Седмичен хороскоп 12-18 декември 2022

2022 12 12Слънце квадрат с Нептун на 14 декември

Меркурий в тригон с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Тази седмица ще бъде като ехо на предходната. Каквото се каза, направи, хвърли за консумация, през миналата седмица сега ще се предъвква многократно като при преживните животни, напред-назад, напред-назад, за да може да се смели по-добре.

В астрологичната картина в следващите дни има доминиращ аспект и той е квадратът на Слънцето и Нептун в сряда. Слънцето застава два пъти в годината в квадрат с Нептун. Откакто планетата на илюзиите е в Риби това се случва веднъж през лятото, беше на 16 юни, и втори път през зимата, ще бъде на 14 декември. Опозицията беше на 17 септември. Мъглата, която се спуска по време на влияние на този аспект, особено при квадратите, е плътна, както се казва „с нож да я режеш“. Малцина ще са тези, които ще виждат през нея и ще прозрат истината в средата на седмицата.

Подсилване на манипулативния елемент идва от опозицията на Плутон и Лилит, която става точна на 13-ти вечерта. Съчетаването на двата аспекта не е за пренебрегване. Знаете,че в мътна вода се ловят най-големите риби. Подвеждащият елемент е много силен както в близките междуличностни отношения, така също и в тези между фирми, организации, държави. Особено силно е влиянието в карти, в които квадратът или опозицията се разполагат в кардинални домове- I, IV, VII, X. Тригонът на светилата във вторник, с Луна в Лъв гъделичка честолюбието и храни ласкателите.

Истината си пробива път в четвъртък с квадрата на Луната и Слънцето, но за някои може да се окаже късно, постфактум.

През втората половина на седмицата, още повече в края и, над интуитивно емоционалното, до имагинерно, възприятие на реалността връх взима рационално конкретното мислене. Тригонът на Меркурий-Уран е на границата събота -неделя. Като меркуриев аспект той е относително кратък, но достатъчен за аналитичния и бърз ум да намери точното решение. Същевременно Меркурий прави хармонични аспекти и с лунните възли. Като кармични маркери те наподобяват ефекта на бумеранга. Той тръгва от една точка, хвърлен от нечия ръка, лети, лети, завърта се и … се завръща при изпращача си.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на големите страсти. Луната е в Лъв, другият огнен знак, до сряда, преминавайки през тригона си със Слънцето. Във вторник малко след обяд от него могат да получат вдъхновение родените със слънце в 21-я градус, между 9 и 12 април. В сряда обаче бъдете резервирани към всичко идващо отдалеч или по път, който не ви е ясен. Склонността ви да приемате за чиста монета всичко казано или написано, може сериозно да ви подведе. Възможни са предизвикателства в домашната среда. Часът на истината настъпва в петък. Юпитер е на прага ви и на 20 декември ще го прекрачи.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. До обяд в понеделник тя е в тригон с Юпитер, което прави началото на седмицата възторжено и изпълнено с добри очаквания. Като втори по доверчивост знак, след Овен разбира се, сте подложени на изпитания в следващите дни. Свят широк, хора различни, спасение дебне отвсякъде. В сряда и четвъртък бъдете сдържани да приемате за чиста монета нечии обещания, ласкателства, клетви за вярност, изгодни сделки, бързо възвръщаеми инвестиции. Не взимайте прибързани решения, дайте си време да обмислите всяко предложение от различни страни. В края на седмицата ви очакват движение и срещи с повече хора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. В първите дни тригонът на светилата ще ви вдъхновява и подкрепя почти навсякъде. В сряда и четвъртък домашните ангажименти стават най-важни и там се проектират ефектите на напрегнатите аспекти. Всички планове могат да бъдат наложително променени в средата на седмицата. Но преценете дали проблемът е наистина проблем. Злоупотребата с човешката доброта и отзивчивост обаче е проблем. Може би сега е моментът да се научите да казвате „не“. Неделя е ден за равносметка и отпускане сред хармонични на вашата енергия хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица отдадена на близките. Нечии честолюбиви планове могат да бъдат в противоречие с вашите намерения за средата на седмицата. Проявете разбиране, имайте търпение, ценете жестовете на внимание. В сряда и четвъртък много от причините за напрежение ще отпаднат. Бъдете резервирани относно всякакви финансови спекулации, бързи печалби, много изгодни сделки с кратък срок на възвращаемост и други подобни изкушения. Някои в неделя ще получат добро предложение свързано с кариерата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои противоречива седмица. Началото е под благотворното влияние на огнения тригон на светилата. От сряда до петък Луната е в Дева, което ви прави самоуверени и готови да посрещнете всяко предизвикателство. Напомням, че Нептун се движи бавно в срещуположния знак Риби. Сега е в 22-я градус и нептуновата криза обхваща родените със слънце във втората половина на знака. Квадратът на Слънцето и Нептун подсилва ефекта на нептуновото влияние в полето на партньорството, работодателите и дългите връзки. Освен аналитичните си способности и умението да разграничавате истина от лъжа, включете интуицията си. Тя ще ви помогне да усетите елементите на неискреност, подвеждане или откровено измамничество.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата предлага мистични вълнения още в първите дни. Тригонът на светилата във вторник може да ви доведе до някакъв вид прозрение, нереална аналогия, свързване на странни елементи в едно, с което да се опитвате да си отговорите на някои сложни въпроси, които сте изтласкали назад в паметта си. От сряда до петък, когато Луната е в другия земен знак Дева, аналитичен и прагматичен едновременно, пъзелът ще се намества и противоречията ще намират решения. Особено тези касаещи гъвкавост и подвижност на мисъл и действия, предвид планове за купуване на средства за придвижване или офис техника.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Пътувания насам-натам, срещи с различни хора, договаряне за ангажименти, стоки или услуги, предколедни срещи с приятели и като цяло незадържане на едно място. Неспокойният ви дух,винаги търсещ ментални предизвикателства, ще намери някои от тях в средата на седмицата. Партньорската среда е много чувствителна към аспектите през седмицата. Там има много неизказани неща, непроявени отношения, скрити замисли. От петък нататък картината се прояснява. В неделя скритото става видимо.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на приятелите. В понеделник и вторник отношенията с хора, близки по интереси, по дух, с които ви се пресичат професионални пътища, или просто приятели неизвестно защо, са подкрепящи. В сряда и четвъртък обаче твърде искрените послания от ваша страна, могат да бъдат отразени като от криво огледало и да имат неочаквана, и неразбираема реакция. В почивните дни Луната е във Везни, хармонията във взаимоотношенията постепенно се възстановява. През следващата седмица Юпитер ще влезе в зоната на партньорството, създавайки добри условия както за старите, така и да съвсем нови лични и служебни обвързвания.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Ще ви се налага да се съобразявате с други хора, да щадите честолюбието им, да напасвате плановете си спрямо техните. Приятелството с някои хора обаче може да се окаже с твърде висока цена, ако се предоверите и приемете за чиста монета казаното от тях, направените предложения и предявените претенции. Финансово това може да ви коства немалко, но също така да засегне личния авторитет. Отложете сериозните решения за неделя, но направете нужното да бъдете някъде, където да проясните мислите си и способността да разсъждавате разумно.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на финансовите ангажименти. Втората половина на декември минава под знака на пазаруването и потребността от финикийски знаци нараства. В средата на седмицата квадратът на Слънцето и Нептун може да ви представи някои стари ангажименти в нова светлина, твърде натоварващи и обременяващи. Възможно е да искате да се откачите от тях и да поемете по свой път, или пък нищо да не правите. Кратко откъсване от рутината на ежедневието в края на седмицата би ви се отразило добре.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на динамика в полето на професия и кариера. В сряда квадратът на Слънцето и Нептун в двойнствените знаци Стрелец и Риби ще ви постави в условия на колебание какво, или кого, да изберете, какво да предпочетете, в каква посока да насочите енергията си. В четвъртък и петък ще разсъждавате по-рационално и прагматично, затова не бързайте нито с решения, нито с обещания, а още по-малко със спонтанно обвързване. На някои предстои период на обучение, необходима ви е предварителна подготовка, която започвайте от края на тази седмица.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица претоварена с ангажименти. Квадратът на Слънцето с Нептун от вашия знак ви поставя във фокуса на вниманието на повече хора. Възможно е някои от групата да бъдете обвинявани в неискреност и подвеждане в очакванията от други хора. Възможно е сами да се чувствате измамени, подведени и предадени. Критични в това отношение са дните от вторник до четвъртък. Има значение каква позиция ще заемат най-близките ви хора, дали ще ви подкрепят, или ще застанат срещу вас, през втората половина на седмицата.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 90 Нептун на 14.12.2022 в 19:10

Меркурий 120 Уран на 17.12.2022 в 23:36

Луната е без курс на:

13.12.2022 15:52 – 14.12.2022 8:45

16.12.2022 19:13 – 16.12.2022 19:49

18.12.2022 22:35 – 19.12.2022 3:30

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии