Седмичен хороскоп 12-18 януари 2015 година

Zodii zdr в Риби от понеделник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица има акценти в подвижните знаци. Квадратът на Сатурн и Нептун, който се оформи с навлизането на Сатурн в Стрелец по Коледа на миналата година, сега продължава да се развива. „Масло в огъня“ на тази квадратура налива Марс, който в понеделник преминава в Риби. Марс ще се движи през Риби до 20 февруари. Преминавайки през водния знак, Марс в общия случай дава активност на фините полета, подтиква към повече интровертност и вглъбеност в собствените преживявания.

Но в конкретната ситуация на противопоставяне на Сатурн в Стрелец и Нептун в Риби, аспект който ще действа до средата на месец февруари, Марс сега активира манипулативните тенденции, заложени в тази квадратура, като изостря противоречията между изискването на закона от една страна и желанието за измъкване от отговорност, от друга.

Квадратът Сатурн-Нептун е разрушител на митове, на дълбоко скривани тайни и на безпочвени очаквания. А квадратът на Марс и Сатурн е подстрекател за нарушаване на закона и самоуправство. В четвъртък, на 15-ти януари, квадратът Марс-Сатурн става точен, а на 20-ти януари Марс прави съвпад с Нептун и подсилва квадратът Сатурн-Нептун. Тези напрегнати аспекти оказват влияние най-вече на хората от подвижния кръст – Риби, Стрелец, Близнаци и Дева,които могат да попадат в ситуации на манипулации и провокации за нарушаване на законите и прилагане на сила.

Весела нотка в астрологичната картина носи близката връзка на Меркурий и Венера, които до края на седмицата се движат заедно през Водолей в хармонични аспекти към лунните възли. Те подканят за повече хуманизъм и човешко поведение в сложните ситуации, за намиране на лесни решения на сложни въпроси.

 

Слънце в зимните дни и добро настроение!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

oven

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата е забележителна заради смяната на знака на планетния управител. В понеделник Марс преминава в спокойните води на Риби,зона в която войнствената планета се чувства не на място. За вас, марсовите хора времето, през което той ще бъде в Риби, преди да премине на ваша територия, е време за осъзнаване на собствените потребности, на едно по-пасивно на външен вид ежедневие. Активността е повече на подсъзнателно ниво и някои от групата могат да се радват на активно сънуване. А други вероятно ще се оплакват от вътрешно безпокойство и безсъние. Квадратът на Марс със Сатурн в средата на седмицата предупреждава за някои трудности с бюрокрацията. Въоръжете се с търпение, ако имате работа с чиновници в следващите дни. Това, което можете да свършите с помощта на технологиите, не го правете „очи в очи“, защото ще ви отнеме повече време и нерви. Почивните дни са добри за пътуване.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

lav

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойна седмица. Преминаването на Марс в Риби ще бъде за вас като „хвърлен камък в блато“, ще разбуни духовете около ваши парични дела, общи сметки, инвестиции, кредити или спестявания. Първите симптоми могат да се наблюдават в средата на тази седмица. Търсете подкрепа от партньора си, бъдете бързи и гъвкави. Излезте от собствените си твърди рамки, мислете по-мащабно и разгърнато, разглеждайте различни варианти. Предоговаряне на условията по договор може да ви постави в по-добра позиция, но се убедете,че стъпвате на здрава основа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

strel

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои напрегната седмица. Най-вече за тези от първите градуси, тъй като Марс навлиза в Риби в понеделник и ще се задържи в този знак до 20 февруари. За това време в дома ви ще бъде неспокойно най-малкото заради желанието ви да правите промени. Марсовата енергия може да ви помогне да отхвърлите някои планирани дребни ремонти на закрито, или да разчистите някои части на дома си вместо да се залежавате в студените зимни дни. В петък Луната е във вашия знак и прави съвпад със Сатурн, който ви е на гости от Коледа насам. Бъдете коректни в този и в следващите дни във всички ситуации, в които сте поели някакъв ангажимент към други хора. Така ще си запазите позициите и ще спечелите нови клиенти и приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Тя минава под знака на съвпада на планетния управител Венера с Меркурий. Двете планети се движат в синхрон и задно влияят благотворно върху зоната на вашите работни взаимоотношения. Сега е момента да си създадете стабилен гръб в службата, да си подадете ръка с някой, с който имате общи интереси и планове. Процесът на социализация ще бъде активно подкрепян от Марс, който преминава в Риби, зона от която ще ви помага да се включвате повече в общите дела, да бъдете действаща брънка от колектива. Бъдете внимателни към нови приятелства, особено в средата на седмицата, защото там някъде има хора със скрити намерения. Някои ваши задължения ще се окажат на дневен ред и ще ви накарат да им обърнете внимание.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, събота и неделя.

deva

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Енергията се подклажда от Марс, който преминава в срещуположния ви знак Риби. Оттам до средата на месец февруари ще ви провокира да се включвате в различни форми на съревнование с околните, най-вече с брачния партньор, или с близък колега, със съдружника или да се доказвате пред работодателя. В битките, които подхващате, противникът ви ще бъде ясен, възможностите му – също, което ще ви помага да избирате оръжията и начините за справяне с него. В средата на седмицата е възможен конфликт в дома, провокиран от възрастен човек. Докато планетният ви управител Меркурий е в компанията на дипломатичната Венера, а това ще бъде поне до средата на следващата седмица, слагайте си „кадифените ръкавици“ и успехът ви е гарантиран.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

koze

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог,предстоящата седмица предлага някои предизвикателства. Навлизането на Марс в спокойните води на Риби, ще ви прави неспокойно по отношение информация, която очаквате. Тя може да бъде отдалеч, или да касае някой, който живее далеч от вас. Бъдете дискретни за подробностите до края на тази седмица и през следващата докато влияе напрегнатият и коварен аспект между Нептун и Сатурн, подсилен от преминаването на Марс през него. Някои обстоятелства могат да засегнат партньора ви и да внесат допълнително напрежение във връзката ви. Имате много идеи и планове за тяхното реализиране. Натиснете „педалът на газта“, моментът е подходящ да заявите своите претенции и да вложите целенасочени усилия в реализацията им. Имайте готовност за чести промени на време и място, и да сте в непрекъснато движение.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

bliz

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои вдъхновяваща седмица. Меркурий, планетният управител, е в прегръдките на любвеобилната Венера през цялата седмица. Сега имате шанс да положите началото на нова и трайна връзка. Ако имате такава, не пропускайте всяка възможност да покажете на отсрещната страна своите добри намерения и да разсеете възникналите съмнения. Марс преминава в зоната на вашата кариера и повече от месец напред ще ви поставя в конкурентни условия, в които трябва да се доказвате с воля и себеотрицание. През втората половина на седмицата ще ви бъде трудно да постигате съгласие и да се договаряте, ако не сте готови на значителни отстъпки.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

vezn

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Луната е във вашия знак в понеделник и вторник, и това ви прави център на внимание както на похвали, така и на критики. С навлизането на Марс в Риби, работната среда може да стане твърде неспокойно място. Противоречията с колеги, ще изискват от вас бърза реакция и гъвкавост, към която кардиналната ви природа няма афинитет. Излишното драматизиране само ще влоши нещата. Вашата планетна управителка -Венера през тази седмица е в забавната компания на Меркурий, затова ако следвате съветите да се отнасяте с повече чувство за хумор към проблемните ситуации, ще излизате от тях по-лесно и с по-малко душевни рани. За необвързаните астрологичната картина предлага интересни запознанства и леки флиртове.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 vod

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Стягайте багажа си и тръгвайте на път. Ако не се получи в реалността, то пътешествайте виртуално. Някои ще бъдат зарадвани от добри вести отдалеч, други ще получат утвърдителен отговор на своя молба или ще бъдат уведомени за благоприятен развой на дело, в което имат участие. Синхронното пътуване на Меркурий и Венера във вашия знак през тази и през следващата седмица ще ви създават приповдигнато весело настроение, което ще привлича околните. При някои може да се получи разминаване в очакванията към стар приятел в четвъртък. Ако имате насрочена консултация с лекар, бъдете критични към констатациите и търсете второ мнение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

rak

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои предизвикателна седмица. Марс преминава във водния знак Риби и отправя към вас покани за пътешествие. С корабен круиз по далечни морета би било идеално, но при тези температури плуването в закрит басейн би ви се отразил най-добре през тази седмица, но и до средата на февруари докато Марс плува в Риби. Имате да решавате технически въпроси и ще са ви нужни повече знания, за да се справите, както и тайна информация по някои специфични теми. Стремите се към разнообразие в интимния живот и това ви среща с интересни, но ненадеждни хора. В средата на седмицата бъдете внимателни с какво се храните, не прекалявайте с медикаменти, търсете природни лечебни продукти, ако не се чувствате добре.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

skor

Родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, навлизат в особен период от личната си година. Марс преминава в сродния воден знак Риби. Оттам ще насити с марсова енергия съзидателната страна на вашата личност. Преизпълнени с енергия ще се захващате с много неща наведнъж, но истински резултати ще постигнете, ако се съсредоточите върху една цел. В дома на някои ще стане много оживено, нови хора или стари приятели на гости. Бъдете дискретни за личните си дела, някои ваши планове е по-добре засега да не бъдат обект на коментари и обсъждане,дори това да е най-близкият ви кръг от хора. Необвързаните могат да разчитат на енергията на Марс в следващите дни, но и на собствената си изобретателност, за да си намерят подходящ партньор.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

ribi
На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби,предстои особена седмица. В понеделник Марс ви идва на гости като ще поостане до 20 февруари. Посещенията на добра воля на войнствената планета са през две години, но винаги съпроводени с безпокойство, което нарушава ритъма, на който сте свикнали. Марсовата енергия ще ви направи по-смели и предприемчиви, ще ви кара да влизате в битки и да излизате победители. И първата вероятно ще е в средата на тази седмица,когато ще трябва да се изправите срещу някой облечен във власт и да отстоявате правата си. „Напишете си домашното“ и действайте смело. Имате подкрепа – явна и тайна.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 12.01.2015/12:20/ Марс преминава в Риби

Венера в секстил с Уран на 13.01.2015 г

Меркурий в секстил с Уран на 14.01.2015 г

Марс в квадрат със Сатурн на15.01.2015 г

14.01.2015 /1:43/Луна в Скорпион

16.01.2015 /10:00/Луна в Стрелец

18.01.2015 /14:04/Луна в Козирог

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

13.01.2015/11:46 – 14.01.2015/1:44

16.01.2015/1:52 – 16.01.2015/10:01

17.01.2015/21:25 – 18.01.2015/14:04

 

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

 

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на януари 12, 2015 @ 23:54

    За много години, г-жо Дачева! Здраве и берекет!
    И друг път съм се питала следното: когато дадена планета се намира в определен знак, как е по-правилно да се интерпретира, да видя в наталната карта през кой дом минава или да броя от слънчавия ми знак? Пример – аз съм Телец и вие в хороскопа казвате, че Венера и Меркурий са в зоната на работните взаймоотношения (навярно 10), но в моята карта те са в 6 дом (и съвпад с нат. Юпитер)? Надявам се, че ще ми бъде полезно! Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 13, 2015 @ 23:45

    Василева,
    слънчевият хороскоп се използва, когато няма точни рождени данни. Гледайте си транзитите според рождения хороскоп.

  3. Галина Атанасова каза,

    Писа на януари 23, 2015 @ 7:39

    Здравейте,Муси
    Родена съм на … в 20.09 ч. във Варна – Зодиа Лъв с асцендент Риби и ретрограден Меркурий в 6 дом. Терзае ме една мисъл – не мога да си обясня как в 2 поредни последователни години в един и същ месец – на 20.01.2014 и тази година на 15.01.2015 получавам известие че ще ми бъде прекратен трудовия договор. Може ли Меркурий да влияе , който е бил в първа стационарна фаза преди ретроградие или някой друг транзит .Много ще ви бъда благодарна, ако ми отговорите.
    Хубав и спорен ден Ви желая
    Галина Атанасова

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии