Седмичен хороскоп 12-18 септември 2022

Es022Венера-Марс в квадратура

Слънце-Нептун в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново сме заедно, макар и с известно закъснение!

След знойното, твърде горещо, пълно с емоции и бързо отминало лято, ни предстои не по-малко динамична и наситена със събития есен.

В събота Меркурий, на фона на пълната Луна в Риби, тръгна назад,включвайки се в хора на ретроградните планети. Заедно с него, на небосвода ни назад се движат общо шест планети – далечните до Плутон плюс двата астероида Хирон и Ерис. При толкова планетарна назадничавост, нищо не върви по план. Макар да сме в знака на най-добре планиращите- Девите. Криви ще излязат сметките на много хора, групи от хора, държави и групи от държави. Развеселяваме най-големият плановик-Създателя.

В предстоящата седмица има значими аспекти, които се развиват и влияят, но стават точни в последните дни.

Военната тема ще продължава живо да ни вълнува, Луната в първите дни е в огнения Овен. Но информацията, до която стигаме, е ненадеждна и объркваща заради най-вече ретроградния господар на комуникациите-живи, електронни или механични.

Войнственият Марс от Близнаци също използва информацията, по точно дезинформацията, като оръжие. Почти месец Марс се движеше синхронично със Слънцето,поддържайки бойния си дух с квадрат помежду им. Аспектът се разпада и на негово място идва квадратът Марс-Венера. Квадратурите между планетите на страстта повлияват много силно близките отношения, а многото ретроградни планети ги задълбочават. В много двойки квадратът ще засили противоречията, карайки ги да изкристализират в претенции и скандали, в нападки и взаимни обвинения. Същото важи и за съюзите между групи хора и държави. Страхът подклажда огънят. Ще бъдем свидетели не само на есенни пожари по поля и гори, но и на буйни пожари в партии, коалиции, съюзи и всякакви човешки формирования.

След катарзисния квадрат с Марс, Слънцето в Дева прави тригон с Уран. Този аспект преживяваме всяка година,но сега различното е, че Слънцето почти едновременно прави и тригон с Плутон. Това става за малко повече от седмица, между 11 и 19 септември, когато са точните аспекти. Тригоните на Слънцето с планетите на дълбоките и трайни трансформации е светъл лъч за изтерзаните ни от надежда и очакване за добро, сърца. Не всички ще усетят този слънчев лъч, стремящ се да пробие през облаците. Наострете сетивата си за средата на седмицата, когато Луната,правейки съвпад със СЛВ и Уран, застава в тригон към Слънцето. И облаци има и мъгла има,подсилени от опозицията на ретроградните Меркурий и Юпитер,но истината си проправя път,независимо от пречките.

Уран, великият реформатор, участва във всички процеси на промяна и трансформация на земята. Той е този, който кара износеният болт да се счупи и да предизвика авария, дигата да се скъса и да пусне водната лавина по изсечените от човешката глупост до голо хълмове, за да залее домовете на спящите хора.

Уран през миналата, 2021 година, направи три важни квадрата със Сатурн като ни показа колко лесно може да ни бъде отнета свободата, ако не се противопоставим. Заради ретроградните си фази, планетите правят най-много три аспекта помежду си, за даден цикъл. Това, което предстои да се случи, е рядко изключение в планетарната динамика. Както вече съм писала, през есента на тази година предстои четвърто формиране на квадрата Сатурн-Уран,който ще стигне достатъчно силните 88 гр. 22 мин.,между 1 и 8 октомври. На фона на Плутон в Козирог, квадратът Сатурн-Уран в неподвижните знаци Водолей-Телец доведе до дълбоки, тектонични разтърсвания и преобразувания в света. Разпад на доверието в системата, в годността на управляващия елит, в способността за разумни и човеколюбиви решения и стъпки. Разпад и разрушение на старото, се усилва лавинообразно тук и сега, през този и следващия месец. Планетарният пасианс се пренарежда. Идват нови и обнадеждаващи аспекти и конфигурации.

Не губете вяра!

Поддържайте вътрешния баланс и увереността, че Доброто винаги побеждава!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва вдъхновяващо с Луна в Овен. Юпитер в Овен, както и астероидите, имат принос за приповдигнатото ви его. Но Меркурий срещу него във Везни, при това почти всичките ретроградни, предупреждават за самоналожено успокояване на топката. Избягвайте със соловите изпълнения и едноличните битки. Отделяйте повече време за анализи и разумни планове за бъдещето. Почивайте повече. Бъдете внимателни към храната, възможни са натравяния или алергични реакции. Плувайте в обезопасени води. Конфронтацията между планетния управител и Венера обещава бурен край на седмицата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица изпълнена с интересни и запомнящи се преживявания. В първите дни Луната от Овен ви вдъхновява и подкрепя да проявите лидерските си качества. Организирайте и мотивирайте. Ще имате поредица от предложения и повече възможности за избор през първата половина на седмицата, ако премисляте добре какво казвате и какво правите. Опозицията на Нептун към Слънцето през втората половина може да ви подхлъзне в погрешна посока, особено що се касае за разходи и инвестиции.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седицата започва емоционално приповдигнато с Луна в другия огнен знак Стрелец. Децата и децата на децата ще са в центъра на вниманието. На някои творчески планове ще се наложи да сложите питанка – като цел, посока и време. Ретроградният Меркурий се изправя срещу също ретроградния зодиакален управител-Юпитер, което поставя под въпрос всичко ново, планирано и договорено, поне до 2 октомври. Забавете темпото, но вложете енергия по подобряване и преустройство на работната среда. Купуването на техника оставете за първата десетдневка на октомври.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. В първите дни ще успявате да скривате мислите и чувствата, които напират да бъдат споделени. Това ще бъде по-лесно и полезно за вас, когато Луната влезе в Телец във вторник след обяд и остане там почти до края на четвъртък. В сряда и четвъртък земните тригони на Слънцето ви вдъхновяват за участия и включване в начинания полезни и трайно ангажиращи. Но ретроградният Меркурий призовава за повече внимание върху подробностите на всеки обвързващ ви документ, било то договор за работа, за кредит или за покупко-продажба на имот. Планетният управител, макар движещ се в разумната Дева, е провокиран от квадрата с Марс да влизате в конфликти и лични саморазправи,което ще се прояви по-силно в края на седмицата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица, поне от вторник нататък. В слънчевия период на личната година пред вас възникват много задачи, някои планирани, други неочаквани. Планетният управител е ретрограден и налага забавяне, особено в сфери, където са ви нужни повече средства. Материалната подкрепа отвън също може да не е това, което бихте искали. Венера добавя своята балансираща енергия към тази на Слънцето, правейки ви по-харизматични. Квадратът и с Марс обаче ви въвлича в конфликтни ситуации с човек/ хора, на които държите. Използвайте тригона на светилата в средата на седмицата, за да възстановите баланса си.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с прехвърчане на искри в домашната среда. Луната в кардиналния огнен знак Овен включва опозицията на ретроградните Меркурий-Юпитер изкарвайки наяве тлеещите противоречия. Атмосферата в най-близкото обкръжение се успокоява в средата на седмицата при земния тригон на светилата. В петък и събота отново напрегнати аспекти вземат връх, особено този между Венера и Марс. В неделя облаците постепенно се изчистват и на вашия небосвод изгрява Слънцето в тригон с Плутон от Козирог.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица отдадена на най-близките. Впечатленията, натрупани от лятната отпуска, ви дават нов поглед към неща свързани с дома и семейството. Промените, които искате да направите, няма да се осъществят нито бързо, нито лесно. Имате съпротива и разумни доводи от страна на най-близкия кръг. Ретроградният управител, в компанията и на още няколко, прави да се забавят планове и намерения. Няма място за отчаяние и отказване обаче. Марс е все още в знака ви, мотивиращ за отстояване на своето независимо от пречките. Луната ви дава подкрепа в края на работната седмица, от петък до неделя на обяд е във вашия знак.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Поглед и внимание ще бъдат насочени към другите. Партньорството е много важно за вас, а в началото на тази седмица още повече. Ретроградността на Меркурий протича във вашия знак това създава някои неудобства в личните планове,което изисква често пренастройване и преформулиране. Допълнително усложнение през тази седмица идва от опозицията му със също ретроградния Юпитер. Неспазване на обещания и ангажименти по сключени договори, нови изисквания от работодатели, както и получаване на подвеждаща информация. Квадратът Венера-Марс прави краят на седмицата твърде напрегнат.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Времето на масовите почивки отмина, но за вас есента е предпочитаният сезон за семеен отдих, още повече ако нямате грижа по подготовка на ученици за училище. Дано сте си направили резервация преди Меркурий да тръгне назад. От Везни все ще намери начин да ви извърти някой номер, с подкрепата на тригона Слънце-Уран ще намирате изход и от най-заплетената ситуация. Тези, които са в работен режим, да имат готовност за по-голям контрол и внезапни проверки. Периодът не е добър за сключване на никакви договори, още повече за такива свързани с имоти- наеми, покупко -продажба, делби.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва буреносно с Луната в Овен. Някой или обстоятелства могат да ви изкарат от равновесие. С Лилит във вашия знак сте с отворена врата за външни влияния и провокации. През тази седмица няма да липсват, особено от страна на близки хора, не непременно роднини. В сряда женската енергия е много изявена. Ще имате интересни предложения. Бъдете внимателни на път, не се разсейвайте. В края на седмицата забавете темпото, дайте си почивка поне до неделя на обяд.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ангажирана седмица. На работното място към вас са отправени очаквания, на които е възможно да не откликнете, а това вече само по себе си е конфликтен възел. Марс като съуправител на вашия знак е в квадрат с Венера. По този начин жените- колежки и приятелки са дразнител и провокатор. Ретроградният Меркурий се движи в тила ви, готов да поднесе изкривена информация, да извади старите ви грешки на показ. Обстановката е по-ведра в последния ден от седмицата, когато Слънцето си партнира дружески с Плутон.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои неспокойна седмица. В подвижния кръст се разгръщат напрегнати аспекти. Ретроградният планетен управител от вашия знак се конфронтира със Слънцето. Усещането за разминаване в мнения, преценки, заключения с определен човек, или група хора, ще се засилва към края на седмицата. С подстрекателството на квадрата Венера-Марс може да се стигне до сериозна конфронтация, а в някои случаи и до физическа саморазправа. Дръжте емоциите под контрол и разума хладен, така ще минете през минното поле невредими. В меркуриевия период идва време за важни промени. Преместване на ново място обаче отложете за началото на октомври.

Дати на някои астрологични събития

Венера 90 Марс на 16.09.2022/ 20:48

Слънце 180 Нептун на 17.09.2022 / 0:21

Луната е без курс на:

13.09.2022 7:53 – 13.09.2022 14:39

15.09.2022 15:58 – 15.09.2022 23:16

18.09.2022 0:52 – 18.09.2022 10:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. SVedZki каза,

    Писа на септември 12, 2022 @ 18:36

    Добре дошла, Муси, очаквахме Ви с нетърпение! Благодаря за поредния хороскоп, пак се завихрят интересни дни..

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии