Седмичен хороскоп 12-18 октомври 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНоволуние във Везни във вторник

Марс и Юпитер в тригон с Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Главният акцент на предстоящата астрологична седмица е новолунието във Везни във вторник, преди Слънцето да изгрее. Но преди това, в понеделник рано сутринта се случват два точни и значими аспекта.

Първият тригонът между Юпитер и Плутон. Неговото влияние е започнало от предходната седмица, и ще продължи и през тази. Тригонът Юпитер-Плутон е от категорията рядко случващи се аспекти, поради относително бавното движение на двете космични тела. Последният тригон на Юпитер-Плутон е бил преди 4 години, отново през октомври 2011 година, но в знаците Телец-Козирог.

А точно същият аспект, с разполагането на Плутон в Козирог и Юпитер в Дева, е имало за последен път преди 258 години,през пролетта на 1767 година. Юпитер е планета свързана с религията и вярата, а Плутон дава много целенасочена енергия за трансформация като от кардиналния Козирог тя е решителна и категорична. Могат да се очакват актове, писмени или поведенчески, на налагане на вето, на раздаване според закона, или на затвърждаване на статуквото. До края на седмицата към аспекта се включва Марс,който прави съвпад с Юпитер в 14-я градус на Дева. Възможно е сключване на договори, споразумения между опоненти, между враждуващи страни, или налагане на това от по-висока инстанция.

В понеделник,почти по същото време е точната опозиция на Слънцето и Уран, за който аспект писах в предишния седмичен хороскоп. Критичната зона бе в периода на двата напрегнати аспекта на Слънцето, с Плутон и с Уран в кардиналните знаци Везни, Козирог и Овен. Имаше тежки катастрофи у нас и терористични актове в съседна държава.

Новолунието във вторник подсилва ефекта на засилване напрежението в кардиналния кръст. Съвпадът на светилата във вторник е в 19-я градус на Везни. Така втората декада на кардиналните знаци е най-засегната от аспектите и търпи провокации от различен порядък през първата половина на седмицата. Там където страстите съзнателно са контролирани, може да се даде шанс на новолунието във Везни да прояви своята дружелюбна и харизматична природа като подтикне процеси на помиряване и постигане на взаимно изгодни споразумения, на сключване на сделки, договори и бракове дори. За последното навлизаме в добър период.

 

Слънчеви дни и успех в начинанията!
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на предизвикателствата. Обърнете се на 180 градуса и съсредоточете вниманието си там, в отсрещната страна, където са партньорските взаимоотношения. Обърнете внимание на това, което ви казват другите, вслушвайте се в съветите по-внимателно, и тогава предприемайте каквото и да било. Учете се от чуждия опит, и от чуждите грешки. Новолунието в срещуположния знак Везни, може да ви даде много, стига да се настроите на съответната вълна, да оставите на заден план личните си амбиции и претенции, и да се включите в това, което е важно за близките, за екипа с който работите, за фирмата в която сте и т.н. Вероятно ще ви се наложи да поемете повече ангажименти от досега, затова доброто планиране и спазване на графика е от голямо значение. Моментът е добър да навлезете в ново знание, да придобиете нови умения. Ако е необходимо, в края на тази и в началото на следващата седмица, се запишете в школа или курс,където да се учите от професионалисти.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои относително спокойна седмица. Напрежението в кардиналния и подвижния кръст задейства енергии, които засягат другите и косвено вас. Новолунието в харизматичните Везни ви прави ангажирани със събития свързани с брат или сестра, с племенници и братовчеди, със съученици и съседи, както и с хора с които заедно се обучавате. Това, което други планират, ви кара и вие да промените плановете си, и да ги нагодите според тях. Може би радостно семейно събитие или далечно пътуване ви очаква в следващите месеци. Срещата на светилата в най-комуникативната зона на хороскопа ви е подтик към вашия интелект, който търси нови хоризонти, ако ги търси разбира се. Подходящ период за работа върху текстове, преводи, редактиране, изготвяне на учебни планове и програми, за посредническа и комисионерска дейност. Седмицата се очертава благоприятна в материално отношение. Някои ще получат увеличение на заплатата, други ще се надяват на новогодишни бонуси, и то с основание.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Венера, която влезе в зоната на кариерата и професионалните взаимоотношения, излиза от напрегнатия аспект със Сатурн. Това ще повлияе работните отношения в посока на повече взаимно разбиране и подкрепа, на повече доверие и съпричастност. Предстоящият стелиум, който тя прави с Марс и Юпитер, ще ви помогне да разширите социалната си активност, да се включите в събития, които имат отношение към това, с което се занимавате. В тази посока е и влиянието на новолунието във вторник във Везни. Интеграция, присъединяване, ангажиране с каузи, касаещи по-широк кръг от хора, включване в благотворителни акции, това са темите, които повдига за вас съвпадът на светилата във вторник – сега и през следващите месеци. В личните взаимоотношения може би ще искате да имате повече свобода, заявете го ясно, а не с недомлъвки. На свободните сърца новата Луна ще даде и нови шансове за познанства и сериозна връзка, към което насочва и Сатурн, установил се в знака за дълъг период от време.

Благоприятни дни през тази седмица – всички без петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, през тази седмица продължават тенденциите от предходната. Венера, управителката на знака, излиза от квадратурата си със Сатурн, която възобнови някои стари притеснения свързани с децата или с обекта на чувствата ви. В следващите дни тя застава в опозиция с Нептун, планета, която е нейната по-висша октава. Така някои ваши твърди убеждения, правила на поведение, разбиранията ви за етика и морал, могат да размият границите и да ви накарат да постъпвате по неприсъщ за вас начин. Може би е дошъл момента да рискувате, да не бъдете толкова предпазливи и разумни, а да навлезете в несигурни и вълнуващи води. Новолунието в стремящите се към баланс Везни ще ви даде отправна точка за важни промени в работната среда. Нови хора,могат да ви станат колеги или подчинени. Ако се чувствате знаещи и можещи,сега е времето да предадете своите знания и умения на други хора. Станете преподаватели, лектори, треньори,ментори на по-млади и незнаещи,започнете собствен бизнес. Седмицата може да бъде много романтична с Венера отправила се за среща с Марс и Юпитер. Проявете смелост и направете първата крачка към обекта на чувствата си, или предложете развитие на връзката, с повече взаимни ангажименти.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, астрологичната картина през тази седмица продължава темата за доходите, започната в предходната. Новолунието във Везни слага акцент,който може да доведе до съществени промени в тази област. За някои промяна в договорните отношения може да промени личния бюджет, за други смяната на работата или започване на втора такава ще се отрази благотворно. Доходите на партньора също могат да претърпят промяна. Някои ваши предубеждения ще трябва да отпаднат, или да направите компромис с твърдите си разбирания по този въпрос. Имате силата да се справите с всяко предизвикателство. На помощ ви се притичват Венера Марс и Юпитер. Венера ви прави по-толерантни, но и чаровни, за да постигате това, което сте си планирали. Опозицията с Нептун може да ви прави донякъде по-чувствителни към чуждата болка и да навява тъжни спомени. Но Марс и Юпитер с готовност ще ви зареждат с позитивна енергия и самоувереност особено в личните дела, в планове свързани с харесван или обичан човек.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Много обстоятелства работят във ваша полза и подхранват амбициите ви за успех. Венера, Марс и Юпитер помагат от сродния по стихия знак Дева да поддържате ползотворни отношения с хора отдалеч. Меркурий в секстил с управителят на знака – Сатурн подхранва сериозните начинания. А новолунието в зоната на кариерата става отправна точка за вашите амбиции като ви насочва към цели и проекти с дългосрочно значение. Отварят се възможности за успешна изява, за печелене на обществено внимание и признание, както в следващите дни, но също така и в близките месеци. Можете да спечелите доверие и подкрепа от подходящи хора с нещо, върху което работите от много време – идея, проект, изделие, всичко в което са вложени човешка мисъл и труд. Важно условие обаче е да не се разпилявате, да се съсредоточите в една цел и да я следвате настойчиво. Новолунието в кардиналните Везни е „пробен камък“ за това доколко тежите на мястото си, дали се справяте с поетите задължения и дали може да се разчита на вас за в бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои още една забележителна седмица. Новолунието в сродния по стихия знак Везни я прави такава. Срещата на светилата в зоната на вашите емоции и лични предпочитания, на творческия импулс и децата, на забавленията и рисковите начинания е значима, и се случва един път в годината. Бъдете готови да посрещнете предизвикателствата. Разчитайте на себе си, но не отказвайте предложена помощ от знаещи и можещи. Рекламирайте себе си и дейността си, използвайте възможностите за комуникация и разпространение на информацията в социалните мрежи. Бъдете на висотата на съвременните технологии, не се страхувайте да навлизате в нови области на знанието, да започвате нови и рискови неща. Това което ви трябва е цел, увереност в собствените възможности, постоянство и готовност да се стигне до успешен финал,независимо колко време и усилия ще са ви нужни. Очаквайте гости през тази и през следващата седмица, гответе се за промени в дома, в семейната среда.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои забележителна седмица. Важното астрологично събитие, което ви засяга пряко, е новолунието във вашия знак, което се случва един път в годината, и с което започва вашата астрологична година. Съвпадът на светилата във вторник е в 19 градуса Везни, с тази особеност, че е в опозиция на Уран от срещуположния знак Овен. Така вашите лични амбиции по естествен начин водят до промени във връзките и отношенията както на лично ниво, така и в професионален аспект. Ще ви се налага да бъдете по-решителни и отстояващи собствените си убеждения. Склонността ви да правите компромиси в името на мира и добрите отношения може да ви подведе в погрешна посока. Скрито от вас текат процеси, които ви включват в игрите на определени хора. Във ваш интерес е да изкарате всичко на светло и да имате директен поглед върху случващото се. Периодът е добър да решите проблеми с имот и наследство, с продажба или отдаване под наем.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда,четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Някои обстоятелства от предходната седмица ви карат да правите планове за пътувания и развлечения за следващите месеци. Имайте готовност да проучите повече възможности. Новолунието в сродния по стихия знак Везни може да даде старт на намерения свързани с чужбина- пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит. Имате шанс да постигнете сключване на изгоден договор за популяризиране на свой творчески проект- издаване на книга, песен, филм, участие в изложба или модно ревю,организиране на курс за обучение, семинар, конференция, конгрес. Планетният управител на знака ви – Уран е в опозиция на съвпада на светилата, което го прави още по-специален, ориентиран към значима кауза, благородна стъпка, в помощ на нуждаещ се или спасяващ нечий живот. Периодът е много подходящ да се включите в обучение в нетрадиционна дисциплина, да научите нещо нестандартно и новаторско.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица посветена на семейството. Всичко свързано с дома, с най-близките, със сигурността и удобството на домашната среда, сега придобива още по-голямо значение. Отделете време за подреждане и разчистване, за изхвърляне на ненужните неща, за да отворите място за нещо ново да влезе в дома ви. Наследствени въпроси, имотни делби, продаване на собственост са теми, които в следващите дни подлежат не само на обсъждане, но изискват и конкретни стъпки. Новолунията имат свойството да прехвърлят мост във времето от около шест месеца напред. Затова, ако сега заявите намерение, то неговата реализация може да стане в рамките на половин година, до пролетта на следващата. Новолунието ще изкара на повърхността и някои противоречия между професионалните ви ангажименти и потребностите на домашната среда. Необходима ви е реорганизация, която да доближи изискванията на двете сфери, и да намали напрежението между тях. Моментът е подходящ да започнете свой собствен бизнес, особено ако той би могъл да се движи от дома. Предстоят интересни запознанства и предложения, които си струва да обмислите.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Безпокойството предизвикано от напрегнатите аспекти в кардиналния и подвижния кръст може да не ви засегнат пряко, ако нямате планети в техни зодиакални знаци. Но това се случва много рядко. Новолунието в предходния знак Везни ви подтиква към отдръпване от активна комуникация със света около вас, към повече съзерцателност и спокоен размисъл. Много от това, което се случва, което ви касае, става зад гърба ви. Струпване на планети има в един от най-словоохотливите знаци – Дева, в зоната на приятелските връзки, затова можете да разчитате на добра информираност от виртуални и реални приятели. Съвпадът на светилата е в зоната на вашия сатурнов период на годината, подходящ момент за разчистване на обстоятелства, които задържат напредъка, които ви поставят в условия на подчиненост и зависимост. Разделете се с лошите си навици като хранене, пушене, пиене и др., които създават зависимост. Отворете сетивата си и търсете възможностите. Добро време за съставяне на планове, за работа по проекти, които ще се реализират в бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък,петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, отново предстои емоционална седмица. По оста Риби-Дева има противопоставяне на три планети срещу Нептун, планетният ви управител. Най-силно ще го усетят родените в първата половина на знака. Формиращият се стелиум в Дева,който ще се развива сега и през следващата седмица, ще отправи предизвикателство към вашата, склонна да се жертва за другите, природа. Много всеотдайност и грижи изисква някой, с когото сте свързани в този живот. Новолунието във вторник, в мистичната зона на слънчевия хороскоп, ще ви помогне да намерите отговори на много въпроси от екзистенциален характер. Някои бизнеспроекти излизат на дневен ред. Навлизате в период благоприятен за инвестиране и разширяване на фирмената дейност. В сряда и четвъртък -новини отдалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък,петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Юпитер в тригон с Плутон на 12.10.2015 г в 2:51 ч

Слънце в опозиция с Уран на 12.10.2015 г в 6:49 ч

На 13.10.2015 г в 3:05 ч в 19°Везни Новолуние

Марс в тригон с Плутон на 16.10.2015 г в 6:36 ч

Венера в опозиция с Нептун на 17.10.2015 г в 5:53 ч

Марс в съвпад с Юпитер на 18.10.2015 г в 1:40 ч

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Козирог, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

13.10.2015 / 3:06 – 14.10.2015 / 0:38
15.10.2015 / 3:58 – 16.10.2015 /12:18
18.10.2015/ 11:48 – 18.10.2015/ 21:52

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии