар so far »

  1. мими каза,

    Писа на декември 12, 2016 @ 7:46

    При мен пълнолунието е в точен съвпад с оста вертекс-антивертекс, 5-11 домове.
    Какво може да се случи Муси?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии