Седмичен хороскоп 13-19 август 2012 г.

Венера в тао квадрат с Уран и Плутон

Новолуние в Лъв в петък

Муси Дачева
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

На родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична и в голяма степен успешна седмица. До новолунието в петък няма да усетите как се изнизват дните, заради многото ангажименти,които ще се стоварят на раменете ви. Двойният квадрат заформен от Венера, Уран и Плутон(виж най-долу),оказващ влияние през цялата седмица, се възпламенява от Луната, която прави съвпад с Венера в понеделник,сутринта. Така началото на седмицата, понеделник и още повече -вторник, обещава да бъде силно емоционално оцветено от претенции, най-вече женски, в домашната, но също така и в работната среда. Имайте готовност да посрещнете стрелите на ревността, недоверието, капризите и интриганството, прояви на негативната страна на Венера. При някои ще излезе на дневен ред за разрешаване спор по имотен въпрос, а при други ще се появят възможности за смяна на работното място или на вида работа. Новолунието в Лъв, в петък, както и други аспекти от седмичната астрокартина, като съвпада на Марс и Сатурн например, ви позволяват да си направите съвсем конкретни и реалистични планове за близкото бъдеще. Вашето мнение и активно участие в конфликтна ситуация на работното място може да бъде оздравяващо. До края на седмицата астрологичната ситуация е неблагоприятна за родените в първата половина на знака и може да окаже разрушително влияние върху връзките. Благоприятни дни -четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в 25-я градус на знака. То ви поставя в центъра на важни събития, които ще имат влияние върху живота ви през следващите месеци. Напрежението, породено от тао- квадрата в кардиналните знаци ще ви засегне косвено. Дори някои от вас могат да извлекат полза от създалата се ситуация в кардиналния кръст на принципа „двама се карат-трети печели“. В ръцете на други, от вашата група, може да бъде най-доброто решение на даден проблем, касаещ служебни взаимоотношения. Новата Луна във вашия знак ви подканя да се съсредоточите върху личен проект, своя идея или намерение. Обърнете внимание на себе си, на това как изглеждате в очите на околните. Моментът е добър да направите промени във външния си вид, в облеклото, в маниерите си. Всички усилия, вложени сега, в подобряване на имиджа ви ще дадат съвсем скоро резултати.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционално наситена седмица. Отпускарският летен период и новолунието в сродния ви по стихия огнен знак -Лъв ви настройват към движение и приключения, към нови и интересни преживявания. На някои от групата това може да се случи в чист вид. Но при повечето от вас ежедневните, рутинни задължения, ще бъдат в центъра на вниманието. Напрегнатата конфигурация -тао квадрат, в кардиналните знаци ще повдигне въпросът за финансово обезпечаване на нещо планирано, или много належащо, като ще изисква бърза и адекватна реакция. Някои дейности ще изискват от вас повече енергия и време. В четвъртък и петък на дневен ред е организиране на пътуване в чужбина, отношения с хора отдалеч, уреждане на документи за пътуване или за обучение, за себе си или за своето дете.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Управителката на знака-Венера попада в напрегната астрологична конфигурация, в опозиция с Плутон и в квадрат с Уран, в така наречения тао-квадрат. Влиянието е насочено най-вече върху отношенията с родственици-братя, сестри или техните половинки, братовчеди, племенници, а също така съседи или съученици. Възможно е да се стигне до изясняване на обстоятелства около обща собственост, изпадане в недоразумения и заплетени казуси. До вас в следващите дни ще достигне важна информация, която е скривана умишлено, но при повечето от вас тя ще бъде по-скоро в позитивния спектър. Новолунието в петък за мнозина ще внесе светла промяна в дома, нещо или някой ще даде повод за радост. Новата Луна в следващите дни ще ви мотивира и зарежда с много съзидателна енергия. Благоприятни дни-четвъртък и неделя.

На родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои една, в голяма степен романтична, седмица. Бурята при кардиналните знаци, провокирана от напрегнатите аспекти на Венера-планетата на любовта,с мистичните Плутон и Уран, и от съвпада на Марс със Сатурн, ще се отрази на емоционалния ви живот по особен начин. Имайте готовност да покажете съпричастност и разбиране, да давате подкрепа на близък човек със Слънце в кардинален знак. Вашата планета управител-Меркурий играе важна роля през тази седмица. Тригонът му с Уран, за трети пореден път в последните няколко месеца, дава стимул на рационалното мислене и може да ви подтикне към научаване на нови неща, да ви помогне да намерите най-точното решение на проблем, да ви насочи към ценна, дори гениална идея. Новолунието в Лъв ви подтиква към отдръпване от активна комуникация с околните, към повече съзерцателност и размисъл. Ако можете да си го позволите, ще постигнете нужната ви хармония и спокойствие преди предстоящия активен период на следващото новолуние, което ще бъде във вашия знак. Благоприятни дни-понеделник,четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Голяма доза енергия ще идва от напрегнатата конфигурация,която включва Плутон намиращ се в 7-я градус на Козирог (виж най-долу), и тази енергия вероятно ще насочите към партньорските взаимоотношения. Проявявайте разбиране и търпимост към отсрещната страна. Обсъждането на бъдещи проекти, справянето с конкуренцията, разпределянето на общите средства, инвестирането в нещо перспективно са някои от актуалните теми през следващите дни. Тези,които получат предложение за нова работа, нещо което се подкрепя от настоящата астрологична картина, ще трябва да се представят на високо ниво, за да имат желаното работно място. Разчитайте предимно на себе си, не оставяйте важните дела в ръцете на друг, особено във вторник. Благоприятни дни-четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица носи букет от предизвикателства. Ще трябва да бъдете много организирани и находчиви,за да се справите едновременно с всичко, което се очаква от вас,което ви е възложено или с което сами сте се натоварили. Меркурий,управителят на знака, набира скорост на прав ход през Лъва, като в края на седмицата прави поредния хармоничен аспект -тригон с Уран от Овен. Това ви дава редица шансове за намиране решение на всеки възникнал проблем-бързо и ефикасно. И не само това, а точно вие може да се окажете подходящият човек за дадена работа, за дадена служебна позиция, да сте този,който ще даде най-точният отговор или ще реши спора между две враждуващи страни. Вторник е конфликтен ден. Втората половина на седмицата, от сряда нататък, е добра за полагане на изпит, за предаване на проект, защита на дипломна работа, представяне на своя идея,която да бъде разработвана в близко бъдеще.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Топлите летни дни могат да ви се сторят още по-горещи, заради особената позиция на Венера-управителката на знака, в следващите дни. Тао квадратът, в който тя се включва (виж най-долу), се разполага в кардиналния кръст като засяга предимно родените със Слънце в 8-9 градуса Везни, но също така и в някаква степен всички от първата половина на знака. Отношенията с колежките в работната среда ще изискват повече такт и дипломатичност, особено във вторник, дори това да значи да поемете повече задължения и много рутинна работа. Ще трябва да намерите баланс и в ангажиментите си към работодател и към семейството, за да не се повишава напрежението в домашната среда. В сряда на помощ ще ви дойде добър съвет от приятел, очаквайте новини от родственици, или приятели отдалеч, в четвъртък. Новолунието в петък ви дава шанс да постигнете удовлетвореност посредством другите, като част от екип, колектив или партия, независимо дали сте лидер или редови член. Имате мотивацията и волята да водите събитията в желаната от вас посока.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Управителят на вашия знак- Уран е в центъра на събитията провокирани от напрегнатата астрологична конфигурация-тао квадрат. На вас могат да бъдат възложени очаквания да се справите с конфликтна ситуация,било то на работното място или в домашната среда. Ролята ви на арбитър изисква разбиране, находчивост и адекватни действия в полза на мира и снижаване на напрежението. Това ще ви се удава по-лесно в понеделник, четвъртък и петък. Във вторник обаче избягвайте междусъседски разправи и конфликти с колеги на работното място. Новолунието в петък дава път за здравословна промяна в професионалната сфера, намирането на нов работодател, преместването в нова работна среда през следващите месеци.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстоящата седмица ще бъде изпълнена с драматични емоционални изживявания. Причината е най-напред във Венера, която пристигайки на ваша територия, се включва с опозиция към Плутон и квадрат към Уран, в кардиналния тао-квадрат. В понеделник прекаленото внимание на околните към вас може да ви постави в неловка ситуация. Възможно е да се налага да обяснявате мотивите за свършено или несвършено от вас. Бъдете коректни в отношенията с околните, не се включвайте в интриги и задкулисни машинации, които могат да навредят на партньора ви. До новолунието ще имате възможност да изясните недоразумение с близък човек. Четвъртък е добър ден за договаряне на възнаграждение за предстоящ ангажимент. Новолунието в Лъв обещава добри приходи в следващите месеци. Благоприятни дни-понеделник,сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои резултатна седмица. До новолунието в петък преминавате през активен период, в който ще ви се налага да отхвърлите много своя и чужда работа. Не се жалете, старайте се да бъдете необходимият човек в подходящото време и на точното място. Сега ви се дава шанс да изпъкнете с вашите умения,знания и амбиции. Напрежението в кардиналния кръст при вас се трансформира в благоприятни аспекти, които ви подкрепят в плановете и намеренията. Новолунието в Лъв може да стане за вас отправна точка на нови професионални постижения, за заемане на по-висока служебна позиция. Благоприятни дни-понеделник и сряда.


За родените в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои интересна седмица. Докато при другите, при родените в кардиналния кръст, гърми и трещи, при вас водата е спокойна. Имате избор дали да стоите настрана и да наблюдавате случващото се, или да се включите активно, заемайки страна и отстоявайки собственото си мнение. Присъщите ви умения да разбирате хората и да давате подкрепа, през следващите дни ще се окажат много ценни. От понеделник до сряда ще бъдете обект на внимание и романтични жестове, макар че може да не са точно от този, който на вас допада. Не се поддавайте на манипулации да харчите повече, да купувате излишни неща или да давате средства за лъжливи каузи. През втората половина на седмицата, от четвъртък нататък, деловата сфера ще бъде на преден план, периодът е добър за сключване на договор за работа, а също така и само за устно договаряне на ангажимент.

Най-интересното през тази астрологична седмица

На 15.08.2012 г., в 10:35 ч.,точен съвпад на Марс и Сатурн.

На 15.08.2012 г., Венера прави точна опозиция с Плутон, а на 16.08.2012 г., точен квадрат с Уран. Седмицата минава под знака на Тао квадрата (двоен квадрат) на Венера-Уран -Плутон в кардиналните знаци Рак-Овен-Козирог. Конфигурацията провокира към решителни действия, безпардонност, агресивно поведение, отмъстителност и насилие.

В личните взаимоотношения на родените със Слънце от 5 до 10-я градус на кардиналните знаци Рак-Козирог-Овен-Везни е възможно изостряне на противоречията, напрежение и необходимост от взимането на крайни решения.

Отвеждащ напрежението на тази кардинална и силна тао квадратура основно е Меркурий в Лъв,който прави тригон с участника Уран в Овен. Понякога едноличното решение, поемането на риска и отговорността от един човек -доминант, жертва или арбитър, може да сведе разногласията между страните до необходимия минимум.

На 17.08.2012 г., в 15:54 ч., Новолуние в 25°Лъв.

На 18.08.2012 г., в 23:28 ч.,точен тригон на Меркурий-Уран. Аспектът стимулира абстрактното мислене, води до интуитивни умозаключения, до разбиране на скрити механизми и отчитане на невидими влияния. Наричам го аспекта на IT специалиста, защото влияе стимулиращо при решаването на софтуерни, а също и на хардуерни, задачи. Влиянието му ще се усеща от вторник до неделя.

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

13.08.2012 г., в 0:49 ч. – 13.08.2012 г., в 11:28 ч.

15.08.2012 г., в 11:21 ч. – 15.08.2012 г., в 21:05 ч.

17.08.2012 г., в 20:55 ч. – 18.08.2012 г., в 3:33 ч.

19.08.2012 г., в 2:26 ч. – 20.08.2012 г., в 7:45 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на август 13, 2012 @ 19:16

    Едно проявление на съвпада Марс-Сатурн във Везни, който става точен на 15 август. Съвпадът на двата малфактора сдържа сгъстената енергия до някаква критична точка, след което избива по различен начин. Често на този съвпад се гледа като на к
    риминогенен показател. В случая срещата Марс-Сатурн е на територията на Везни,знака на справедливостта. Този акт, в Испания, на отнемане в полза на бедните е точно в стила на марсовата енергия насочена към нарушаване на закона (Сатурн) в името на хуманна кауза-храна за бедните. Възможно е да има и други подобни актове в следващите дни. http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_l.a_i.389333_at.1.html

    Испански синдикалисти крадат от магазините и даряват стоки на бедните
    Дейците са разгневени от неуспешната икономическа политика на правителството
    Испански синдикалисти крадат от магазините и даряват стоки на бедните
    13.08.2012 | 13:55

    Испанското общество бе поляризирано от кражбите на синдикалисти, които заграбват стоката от магазините и я раздават на бедните хора.

    Първият регистриран случай е бил в провинция Андалусия. В малкия град Есиха няколко души от профсъюзите са взели от рафтовете на супермаркет продукти за около хиляда евро и напуснали обекта, без да си платят. Тримата служители, опитали се да им се противопоставят, са се отървали с леки наранявания след последвалия сблъсък.

    Сходен набег е бил осъществен и в малкия град Акрос. След ходът на бандитите със справедлива кауза обаче, ръководството на този магазин е постъпило мъдро и се е договорило с профсъюза. Консенсусът е представлявал поемането на задължение от страна на супермаркета да дари някои стоки на благотворителни организации, уточнява bTV.

    „Истинските грабители са немските банки, испанското правителство и министър-председателят Рахой! Те ограбиха парите на бедните, за да подкрепят богатите и да помогнат на банките. Просто желаем да им се противопоставим“, обоснова постъпките Гордийо Санчес.

    И докато със сигурност тези акции са неудобни за някои и предизвикват недоволство, то те имат и своите поддръжници.

    „Не мисля, че са направили нещо лошо. Трябва да се яде, въпреки че правителството не дава работа на бедните. Сами може да видите, че кучетата на улицата живеят по-добре от нас, които сме корените на испанския народ. Ние трябва да се борим, за да оцелеем“, изтъква гражданката Мануела.

    Тези ходове на синдикалните дейци са поредният индикатор за проблемното положение, в което се намира Испания в момента – както и еврозоната като цяло.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии