Седмичен хороскоп 12-18 юни 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA в четвъртък

Нептун ретрограден от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е доминирана от космичната връзка Слънце-Сатурн. Опозицията между Слънцето в Близнаци и Сатурн в Стрелец става точна в петък, но нейното влияние се усеща още от предходната седмица. Опозицията като аспект е противопоставяне и сблъсък на идеи, принципи, концепции, представи, възгледи, намерения, планове и така нататък. В същото време това е аспектът, който носи в себе си потенциал за уравновесяване на противоречията, на различията, на дисхармонията, точно на принципа на различието и взаимната допълняемост. Така преживявайки полярностите стигаме до равновесната точка на тяхното разбиране. Слънце в Близнаци носи неспокойната въздушна природа на въодушевеното свободно изразяване и тълкуване на случващото се, докато Сатурн в Стрелец настоява за разумно побиране в рамките на правилата и законността.

През тази седмица, под влияние на опозицията Слънце в Близнаци – Сатурн в Стрелец, мнозина ще бъдат подведени ту в едната, ту в другата полярност на дадена ситуация. Родените в календарен ден от тази седмица, ще имат своите моменти на решаване на сложни въпроси, опитвайки се да постъпят правилно. Също така тези с рождени слънца около 24 -я градус на знаците Дева, Стрелец и Риби, в средата на месеците септември, декември и март, при които опозицията Слънце-Сатурн прави напрегнат аспект с роденото им слънце, се намират в пик на текущата им сатурнова криза.

Това е третата и последна опозиция на Слънцето и Сатурн в подвижните знаци, откакто планетата господар на кармата влезе в Стрелец, в края на 2014 година. Предишните две бяха на 22 май 2015 година в 1-я градус на Близнаци-Стрелец, влияеща върху първата декада на знаците от подвижния кръст. Втората беше на 3 юни 2016 година,в 13-я градус,оказваща влияние върху втората декада, а през тази седмица, на 15 юни 2017 година, върху третата декада. Аспектът изисква внимателно вглеждане в себе си, много разум и мъдрост, много разбиране на случващото се и вероятните последици от това, което се мисли, говори и прави, както в личен план, така и в отношенията между лидери и държави.

Ефектът на опозицията Слънце-Сатурн се подсилва от Меркурий,който отива към съвпад с дневното светило. Планетата на комуникациите в средата на седмицата прави квадрат с мечтателния Нептун от Риби, подтиквайки към много говорене, което винаги дава странични ефекти като излишни и ненамясто казани думи, с разрушителен ефект върху човешките взаимоотношения.

Затова препоръката е да не прибързвате при взимане на важни решения, особено ако засягат повече хора. Следвайте мъдри правила като: „Девет пъти мери, един път режи.“, „Не причинявай на друг това, което на теб не искаш да ти се случи.“ и др.

През седмицата се развиват и няколко хармонични, макар и по-слаби аспекти, които взети заедно дават възможност за бързо излизане от трудни ситуации, и намиране на удовлетворителни решения за повечето участници в събитията. Дори домашния побойник Марс в Рак ще бъде озаптен. А на някой може да му хрумне радикален метод за справяне с хулиганството и насилието над по-слаби.

В петък Нептун навлиза в ретроградната си фаза. Всяка година далечната планета се движи назад за период от около пет месеца. Сегашната ретроградна фаза ще продължи от 16 юни до 22 ноември. Ретроградният Нептун в Риби ще ни помогне да се вгледаме по-дълбоко в себе си, да осъзнаем добрите и лошите си страни, да се научим да се доверяваме на интуицията си и на вътрешното усещане за хора и обстоятелства, за по-вярно настройване на собствения компас.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. В понеделник не пропускайте предложение,свързано с професията, което може да ви помогне да реализирате някои ваши дългосрочни планове. Опозицията на Слънцето и Сатурн,която влияе силно върху астрологичната обстановка през тази седмица, може да ви засегне косвено, чрез събития и обстоятелства касаещи други хора. Работа с институция и чиновници приключвайте по най-бързия начин през първата половина на седмицата, не отлагайте. Периодът е добър за обмисляне на важна житейска промяна, включваща допълнително обучение. Търсете най-доброто, не приемайте посредственото дори и на нищожна цена. Ретроградният Нептун ще ви помага да настроите сетивата си на по-високи честоти и да намерите най-подходящото за себе си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, хармоничните тенденции от предходната седмица продължават и в тази. Ехото от пълнолунието в сродния по стихия знак Стрелец ще бъде допълвано от добре поставените Меркурий и Венера, движещи се в собствените знаци Близнаци и Телец. Така подкрепата, както от интимния партньор, така и от колеги и приятели, ще бъде осезаема и на нея можете да разчитате в плановете си за близките дни и седмици. При някои, личните връзки могат да бъдат подложени на изпитание, особено там, където се смесва приятелството с любовта. Някои стари любовни взаимоотношения могат да бъдат разпалени отново, вече на едно по-осъзнато ниво, по-смислени и зрели. Отношенията в социалните мрежи могат да бъдат предизвикателни и напрегнати през втората половина на седмицата, като изискват повече разбиране и търпимост, за да не се стига до раздели.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои още една динамична седмица. След пълнолунието в знака от предходната, сега акцент е годишната опозиция на Слънцето към Сатурн. Господарят на кармата се движи в знака ви от края на 2014 година за този период сега се случва третата опозиция на Слънцето с него, както писах в анонса. Противопоставянето на двете космични тела може да ви постави в трудна житейска ситуация, но не и в невъзможна, защото имате вече натрупан сатурнов опит повече от две години и знаете как да се справите. В партньорските взаимоотношения най-важен е балансът на даване и получаване във всичките му аспекти. Там, където има дисбаланс, е нужна корекция, за да си дойде всичко на място. Някъде ще трябва да наложите волята си, а на друго място да отстъпите. Всеки трябва да носи отговорност за думите и делата си. Ретроградният Нептун в Риби през следващите пет месеца ще ви помага да очертаете границите си на достъп в личното пространство.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Луната в понеделник е в другия земен знак Козирог и заедно с Плутон зарежда с енергия амбициите ви. Правете планове, действайте с типичната си последователност и настойчивост и успехът няма да закъснее. Периодът е добър за обмисляне на сериозни инвестиции, които да развиете в дългосрочен план. Продаването на един и купуването на друг имот може да се окаже удачна рокада с цел подобряване на жилищните условия. Към преговори с наемодатели и наематели се отнасяйте с нужната сериозност, като конкретизирате условията по нанасяне или изнасяне. Венера е във вашия знак и това е добра опора за постигане на намисленото, без да срещате сериозна съпротива.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. В понеделник Луната в другия земен знак Козирог ще ви позволи да „хванете здраво юздите“ на ежедневието и да изпълните всяка точка от предварителния график. Седмицата обаче е под силното влияние на опозицията на Слънцето и Сатурн в подвижните знаци, което поставя на изпитание съчетаването на професионалните ангажименти с домашните задължения. Едното ще трябва да остане на заден план, но не и без съпротива. Някои пренебрегнати или прекъснати взаимоотношения ще изискват внимание и шанс отново да заемат място в сърцето ви. Далечният Нептун,който се движи в зоната на партньорството, навлиза в ежегодната си ретроградност за около пет месеца. Това е времето, през което ще усетите потребност от по-задълбочен анализ на взаимоотношенията в двойката, да прецените какво давате и какво получавате, не винаги в материално измерение, за да имате усещането за баланс и хармония.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои още една емоционално приповдигната седмица. В понеделник Луната е във вашия знак, което ви прави активно включени в ставащото в най-близката ви среда. Венера от Телец дава тон на емоционалните преживявания в следващите дни. Меркурий и Слънцето в Близнаци обаче охлаждат страстите и фокусират вниманието върху разумното претегляне на плюсовете и минусите на всяка ситуация. Опозицията на ретроградния Сатурн, управител на знака, подлага на изпитание способността ви да разделяте важното от маловажното и да се съсредоточавате в наистина злободневните неща, нетърпящи отлагане. Разумното разпределяне на енергия и време ще ви направи по-ефективни и пестеливи на ресурси. Ретроградният Нептун от зоната на комуникациите ще ви насочва в следващите пет месеца към хора и среда,в която можете да се разтоварите емоционално, и да почерпите нужните ви знания и умения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. Меркурий се движи с голяма скорост през знака ви, поставяйки ви в неочаквани ситуации, изискващи бърза мисъл и действия. Планетният управител напредва към съвпад със Слънцето, което през тази седмица се изправя срещу господаря на кармата. Опозицията Слънце – Сатурн повлиява партньорските взаимоотношения. При част от групата те ще бъдат подложени на изпитания като за родените в третата декада на знака, на и след 11 юни, влиянието ще бъде по-силно още повече, ако тази опозиция засяга партньорската тема и в солара, годишния . Сатурн е ретрограден и някои стари противоречия ще бъдат подновени с нова сила, изкристализирали и готови за трансформация. Нептун, който навлиза в ретроградната си фаза, ще ви прави по-придирчиви към условията на работа, стремейки се да се измъкнете от нечие доминиращо влияние.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, това което е започнало през предходната седмица, продължава развитие в тази. Директният Юпитер във вашия знак ви дава усещане за правота и повече свобода на действие. Можете да бъдете обединителен център, около който да съберете очакванията на хора от близък и по-далечен кръг. Не се поддавайте на честолюбивите подтици от Марс, който се движи в зоната на кариерата и публичните изяви, и който заедно с Венера в Телец може да ви въвлече в компромати и служебни интриги. Опозицията Слънце-Сатурн през тази седмица подлага на изпитание лоялността на приятели и колеги, като така можете да отсеете истинските от фалшивите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на предизвикателствата. И те ще бъдат най-вече от разминаването в очакванията между вас и приятели, или група по интереси, или екипа, с който работите по общ проект. Вашето желание за самостоятелност и изпъкване с лично участие могат да бъдат ограничени от правилата на групата, на общността. Ако не се постигне разбирателство, или прекрачите някои граници, следва блокиране в социалните мрежи. Имате обаче подкрепата на директния вече Юпитер от другия въздушен знак Везни за разширяване на контактите, за включване в нови проекти и дейности, които разширяват обхвата на приложение на амбициите ви. В петък започва ретроградната фаза на Нептун, който се движи в зоната на личните доходи и притежания. Той ще задържа вниманието върху доходите близо пет месеца, време през което ще направите някои интуитивни преценки на възможностите да подобрите финансовото си състояние.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица изпълнена с противоречиви обстоятелства. Марс, който напредва в знака ви е силен мотиватор за действие, понякога свеждащ до агресивни намерения за справяне с проблемите, за словесен и/или физически отговор на отправено предизвикателство. Директният Юпитер, подкрепен от Слънцето и Меркурий, прави домашната среда едно уютно място за възстановяване на силите. Опозицията на Слънцето и Сатурн обаче е взискателна към начина на живот – хранене, редуването на работа и почивка. Ако прекалявате в каквото и да е, дори с твърде емоционални преживявания и реакции, през втората половина на седмицата „батериите ви бързо ще се изтощят“. Търсете начини за разтоварване чрез повече движение и задушевни разговори с приятни събеседници. Нептун, който от петък е в ретроградност, ще ви подканя да поемете надалеч през следващите пет месеца, пътуване наяве или насън, което разширява кръгозора и ви изтегля нагоре по стълбата на себепознанието.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. Марс от другия воден знак Рак ви прави активни и търсещи нови, интензивни преживявания. Хармоничния му аспект с Венера от зоната на партньорството е източник на идеи за обогатяване на взаимоотношенията, и планиране на бъдещи общи начинания. Опозицията Слънце-Сатурн, която се развива през тази седмица, поставя на изпитание отношението ви към парите, вещите и тяхното използване, разпределението на приходите и разходите, умелото съставяне на личния бюджет. Но също така изпитва и моралните ви устои с някои, на пръв поглед, трудно разгадаеми казуси. В петък Нептун става ретрограден. В зоната на любовта, страстта, творчеството и забавленията ретроградната планета на тайните, фантазиите и илюзиите за пет месеца напред ще ви прави чувствителни към скритите неща, особено когато касаят любим човек.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои напрегната седмица. В понеделник предложение от приятел, или заинтересован, може да промени плановете ви. Акцентите на седмицата ви засягат по различен начин. Опозицията на Слънцето и Сатурн в подвижните знаци Близнаци и Стрелец е предизвикателство към умението ви да разпределяте енергията си между служебните и домашни ангажименти. Търсете разумния компромис, не бързайте да отказвате ангажименти, или обратно – да поемате непосилни такива. От четвъртък до събота Луната е във вашия знак, което ви прави по-амбициозни и мотивирани да налагате волята си. Ретроградната фаза на Нептун, която продължава от петък до 22 ноември, е поредният период на обръщане към себе си, към собствените потребности и възможности за духовно развитие.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в опозиция със Сатурн на 15.06.2017 /13:18 ч.

Слънце в секстил с Уран на 18.06.2017/ 21:47 ч.

На 16.06.2017/14:09:ч., Нептун навлиза в ретроградната си фаза от 14°Риби

През тази седмица Луната се движи между знаците Козирог и Овен, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

12.06.2017/ 21:45 – 13.06.2017 / 2:45

15.06.2017 / 8:40 – 15.06.2017/ 13:17

17.06.2017/ 14:33 – 17.06.2017 /20:55

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии