Седмичен хороскоп 12-18 октомври 2020

2020 10 16Меркурий ретрограден от 14-ти

на 16-ти

Марс и Слънце в опозиция

Марс квадрат с Юпитер

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в много интересна астрологична седмица. На пръв поглед ретроградността на Меркурий изглежда като най-важната тема. И тя донякъде е, тъй като движението назад на планетата на комуникациите в истинския плутонов знак Скорпион създава онази основа на завоалираност и скритост, която Слънцето трябва да преодолее и огрее със светлината на истината.

На 14 октомври сутринта, в 4:05 ч.,сряда-меркуриевия ден на седмицата, Меркурий тръгва назад от 11 градуса Скорпион. На 28 октомври се завръща във Везни, а на 3 ноември вечерта става директен от 25 гр. Везни. Докато се движи назад Меркурий ще направи два важни аспекта, опозиция с Уран на 20 октомври и съвпад със Слънцето на 25-ти. И трите ретроградности на планетата вестоносец на боговете през тази година започват, и в по-голямата си част преминават, във водните знаци, като последователно се изреждат Риби, Рак и сега в Скорпион. По този начин се подчертава елемента на скритост и подмолност характерно за водната стихия, къде в по-плитки води,къде много надълбокото. Ретроградността на планетата на информацията създава подходяща среда за разгръщане на шпионската тематика, на подозрителността и недоверието между държавите,благодатна почва за възраждане на дистанцирането и отчуждението отпреди 30 години. А в голямата страна на запад, отвъд океана, тече предизборна кампания. В деня на изборите Меркурий ще е все още ретрограден, макар и това да е последния му ден от фазата. Очаква се шоу по холивудски и бурен финал с протестиране на резултата, независимо кой печели.

Двете полярности скрито и видимо ще си оспорват правото на изява през тази седмица. Ретрограден Марс в Овен и ретрограден Меркурий в Скорпион ще затварят врати, прозорци и всичко от където може да проникне малък лъч светлина. Намаляващата Луна ще спомага това да се случва до нейния разпад в петък, в деня на новолунието. Точният съвпад Луна-Слънце е през нощта, в петък срещу събота.

Новолунието е в 22 31ч. На 16 октомври, в 23 градуса Везни. Сложно новолуние в кардинален тао квадрат. Какво ще роди то, ще видим в края на седмицата. След квадрата с Юпитер в неделя, Слънцето е изправено срещу ретроградния Марс и прави последователно квадратури със Сатурн и Плутон.

Квадратът Слънце-Юпитер от миналата седмица извади на показ истинското лице както на отделни хора, занимаващи се с политика, така и на организации и обединения, към които бяха отправени очаквания за подкрепа. Разочарованието обединява също толкова силно, както и очакването.

Както бях писала в предишни седмични хороскопи, събитията започват да се случват с излизането на планетите от Козирог от техните ретроградни фази, които бяха едновременно, на 13 и 29 септември Юпитер и Сатурн, и на 4 октомври на Плутон. С излизането на Плутон машината се задейства и това, което назряваше през последните пет месеца, започна да излиза на повърхността като гореща лава от разбуден вулкан.

Слънцето прави квадрати поотделно към Сатурн, Плутон и Юпитер два пъти всяка година. Едновременно към трите планети това не се е случвало от много време, и няма да се случи отново след много време. Точно сега, тези квадратури имат особено значение. Те работят анблок, заедно. Ще усетим силата им между сряда и неделя. В допълнение към този рядък астрологичен факт е кардиналната опозиция на Слънцето и Марс, в която ще се прояви неистова борба на егото. Докато опозициите позволяват съгласуваност на базата на противоположностите, то при квадратурите противоречията са толкова ярки, че предизвикват челен сблъсък. Който или каквото оцелее след него, то продължава. Ако Юпитер-Сатурн-Плутон олицетворяват юрисдикцията, законовата рамка и корпоративния интерес, а Марс охраняващите ги институции, то Слънцето е символ на светлото, новото, истината. Тригонът със СЛВ в Близнаци ориентира към бъдещето. Това което сега се случва има ясна проекция напред във времето. Сблъсъкът е сега, през изминалата и през настоящата седмица. Ретроградността на Меркурий в Скорпион ще затвори някои канали и ще скрие каквото може. Но поне ще имаме нагледна представа за това какво се случва. До следващия сблъсък.

Тригонът на Марс към ЮЛВ през изминалата седмица спомогна за постигане на примирие в горещата точка на изток от нас. Но то е временно, защото там тлеят въглени, които Марс отново ще разпали, и то съвсем скоро.

Ролята на Луната не е просто да отразява случващото се в кардиналния кръст, както бе в края на миналата седмица, докато се движеше през кардиналния Рак. Сега тя ще вземе страна, ясно и определено в дните на новолунието, и след него когато започне да нараства. Луната, символ на народа, на масите, се обединява със Слънцето, светлия водач.

В края на тази седмица две опозиции засилват усещането за нестабилност, неяснота, не сигурност във възприятията, които се прехвърлят към следващата седмица. Венера и Нептун в подвижните знаци Дева и Риби, с ретрограден Уран в неподвижните Скорпион и Телец. На планетата на любовта е отредена ролята на медиатор,посредник, дипломат и балансьор повече от всякога с тригона и с Юпитер, с който започва следващата седмица

Retr-Merk16

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. В партньорската среда се случват важни неща, които не бива да изпускате от поглед. С напрегнатите аспекти в кардиналните знаци, в които значима роля е отредена на ретроградния Марс от вашия знак, попадате в сложни ситуации, за които са ви нужни бистър ум и бързи реакции. Придвижвайте си важните дела в началото на седмицата, преди Меркурий да стане ретрограден. В Скорпион,докато той се движи назад ще ви бъде трудно да постигате яснота по отношение намеренията на другите и често ще се чувствате с „вързани ръце“. Новолунието във Везни може отново да ви подтикне да гледате към съществена промяна в работните отношения, да се оглеждате за нова работа, да търсите нови съдружници. Избягвайте конфликтни ситуации и работа в рискова среда.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Добро начало на една много напрегната седмица за вашия знак. Това, което сте планирали приключвайте в понеделник и вторник. От сряда Меркурий е ретрограден в другия неподвижен знак Скорпион. Ще се движи назад в зоната на дома и семейните отношения. Плановете ви за разместване и ремонти, ще претърпят значителни промени, а също така могат да бъдат изместени от други, по-належащи неща. Неблагоприятен период за покупко-продажба на недвижим имот. Новолунието във Везни може да ви подтикне към повече движение на къси разстояния, към промяна в начина на придвижване от едно място до друго.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Вдъхновяващо начало на една изпълнена с позитивизъм седмица. Приятелите ще се включват активно във ваша подкрепа, а има и всички условия да си създадете нови приятелства. Новолунието в петък е в зоната на неформалните връзки и макар в конфликтна среда да е сега, то дава старт на обстоятелства, които ще се разгръщат и проявяват при следващи пълнолуния като сбъднати желания. Ретроградният Меркурий от своя страна може да ви свърже отново с някой, който е бил до сега далеч от очите и сърцето. Разбира се всички скрити неща носят рискове. Бъдете внимателни с финансите си през тази седмица.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Семейните ангажименти през следващите дни ще бъдат на преден план. Ретроградността на Меркурий предстои да се развие срещуположния знак Скорпион, в зоната на партньорството. Обратният му ход може да разстрои някои съвместни планове, да се наложи промяна във фирмения график за три седмици напред. Определено неблагоприятен период за започване на нова работа и подписване на нов трудов договор. Новолунието във Везни дава шанс да погледнете по нов начин на някои ваши ангажименти, на задължения, които не са ви по вкуса. Да започнете с отказа от някои лоши привички и нездравословни навици, макар да е свързано с голяма душевна борба.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои финансово ориентирана седмица. Венера е във вашия знак, което внася известно спокойствие и вътрешен баланс. От вторник и Луната е там, което ви прави водеща фигура в случващото се около вас. Напрегнатите аспекти в зоната на финансовите ангажименти, доходите, инвестициите, ще ви създават много емоции в следващите дни. А ретроградният планетен управител ще се постарае да разбърка добре направените ви планове като ви кара да мислите в разгърната картина с много възможни решения. Новолунието във Везни може да ви постави пред нови избори, пред това да погледнете по нов начин на финансите си и да направите някои рискови крачки.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на новолуние в другия кардинален знак Везни. В зоната на професията новата Луна ще ви радва с ангажименти и признание. Но дотогава разчистете старите. Ретроградността на Меркурий ще ви постави много задачи за решаване в областта на техниката, документацията, съхраняване на информация и данни, както и за подобряване на квалификацията, и надеждността, на хората, с които работите. Напрегнатите аспекти на ретроградния Марс от Овен провокират чувството ви за стабилност и самоуважение като в някои случаи ще работят срещу името ви и представата на другите за вас.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Подгответе се за път. Към голяма физическа, умствена и психическа активност подканя новолунието в другия въздушен знак Везни. В сряда ще ви бъдат дадени много знаци за съпричастност и подкрепа. Но в сряда също така планетният управител тръгва назад. Много неща няма да се случат, както са планирани. За три седмици напред Меркурий ще ви върти в обръча на старите опитности, на изпитаните модели, на потвърдените в практиката начини за справяне и в най-сложната ситуация. Но през тази седмица можете да направите важна житейска крачка, изкачвайки се по-високо в развитието си под влияние на СЛВ от вашия знак в тригон с новолунието във Везни в петък. Избор има.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои новолуние във Везни. В понеделник Луната от Лъв ще ви даде голяма подкрепа и увереност в собствената правота. Необходима ви е, за да се справите с всичките предизвикателства от опозицията с Марс и квадратите с тройката в Козирог. Ретроградният Марс ще чопли стари рани в партньорските взаимоотношения, а тримата големи от земния знак ще подкопават вашата самоувереност. Към тях добавя своята енергия ретроградния Меркурий, който ще се движи назад в зоната на личните доходи, притежания, етични норми, нравствени рамки. Някои позабравени, или отдавна неизползвани, но належащо необходими. Във финансовите дела Меркурий може да ви върне към изпитани подходи за справяне с проблеми.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Ангажиментите с другите, и за другите, няма да имат край, ако вие не сложите такъв. Дните преди новолуние са подходящи за разчистване на непотребното и застоялото, за да се отвори пространство за нови предизвикателства да навлязат в живота ви. С новолунието в другия въздушен знак Везни на вратата ви тропат много новости. Но внимавайте на коя ще отворите. Ситуацията през тази седмица крие рискове. Ретроградността на Меркурий ще протече в зоната на професионалната изява. Някои възможности за растеж в кариерата ще трябва да изчакат по-подходящо време, като например дните след новолунието през ноември.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на новолуние в другия кардинален знак Везни. Зоната на семейството е в обсега на това новолуние и там предстоят значими промени. Новолунието дава шанс за решаване на въпроси свързани с дома и отношенията с членове на семейството. Възможности ще има, но и много пръти в колелата. Напрегнатите аспекти на Слънцето в кардиналните знаци са провокатори на пречки от най-различно естество. А ретроградността на Меркурий, която започва в сряда, е естествената основа за тяхното разгръщане. В някои моменти ще ви се струва, че играете нестинарски танц, подскачайки по разпалени въглени. Венера ще ви носи успокоение. Мислете си за приятни неща и не се стремете да държите всичко под контрол.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои професионално ориентирана седмица. Луната в Лъв,в понеделник, поставя някои професионални въпроси като приоритетни. Меркурий става ретрограден във вашия знак. От сряда планетата на комуникациите ще ви провокира по много начини, ще ви кара да се заглеждате в дребните неща, да обръщате внимание на детайлите, да мислите и премисляте по пет пъти преди да вземете решение. Чувството за неувереност ще се засилва в дните на опозицията му с ретроградния Уран от срещуположния знак Телец, в края на тази и през следващата седмица. Новолунието в предходния знак намалява предприемчивостта и изисква повече спокойствие и време за обръщане внимание на себе си.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои ретрограден Меркурий в другия воден знак Скорпион. В зоната на пътуванията, образованието, отношенията с чужденци и хора отдалеч, и ред други, движението назад на планетата на комуникацията ще разбърка планове и очаквания. Всякакви резервации могат да претърпят промени. Изпити, дипломни защити, присъждане на звания, получаване на награди и оценки могат да се случат по различен от очаквания начин. Новолунието по финансовата ос предполага рискове, които можете да избегнете, като не бързате, а отделите достатъчно време да се запознаете с подробности, детайли и текстове със ситен шрифт.

Дати на някои астрологични събития

Слънце опозиция с Марс на 14.10.2020 / 2:26

На 14.10.2020/ 4:05/Меркурий ретрограден от 11°Скорпион

Слънце и Плутон в квадрат на 15.10.2020 /13:15

Слънце в съвпад с Луна на 16.10.2020 /22:31, новолуние в 23градуса Везни

Слънце квадрат със Сатурн на 18.10.2020 16:58

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

12.10.2020 /17:29 – 13.10.2020 /7:56

15.10.2020 / 1:47 – 15.10.2020 / 8:54

17.10.2020 / 1:11 – 17.10.2020 / 8:05

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. uranus каза,

    Писа на октомври 12, 2020 @ 14:46

    Здравейте Муси, много се радвам за новия седмияен хороскоп!Асцедентът ми е Дева, Скорпион в трети дом, където при моето Слънце и ретрограден Меркурий ще бъде транзитния ретрограден Меркурий.Самото новолуние е точно върху стелиума ми Луна,Плутон и Лилит във втори дом.Усещам, че моментът е важен за мен.Но и съм леко притеснена, заради наситените аспекти.Какво може да ме посъветвате, какви действия да предприемам иле не?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 13, 2020 @ 11:32

    uranus,
    няма как да се отговори на този въпрос
    “какви действия да предприемам иле не?” без да се знае за какви действия става дума.

  3. uranus каза,

    Писа на октомври 13, 2020 @ 14:46

    Имате право, не се уточних.За личния ми живот питам, там не съм удовлетворена.Вече от дълго време съм сама и все срещам неподходящи за връзка мъже, да не кажа, че ситуациите са били заплетени, сложни и неискренни.Благодаря!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 14, 2020 @ 11:28

    uranus,
    да, в интересен период сте. Лунар и новолуние в един ден.
    Но за личния живот,в лична консултация.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии