Седмичен хороскоп 12-18 февруари 2024

?????????????????????????????????????????????????????????????????

Марс в съвпад с Плутон

Венера в съвпад с Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е интересна и не по-малко неспокойна от предходната. Срещата на Меркурий с Плутон премина според очакванията. Направиха впечатление две важни новини, подработвани в тайна от известно време. Едно много важно интервю с държавен глава, и едно съобщение за заболяване на крал. В натрапващото се усещане за хаос в последните месеци и двете внасят известен порядък. Недооценяваният от някои колеги Плутон е, както винаги го отбелязвам, малък, но мощен със своето влияние.

Активираният Плутон е като хирургичен нож, с който се изрязва болната плът до кост. Раната е дълбока, със сигурност ще остане белег, но болестният процес е обърнат, започва оздравяване. Само ще припомня, че Френската революция през 1789 година е започна при Плутон във Водолей. И в допълнение Сатурн в Риби. Условно началото е на 5 май 1789 година, когато Марс е в своя знак Овен, а Венера в своя -Телец.

Ако словоохотливият Меркурий, срещайки се с Плутон, направи така, че нещата да се изговорят, то през тази седмица предстоят две също важни срещи с малката планета.

Във вторник, Марс преминава във Водолей, както прави това на всеки 21-22 месеца. Марсовата активност импонира на свободолюбивия дух на Водолей. Той провокира социално безпокойство, обединяване около общи цели и каузи, не само на думи, но и на дела. Някои проекти, изглеждащи твърде утопични, могат да бъдат задвижени и да поведат хора след себе си. Протестите на фермерите, които обхванаха Европа в последните седмици, могат да получат нови основания да се разгърнат и да обхванат повече страни. Силата на този определено мощен съвпад може да се изрази по много начини, влияе на обществените процеси, на земните такива, на въздушните също, на времето, и на хората. Едно е сигурно, повишава напрежението във въздуха и това между хората. Може да има бури, урагани, земетресения, поредното изригване на вулкан, аварии, катастрофи, терористични актове. В каквато и среда да попадне Марс е активатор, катализатор или детонатор, когато се среща с Плутон.

Два дни след празника, към който планетата има отношение, на 16 февруари Венера влиза във Водолей. Това тя прави всяка година, но сега се засича с Марс, Меркурий и Плутон. На практика в средата на седмицата, на границата между двата знака Козирог и Водолей се образува стелиум от три планети.

На 17 февруари, в събота, е точният съвпад на Венера и Плутон във Водолей. Съвпад на страстта, на прекомерно силната демонстрация на чувствата. Двете планети, Марс и Венера,със съвпадите си с Плутон, получават силен импулс за изразяване, но във въздушния Водолей, чувственият контакт е по-слаб, за сметка на показността.

Обединената енергия на стелиума Венера-Марс-Плутон във Водолей се усилва в края на седмицата. Театърът на събитията се прехвърля в групата на неподвижните знаци, което значи, чевсичко се случва с максимален интензитет и дори взривоопасно. Включването на Нептун към него със секстил, предполага възползване и някой,който се опитва да овладее и използва силата му. Нептун управлява медиите, затова не е трудно да се досетим.

Квадратът на Меркурий и Уран в събота играе ролята на запален фитил, който канализира избиването на напрежението.

Активността във Водолей прави интернет взаимоотношенията много интензивни и значими. Това което се случва в социалните мрежи, е отражение на случващото се навън. Реакциите и отношението на хората от различните платформи повлиява обществените процеси и дори взаимоотношенията между отделните държави. Дезинформацията и Истината премериха сили през изминалата седмица. През тази седмица среща си дават Искреността и Лукавството.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. В понеделник по обяд Луната влиза във вашия знак. Това ви прави център на внимание и при повишената социална активност окачва на ръкава ви знакът лидера. Старайте се да оправдаете очакванията на другите, само така ще ги мотивирате да ви следват. В сряда и четвъртък обърнете внимание на собствените ресурси, с които разполагате. В почивните дни не се заседявайте на едно място, движете се, пътувайте, бъдете сред повече хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Като неподвижен знак сте изцяло във влиянието на случващото се в двата мутабелни знака Водолей и Телец. В зоната на партньорството се струпват пет планети преди края на седмицата. Стелиумът, който образуват три от тях Венера,Марс и Плутон, в меркуриевия период на личната година, предизвикват вълна от промени. Колкото и да сте се опитвали да сдържате развитието на някои процеси, доколкото е зависело от вас, сега те се изразяват по ярък начин и не могат да ви оставят безучастни. В петък ви очакват изненади.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Тя започва с решаването на важни за вас финансови въпроси. Бъдете внимателни и съсредоточени в това,което правите, възможни са грешки. Двете планети на страстта влизат в зоната на общуване с няколко дни разлика. Това прави комуникациите ви по-интензивни, изпълнени с повече емоции, но и с обрати. Активността се усилва през втората половина на седмицата. Разговори, обсъждане на важни теми от битието с близки хора, или съседи, с които имате общи проблеми. В петък постъпва нова информация, която може да обърне първоначалните планове.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Подгответе се за голямо раздвижване в професионалната сфера. Марс, а по-късно и Венера влизат във Водолей. Около вас ще ври и кипи. Едни събития ще ви дразнят и разочароват, други ще ви въодушевяват и подкрепят. При всички случаи сте в период на избор на посоката. Вече нищо не може да ви задържи на едно място. Гледайте напреди нагоре. Старайте се да разграничите истинското от фалшивото,трайното от временното. Имате подкрепата на Юпитер от вашия знак, в съгласие със Сатурн в зоната на приятелите и съекипниците. В петък са възможни изненади.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на тайните, на скритите неща и процеси, които трябва да разгадавате. За аналитичния ви ум няма прегради и всяко предизвикателство поражда още по-голям ентусиазъм да бъде разнищено. В зоната на здравето се струпват пет планети, три от които са в голям съвпад (стелиум). Фокусът върху здравето има причина, която трябва да намерите. Периодът е благоприятен за подобряване ефективността на всичко, с което се захванете. Придобиването на нови умения ще бъде по-лесно. Планирайте време за отдих и възстановяване.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, през тази седмица финансовите дела ще бъдат в центъра на вниманието. Интензивността на емоциите, свързани с нея, ще нарастват през втората половина на седмицата и към края и. Доколкото Марс е активирал личната ви енергия и поддържал висок жизнен тонус, сега силата му се прехвърля в ново поле за изява. Марс е като „трън в петата“ и няма да ви остави на спокойствие докато не намерите начин за подобряване на материалното си състояние. Той ще ви бъде също така мотиватор да защитавате принципите си, да отстоявате собствената си представа за честност и морал. Венериното влияние е повече омекотяващо и успокояващо, но не по-малко ползотворно за финансовата ви кауза. Бъдете внимателни в петък за подвеждаща информация.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Меркурий „повлече крак“ във Водолей и сега, когато Марс стъпва в тази зона имате готовност да поемете нанякъде. Където и да е ,само да не стоите на едно място, в едно и също обкръжение, с един и същи багаж от знания и умения. Време за предприемане на голяма крачка, а може би и скок,на друго „ниво на играта“. Възможно е началото да е стресиращо, Марс така се изразява понякога. Но Венера идва, за да заглади ръбовете. Нова среда, нови хора, нови перспективи.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица препълнена от емоции. В зоната на личната изява и сърдечните дела е пренаселено с планети. Много добър период за сценична изява, за участие в изложби, пленъри, презентации, шоу, реалита и други подобни. Влизането на Марс, а по-късно и на Венера тук, създава динамика на процесите, някъде конфликтност и конкуренция, другаде сработване и тръгване в един коловоз. Петък е атрактивен ден, със сюрпризи.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Сега вие сте звездата на зодиака. До края на седмицата пет планети са в знака ви, нещо което се случва много рядко. Малцина от групата ще бъдат доволни от това да са в центъра на вниманието на много хора. Но винаги можете да избягате и да се усамотите. Има хора,които умеят да остават насаме със себе си, дори когато са в голяма тълпа. Чудесен период за тези с лидерски амбиции. Марс ще ви помага да съсредоточите енергията си в една цел, в една кауза, и да я доведете до победен край. Венера ще ви насочи към това да подобрите външния си вид и имиджа. Меркурий ви е приготвил изненада в петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Но още в понеделник по обяд събитията стават по-сгъстени и емоциите по-интензивни, с преминаването на Луната в Овен. Вторник е още по-динамичен, когато Марс влиза във Водолей и ви вкарва в омагьосания кръг на силни преживявания. Ще имате нужда от съгласуваност с партньор или доверен човек, когато става дума за общи отговорности за хора или за собствености. За необвързаните идването на Марс и още повече на Венера в зоната на споделената интимност увеличава многократно ефекта на периода на валентинките. Няма значение дали празнувате или не, емоцията ви следва като привлечена от магнит. И наистина привличането към някой може да се обясни както с физиката, така и с химията.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, всичко се завърта около семейството и най-близките. Нечие здраве може да ангажира повече време. Марс, а след дни и Венера влизат в зоната на дома. В него се струпват пет планети, три от тях са в стелиум (голям съвпад), усилвайки влиянието си. Обгрижването на най-близките, а също така ангажирането с поддържката на дома, подобряването на неговата сигурност и функционалност, ще бъдат във фокуса на вниманието ви сега и през следващите няколко седмици, най-малкото докато траe транзитът на двете планети през тази зона. Добър период за купуване на дом или недвижим имот.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, в края на сатурновия период на годината предстои време а съзнателно уединяване. Причините могат да бъдат различни. Струпването на планети в полето на несъзнаваното може да бъде полезно за вашата склонна към излизане от реалността природа. Стелиумът от планети създава фокус върху важни за вас събития и процеси. Това което е на повърхността не ви е достатъчно. Ще ви помогнат да се задълбочите, да стигнете до дъното на проблемите и да намерите най-точното решение. Важно е да се освободите от недоверие,недоразумения и задръжки. От понеделник Слънцето е във вашия знак и започвате новата си слънчева година.

Дати на някои астрологични събития

На 13.02.2024 в 8:05 Марс е във Водолей

Марс 0 Плутон на 14.02.2024 в 8:06

На 16.02.2024 в 18:05 Венера във Водолей

Меркурий 90 Уран на 17.02.2024 в 5:52

Венера 0 Плутон на 17.02.2024 в10:48

Луната е без курс на:

12.02.2024 14:31 – 12.02.2024 15:26

14.02.2024 12:20 – 14.02.2024 17:02

16.02.2024 17:01 – 16.02.2024 21:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии